Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 λεπτά πριν, imr είπε

Εαν ειχε πρατηρια πελοπονησο που κινουμαι συχνα και αρκετα θα ειχα κανει την κινηση εδω και καιρο.

τότε δεν έχει νόημα να πάρεις αν δεν υπάρχει κοντά σου . Εκτός αν είναι στην καθημερινή διαδρομή σου κάποιο .

Προς το παρών υβριδικό με υγραέριο είναι η επόμενη οικονομική λύση (και μετά υγραέριο)

41 λεπτά πριν, paylidis είπε

Σαν καυσιμο παραμενει με διαφορα πιο οικονομικό και απο βενζινη και απο πετρελαιο, δεν εχει καμια απολυτως σχεση ή αναλογία. Αυτη τη στιγμή ειναι στο 1.35 ενω θα επρεπε να ειναι κατω απο 1 ευρω με βαση τις τιμες χονδρικής που ειναι στα ιδια επιπεδα με πριν τις μλκς του βλαντι...

όχι ξέφυγε και πλέον θα συνεχίσει , μείωσε και άλλο ο Ρώσος και απο αμερική θα έχουμε θέμα τροφοδοσίας λόγω ατυχήματος σε σταθμό LNG. Οι τιμές χοντρικής είναι σε νέα ρεκόρ επίπεδα , θα το δούμε και σε ρεύμα και θέρμανση σύντομα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να βρεις και Α3 εκτός από leon σε πολύ καλή τιμή (εξωτερικό πάντα) 

Από χθες βλέπω ένα Δανέζικο Α3 hybrid 204hp με 23.000€ , ούτε αναμονή  ούτε τίποτα που διαβάζω αλλού .

Το δίκτυο του  ΦΑ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη βάσει οδηγιών Ε.Ε. αλλά ... ανοίγουν σιγά-σιγά , Ψαθόπυργο έχει , Μέγαρα άνοιξε τώρα τελευταία , Τρίπολη και Καλαμάτα λένε ΘΑΑΑ ανοίξουν ... 

Κομοτηνή και Βέροια έχουν μπει οι αντλίες , "λεπτομέριες" μένουν , πχ σήμερα στη Βέροια εργάζεται συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για προσθήκη πυλώνα ή πως αλλιώς το λένε :P , το πρατήριο μαζί με το ΦΑ θα βάλει και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών και τα 2 "καύσιμα" απαιτούν ρεύμα .

Ηγουμενίτσα έτοιμο εδώ και χρόνο αλλά έχουν κάτι μπλεξίματα με οικονομικά-περιουσίες των (πρώην ;; ) ιδιοκτητών του πρατηρίου, απ όσα λέγονται 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1

8 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι ξέφυγε και πλέον θα συνεχίσει , μείωσε και άλλο ο Ρώσος και απο αμερική θα έχουμε θέμα τροφοδοσίας λόγω ατυχήματος σε σταθμό LNG. Οι τιμές χοντρικής είναι σε νέα ρεκόρ επίπεδα , θα το δούμε και σε ρεύμα και θέρμανση σύντομα

Ποτε προεκυψε αυτο, τη περασμενη εβδομάδα ηταν πολυ χαμηλα. Εξωτερικο που ήμουν επαιζε στο .88-.089

5 λεπτά πριν, terry308 είπε

Μπορείς να βρεις και Α3 εκτός από leon σε πολύ καλή τιμή (εξωτερικό πάντα) 

Από χθες βλέπω ένα Δανέζικο Α3 hybrid 204hp με 23.000€ , ούτε αναμονή  ούτε τίποτα που διαβάζω αλλού .

Plug in ειναι; αν ναι, καλη φαση... ενα Plug in θα με εξυπηρετουσε κ εμενα ειναι η αληθεια, το 90+% των χλμ μου ειναι λεωφ. κηφισιας, με μια φορτιση θα εβγαζα 3 μερες ανετα κ εαν ηθελα ταξιδακι ή γκαζια εκει ειναι ο βενζινοκινητηρας...

• Like 1

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ποτε προεκυψε αυτο, τη περασμενη εβδομάδα ηταν πολυ χαμηλα. Εξωτερικο που ήμουν επαιζε στο .88-.089

https://m.naftemporiki.gr/story/1872947/kleinei-i-kanoula-gia-to-amerikaniko-lng-os-ta-teli-tou-xronou
https://www.capital.gr/agores/3640941/fusiko-aerio-ekopse-ki-allo-tis-roes-sti-germania-i-gazprom-alma-25-stis-times

https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5285051

περάσαμε σε νέα ιστορικά υψηλά

πριν λίγες μέρες έγινε η φάση

όποιος αγοράζει τώρα παίρνει 2,13€ το κιλό

• Sad 1

7 λεπτά πριν, paylidis είπε

Plug in ειναι; αν ναι, καλη φαση... ενα Plug in θα με εξυπηρετουσε κ εμενα ειναι η αληθεια, το 90+% των χλμ μου ειναι λεωφ. κηφισιας, με μια φορτιση θα εβγαζα 3 μερες ανετα κ εαν ηθελα ταξιδακι ή γκαζια εκει ειναι ο βενζινοκινητηρας...

Έως 78χλμ λέει η audi , 60km περίπου βγάλανε σε test Ελλάδα , απ'όσο διάβασα , πούλα το Q3 ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, terry308 είπε

Έως 78χλμ λέει η audi , 60km περίπου βγάλανε σε test Ελλάδα , απ'όσο διάβασα , πούλα το Q3 ;) 

Δε μπορω να ξαναπαρω χαμηλο, αναγκαστικα Q3 plug in θα θελω μετα :P 

Κ στη διαμορφωση το φτάνω με τα απολυτως αναγκαια για εμενα στα 52Κ (με την ηλιοροφη ε...), οσο εκπτωση και να μου κανουνε κατω απο 48 δε θα πεσει υπο τις τρέχουσες συνθηκες... κοινως αποσβεση ποτε... ακομα και 30 να το δωσω το δικο μου μενουν 18Κ για να εχω επιπλεον το Plug in feature, την ηλιοροφή και το αυτοματο παρκαρισμα σε σχεση με τωρα (για το dsg χ*στηκα)... ε δεν αξιζει... τα λεφτα αυτα ειναι 7500 λιτρα βενζινη, κοινως 60000+ χλμ;!!!

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 3

17 λεπτά πριν, korakios είπε

τότε δεν έχει νόημα να πάρεις αν δεν υπάρχει κοντά σου . Εκτός αν είναι στην καθημερινή διαδρομή σου κάποιο .

Προς το παρών υβριδικό με υγραέριο είναι η επόμενη οικονομική λύση (και μετά υγραέριο)

Στην καθημερινότητα έχω κοντά, Αθήνα κινούμαι.

Για ταξίδια και εκδρομές δεν βολεύει γιατί κινούμαι αρκετά Αρκαδία, ένα γέμισμα δεν με φτανει αν κάτσω μερικες μέρες.

Από υπολογισμούς που κάνω είναι παρόμοια ντιζελ και υγραέριο αυτήν την στιγμή σχετικά με οικονομια. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, imr είπε

Από υπολογισμούς που κάνω είναι παρόμοια ντιζελ και υγραέριο αυτήν την στιγμή σχετικά με οικονομια. 

εξαρτάται πόση κατανάλωση βάσεις ανα καύσιμο, το cng είναι με τη μικρότερη  ,ακολουθεί diesel , βενζίνη και υγραέριο

11 λεπτά πριν, imr είπε

Στην καθημερινότητα έχω κοντά, Αθήνα κινούμαι.

Για ταξίδια και εκδρομές δεν βολεύει γιατί κινούμαι αρκετά Αρκαδία, ένα γέμισμα δεν με φτανει αν κάτσω μερικες μέρες.

τότε ή μτχ με 40λιτρο βενζίνης ή μπετονάκι 10λιτρο βενζίνης 😁 (βασικά 150χλμ θα έχεις αυτονομία με το 9λιτρο)

(αν πας για cng)

• Like 1

18 λεπτά πριν, korakios είπε

τότε ή μτχ με 40λιτρο βενζίνης ή μπετονάκι 10λιτρο βενζίνης 😁 (βασικά 150χλμ θα έχεις αυτονομία με το 9λιτρο)

(αν πας για cng)

ελα μωρε υπερβολη το μπετονι, εχω περασει 8-10 μερες μονο με βενζινη με το καμικ σε ταξιδι και μια χαρα ηταν απλα εβαζα καθε 120-130 χλμ βενζινη, πραγμα πανευκολο καθως παντου υπαρχει βενζιναδικο... ειχα μαζι μου να σου πω την αληθεια ενα αδειο μπετονι λαδιων καθαρισμενο ογκου 5 λιτρα για να βαλω βενζινη καλου κακου αν χρειαστει αλλα την 3η μερα ειδα οτι δεν χρειαζεται καν...

Μόλις τώρα, paylidis είπε

ελα μωρε υπερβολη το μπετονι, εχω περασει 8-10 μερες μονο με βενζινη με το καμικ σε ταξιδι και μια χαρα ηταν απλα εβαζα καθε 120-130 χλμ βενζινη, πραγμα πανευκολο καθως παντου υπαρχει βενζιναδικο... ειχα μαζι μου να σου πω την αληθεια ενα αδειο μπετονι λαδιων καθαρισμενο ογκου 5 λιτρα για να βαλω βενζινη καλου κακου αν χρειαστει αλλα την 3η μερα ειδα οτι δεν χρειαζεται καν...

για το ψυχολογικό περισσότερο , κάποιοι έχουν ανασφάλεια (σεβαστό),

ποτέ δεν κατάλαβα πάντως γιατί δεν τα κάνανε 15λιτρα ,αφού τόσα ορίζει η νομοθεσία για να είναι μονού καυσίμου

• Like 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

για το ψυχολογικό περισσότερο , κάποιοι έχουν ανασφάλεια (σεβαστό),

καλα ναι επ αυτου συμφωνω... και εγω με αυτη τη φοβια ξεκινησα αλλα τελικα δε χρειαστηκε καν μετα απο 1000 χλμ με βενζινη

1 λεπτό πριν, korakios είπε

ποτέ δεν κατάλαβα πάντως γιατί δεν τα κάνανε 15λιτρα ,αφού τόσα ορίζει η νομοθεσία για να είναι μονού καυσίμου

ελα μου ντε... κ πλεον η audi τα κανει 7 λιτρα, ουτε καν 9... καντο ρε ευλογημενε 14.5 αν δε θες να εισαι ακριβως στο οριο...

Κ δε ξερω κατα ποσο αλλαζει αυτο ευκολα, ειδα καποιοι στο εξωτερικο εκτος εγγυησης το εχουν διπλασιασει με καποιο τροπο αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες...

• Like 1

Ο λόγος που δεν πήρα αυτοκίνητο CNG ήταν τα λίτρα της βενζίνης, είχα αγχωθεί με το που άκουσα τα 9 λίτρα, που να το είχα και στην κατοχή μου. Άσε που το ταξίδι Αθήνα - Βέροια με τα ΘΑ βάλουμε πρατήρια δεν με βοηθούσε :P Αν είχε παραπάνω (όπως τα 15 που λέτε τώρα) ψυχολογικά και μόνο θα ήμουν πιο ήρεμος να το πάρω. Και το Arona και το Kamiq μου άρεσαν.

• Like 1

5 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Ο λόγος που δεν πήρα αυτοκίνητο CNG ήταν τα λίτρα της βενζίνης, είχα αγχωθεί με το που άκουσα τα 9 λίτρα, που να το είχα και στην κατοχή μου. Άσε που το ταξίδι Αθήνα - Βέροια με τα ΘΑ βάλουμε πρατήρια δεν με βοηθούσε :P Αν είχε παραπάνω (όπως τα 15 που λέτε τώρα) ψυχολογικά και μόνο θα ήμουν πιο ήρεμος να το πάρω. Και το Arona και το Kamiq μου άρεσαν.

καλα στην πραξη δεν ειναι 9 πιο κοντα στα 11 ειναι αν το ξεχειλισεις αλλα και παλι ειναι ψυχολογικα λιγα...

Ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάω αλλά ναι τα 9 καλά είναι... Με ένα 10άρι δοχείο έχει διπλασιαστεί η αυτονομία. Και το κέρδος από το cng είναι σοβαρό για κάθε μέρα.

Υ.Γ. Δεν θα πρέπει να μιλάω γιατί σε διακοπές, επειδή στο νησί δεν είχε εταιρικό πρατήριο, πήρα δύο (ναι 2) 10λιτρα δοχεία πετρέλαιο. Που σημαίνει ότι από αυτονομία 800-1000χλμ πήγα στα 1200-1400χλμ... Τελικά το έβγαλα τσίμα τσίμα και γύρισα με λαμπάκι (60+λίτρα 1400+ χλμ) για να γεμίσω.

• Like 1

10 ώρες πριν, paylidis είπε

Κ στη διαμορφωση το φτάνω με τα απολυτως αναγκαια για εμενα στα 52Κ (με την ηλιοροφη ε...), οσο εκπτωση και να μου κανουνε κατω απο 48 δε θα πεσει υπο τις τρέχουσες συνθηκες... κοινως αποσβεση ποτε... ακομα και 30 να το δωσω το δικο μου μενουν 18Κ για να εχω επιπλεον το Plug in feature, την ηλιοροφή και το αυτοματο παρκαρισμα σε σχεση με τωρα (για το dsg χ*στηκα)... ε δεν αξιζει... τα λεφτα αυτα ειναι 7500 λιτρα βενζινη, κοινως 60000+ χλμ;!!!

Δεν παίζει αυτόματο παρκάρισμα πια κι ας το γράφουν στα πακέτα. Τουλάχιστον στη Mercedes αλλά φαντάζομαι ισχύει γενικά.

10 ώρες πριν, terry308 είπε

Μπα, 50 λέει η Merc για το δικό μου αλλά ίσως βγάζει 25 με προσεκτική οδήγηση. Τις προάλλες το φόρτισα στα ΙΚΕΑ στην Θέρμη και μου έδινε 48χλμ και όταν έφτασα στα δικαστήρια έγραφε ότι έχει 8χλμ ακόμα. Για τι απόσταση μιλάμε; 12; 15χλμ; Σίγουρα όχι παραπάνω.

• Sad 1

• Δημιουργία νέου...