Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, imr είπε

Καλα, πολλα μπορει να κανου λαθος, ο προηγουμενος που πηγαινα στην γειτονια ξηλωσε τα καλωδια του AC για να αλλαξει το Δυναμο, για το οποιο κρατησε και μια βδομαδα το αμαξι γιατι δεν του εκαναν τα imitasion που παραγγελνε

σε ενα παλιο swift δεν ειχε δει οτι τα ρουλεμαν των τροχων ηταν υπο διαλυση, και γενικα εχει ενα υφακι που δεν μου αρεσει καθολου.  

Τσέκαρε κριτικές. Πχ για βορεια προάστια έχω πολυ καλό μάστορα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, paylidis είπε

Τσέκαρε κριτικές. Πχ για βορεια προάστια έχω πολυ καλό μάστορα 

Ναι μου έχεις στείλει, το έχω στα υπόψιν μου

• Like 1

2 ώρες πριν, imr είπε

Πόσα θεωρείται φυσιολογική τιμή για ένα σέρβις λάδια, υγρό φρένων και όλα τα φίλτρα (λαδιου καυσίμου καμπίνας) ? 

Ψάχνω για το  ford και εχουμε:

Βελμαρ 370 (γελάει ο κόσμος) 

Εξουσιοδοτημενο γνωστό 240

Συνεργείο γειτονιάς 150-180

Αντιπροσωπεία κόβεται κατευθείαν. 

Το εξουσιοδοτημενο αξίζει τα 100 παραπάνω? Και στις 2 περιπτωσεις δεν έχω ξαναπάει και πάω με βάση κριτικές και προτάσεις. 

Έχω ένα ford ranger. Την τελευταία φορά που το πήγα συνεργείο πριν κάποια χρόνια μου πήραν 320 € για λάδια, φίλτρο λαδιού και φίλτρο πετρελαίου. 

Από τότε τα κάνω μόνος μου. Λάδια, φίλτρο λαδιού, αέρος, καμπίνας και πετρελαίου στα 105 €. 

Θα το ξανά πάω σε κάποιο σέρβις μόνο όταν είναι να αλλάξω υγρά φρένων, ιμάντα ή κάτι πιο εξειδικευμένο. 

• Like 3

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Εξουσιοδοτημένο είναι ΜΟΝΟ η αντιπροσωπεία 

λογικα εννοείς εξειδικευμένο…;

Σχετικά με αυτό, εγώ το έχω στο νου μου σαν 2 διαφορετικά πράγματα: Αντιπροσωπεία ο επίσημος διανομέας με επίσημο συνεργείο, ενώ το εξουσιοδοτημένο έχει μόνο επίσημο συνεργείο της συγκεκριμένης εταιρίας (και είναι συνήθως λίγο πιο φτηνό από αντιπροσωπεία).

Δεν ισχύει αυτό? Ρωτάω γιατί καταλαβαίνω ότι είσαι του χώρου.

8 λεπτά πριν, tzampatzis είπε

Σχετικά με αυτό, εγώ το έχω στο νου μου σαν 2 διαφορετικά πράγματα: Αντιπροσωπεία ο επίσημος διανομέας με επίσημο συνεργείο, ενώ το εξουσιοδοτημένο έχει μόνο επίσημο συνεργείο της συγκεκριμένης εταιρίας (και είναι συνήθως λίγο πιο φτηνό από αντιπροσωπεία).

Δεν ισχύει αυτό? Ρωτάω γιατί καταλαβαίνω ότι είσαι του χώρου.

Η Αντιπροσωπεία πουλάει 

το εξουσιοδοτημένο επισκευάζει (και είναι και η αντιπροσωπεία κατά κανόνα)

υπαρχουν εξουσιοδοτημένα που δεν έχουν πωλήσεις αλλά είναι ελάχιστα (πχ στα vag ήταν ο Ραπτοπουλος)

[εως εδώ είσαι εντός εργοστασιακών προδιαγραφών και με απόλυτη κάλυψη εγγύησης-η οποία ισχύει και για συντήρηση εκτός αλλα με κάποια ψιλά γράμματα που αν τα ακολουθησεις εν τελει καθιστούν συμφέρουσα οικονομικά την αντιπροσωπεία]

από εκεί κ πέρα υπάρχουν τα εξειδικευμένα που κοτσαρουν το σήμα της μάρκας που ειδικεύονται στη μαρκίζα - πράγμα που απαιτεί περγαμηνές για να το κανείς (κάποια χρόνια εργασίας σε εξουσιοδοτημένο και εκπαιδεύσεις από τη μαμά εταιρεία) ειδάλλως παίζει κυνηγι

και τα γενικά ή κυρ μητσος μπαμπης κοκ που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν

• Like 1

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Thriler-ston-dromo-me-ta-VW-Golf-8-Synergeio-me-to-kalhmera_251458.asp

Έτσι για να μην υποτιμάτε τα μεταχειρα που έχουν υποστεί τα πάντα και με ένα μάζεμα θα αντέξουν αλλά τόσα!!

49 λεπτά πριν, atrigane είπε

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Thriler-ston-dromo-me-ta-VW-Golf-8-Synergeio-me-to-kalhmera_251458.asp

Έτσι για να μην υποτιμάτε τα μεταχειρα που έχουν υποστεί τα πάντα και με ένα μάζεμα θα αντέξουν αλλά τόσα!!

Ναι το διάβασα πριν λίγο

Επίσης διάβασα για το νέο civic για 147 αναφορεευμε πρόβλημα στο τιμόνι εν κίνηση το οποίο μπορεί να κλωτσαει ή να κλειδώνει.

Έτσι για να μην λέμε μόνο πάρε γιαπωνέζικο να ηρεμήσει.

Βλέπω παντού θέματα πλέον και σε ιαπωνικά και κορεατικά, όσο ήταν σπαρτιατικα μάλλον δεν είχαν θέματα.

Οκ το γκρουπ πάντα είχε, τώρα το ξεφτυλισε, για αυτό δεν ήθελα και το mhev Leon, μην έχω και άλλα άγχος

• Like 2

4 λεπτά πριν, tsofras είπε

όσο ήταν σπαρτιατικα μάλλον δεν είχαν θέματα

Αυτό. Τα ηλεκτρονικά χαλάνε εύκολα και από το πουθενά, τα μηχανικά αν δουλεύουν εξαρχής σωστά με καλή συντήρηση κρατάνε πολλάαα χρόνια.

• Like 1

2 λεπτά πριν, atrigane είπε

Αυτό. Τα ηλεκτρονικά χαλάνε εύκολα και από το πουθενά, τα μηχανικά αν δουλεύουν εξαρχής σωστά με καλή συντήρηση κρατάνε πολλάαα χρόνια.

Μα αν παρατηρήσεις και στο άρθρο αναφέρονται σε ηλεκτρονικά, μπαταρία, mhev, συστήματα ασφαλείας (αναγνώριση σημάτων) κτλ

Με εξαίρεση τον λεβιέ ( λες να τον πάρω και εγώ στο χέρι 🤣 )

• Like 1

• Δημιουργία νέου...