Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Nabuko είπε

Είδα το Renault Rafale και κάτι μου θύμισε η μάσκα, η οποία λέει θα υιοθετηθεί και από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας.

Renault-Rafale-Coupe-SUV-Hybrid-CarsElectric-2.jpg.4bffadcb25f180f7e0d285779d14bcb9.jpg

4_252863_391314_type13262.jpg.7d7dbed4079c24659e97413973dbd686.jpg

Χρησιμοποιείται ήδη από την Renault στο Austral 

Νέο Renault Austral: Μοντέρνο και τεχνολογικά εξελιγμένο SUV

Επεξ/σία από NovaLacertae
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, atrigane είπε

https://www.carandmotor.gr/nea/erhetai-paneyropaiko-haratsi-sta-palia-aytokinita

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος..

Ηταν αναμενομένο, θα ελεγα οτι ισως ειναι και εν μερει σωστό...

Το θεμα ειναι οτι βαζουν χερι και στα Ε5...ενω θα μπορουσαν να τελειωνουν με τα Ε3 (αντε βαρια και 4) και πριν σε πρωτη φάση...

Βεβαια κανονικά θα επρεπε μια τετοια αποφαση να συνοδευεται απο μια αποσυρση με ουσιαστικά οφελη (ειχε γινει καπου το 2009 τελευταια φορά ΣΩΣΤΗ αποσυρση) για να μπορει και αυτος που αντικειμενικά δεν εχει φραγκα να παρει κατι καλυτερο...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την μία λογικό, από την άλλη ρωτάς τον άλλον αν έχει για να αλλάξει αυτοκίνητο (όσα κίνητρα και να δώσουν) με τις τιμές που έχουν πάει;;; 

Επεξ/σία από oykas2001
  • Like 2

4 λεπτά πριν, oykas2001 είπε

Από την μία λογικό, από την άλλη ρωτάς τον άλλον αν έχει για να αλλάξει αυτοκίνητο (όσα κινητά και να δώσουν) με τις τιμές που έχουν πάει;;; 

Δε διαφωνουμε, αλλα πλεον ισως πρεπει όταν γινεται επικινδυνο ειτε για τους γυρω-ειτε για το περιβάλλον*...

Για αυτο πρεπει να κανουν ΣΟΒΑΡΗ αποσυρση αν θελουν να βαλουν χαρατσια στα παλιά... Εως και ~10000 ειχαν δωσει το 09 αν θυμαμαι καλα...

*Χαριν αστεισμού: ακομα κ οι εφοπλιστες πλεον ζοριζονται... μου ελεγε φιλος που δουλευει σε ναυτιλιακή οτι βασει των νεων ευρωπαικων οδηγιών, επρεπε να βαλουν σε καποια πλοια scrubbers για να μειωσουν τους ρύπους και να κανουν και καποια αλλη σχετικη μετασκευη, και ηταν οικονομικά ασυμφορο οποτε τα πουλησαν στην αφρική κ τη βενεζουελα... 😂

11 λεπτά πριν, paylidis είπε

*Χαριν αστεισμού: ακομα κ οι εφοπλιστες πλεον ζοριζονται... μου ελεγε φιλος που δουλευει σε ναυτιλιακή οτι βασει των νεων ευρωπαικων οδηγιών, επρεπε να βαλουν σε καποια πλοια scrubbers για να μειωσουν τους ρύπους και να κανουν και καποια αλλη σχετικη μετασκευη, και ηταν οικονομικά ασυμφορο οποτε τα πουλησαν στην αφρική κ τη βενεζουελα... 😂

Και έτσι σώζουμε τον........................πλανήτη! 🤣

3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Και έτσι σώζουμε τον........................πλανήτη! 🤣

το γνωστό φαινόμενο NIMBY (not in my back yard)

😅

Γιατι τα σαπακια μας απο εδω (συγκεκριμενες μαρκες) που νομιζεις οτι καταληγουν; Αφρική...

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό νήμα άλλα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.

Έχω ένα καινούργιο yaris και τυχαία τις προάλλες παρατήρησα ότι η αριστερά πλευρά του "εργoστασιακού" σπόιλερ στον μπροστινό προφυλακτήρα έχει γεμίσει εκδορές μάλλον γιατί έβρισκε σε ένα σημείο του παρκινγκ και δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Η ζημιά δεν φαίνεται οπτικά μιας και είναι από το κάτω μέρος αλλά είναι πολύ άσχημη αισθητικά αν σκύψεις από κάτω. Θέλω να πάω να το βάψω αλλά ένας φανοποιός μου  είπε για ολική βαφή και ξήλωμα του μπροστινού προφυλακτήρα. 

Το ξήλωμα άντε να το δεχτώ με βαριά καρδιά αλλά όχι ολικό βάψιμο δεν θέλω μιας και το αμάξι είναι καινούργιο και άθικτο. Εσείς τι θα μου προτείνατε ως πιο έμπειροι μιας και εγώ είμαι σχετικά νέος οδηγός??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειαimage.jpeg.3f9fb78973c1d8e83b413a3f6186ddf5.jpeg

Επεξ/σία από sxetikos13

4 λεπτά πριν, sxetikos13 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό νήμα άλλα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.

Έχω ένα καινούργιο yaris και τυχαία τις προάλλες παρατήρησα ότι η αριστερά πλευρά του "εργoστασιακού" σπόιλερ στον μπροστινό προφυλακτήρα έχει γεμίσει εκδορές μάλλον γιατί έβρισκε σε ένα σημείο του παρκινγκ και δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Η ζημιά δεν φαίνεται οπτικά μιας και είναι από το κάτω μέρος αλλά είναι πολύ άσχημη αισθητικά αν σκύψεις από κάτω. Θέλω να πάω να το βάψω αλλά ένας φανοποιός μου  είπε για ολική βαφή και ξήλωμα του μπροστινού προφυλακτήρα. 

Το ξήλωμα άντε να το δεχτώ με βαριά καρδιά αλλά όχι ολικό βάψιμο δεν θέλω μιας και το αμάξι είναι καινούργιο και άθικτο. Εσείς τι θα μου προτείνατε ως πιο έμπειροι μιας και εγώ είμαι σχετικά νέος οδηγός??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Αφου είναι απο κάτω και δεν φαίνεται , εγώ θα το άφηνα έτσι . Και στο προηγούμενο Leon είχα αντίστοιχα σημάδια μπρος και πίσω .

Τσάμπα λεφτά αφού μπορεί να ξαναγίνει

Πάρε ένα γυαλόχαρτο στην τελική να το τρίψεις λίγο απλά για να μην είναι άγριο , ακόμη και ένα μαύρο σπρευ να πάρεις και να το περάσεις μόνος σου μία χαρά δουλειά θα κάνει , κατα τα άλλα προτείνω να μην κάνεις κάτι

• Like 4

εφοσον ειναι σε ολη την εκταση του προφυλακτηρα ναι θελει ολικη βαφη για να μη φαινεται ασχημα (θα μπορουσε ενδεχομενως να κανει τοπικη με σβησιμο με αμφιβολα αποτελεσματα μακροχρονια)

προσωπικα δεν θα το πειραζα για την ωρα, οπως ειπε κ ο θωμας

• Like 3

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αφου είναι απο κάτω και δεν φαίνεται , εγώ θα το άφηνα έτσι . Και στο προηγούμενο Leon είχα αντίστοιχα σημάδια μπρος και πίσω .

Τσάμπα λεφτά αφού μπορεί να ξαναγίνει

Πάρε ένα γυαλόχαρτο στην τελική να το τρίψεις λίγο απλά για να μην είναι άγριο , ακόμη και ένα μαύρο σπρευ να πάρεις και να το περάσεις μόνος σου μία χαρά δουλειά θα κάνει , κατα τα άλλα προτείνω να μην κάνεις κάτι

Καταρχάς ευχαριστώ για την πολύ άμεση απάντηση!!

Έπειτα, η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός με το αμάξι ειδικά τώρα που είναι καινούργιο ενώ έχω βρει και που είναι το πρόβλημα στο γκαράζ και σκοπεύω να το φτιάξω για να μη βρίσκει (βρίσκει μόνο από αριστερά, δεξιά τίποτα).

Ως πιο έμπειροι ήθελα να ακούσω γνώμη σχετικά με το ολικό βάψιμο που μου πρότειναν ως καλύτερη λύση.. Πιστεύω γίνεται και τοπική βαφή απλά πρέπει να σηκώσεις το αμάξι και να το μονώσεις καλά από κάτω. Μου το είπε και ο μάστορας ότι γίνεται αλλά πρότεινε ολική για πιο safe αποτέλεσμα. 

Εγώ, ωστόσο, την εργοστασιακή βαφή ακόμα τουλάχιστον δεν σκοπεύω να την πειράξω για μερικά γδαρσίματα σε ένα μόνο σημείο. Οπότε ψάχνω κάτι με τοπική βαφή. Αν, έστω συμφωνήσουμε σε τοπική υπάρχει κίνδυνος να μου το βάψει όλο και να μη μου πει τίποτα?? Αν και φαινόταν πολύ κομπλέ σαν άνθρωπος. Προηγούμενες όμως εμπειρίες που είχα ήταν λίγο κρυψίνους οι μάστορες. Δεν μπορείς να τους ψυχολογήσεις...

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

εφοσον ειναι σε ολη την εκταση του προφυλακτηρα ναι θελει ολικη βαφη για να μη φαινεται ασχημα (θα μπορουσε ενδεχομενως να κανει τοπικη με σβησιμο με αμφιβολα αποτελεσματα μακροχρονια)

προσωπικα δεν θα το πειραζα για την ωρα, οπως ειπε κ ο θωμας

Δεν είναι σε όλη την έκταση. Είναι μόνο στην αριστερά πλευρά στο μισό περίπου κομμάτι που είναι χρωματισμένο. 

Το δεξί κομμάτι είναι άθικτο. 

2 λεπτά πριν, sxetikos13 είπε

Δεν είναι σε όλη την έκταση. Είναι μόνο στην αριστερά πλευρά στο μισό περίπου κομμάτι που είναι χρωματισμένο. 

Το δεξί κομμάτι είναι άθικτο. 

αστο ετσι...

οντως θελει παντως ξηλωμα, τριψιμο, βαφη..

• Like 4

1 λεπτό πριν, paylidis είπε

αστο ετσι...

οντως θελει παντως ξηλωμα, τριψιμο, βαφη..

Προς το παρόν το ψάχνω γιατί κάθε φορά που το κοιτάω θέλω να βάλω τα κλάμματα😪😪 🫣.

Επειδή όμως έχει πρόσφατα καεί η γούνα μου από τοπική βαφή σε άλλο αμάξι στο μαγαζί με σήμα τον ταύρο (p......l) ψάχνω να βρω και έναν άνθρωπο σωστό να μου πει αυτό γίνεται αυτό δε γίνεται. Αυτή η μυστικοπάθεια και τα μεσοβέζικα των φαναρτζίδων με έχουν προβληματίσει η αλήθεια είναι..

Ευχαριστώ και πάλι.

• Like 1

• Δημιουργία νέου...