Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε

Έχω ένα Suzuki Vitara του 2020 και με το καρεκλάκι του μωρού και το καρότσι στο πορτ μπαγκάζ δεν έχω σχεδόν καθόλου χώρο οπότε πρέπει να αγοράσω μια μπαγκαζιέρα.

Έχετε κάτι να προτείνετε σε νορμάλ τιμή και αποδεκτή ποιότητα; 

Χρειάζομαι και μπάρες για να μπει πάνω η μπαγκαζιέρα.

επειδη εχω πολλους φιλους με μπαρες (κ το εχω ψαξει γιατι θελω και εγω) αλλα απο την άλλη λίγους με μπαγκαζιερες, θα σου πω για μπαρες να προτιμήσεις κατι πιο ακριβο (Thule για την ακρίβεια), καθώς λόγω καλυτερης σχεδιασης εχουν μειωμένο θόρυβο (εκτος και εαν προκειται να τις εχεις βγαλμένες το 90% του έτους κ τις βαζεις μονο για διακοπες)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα σε όλους. Μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με το τι ισχύει με άδεια και ασφάλεια για κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο? Θέλω να βάλω έναν αποσπώμενο και να τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για να τοποθετώ επάνω βάση ποδηλάτων και μόνο όταν θα θέλω να τα μεταφέρω. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αφαιρώ και τη βάση και τον κοτσαδόρο.

• Like 1

35 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε

Στις τοποθέτησαν σε κάποιο κατάστημα; Αν έμεινες ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση, θα μπορούσες να μου το πεις;

Στην λεωφόρο Ηρακλείου Auto marneris νομίζω γιατί είχε προσφορά εκείνο τον καιροαλλά δεν παίζει τόσο ρόλο το κατάστημα είναι πολύ εύκολη η τοποθετηση

23 λεπτά πριν, paylidis είπε

επειδη εχω πολλους φιλους με μπαρες (κ το εχω ψαξει γιατι θελω και εγω) αλλα απο την άλλη λίγους με μπαγκαζιερες, θα σου πω για μπαρες να προτιμήσεις κατι πιο ακριβο (Thule για την ακρίβεια), καθώς λόγω καλυτερης σχεδιασης εχουν μειωμένο θόρυβο (εκτος και εαν προκειται να τις εχεις βγαλμένες το 90% του έτους κ τις βαζεις μονο για διακοπες)

Με τον θόρυβο θα κάνει έτσι και αλλιώς πάρα πολύ η μπαγκαζιερα οπότεν ξέρω αν κάνει διάφορα αν έχει μόνιμα κουμπωμένη την μπαγκαζιερα. 

Επίσης σημαντικό είναι το ύψος που θα φτάσει. Ειδικά σε suv

Πολλά παρκινγκ είναι όριο στο 1.9. 

Εγω ήμουν στο 1.95 και goldenhall δεν μπορούσα να μπω. Τα περισοτερα πάρκινγκ είναι στα 2μ

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, G30RGE είπε

Καλημέρα σε όλους. Μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με το τι ισχύει με άδεια και ασφάλεια για κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο? Θέλω να βάλω έναν αποσπώμενο και να τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για να τοποθετώ επάνω βάση ποδηλάτων και μόνο όταν θα θέλω να τα μεταφέρω. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αφαιρώ και τη βάση και τον κοτσαδόρο.

με ενδιαφερει και εμενα.

το feedback που εως τωρα εχω ειναι οτι για τον κοτσαδόρο μονο δε χρειαζεται καποια άδεια κλπ αλλα θα πρεπει να ειναι αποσπώμενος ή αναδιπλούμενος. Εαν ομως θελησω να τραβηξω τρειλερ η βαρκα τότε εχει χαρτουρα. Αλλαξε μάλιστα πρόσφατα ο νόμος

Για πειτε καμια γνωμη οι γνωστες,,,

Επεξ/σία από paylidis

41 λεπτά πριν, imr είπε

Στην λεωφόρο Ηρακλείου Auto marneris νομίζω γιατί είχε προσφορά εκείνο τον καιροαλλά δεν παίζει τόσο ρόλο το κατάστημα είναι πολύ εύκολη η τοποθετηση

Με τον θόρυβο θα κάνει έτσι και αλλιώς πάρα πολύ η μπαγκαζιερα οπότεν ξέρω αν κάνει διάφορα αν έχει μόνιμα κουμπωμένη την μπαγκαζιερα. 

Επίσης σημαντικό είναι το ύψος που θα φτάσει. Ειδικά σε suv

Πολλά παρκινγκ είναι όριο στο 1.9. 

Εγω ήμουν στο 1.95 και goldenhall δεν μπορούσα να μπω. Τα περισοτερα πάρκινγκ είναι στα 2μ

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Πόσο πήγε περίπου τότε σε εσένα το κόστος;

8 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Πόσο πήγε περίπου τότε σε εσένα το κόστος;

185 η μπαγκαζιερα 400 λίτρα g3 spark

Καμία 100ρια νομίζω οι μπάρες αλλά δεν θυμάμαι ακριβως

• Like 1

Δείτε και την περίπτωση αντί για μπαγκαζιέρα στην οροφή, μπαγκαζιέρα κοτσαδόρου...

Απλώς αυξάνεις το μήκος και δεν σε περιορίζει στην ταχύτητα, μάλιστα βοηθάει και στην αεροδυναμική...

16 λεπτά πριν, filarhos είπε

Δείτε και την περίπτωση αντί για μπαγκαζιέρα στην οροφή, μπαγκαζιέρα κοτσαδόρου...

Απλώς αυξάνεις το μήκος και δεν σε περιορίζει στην ταχύτητα, μάλιστα βοηθάει και στην αεροδυναμική...

Ρε μαν είναι πανάκριβες αυτές , αντίστοιχα λίτρα που κοίταγα σε κάποια φάση νομίζω ήταν 600+

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ρε μαν είναι πανάκριβες αυτές , αντίστοιχα λίτρα που κοίταγα σε κάποια φάση νομίζω ήταν 600+

Θέλεις 

- κοτσαδόρο

- την βάση

- προαιρετικά το πλαστικό κουτί.

Εγώ θα πάρω τα πρώτα δύο και μετά τις βαλίτσες με λάστιχα... (αν βρέχει θα βάζω κάλυμμα)  

3 ώρες πριν, paylidis είπε

με ενδιαφερει και εμενα.

το feedback που εως τωρα εχω ειναι οτι για τον κοτσαδόρο μονο δε χρειαζεται καποια άδεια κλπ αλλα θα πρεπει να ειναι αποσπώμενος ή αναδιπλούμενος. Εαν ομως θελησω να τραβηξω τρειλερ η βαρκα τότε εχει χαρτουρα. Αλλαξε μάλιστα πρόσφατα ο νόμος

Για πειτε καμια γνωμη οι γνωστες,,,

Πριν κανένα 6μηνο, που το είχα ψάξει, έπρεπε ο κοτσαδορος να είναι αποσπώμενος, ώστε να αφαιρείται όταν δεν τον χρησιμοποιείς για ρυμουλκηση.

Επίσης, έπρεπε να είναι δηλωμένος στην ασφαλιστική, με την αντίστοιχη επιβάρυνση στο συμβόλαιο, ώστε να σε καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος.

Προσοχή όμως, γιατί αν δεν ρυμουλκεις και τον έχεις ξεχασμένο στο οχημα δεν σε καλύπτει καμία ασφάλεια.

Υπάρχει μάλιστα περίπτωση ατόμου, που πλήρωσε μεγάλο μέρος της ζημιάς του από πίσω, διότι οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν δυσανάλογα μεγάλες, λόγο του κοτσαδόρου.

Λογικά δεν έχει αλλάξει κάτι από τοτε

• Thanks 2

1 ώρα πριν, Peugeot208 είπε

Πριν κανένα 6μηνο, που το είχα ψάξει, έπρεπε ο κοτσαδορος να είναι αποσπώμενος, ώστε να αφαιρείται όταν δεν τον χρησιμοποιείς για ρυμουλκηση.

Επίσης, έπρεπε να είναι δηλωμένος στην ασφαλιστική, με την αντίστοιχη επιβάρυνση στο συμβόλαιο, ώστε να σε καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος.

Προσοχή όμως, γιατί αν δεν ρυμουλκεις και τον έχεις ξεχασμένο στο οχημα δεν σε καλύπτει καμία ασφάλεια.

Υπάρχει μάλιστα περίπτωση ατόμου, που πλήρωσε μεγάλο μέρος της ζημιάς του από πίσω, διότι οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν δυσανάλογα μεγάλες, λόγο του κοτσαδόρου.

Λογικά δεν έχει αλλάξει κάτι από τοτε

Τα περι ασφαλείας τα ξέρω και συμφωνώ απόλυτα. Στο παρελθόν προ πενταετιασ κάποιος κοπανος είχε παρκάρει τον κοτσαδόρο του επάνω μου και δυστυχώς ή ευτυχώς δε τον βρηκα ποτέ, γιατί αν τον έβρισκα θα του έβαζα τον κοτσαδόρο εκεί που όλοι φανταζόμαστε 😂

Αυτός που θα βάλω είναι πιο έξυπνος από πολλούς οδηγούς 😂 εάν δεν ανιχνεύει ρυμουλκούμενο επάνω μαζεύει μόνος του (ηλεκτρικός με κουμπί-μοτέρ κλπ). Εργοστασιακός φυσικά. Κ κόστος οσο ένα φθηνο μεταχειρισμένο αυτοκινητο 😩

Το θέμα είναι αν θέλει στο μηχανολογικό κάτι για να αναγράφει στην άδεια κυκλοφορίας κλπ

• Like 1

Μάγκες είδα έναν σε δεξιοτίμονο και έκανε κάτι περίεργες κινήσεις για να μπορέσει να τσεκάρει τον κάθετο για να βγει. Δεν είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς με δεξιοτίμονο στην Ελλάδα?

Δεν αναφέρομαι σε ταξίδι σε Ε.Ο και ακόμα χειρότερα σε επαρχιακό δίκτυο που δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορείς να κάνεις ασφαλή προσπέραση. Άντε αν έχεις κανέναν έμπειρο συνοδηγό που να βασίζεσαι πάνω του αλλά και πάλι....

• Like 1

6 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δεν είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς με δεξιοτίμονο στην Ελλάδα?

Εμ δεν είναι..; Όπως διαπίστωσες και συ η ορατότητα πάει περίπατο.. Εύχομαι να είναι περαστικός από εδώ. Ένα καλό ερώτημα είναι αν θα έπρεπε να απαγορεύεται να κυκλοφορούν δεξιοτίμονα. 

• Like 3

7 λεπτά πριν, atrigane είπε

Εμ δεν είναι..; Όπως διαπίστωσες και συ η ορατότητα πάει περίπατο.. Εύχομαι να είναι περαστικός από εδώ. Ένα καλό ερώτημα είναι αν θα έπρεπε να απαγορεύεται να κυκλοφορούν δεξιοτίμονα. 

Μπα, είχε βγάλει ελληνικές πινακίδες

• Sad 1

• Δημιουργία νέου...