Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, tsofras είπε

Την αλλαγή λωρίδας δεν την απενεργοποιούσα μέχρι κάποια μέρα που μου πέτυχα ποδηλάτη γυρνώντας από Ανάβυσσο αποφάσισε να κάνει πιο αριστερά , οπότε έκανα ελιγμό μην πέσω επάνω του (χωρίς να προλάβω να ανάψω φλας) ίσα ίσα πάτησα την διαχωριστική και το τιμόνι με επανέφερε βίαια πάλι δεξιά και παραλίγο να πέσω επάνω του.

Εντυπωση μου κανει...δηλαδη δεν σε αφησε να μεινεις εκτος λωριδας εφοσον το εκανες αποτομα?

Το ειχα δοκιμασει στο CHR κατα το test drive μετα απο παροτρυνση του πωλητη και με ειχε αφησει κανονικα να βγω εκτος λωριδας σε αποτομο στριψιμο και με επιμονη. Αλλιως αν απλα πηγαινε ευθεια χαλαρα χωρις να κουναω το τιμονι με επανεφερε στην λωριδα μου οπως θα επρεπε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

32 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Εντυπωση μου κανει...δηλαδη δεν σε αφησε να μεινεις εκτος λωριδας εφοσον το εκανες αποτομα?

Το ειχα δοκιμασει στο CHR κατα το test drive μετα απο παροτρυνση του πωλητη και με ειχε αφησει κανονικα να βγω εκτος λωριδας σε αποτομο στριψιμο και με επιμονη. Αλλιως αν απλα πηγαινε ευθεια χαλαρα χωρις να κουναω το τιμονι με επανεφερε στην λωριδα μου οπως θα επρεπε. 

Έχει ρύθμιση πόσο παρεμβατικό θες να είναι , επίσης κάθε μάρκα έχει διαφορετική υλοποίηση

• Like 3

Πάντως κι εγώ δεν το κλείνω το lane assist, κάποια στιγμή θα με σώσει. Το έχω το άγχος ειδικά με ποδηλάτες ή τπτ σταματημένα αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου μην τυχόν και με τραβήξει, αλλά στο Peugeot δεν είναι απότομο, το παλεύεις λίγο και πάει εκεί που θες. Αυτο και το brake warning είναι πολύ καλές προσθήκες, πραγματικά βοηθάνε κι ας έχουν και false positives. 

Από τότε που είχα δει σε βίντεο έναν τύπο στην εθνική που έσκασε αφρεναριστος πάνω σε σταματημένο στην λεα, λέω δεν απενεργοποιω τπτ από εξοπλισμό ασφαλείας 

• Like 3

2 ώρες πριν, bkran είπε

Πάντως κι εγώ δεν το κλείνω το lane assist, κάποια στιγμή θα με σώσει. Το έχω το άγχος ειδικά με ποδηλάτες ή τπτ σταματημένα αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου μην τυχόν και με τραβήξει, αλλά στο Peugeot δεν είναι απότομο, το παλεύεις λίγο και πάει εκεί που θες. Αυτο και το brake warning είναι πολύ καλές προσθήκες, πραγματικά βοηθάνε κι ας έχουν και false positives. 

Από τότε που είχα δει σε βίντεο έναν τύπο στην εθνική που έσκασε αφρεναριστος πάνω σε σταματημένο στην λεα, λέω δεν απενεργοποιω τπτ από εξοπλισμό ασφαλείας 

Και εγώ στη πόλη το κλείνω , στην εθνική το αφήνω ανοιχτό.

Αν και πιστεύω ότι αν οδηγείς ξεκούραστος και δεν είσαι μεθυσμένος γιατί να φύγεις απο την λωρίδα σου στο ταξίδι ?

7 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αν και πιστεύω ότι αν οδηγείς ξεκούραστος και δεν είσαι μεθυσμένος γιατί να φύγεις απο την λωρίδα σου στο ταξίδι ?

Ποτέ δεν ξέρεις Θωμά. 

Ακόμη κι ένα φτέρνισμα μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες σοβαρού τροχαίου. κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε 

• Like 5

8 minutes ago, tsofras said:

Γιατί κάτι σκέφτεσαι, κοιτάς κινητό, κοιτάς στο πλάι κτλ.

Χίλια δύο μπορούν να συμβούν.

• Like 4

18 minutes ago, tsofras said:

Μπορεί να προσπαθείς να ρυθμίσεις τον κλιματισμό 😛

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα Vag το lane assist μπαίνει πάνω από τα 65, οπότε δεν θα έπρεπε να σας ενοχλεί, το όριο μέσα στην πόλη είναι παντού 50 αν δεν κάνω λάθος. ^wink wink^ σωστά;

Επεξ/σία από redbullboy

45 λεπτά πριν, redbullboy είπε

Στα Vag το lane assist μπαίνει πάνω από τα 65, οπότε δεν θα έπρεπε να σας ενοχλεί, το όριο μέσα στην πόλη είναι παντού 50 αν δεν κάνω λάθος. ^wink wink^ σωστά;

Μπα και σε πιο χαμηλές ταχύτητες δουλεύει κανονικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλήθεια; Ισως στο δικό μου να είναι θέμα ρύθμισης. Ή έβαλαν μυαλό και το κάνουν έτσι στα νεότερα...

Εγώ δεν το κλείνω γενικά, γιατί δεν με ενοχλεί. Στο ταξίδι βοηθάει , αφού άμα χαζολογαω με διορθώνει.

Επεξ/σία από redbullboy

33 λεπτά πριν, redbullboy είπε

Αλήθεια; Ισως στο δικό μου να είναι θέμα ρύθμισης. Ή έβαλαν μυαλό και το κάνουν έτσι στα νεότερα...

Εγώ δεν το κλείνω γενικά, γιατί δεν με ενοχλεί. Στο ταξίδι βοηθάει , αφού άμα χαζολογαω με διορθώνει.

Δε ξέρω. Στο δικό μου σίγουρα στα 30 λειτουργεί κανονικά πάντως…

• Like 1

On 13/01/2024 at 11:20, CorsarioJoao said:

Καλά σε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο σίγουρα είναι στα συν. Τώρα κατα πόσο στην Ελλάδα έχουν κάποιο νόημα δεν το ξέρω, στην πόλη ας πουμε οτι οκ, υπάρχει ελπίδα, αλλά στην επαρχία με τίποτα! Στην επαρχία βασικά είναι υπερβολικά δύσκολο να διαλέξεις αυτοκίνητο πλεον.

Τι το κάνει δύσκολο στην επαρχία; 

το ότι συνήθως διαγράμμιση είτε δεν υπάρχει καθόλου είτε είναι τόσο χάλια που μπερδεύει όχι μόνο τα συστήματα αλλά και τους οδηγούς πολλές φορές 

1 ώρα πριν, Papakaliati είπε

Τι το κάνει δύσκολο στην επαρχία; 

1 ώρα πριν, zanskou είπε

το ότι συνήθως διαγράμμιση είτε δεν υπάρχει καθόλου είτε είναι τόσο χάλια που μπερδεύει όχι μόνο τα συστήματα αλλά και τους οδηγούς πολλές φορέ

Και το ότι, για διάφορους λόγους, το εκτός δρόμου κομμάτι της πίτας παραδόθηκε απο όλους τους κατασκευαστές στα high end οχήματα της κατηγορίας. (Μόνο το Jimny αποτέλεσε εξαίρεση για τις δυο; χρονιές που ηταν διαθέσιμο στην Ελλάδα, και αυτό μόνο δίπορτο)

• Δημιουργία νέου...