Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε αφήστε τα volvo  να ψοφήσουν.

να με συγχωρείτε αλλά θεωρώ το παλιό πλέον xc90 κακό αμάξι για συνταξιούχους. Διαβάστε reviews.

Mercedes, BMW (κουκλί το x4, για τανκ πας στο x7, Audi q8, Alfa Romeo stelvio, θα κοιτούσα. Και να είναι να πέσει χρήμα αρκετό, μήπως και μια Porsche;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

BMW και Mercedes’ για να πας στα αντίστοιχα X5 -GLE θέλεις 25κ παραπάνω (μιας και μιλάμε έστω για mild hybrid). Το λες και μεγάλη διαφορά. 

Επιπλεον δεν περνεις SUV 5 μέτρων αναζητώντας οδήγηση συγκίνηση και απόλαυση, αλλά άνεση.

• Like 3

49 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

BMW και Mercedes’ για να πας στα αντίστοιχα X5 -GLE θέλεις 25κ παραπάνω (μιας και μιλάμε έστω για mild hybrid). Το λες και μεγάλη διαφορά. 

Επιπλεον δεν περνεις SUV 5 μέτρων αναζητώντας οδήγηση συγκίνηση και απόλαυση, αλλά άνεση.

Μίλησες για «επιβλητικό» όχι αναγκαστικά για άνεση. Θα κανείς αρκετά ταξίδια σε καλούς δρόμους; Σε βουνά; Σε κακοτραχηλους;

Έχοντας SUV θα φέρω την σκέψη αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε επηρεάσω: τα χαμηλά sedan με το χαμηλό προφίλ, λόγω νόμων φυσικής, δεν πιάνονται ακόμα σε άνεση ταξιδιού. Έχω κάνει ταξίδι σαν επιβατησ και με xc90 (150+150χλμ), και με Mercedes GLB, προφανώς με το δικό μου (5008), και με sedan ακόμα και λιγότερο premium όπως Peugeot 508, VW Passat, Mercedes διάφορες.

το 508 και οι Mercedes σε πετρέλαιο ίσως μου έχουν προσφέρει τα πιο απολαυστικά ταξίδια.

η ξεκούραστη επιτάχυνση λόγω ροπής πετρελαίου, η ανυπαρξία θορύβου, η αίσθηση ότι δεν έχεις αντίσταση αέρα, είναι στοιχεία που κάνουν το ταξίδι άνετο.

τωρα αν η θέση οδήγηση θες να είναι ψηλά σαν κομμάτι της οδηγικής άνεσης, οκ το SUV είναι μονόδρομος.

note: δεν έχω κάνει ταξίδι ποτέ με υβριδικό τέτοιου τύπου για να ξέρω αν έχει διαφορά. Σίγουρα θα βοηθάει στα χαμηλά να ξεχαστεί ο όγκος του τανκ.

• Like 2

Ταπεινή μου άποψη εξαιτίας ενός γνωστού μου π αγόρασε καινούριο το XC40 πριν 5 χρόνια και από τον πρώτο χρόνο του έβγαζε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα και δεν ήξεραν εδώ να το φτιάξουν....μακριά από Volvo,

Σε όλα τα αμάξια μπορεί να σου τύχει το θέμα είναι οι γνώσεις και η εξυπηρετηση...τεσπα

Ότι και να διαλέξεις σε αυτά τα λεφτά δεν νομίζω να μην μείνεις ευχαριστημένος πάντως...

Και στην τελική αν  δεν σε βολέψει το πουλάς, έτσι και αλλιώς τα αλλάζεις σαν να αγοράζεις φρέσκο ψωμί 😂

29 λεπτά πριν, h3342 είπε

Ταπεινή μου άποψη εξαιτίας ενός γνωστού μου π αγόρασε καινούριο το XC40 πριν 5 χρόνια και από τον πρώτο χρόνο του έβγαζε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα και δεν ήξεραν εδώ να το φτιάξουν....μακριά από Volvo,

Σε όλα τα αμάξια μπορεί να σου τύχει το θέμα είναι οι γνώσεις και η εξυπηρετηση...τεσπα

Ότι και να διαλέξεις σε αυτά τα λεφτά δεν νομίζω να μην μείνεις ευχαριστημένος πάντως...

Και στην τελική αν  δεν σε βολέψει το πουλάς, έτσι και αλλιώς τα αλλάζεις σαν να αγοράζεις φρέσκο ψωμί 😂

βασικα η τεχνικη υποστηριξη στη volvo παντα επασχε στην ελλαδιτσα.

Στις 5/11/2022 στις 6:26 ΜΜ, Papakaliati είπε

Το plugin hybrid εχω να πω παντως ειναι best of both worlds

νομιζω διαφωνω καθωςμε αυτα τα αυτοκινητα κουβαλας χωρις λογο το βαρος και των 2 τεχνολογιων. (μπαταριες + κινητηρα βενζινηςδλδ) 
με εναν σωστο προγραμματισμο το ηλεκτρικο ειναι ταμαμ για τις καθημερινες μας μετακινησεις σε πολη κ προαστια. 
οσον αφορα ταξιδια, με 1-2 application, τα καταφερνεις αξιοπρεπως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2022 στις 4:56 ΜΜ, Peugeot208 είπε

Σου το έχουν κρατησει;

Αν ναι, σου έδωσαν αυτοκίνητο αντικαταστασης;

Πήγα στo service Hyundai/Kia/Jeep/Saab/Alfa Romeo/Ford των βορείων προαστίων, το οποίο ήταν πολύ καλύτερο από αυτή των νοτίων. 

Βέβαια μου είπαν ότι το αμάξι έχει ακριβώς το ίδιο θέμα όπως μου είπαν οι νότιοι και ότι θα χρειαστεί να κατέβει το σασμάν για να αλλαχτεί η τσιμούχα. Δωρεάν εννοείται.

Κλείσαμε ραντεβού σύντομα, το αμάξι θα μείνει δύο μέρες μέσα και θα επισκευαστεί το πρόβλημα. Από τους νότιους, ακόμα περιμένω... Αστεία αντιπροσωπεία.

Βέβαια, ούτε αυτοί μου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Δεν έχουν λέει...

Επεξ/σία από Bomber-21
  • Sad 2

3 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Πήγα στo service Hyundai/Kia/Jeep/Saab/Alfa Romeo/Ford των βορείων προαστίων, το οποίο ήταν πολύ καλύτερο από αυτή των νοτίων. 

Βέβαια μου είπαν ότι το αμάξι έχει ακριβώς το ίδιο θέμα όπως μου είπαν οι νότιοι και ότι θα χρειαστεί να κατέβει το σασμάν για να αλλαχτεί η τσιμούχα. Δωρεάν εννοείται.

Κλείσαμε ραντεβού σύντομα, το αμάξι θα μείνει δύο μέρες μέσα και θα επισκευαστεί το πρόβλημα. Από τους νότιους, ακόμα περιμένω... Αστεία αντιπροσωπεία.

Βέβαια, ούτε αυτοί μου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Δεν έχουν λέει...

Η ασφάλειά σου αναφέρει τπτ για αυτοκίνητο αντικαταστασης;

Προσωπικά δεν θα το δεχόμουν.

Καινούριο αυτοκίνητο σου βγάζει πρόβλημα και αναγκάζεσαι εξαιτίας τους να μείνεις 2 ημέρες χωρίς αυτοκίνητο. Ποιος θα πληρώσει το ταξί; Επίσης, αν κάτι συμβεί, χτύπα ξύλο, και είναι απαραίτητη η ταχεία μεταφορά δικού σου ανθρώπου;

• Like 1

50 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

Η ασφάλειά σου αναφέρει τπτ για αυτοκίνητο αντικαταστασης;

Προσωπικά δεν θα το δεχόμουν.

Καινούριο αυτοκίνητο σου βγάζει πρόβλημα και αναγκάζεσαι εξαιτίας τους να μείνεις 2 ημέρες χωρίς αυτοκίνητο. Ποιος θα πληρώσει το ταξί; Επίσης, αν κάτι συμβεί, χτύπα ξύλο, και είναι απαραίτητη η ταχεία μεταφορά δικού σου ανθρώπου;

"Σε περίπτωση ατυχήματος, για την διάρκεια της επισκευής παρέχεται κατόπιν συνεννόησης Αυτοκίνητο Αντικατάστασης".

Αυτό λέει η ασφάλεια, έστειλα τώρα ένα μέιλ που ζητώ αυτοκίνητο αντικατάστασης βάσει και της βαρβάτης ασφάλειας που έχουμε κάνει από την αντιπροσωπεία.

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!

• Like 1

8 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε

νομιζω διαφωνω καθωςμε αυτα τα αυτοκινητα κουβαλας χωρις λογο το βαρος και των 2 τεχνολογιων. (μπαταριες + κινητηρα βενζινηςδλδ) 
με εναν σωστο προγραμματισμο το ηλεκτρικο ειναι ταμαμ για τις καθημερινες μας μετακινησεις σε πολη κ προαστια. 
οσον αφορα ταξιδια, με 1-2 application, τα καταφερνεις αξιοπρεπως 

Δεν διαφωνώ απαραίτητα. Αλλά πχ η νέα C Class, σου δινει 100 κμ ηλεκτρικά. Αρα σε εντος πολης εισαι 100% μπαταρια, και σε εκτος δεν εχεις την δεσμευση της φορτισης. Δεν μπορω να δεχτω οτι με 1,5 φορτιστες τα 100κμ που υπαρχουν στην Ελλαδα γινεται σοβαρη δουλεια. Και δεν θελω να περιοριζω και να προγραμματιζω τα ταξιδια μου τοσο πολυ. Να περιοριζεσαι στα ελαχιστα ξενοδοχεια που θα εχουνε φορτιστη; Σε γερμανια ανετα θα επερνα ηλεκτρικο, για Ελλαδα θα περιμενω λιγα χρονια. 

• Like 4

Για 2ο αμάξι , οκ παίρνεις ηλεκτρικό (για γούστο κυρίως) , αλλά για ένα αμάξι ,το plugin έχει νόημα

Βέβαια με τις τιμές που έχουν τα plugin πάλι για γούστα είναι , όχι για οικονομία των 100χλμ φόρτισης

• Like 2

Να πω την αμαρτία μου χτες πέτυχα ενα Citroën Ami.

Το σκέφτηκα για 2ο. Να το έχει η γυναίκα να μεταφέρει τα πιτσιρίκια στις δραστηριότητες. 

Δυστυχώς όμως έχει μόνο θέσεις για οδηγό και συνοδηγό. Για 2 παιδιά δεν βολεύει.

Για ηλεκτρικό μικρό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. 

Όπως, επίσης αν ήθελα να αποφύγω το χειμώνα πάνω στη μηχανή.

• Like 2

11 ώρες πριν, Peugeot208 είπε

Το σκέφτηκα για 2ο. Να το έχει η γυναίκα να μεταφέρει τα πιτσιρίκια στις δραστηριότητες. 

Δυστυχώς όμως έχει μόνο θέσεις για οδηγό και συνοδηγό. Για 2 παιδιά δεν βολεύει.

Για ηλεκτρικό μικρό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. 

Εγώ πάντως τα παιδιά μου σε Ami δεν θα τα έβαζα εκτός αν πήγαινα σε διαδρομές μόνο απο στενά. Ούτε καν σε παραλιακή

• Like 7

12 ώρες πριν, Peugeot208 είπε

Αμαξι χωρις κλιματισμο;;;

ειδα ενα και σηκωνε το παραθυρο με το χερι. Εμπρος πισω!

• Like 1

1 ώρα πριν, tsofras είπε

Εγώ πάντως τα παιδιά μου σε Ami δεν θα τα έβαζα εκτός αν πήγαινα σε διαδρομές μόνο απο στενά. Ούτε καν σε παραλιακή

Δεν χωρανε κιολας, ενα ενα θα επρεπε να τα βαλεις 😛

Το ΑΜΙ παντως με μηχανη συγκρινεται οχι με αυτοκινητα και σε αυτο δε ειναι ασχημο

• Like 2

• Δημιουργία νέου...