Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, paylidis είπε

Λαδια κ μπουζια παιρνε απο εκει θα ελεγα, τα φιλτρα παρε απο αλλου...

Συγνωμη ομως, το παντακι το 2-cyl παιρνει 4 λιτρα λαδι; που; :P

2+2 :D

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, paylidis είπε

Συγνωμη ομως, το παντακι το 2-cyl παιρνει 4 λιτρα λαδι; που; :P

3.2lt αν αλλάξεις και το φίλτρο , ή 2,8 χωρίς

14 λεπτά πριν, paylidis είπε

Λαδια κ μπουζια παιρνε απο εκει θα ελεγα, τα φιλτρα παρε απο αλλου...

όταν έρθει η ώρα για μπουζί ,ναι , απο εκεί, λάδια θα ρωτήσω ,προς το παρών επειδή έχω περίσσιο θα χρειαστώ ένα δίλιτρο μπετόνι

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

το τραγικό είναι οτι δεν τους δίνουν το υπόλοιπο λάδι , βέβαια και σε μένα το είχε δίπλα στη ράμπα και έπρεπε να τον ρωτήσω που έχει το υπόλοιπο για να μου το φέρει , αλλιώς μάλλον θα ξεχνούσαν 😁

• Like 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

άσε την πάτησα και εγώ με τα φίλτρα , ~60€ χρέωσαν ,ευτυχώς κάνανε έκπτωση ~20€

και την πάτησα γιατί στο 1ο σέρβις το χρέωσαν το φίλτρο λαδιού ~6€ , άσε που μου βγήκε 80€ το σέρβις (φθηνότερα απο άλλο συνεργείο που ρώτησα) και λέω οκ νορμάλ τιμές θα έχει ,

στο 2ο σέρβις κανα 20ρικο το ίδιο φίλτρο στην αντιπροσωπία , έπαθα ενα σοκ με τις τιμές των φίλτρων (λάδια κομπλέ)

τώρα θα τα πάρω ο ίδιος λαδια/φίλτρα ,το καλοκαίρι που θα το πάω και θα ρωτήσω περαστικά αντιπροσωπία VS ένα άλλο συνεργείο

τουλάχιστον είναι αρκετά συνεννοήσιμοι στην συγκεκριμένη αντιπροσωπία , με είχαν ρωτήσει κιόλας πριν το πάρουν μέσα στο συνεργείο αν έχω πάρει ο ίδιος  ανταλλακτικά ή να φέρουν απο την αποθήκη

Τα 2 τελευταία χρόνια κάνω μόνος μου service σε ένα ford ranger που έχω. Λόγω ύψους βολεύει πολύ να μπαίνω από κάτω και να αλλάζω λάδια. 

8 λίτρα λάδι, φίλτρο πετρελαίου, λαδιού, αερος και καμπίνας στοιχίζουν περίπου 105 €. 

Την τελευταία φορά που είχα πάει αντιπροσωπεία είχα δώσει για λάδια, φίλτρο λαδιού και πετρελαίου 315 €. 

• Like 2

3 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Τα 2 τελευταία χρόνια κάνω μόνος μου service σε ένα ford ranger που έχω. Λόγω ύψους βολεύει πολύ να μπαίνω από κάτω και να αλλάζω λάδια. 

8 λίτρα λάδι, φίλτρο πετρελαίου, λαδιού, αερος και καμπίνας στοιχίζουν περίπου 105 €. 

Την τελευταία φορά που είχα πάει αντιπροσωπεία είχα δώσει για λάδια, φίλτρο λαδιού και πετρελαίου 315 €. 

έχω ακόμα εγγύηση και πρέπει εκτός απο τις αποδείξεις ανταλλακτικών να έχω και χαρτί παροχής που να γράφει το τι αλλάχτηκε , αλλιώς θα έχωνα τον αδερφό μου 😁

3 ώρες πριν, korakios είπε

edit2 : Η "προσφορά" ήταν απο αντιπροσωπία στην Αθήνα και ρώτησε μια κοπέλα αν είναι φυσιολογικές οι τιμές στη δημόσια ομάδα cng στο fb

Δηλ επικοινωνεις με αντιπροσωπειες και σου στελνουν αναλυτικο καταλογο με το κοστος καθε υλικου για το σερβις στα χιλιομετρα που σε ενδιαφερουν;

Εγω σε μια επικοινωνια που ειχα με 2-3 αντιπροσωπειες στο σερβις και ρωτησα τιμες, μου ειπαν περιπου τοσα χρηματα παει και με υφος τι ρωτας τωρα και πολυ σου ειναι που σου λεω κοστος στο περιπου!

12 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Δηλ επικοινωνεις με αντιπροσωπειες και σου στελνουν αναλυτικο καταλογο με το κοστος καθε υλικου για το σερβις στα χιλιομετρα που σε ενδιαφερουν;

ναι εννοείται αυτό

13 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Εγω σε μια επικοινωνια που ειχα με 2-3 αντιπροσωπειες στο σερβις και ρωτησα τιμες, μου ειπαν περιπου τοσα χρηματα παει και με υφος τι ρωτας τωρα και πολυ σου ειναι που σου λεω κοστος στο περιπου!

μάλλον πέτυχες υπάλληλο που βαριόταν στις πωλήσεις ? Με το συνεργείο σε συνδέουν κανονικά και ζητάς προσφορά ή μέσω email

• Thanks 1

8 ώρες πριν, imr είπε

Που έκανες το σέρβις με ιμάντες?  Στείλε μου ένα πμ αν θελεις

Πρόσφατα έκανα αναζήτηση για τον αδερφό μου και το καλύτερο που βρήκα ήταν στο 400ρι (λάδια ιμάντες) 

Για 147 δες γνωστό μαγαζί(eshop) Θεσσαλονίκης που έχει φτηνά γνήσια ανταλλακτικά.125 ευρω εχει το σετ για αλλαγη ιμαντα(195 με αντλία νερού) 140 εχει τα μπουζι ιριδιου.Οταν είχα την Alfa τα έπαιρνα από εκει και πήγαινα και μου τα αλλάζανε.

• Like 1

4 ώρες πριν, tsofras είπε

4 😂

4 ώρες πριν, korakios είπε

3.2lt αν αλλάξεις και το φίλτρο , ή 2,8 χωρίς

Ουαου κ πάλι πολλά μου φαίνονται αν σκεφτείς ότι τόσα δεν έπαιρνε το παλιότερο μοντέλο με τον 1242 βενζίνης !

4 ώρες πριν, korakios είπε

όταν έρθει η ώρα για μπουζί ,ναι , απο εκεί, λάδια θα ρωτήσω ,προς το παρών επειδή έχω περίσσιο θα χρειαστώ ένα δίλιτρο μπετόνι

το τραγικό είναι οτι δεν τους δίνουν το υπόλοιπο λάδι , βέβαια και σε μένα το είχε δίπλα στη ράμπα και έπρεπε να τον ρωτήσω που έχει το υπόλοιπο για να μου το φέρει , αλλιώς μάλλον θα ξεχνούσαν 😁

Ναι ναι «ξεχνάνε»

Κ βγάζουν μεροκαματάκι έξτρα το απόγευμα…

• Like 1

42 λεπτά πριν, Burgos είπε

Στο GLC, πρώτο σέρβις στις 25.000 χλμ πλήρωσα στην αντιπροσωπεία 195€

Περισσότερα περίμενα αλλά τελικά νορμάλ μου φάνηκε το ποσό

Ηλεκτρικό δεν είναι το δικό σου? Τι περιλαμβάνει το πρώτο service?

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ηλεκτρικό δεν είναι το δικό σου? Τι περιλαμβάνει το πρώτο service?

PHEV είναι. Λάδια και φίλτρα μόνο. Μια χαρά μου φάνηκαν γιατί σε ένα Volvo S80 που είχα πλήρωνα λάδια, φίλτρα και μπουζί 300-350€ 😛

• Like 1

Στροφή προς τα υβριδικά μοντέλα στην ελληνική αγορά

Στροφή προς τα υβριδικά μοντέλα κάνει η ελληνική αγορά, γυρνώντας παράλληλα την πλάτη στα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Τον Μάιο ένα στα τέσσερα οχήματα ήταν υβριδικό, με την κατηγορία να γνωρίζει σημαντική αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν τους επόμενους μήνες ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για τα υβριδικά μοντέλα.

Η άνοδος των πωλήσεων στα υβριδικά αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, όπου το συνολικό μερίδιο είναι 27,3%. Όσον αφορά τη βενζίνη, παρέμεινε κυρίαρχο καύσιμο για το 51,8% των επιλογών τον Μάιο, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο το ποσοστό ήταν 54,5%. Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα από τη άλλη είχαν μερίδιο αγοράς τον Μάιο 13,4% γνωρίζοντας περαιτέρω μείωση κατά 3,6%. Αύξηση (+1,2%) γνώρισαν και τα ηλεκτρικά οχήματα (ΒEV-PHEV) καταλαμβάνοντας συνολικά μερίδιο αγοράς 6,3% από το 5,1% που ήταν τον προηγούμενο Μάιο.

Συνολικά πτωτικά κινήθηκαν επίσης και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με βασικό καύσιμο την βενζίνη (-2,7%), το πετρέλαιο (-3,6%) και το φυσικό αέριο (-0,5%). Αντίθετα οριακά αυξημένες ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων διπλού καυσίμου (+0,2%), με την κατηγορία να καταλαμβάνει ποσοστό 2% των συνολικών πωλήσεων.

Η αγαπημένη κατηγορία αυτοκινήτων για τους Έλληνες για άλλον έναν μήνα παρέμεινε η «Β», δηλαδή της κατηγορίας πόλης, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 20,7%, δείχνοντας τις τάσεις των οδηγών να έχουν ένα μικρό, ευέλικτο και ψηλό αυτοκίνητο για να μπορούν να κάνουν παράλληλα και εξορμήσεις εκτός πόλης. Ακολούθησε η κατηγορία «C» η οποία κατέλαβε συνολικά το 32,3%, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 21,1%. Τέλος, στο τρίτο σκαλί των πωλήσεων παρέμεινε η κατηγορία «Α» με το συνολικό μερίδιο να αγγίζει το 14,1%. Σε αυτή την μικρή κατηγορία τα SUV καταλαμβάνει μόλις το 1%.

• Like 2

1 ώρα πριν, NTC Labs είπε

Απόψεις για την Best Deals (https://bestdeal.com.gr)? Υπάρχει κάποιος ευχαριστημένος? , σκεφτομαστε να κανουμε εξορμηση για την σύζυγο.

Πόση εμπιστοσύνη να δείξεις σε κάποια επιχείρηση με τόσο "φτηνιάρικο" προχειροκατασκευασμένο site που γράφει ανορθόγραφα στη βιτρίνα της (Οι καλύτερες και ποιο αξιόπιστες λύσεις για το αυτοκίνητο σας) και ούτε καν τη διεύθυνσή της δεν γράφει σωστά ( ΛΕΩΦ ΚΗΦΙΣΟΥ 26 ΚΑΙ ΜΕΘΩΝΗΣ 2 ΠΕΣΤΕΡΙ Τ.Κ. 12131) και δεν φροντίζει να τη διορθώσει?

Λεπτομέρειες?

• Like 2

8 ώρες πριν, Nabuko είπε

Στροφή προς τα υβριδικά μοντέλα στην ελληνική αγορά

Στροφή προς τα υβριδικά μοντέλα κάνει η ελληνική αγορά, γυρνώντας παράλληλα την πλάτη στα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Τον Μάιο ένα στα τέσσερα οχήματα ήταν υβριδικό, με την κατηγορία να γνωρίζει σημαντική αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν τους επόμενους μήνες ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για τα υβριδικά μοντέλα.

ναι , με mild hybrid να θεωρείται υβριδικό , σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει μη mild hybrid

όσο για ηλεκτρικά και plugin ,ας κάνουν έναν διαχωρισμό ποια δεν είναι εταιρικά/leasing

• Like 3

• Δημιουργία νέου...