Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε

ευτυχώς σου απάντησε ο Θωμάς. 

ανοιξα συζήτηση για οδηγική παιδεία σε μια ξένη χώρα που οδηγάω ξεκούραστα 4-5 μέρες τώρα και πιάσαμε τα καβούρια κ τα εγώ πάω με 160χλμ κ είναι βόδια που δεν μιλάνε αγγλικά. 

ευτυχως στην Ελλάδα έχουμε παιδεία να πηγαίνουμε με 80 με το κινητό στην αριστερή κ τα ΚΤΕΛ μεσαία με 110. 
α ξέχασα μιλάμε 2η, 3η γλώσσα για να κάνουμε καλά τα γκαρσόνια.. 

φίλη μου ήρθε το καλοκαίρι οδικώς από Άμστερνταμ , πλήρωσε 60€ σε διόδια να διασχίσει 7 χώρες και μετά 50€ να διασχίσει την Ελλάδα από τα Σκόπια.

Επειδή έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο μπορώ να πω πως στην Ελλάδα είμαστε σε καλό επίπεδο οδηγικής παιδείας και οδικου δίκτυου.Οκ δεν είμαστε βόρεια Ευρώπη,  . Μην τα παρουσιάζουμε όλα λες και είμαστε τριτοκοσμικη χώρα. 

Το κινητό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν είναι ελληνική πατέντα.

Τα διόδια ναι έχεις δίκιο, είναι παρατραβηγμενα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεσε στην αντιληψη μου αυτο

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336684527-skoda-kamiq

το οποιο οπτικα και βασει εμπειριας δε φαινεται να εχει σοβαρη ζημια (δε δειχνει να εχει πιασει ραμφη)... ποιος ο λογος να μη φτιαχτει και να πουληθει (βλεπω ειναι πρωην leasing)...

του τυπου: ενα προφυλακτηρα (300€), ενα φτερο (150€), ενα θολο (80€), ενα φαναρι (500€) και ενα καπω (600€) χρειαζεται, βαλε και 6-7 κατοσταρικα εργασία...what's the big deal που το εβγαλαν ολικη; για ~2Κ συνολο;

ενδεχομενως μαλιστα να παει καποιος που τα εχει ζεστα να το παρει και 1.5-2 χιλιρικα κατω απο τη μαντρα...

Επεξ/σία από paylidis

Θα το έπαιρνες ποτέ; Και ας ξέρεις ότι σουλουπώνοντας το θα κέρδιζες πολλά. Εγώ και μόνο που το βλέπω με πιάνεται το στομάχι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, thodoris20s είπε

Θα το έπαιρνες ποτέ; Και ας ξέρεις ότι σουλουπώνοντας το θα κέρδιζες πολλά. Εγώ και μόνο που το βλέπω με πιάνεται το στομάχι!

εφοσον δεν εχει δομικη βλαβη και μου εβγαινε αρκετα φθηνότερα (αναλογιζόμενος και την οποια χασουρα στη μεταπωληση) θα το επαιρνα...

ενα αντιστοιχο "ατρακαριστο" ξεκιναει απο 18000, εαν αυτο πχ με αρκετα παζαρια/μετρητα κλπ (γιατι παιζουν αυτα στους παλιατζηδες) το επαιρνα 8,5-9Κ και το εφτιαχνα με 2.5-3Κ θα ηταν αψογο deal. 11500 σαφως και ΔΕΝ αξιζει και ξερει πολυ καλα οτι δε θα τα παρει, απλα εκει δουλευει χοντρο παζαρι οποτε απο καπου πρεπει να ξεκινησει..

Επεξ/σία από paylidis

2 hours ago, paylidis said:

Επεσε στην αντιληψη μου αυτο

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336684527-skoda-kamiq

το οποιο οπτικα και βασει εμπειριας δε φαινεται να εχει σοβαρη ζημια (δε δειχνει να εχει πιασει ραμφη)... ποιος ο λογος να μη φτιαχτει και να πουληθει (βλεπω ειναι πρωην leasing)...

του τυπου: ενα προφυλακτηρα (300€), ενα φτερο (150€), ενα θολο (80€), ενα φαναρι (500€) και ενα καπω (600€) χρειαζεται, βαλε και 6-7 κατοσταρικα εργασία...what's the big deal που το εβγαλαν ολικη; για ~2Κ συνολο;

ενδεχομενως μαλιστα να παει καποιος που τα εχει ζεστα να το παρει και 1.5-2 χιλιρικα κατω απο τη μαντρα...

Ισως να εχει παρει και ακρομπαρα/ψυγεια δοχεια κτλ. Αλλα και παλι αφου δεν εχουν ανοιξει αεροσακοι φτιαχνεται ευκολα.

Εαν εκανε καινουργιο 18κ, σε 2 χρονια θα ειχε πεσει στα 16 ασφαλισμενη αξια αλλα και παλι πολυ περιεργο να το εχουν βγαλει ολικη.  Δεν νομιζω οτι μπορει να παει πανω απο 2-3 χιλιαδες η επισκευη τραβηγμενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, imr είπε

Ισως να εχει παρει και ακρομπαρα/ψυγεια δοχεια κτλ. Αλλα και παλι αφου δεν εχουν ανοιξει αεροσακοι φτιαχνεται ευκολα.

Εαν εκανε καινουργιο 18κ, σε 2 χρονια θα ειχε πεσει στα 16 ασφαλισμενη αξια αλλα και παλι πολυ περιεργο να το εχουν βγαλει ολικη.  Δεν νομιζω οτι μπορει να παει πανω απο 2-3 χιλιαδες η επισκευη τραβηγμενα

Θεωρητικα αν το πας αντιπροσωπεία μπορεί να πάει και 5 η επισκευη με τις τιμές που έχουν. Και άκρομπαρά να πήρε μικρό το κακό - η ζημιά φαινεται μικρή. Κι όμως το έβγαλαν τρόπον τινα ολική… ίσως συγκριτικά με την υπολειμματική αξία… κ πάλι βέβαια με τις μικτές κάτι δε κολλαει

αν αναλογιστούμε ότι καινουργιο έχει 26 κ το πιο φθηνό μεταχειρο 18 οριακά ίσως άξιζε το κόπο εφοσον το πάρει κάποιος <10

περιεργα πράγματα όμως, δε το έχω ξαναδεί στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο 

Επεξ/σία από paylidis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Θεωρητικα αν το πας αντιπροσωπεία μπορεί να πάει και 5 η επισκευη με τις τιμές που έχω.

Mόνο τρακαρισμένα πουλάει αυτός. Έχει και ένα Α1 στα 9.900. Πόσο λες να θέλει για να επισκευαστεί? 

https://hlias-cars.car.gr/cars/

Επεξ/σία από Nabuko

5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Mόνο τρακαρισμένα πουλάει αυτός. Έχει και ένα Α1 στα 9.900. Πόσο λες να θέλει για να επισκευαστεί? 

https://hlias-cars.car.gr/cars/

Δε θεωρώ ότι αξίζει. Άπαξ κ άνοιξαν αερόσακοι μόνο για ταμπλό αερόσακους εγκέφαλο αερόσακων κλπ θες 3-4Κ, βαλε κ ένα διχιλιαρο+ τη φαναρτζοδουλεια - για πλακα φτάνεις τα 5.5-6… ασύμφορο θεωρω

• Like 3

23 minutes ago, paylidis said:

Θεωρητικα αν το πας αντιπροσωπεία μπορεί να πάει και 5 η επισκευη με τις τιμές που έχουν. Και άκρομπαρά να πήρε μικρό το κακό - η ζημιά φαινεται μικρή. Κι όμως το έβγαλαν τρόπον τινα ολική… ίσως συγκριτικά με την υπολειμματική αξία… κ πάλι βέβαια με τις μικτές κάτι δε κολλαει

αν αναλογιστούμε ότι καινουργιο έχει 26 κ το πιο φθηνό μεταχειρο 18 οριακά ίσως άξιζε το κόπο εφοσον το πάρει κάποιος <10

περιεργα πράγματα όμως, δε το έχω ξαναδεί στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο 

Ισως επειδη ειναι leasing να μην ασχολουνται και πολυ, παιρνουν το φουσκωμενο τιμολογιο απο απο τον φαναρτζη/αντιπροωσωπεια και  το βγαζουν ολικη.

Φαινεται καλη περιπτωση παντως, ουτε πορτα δεν εχει παρει

10 ώρες πριν, imr είπε

Ισως επειδη ειναι leasing να μην ασχολουνται και πολυ, παιρνουν το φουσκωμενο τιμολογιο απο απο τον φαναρτζη/αντιπροωσωπεια και  το βγαζουν ολικη.

Φαινεται καλη περιπτωση παντως, ουτε πορτα δεν εχει παρει

Εκει κατεληξα και εγω... καινουργιο αμαξι πρακτικά, αμελητεα ζημια!

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Εκει κατεληξα και εγω... καινουργιο αμαξι πρακτικά, αμελητεα ζημια!

Δεν θα την έλεγα αμελητέα, για ζημιά με φανάρι, προφυλακτήρα και λίγο το καπό ήθελα 3 χιλιάρικα με φανοποια.

Το συγκεκριμένο με νέο προφυλακτήρα, καπό, φτερό, φανάρι αισθητήρες μπροστά και αν έχει πάρει και καμιά βάση φαντάζομαι θα φτάνει τα 5 χιλιάρικα για αυτό μάλλον βγήκε και ολική αφού πλησιάζει ή ξεπερνάει τιμή μεταχειρισμένου ατρακαριστου.

Εγώ πιστεύω δεν αξίζει μόνο αν φτιάχνει με φανοποιια και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά 

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν θα την έλεγα αμελητέα, για ζημιά με φανάρι, προφυλακτήρα και λίγο το καπό ήθελα 3 χιλιάρικα με φανοποια.

Το συγκεκριμένο με νέο προφυλακτήρα, καπό, φτερό, φανάρι αισθητήρες μπροστά και αν έχει πάρει και καμιά βάση φαντάζομαι θα φτάνει τα 5 χιλιάρικα για αυτό μάλλον βγήκε και ολική αφού πλησιάζει ή ξεπερνάει τιμή μεταχειρισμένου ατρακαριστου.

Εγώ πιστεύω δεν αξίζει μόνο αν φτιάχνει με φανοποιια και μεταχειρισμένα ανταλλακτικά 

οι τιμες που εγραψα παραπανω ειναι αντιπροσωπείας, εχω το κουσουρι οταν παιρνω αμαξι να ρωταω τιμες φανοποιας περα απο τα σερβις... με 2.5Κ περιπου θεωρω οτι φτιαχνεται, εκτος αντιπροσωπείας ιδανικά ισως και λιγο πιο κατω, για μεταχειρισμένα ισως και κατω απο 2Κ αλλα δυσκολα βρισκεις σε τόσο καινουργια αμαξια. Αισθητηρες μπροστα δε πρεπει να εχει το καμικ. Βεβαια αυτο εχει και πισω ενα χτυπημα, λειπουν πατακια απο μεσα κ ισως του λειπει κ κανενα κλειδι, οποτε αν πεις να το κανεις σωστο κ κουκλα (αντιλαμβανομενοι οτι ισως εχει αρπαξει κ κατι μηχανικό) ισως ξεπερασει τα 3Κ... σιγουρα στα 11.5 δεν αξιζει, ισως με την επισκευη αν εβγαινε 12 να αξιζε...

εντυπωσιαστηκα παντως με το γεγονος οτι το σουταρανε για τοσο μικρη ζημια...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, thodoris20s είπε

Μια είναι η λύση για να μας φύγει σε όλους η απορία! Να το πάρεις να το φτιάξεις και να το μεταπουλήσεις :D 

αν δει η γυναικα καμικ στο σπιτι θα μεινουμε με το καμικ... 😅 το θηριο τη ταλαιπωρει στο παρκιν, καθε απογευμα εχουμε Valet parking

Επεξ/σία από paylidis

• Δημιουργία νέου...