Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, tsofras είπε

Ας μην ήταν η εγγύηση και θα σου έλεγα αν είχαν κόσμο οι αντιπροσωπείες

Α και γυρισε κ μου ειπε ο "διευθυντης" οτι εχω το δικαιωμα να παω οπου θελω και εφοσον γινει κανονικα η συντηρηση ισχυει η εγγυηση μου... το ξεχασα αυτο!!! 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, paylidis είπε

Α και γυρισε κ μου ειπε ο "διευθυντης" οτι εχω το δικαιωμα να παω οπου θελω και εφοσον γινει κανονικα η συντηρηση ισχυει η εγγυηση μου... το ξεχασα αυτο!!! 😅

Ναι τα ξέρουμε και αυτά στο Ελλαδιστάν

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αλλα νεα 13 ευρω το λαδι σε μπουκαλι λιανικη το λιτρο (ή 49,5 το πεντολιτρο, οποτε ~10/λ)

https://www.skroutz.gr/s/27635924/Volkswagen-Λάδι-Αυτοκινήτου-Longlife-IV-0W-20-1lt.html

13,6 μου το χρεωσαν βαρελατο... με την σουπερ εκπτωση, κανονικη τιμη 27€ το λιτρο βαρελολαδο...

ΑΝ ΞΑΝΑΠΑΩ θα παω με το λάδι μου κ τα φιλτρα μου (γνησια σαφως)

Κ την εργατοωρα θα τη χρονομετρησω... Καλα να παθω, θαρρεις κ δε ξερω τι μπου***ελα ειναι οι αντιπροσωπείες...

Επεξ/σία από paylidis

1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Σε αλλα νεα 13 ευρω το λαδι σε μπουκαλι λιανικη το λιτρο (ή 49,5 το πεντολιτρο, οποτε ~10/λ)

https://www.skroutz.gr/s/27635924/Volkswagen-Λάδι-Αυτοκινήτου-Longlife-IV-0W-20-1lt.html

13,6 μου το χρεωσαν βαρελατο... με την σουπερ εκπτωση, κανονικη τιμη 27€ το λιτρο βαρελολαδο...

ΑΝ ΞΑΝΑΠΑΩ θα παω με το λάδι μου κ τα φιλτρα μου (γνησια σαφως)

Κ την εργατοωρα θα τη χρονομετρησω... Καλα να παθω, θαρρεις κ δε ξερω τι μπου***ελα ειναι οι αντιπροσωπείες...

Άστα και με έμενα με έφαγαν στην 1η αλλαγή λαδιών που πήγα και απο μόνος μου και έδωσα κανα 200αρι , τραγικό

• Like 1

7 λεπτά πριν, tsofras είπε

Άστα και με έμενα με έφαγαν στην 1η αλλαγή λαδιών που πήγα και απο μόνος μου και έδωσα κανα 200αρι , τραγικό

200 δεν εχω δωσει ποτε... Μόνο για λαδια - φιλτρο περσι 140 εδωσα στο audi, 83 στο Skoda (τότε ηταν σφραγισμένα μαλιστα)...

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δυο λογια περι συντήρησης ή με αλλα λογια γιατι δεν εμπιστευομαι ουτε τον λο-κω μου...

Παω στην αντιπροσωπεία το μικρό για σερβις (δεν εχει σημασια σε ποια), ο τεχνικος συμβουλος ξερει οτι "ειμαι της δουλειάς" και παρακολουθω απο αποσταση, για την ακριβεια εξω απο το συνεργειο για προφανεις λόγους ασφαλειας κλπ - οπότε και το βαζει σε ραμπα που να εχω ορατοτητα.

Αφου το ειχαν επι σχεδον μια ωρα να καθεται κ δε το επιαναν (ενω σημειωνεται ως "αναμονη πελατη" για να παρει προτεραιοτητα για να φευγω σε σχεση με αυτους που θα παραλαβουν το απογευμα ή την επομένη) εγινε το θαυμα και το πηραν μεσα...

Σφαλμα 1ο: βγαζει τη ποδια με αεροκλειδο (τοσο πολυ βαριεται να πιασει μια καστανια - που κ με απλο κατσαβιδι βγαινει η βιδα που εχει -παξιμαδι και σταυρος - οποτε ουτε καν καστανια). Δε μιλαω...

Σφαλμα 2ο: ξεκιναει και αδειαζει τα λαδια σε μπετόνι με χωνι ενω η λαδιερα ειναι διπλα του

Σφάλμα 3ο: προτου αδειασουν τα λαδια (συνολο 2,5΄ ετρεξαν) κ ενω ακομα εχει πολυ λαδι μεσα κλεινει τη τάπα

Εκει παρεμβαινω και του λεω αστο να στραγγιξει μαστορα, ενα σωρο λαδι εχει ακομα μεσα... Στραβωνει, δεν απανταει φερνει τη λαδιερα και το αφηνει για 10' να στραγγιξει (τόσο ήθελε), βγαζει και το φιλτρο με την ευκαιρία που ειχε κ αυτο φυσικα αρκετο λαδι μεσα...

Σφάλμα 4ο: ξεκιναει βαζει λαδια (ειχε χτυπησει στο μεταξυ τηλ απο τη δουλεια) και βλεπω οτι δε βαζει απο μπουκαλια αλλα με ενα ασπρο δοχειο, κατι λαδια που ειναι σκουρα πρασινα (στα δικα μου ματια μαυροπρασινα), φωναζω το "τεχνικο συμβουλο" κ του λεω ρε μεγαλε τι ειναι αυτα; Λαδια απο βαρελι μου λεει... Εξαλλος ο Petrolhead, που του ζητανε 320 ευρω αρχικη τιμη και βαζουν λαδια απο βαρελι... Ετσι κανουμε σε ολα λεει, του λεω μεγαλε στο Audi στη ταδε αντιπροσωπεια μπαινει λαδακι κλειστο σφραγισμένο το ξερω το βλεπω και συν τοις αλλοις δεν εχω ξαναδει τόσο σκουρο λαδι - αυτο ειναι μου λεει το χρωμα του κ επισης δεν εχουμε σφραγισμένα μονο βαρελι δουλευουμε.........

Σφαλμα 5ο: ξανα η ποδια με το αεροκλειδο

Σφαλμα 6ο: το εβαλαν σε φορτιστη τον οποίον ειχαν μεσα σε λακουβα με νερα!!!

Τον αφηνω, βαζει και τα υπολοιπα (αν κ δεν επρεπε) και συνεχιζω να περιμενω απο εξω να κανει αναβαθμιση η ηλεκτρολογος στο infotainment που κολλαγε μια στις τοσες, μεχρι που ερχεται ενας "διευθυντης" που δεν εχει πιασει καστανια στη ζωη του και μου λεει απαγορευεται να ειστε εδω ειναι συνεργειο κλπ* (εξω ημουν, ξαναλεω), ε τι ηθελε κ το ειπε, τα ακουσε πανηγυρικά.

Τελειωνει το αμαξι και ζητω να τον καλεσουν... επι ενα τεταρτο τον εψελνα για τις μλκς τους (δυνατα και μεσα στο χωρο υποδοχης τους-επιτηδες)... κ γυρναει κ μου λεει εχουμε 80 αυτοκινητα την ημερα δε μπορουν και οι 80 να παρακολουθουν... ε γυρναω κ του λεω εαν σε εμενα που παρακολουθουσα μου κανατε ολες αυτες τις μαλακιες (κατα λεξη) δε θελω να ξερω τι κανετε στους υπολοιπους 79 που ειναι στα σπιτια/δουλειες τους... Ολο του το ζορι ήταν οτι ημουν εκει κ εβλεπα απο μακρυα, υποτιθεται ειναι επικινδυνο, μαλλον εσεις ειστε οι επικινδυνοι του λεω για αυτο κ δε θελετε να βλεπει ο κοσμος...

Χωρις πολλα πολλα θα κανω παραπονα στην κοσμοκαρ, αυτο που αντικρυσα ειναι ενα μπορντελο... (αν κ τα μπορντελα εχουν μια στοιχειώδη οργανωση υποθέτω...)

Δε ξερω εαν θα ξαναπαω, κατα πασα πιθανότητα οχι... Δε φτάνει που κανω 2 ωρες πηγαινε ελα απο το σπιτι ή τη δουλεια μου για να παω εκει, κανουν κ μλκς...

Να βρασω την εκπτωση τους (158 ήταν με την εκπτωση, 140 πληρωσα τελικα με μια εξτρα εκπτωση στην εκπτωση). Οι τυποι δεν κανουν ουτε για να αλλαξουν λαδια σε βενζιναδικο...

(σορρυ για το σεντονι)

*για την ακριβεια, στη λογομαχια επανω ειπε ή εσεις φευγετε ή το αυτοκινητο, και λεω στο τεχνικο βγαλε το αυτοκινητο φευγω μαζι με το αυτοκινητο... ο ανθρωπος ηθελε 2' ακομη κ φυσικα δε μπορουσε να σταματησει την αναβαθμιση...

Αυτα εβλεπα και επι πολλα χρονια εκανα τη συντηρηση μονος στα δικυκλα. Πια, δεν υπαρχει χρονος, ουτε ορεξη. Αλλα η διαδικασια βοηθησε στο να μαθω αρκετα και να τα απαιτω.

Στον ομιλο που αναφερεις  πριν καιρο, χρειαστηκε σε δικο τους ελεγχο να αλλαχτουν τα λαστιχα συνδεσης του πισω πιτσιλιστηρα. Μετα απο 2-3 μηνες που χρειαστηκα το πισω νερακι, βλεπω τα νερα να τρεχουν απο τη μεσα μερια του τζαμιου και να προχωρανε μεσα στα πλαστικα.

Πηγα αμεσα, τα ακουσαν αλλα σε κοσμιο υφος. Οταν μου ειπαν να το ξαναπληρωσω, εκει ξεσπασα... 

Δυστυχως, ο προσανατολισμος των αντιπροσωπειων ειναι στο να φυγει ατσαλακωτος ο πελατης και το καφεδακι του στην ωρα που θελει, εχοντας μιλησει με 3 διαφορετικους κουστουματους, φυσικα με το αζημιωτο. Τα αυτοκινητα, τα βλεπουν αναλωσιμα. Οτι ισχυει δηλ και στον υπολοιπο κοσμο. Εμεις οι Ελληνες ειμαστε δεμενοι με τα οχηματα μας.

12 λεπτά πριν, paylidis είπε

Νομίζω για κάθε εργασια εχουν συγκεκριμενο χρονο που χρεωνουν. Ασχετα βεβαια οτι ξεκλεβουν 10 λεπτα στη διαδικασια για να βαλουν 3-4 αυτοκινητα παραπανω μεσα στη μερα

• Like 4

Συμφωνω οτι ειναι αναλωσιμα τα αυτοκινητα, εναν υποτυπωδη σεβασμο και μια σωστη δουλεια ζηταω... εχω >50000 ευρω στο δρομο και οταν πληρωνω απαιτω να μου τα σεβονται, όπως σεβομαι εγω αυτον που με πληρωνει

6 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Νομίζω για κάθε εργασια εχουν συγκεκριμενο χρονο που χρεωνουν. Ασχετα βεβαια οτι ξεκλεβουν 10 λεπτα στη διαδικασια για να βαλουν 3-4 αυτοκινητα παραπανω μεσα στη μερα

Αυτο ισχυει... Εαν ομως μου βαλουν χρονομοναδες 1 ωρας για αλλαγη λαδιων 20 λεπτων σαφως και δε θα τα πληρωθουν...

• Like 1

27 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ας μην ήταν η εγγύηση και θα σου έλεγα αν είχαν κόσμο οι αντιπροσωπείες

Που οπως εχουμε πει πολλες φορες οταν το ανεξαρτητο συνεργειο  παει κατα γραμμα με τις προδιαγραφες του κατασκευαστη δεν χανεται καμια εγγυηση και ασε τις αντιπροσωπειες να λενε τα δικα τους :)

28 λεπτά πριν, paylidis είπε

Παω στοιχημα , σε "αθωους" θα λεει ακριβως το αντιθετο ο "διευθυντης" της π...τσας,.

• Like 2

2 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Που οπως εχουμε πει πολλες φορες οταν το ανεξαρτητο συνεργειο  παει κατα γραμμα με τις προδιαγραφες του κατασκευαστη δεν χανεται καμια εγγυηση και ασε τις αντιπροσωπειες να λενε τα δικα τους :)

Παω στοιχημα , σε "αθωους" θα λεει ακριβως το αντιθετο ο "διευθυντης" της π...τσας,.

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, σε ολα...

Κ μαλιστα το συζητησα μετα αυτο με τον τεχνικο συμβουλο και γυρισε κ μου ειπε αν πας εξω κ μου ερθεις στα 3.5 χρονια με σκασμενη τουρμπινα δε προκειται να σε καλυψει οτι κ αν σου λεει... Αν ειναι μια κλειδαρια ή κανενας γρυλος παραθυρου ή εγκεφαλος οκ τοτε ναι..

13 λεπτά πριν, paylidis είπε

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, σε ολα...

Κ μαλιστα το συζητησα μετα αυτο με τον τεχνικο συμβουλο και γυρισε κ μου ειπε αν πας εξω κ μου ερθεις στα 3.5 χρονια με σκασμενη τουρμπινα δε προκειται να σε καλυψει οτι κ αν σου λεει... Αν ειναι μια κλειδαρια ή κανενας γρυλος παραθυρου ή εγκεφαλος οκ τοτε ναι..

υπαρχουν και τα δικαστηρια επρεπε να του πεις.

• Like 1

2 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

υπαρχουν και τα δικαστηρια επρεπε να του πεις.

Δε μου εφταιγε σε τιποτα το παλικαρι για τις μ****ς των υφισταμενων του και του προισταμενου του...

Ειναι παραπανω απο αξιοπρεπης και συνεργάσιμος ο συγκεκριμένος... Αλλος, ειναι για μπατσες εκει μεσα (ο @chill εχει ιδια πείρα κ ξερει)

• Like 2

2 ώρες πριν, paylidis είπε

Δυο λογια περι συντήρησης ή με αλλα λογια γιατι δεν εμπιστευομαι ουτε τον λο-κω μου...

Παω στην αντιπροσωπεία το μικρό για σερβις (δεν εχει σημασια σε ποια), ο τεχνικος συμβουλος ξερει οτι "ειμαι της δουλειάς" και παρακολουθω απο αποσταση, για την ακριβεια εξω απο το συνεργειο για προφανεις λόγους ασφαλειας κλπ - οπότε και το βαζει σε ραμπα που να εχω ορατοτητα.

Αφου το ειχαν επι σχεδον μια ωρα να καθεται κ δε το επιαναν (ενω σημειωνεται ως "αναμονη πελατη" για να παρει προτεραιοτητα για να φευγω σε σχεση με αυτους που θα παραλαβουν το απογευμα ή την επομένη) εγινε το θαυμα και το πηραν μεσα...

Σφαλμα 1ο: βγαζει τη ποδια με αεροκλειδο (τοσο πολυ βαριεται να πιασει μια καστανια - που κ με απλο κατσαβιδι βγαινει η βιδα που εχει -παξιμαδι και σταυρος - οποτε ουτε καν καστανια). Δε μιλαω...

Σφαλμα 2ο: ξεκιναει και αδειαζει τα λαδια σε μπετόνι με χωνι ενω η λαδιερα ειναι διπλα του

Σφάλμα 3ο: προτου αδειασουν τα λαδια (συνολο 2,5΄ ετρεξαν) κ ενω ακομα εχει πολυ λαδι μεσα κλεινει τη τάπα

Εκει παρεμβαινω και του λεω αστο να στραγγιξει μαστορα, ενα σωρο λαδι εχει ακομα μεσα... Στραβωνει, δεν απανταει φερνει τη λαδιερα και το αφηνει για 10' να στραγγιξει (τόσο ήθελε), βγαζει και το φιλτρο με την ευκαιρία που ειχε κ αυτο φυσικα αρκετο λαδι μεσα...

Σφάλμα 4ο: ξεκιναει βαζει λαδια (ειχε χτυπησει στο μεταξυ τηλ απο τη δουλεια) και βλεπω οτι δε βαζει απο μπουκαλια αλλα με ενα ασπρο δοχειο, κατι λαδια που ειναι σκουρα πρασινα (στα δικα μου ματια μαυροπρασινα), φωναζω το "τεχνικο συμβουλο" κ του λεω ρε μεγαλε τι ειναι αυτα; Λαδια απο βαρελι μου λεει... Εξαλλος ο Petrolhead, που του ζητανε 320 ευρω αρχικη τιμη και βαζουν λαδια απο βαρελι... Ετσι κανουμε σε ολα λεει, του λεω μεγαλε στο Audi στη ταδε αντιπροσωπεια μπαινει λαδακι κλειστο σφραγισμένο το ξερω το βλεπω και συν τοις αλλοις δεν εχω ξαναδει τόσο σκουρο λαδι - αυτο ειναι μου λεει το χρωμα του κ επισης δεν εχουμε σφραγισμένα μονο βαρελι δουλευουμε.........

Σφαλμα 5ο: ξανα η ποδια με το αεροκλειδο

Σφαλμα 6ο: το εβαλαν σε φορτιστη τον οποίον ειχαν μεσα σε λακουβα με νερα!!!

Τον αφηνω, βαζει και τα υπολοιπα (αν κ δεν επρεπε) και συνεχιζω να περιμενω απο εξω να κανει αναβαθμιση η ηλεκτρολογος στο infotainment που κολλαγε μια στις τοσες, μεχρι που ερχεται ενας "διευθυντης" που δεν εχει πιασει καστανια στη ζωη του και μου λεει απαγορευεται να ειστε εδω ειναι συνεργειο κλπ* (εξω ημουν, ξαναλεω), ε τι ηθελε κ το ειπε, τα ακουσε πανηγυρικά.

Τελειωνει το αμαξι και ζητω να τον καλεσουν... επι ενα τεταρτο τον εψελνα για τις μλκς τους (δυνατα και μεσα στο χωρο υποδοχης τους-επιτηδες)... κ γυρναει κ μου λεει εχουμε 80 αυτοκινητα την ημερα δε μπορουν και οι 80 να παρακολουθουν... ε γυρναω κ του λεω εαν σε εμενα που παρακολουθουσα μου κανατε ολες αυτες τις μαλακιες (κατα λεξη) δε θελω να ξερω τι κανετε στους υπολοιπους 79 που ειναι στα σπιτια/δουλειες τους... Ολο του το ζορι ήταν οτι ημουν εκει κ εβλεπα απο μακρυα, υποτιθεται ειναι επικινδυνο, μαλλον εσεις ειστε οι επικινδυνοι του λεω για αυτο κ δε θελετε να βλεπει ο κοσμος...

Χωρις πολλα πολλα θα κανω παραπονα στην κοσμοκαρ, αυτο που αντικρυσα ειναι ενα μπορντελο... (αν κ τα μπορντελα εχουν μια στοιχειώδη οργανωση υποθέτω...)

Δε ξερω εαν θα ξαναπαω, κατα πασα πιθανότητα οχι... Δε φτάνει που κανω 2 ωρες πηγαινε ελα απο το σπιτι ή τη δουλεια μου για να παω εκει, κανουν κ μλκς...

Να βρασω την εκπτωση τους (158 ήταν με την εκπτωση, 140 πληρωσα τελικα με μια εξτρα εκπτωση στην εκπτωση). Οι τυποι δεν κανουν ουτε για να αλλαξουν λαδια σε βενζιναδικο...

(σορρυ για το σεντονι)

*για την ακριβεια, στη λογομαχια επανω ειπε ή εσεις φευγετε ή το αυτοκινητο, και λεω στο τεχνικο βγαλε το αυτοκινητο φευγω μαζι με το αυτοκινητο... ο ανθρωπος ηθελε 2' ακομη κ φυσικα δε μπορουσε να σταματησει την αναβαθμιση...

Για κατι τετοιες πρακτικες θελω να προχωρησουν τα ηλεκρικα και να κλεισουν τα μισα τουλαχιστον συνεργεια (βεβαια ικανους τους εχω να βαζουν λαδια στους ηλεκτροκινητηρες)

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως παιδιά, το περιστατικό που ανέφερε ο @paylidis για το ότι του έβαλαν λάδια από βαρέλι είναι το 5ο που ακούω αυτή τη βδομάδα και όλα από διαφορετικές μάρκες... Αρχίζω και ανησυχώ ρε γμτ γιατί ακόμη και την ώρα του σέρβις να είμαι εκεί, δυστυχώς δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από αυτά, οπότε δεν θα καταλάβω και κάτι...

Τέλος, γνωστός που πήρε πέρσι το 1ο του καινούργιο αυτοκίνητο (hyundai i20), πήγε πριν λίγες μέρες για το 1ο σέρβις, στην επίσημη αντιπροσωπεία από όπου το αγόρασε και το κουστουμάκι παιδιά που του χρέωσαν ήταν 250 ευρώ!!! Έπαθα σοκ, ούτε μερσεντες έτσι ρε σεις! Δυστυχώς και το παιδί είναι πρωτάρης και αρκετά συνεσταλμενος εε και νόμιζε ότι είναι φυσιολογική η τιμή, οπότε τον βρήκαν εύκολο και του τη φόρεσαν. Βλέπω να χαραμιζουμε πολλοί από μας τις εγγυήσεις με αυτά που ακούω και διαβάζω... 

Επεξ/σία από Christos Vvs
  • Sad 4

5 ώρες πριν, Christos Vvs είπε

για το 1ο σέρβις, στην επίσημη αντιπροσωπεία από όπου το αγόρασε και το κουστουμάκι παιδιά που του χρέωσαν ήταν 250 ευρώ!!!

Πες του να σου στείλει και να ανεβάσεις μια φωτό του τιμολογίου, να πάρουμε μια ιδέα τί χρεώνουν.

Είναι γεγονός ότι τα κόστη έχουν ανεβεί δραματικά παντού, μοιραία όλα μετακυλίονται στον καταναλωτή.

Η αυτοκίνηση, σιγά σιγά, δεν θα απευθύνεται σε όλους.

• Like 4

6 ώρες πριν, Christos Vvs είπε

γνωστός που πήρε πέρσι το 1ο του καινούργιο αυτοκίνητο (hyundai i20), πήγε πριν λίγες μέρες για το 1ο σέρβις, στην επίσημη αντιπροσωπεία από όπου το αγόρασε και το κουστουμάκι παιδιά που του χρέωσαν ήταν 250 ευρώ!!!

πολλες φορες το φθηνο σου βγαινει ακριβο, το εχω ξαναπει...

πιο ακριβα του βγαινει εν τελει το ι20 απο Bmw Merc Audi Κλπ :P 

• Δημιουργία νέου...