Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, imr είπε

Τα ηλεκτρικά μια χαρά θα σταματήσουν λόγω του ηλεκτρκινητηρα. 

Βασικά το Id είναι το μόνο που μπορείς να δικαιολόγησεις τη γυφτια τους με τα ταμπουρα

Νταξει καλο το regen αλλά πιστεύω θα την ακούσουν και τα φρένα στερεοφωνικά κυρίως επειδή τα ταμπούρα δεν ψύχονται με τίποτα! Είχα στο παρελθόν αυτοκίνητα με ταμπούρα πίσω και μετά τα 2-3 πρώτα καλά φρένα σε γρήγορη κατάβαση στην ουσία φρένα είχα μόνο μπροστά (και δεν ζύγισαν 2 τόνους, βία 1300 κιλα) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, tsofras είπε

Έχουμε χορτάσει στα ΘΑ .

Κάτσε να γίνουν πρώτα όλα αυτά που θέλουμε την πρωτιά με τις χειρότερες υποδομές και απο τους χαμηλότερους μισθούς και βλέπουμε μετά :D

Στην χειρότερη κάνουμε μετατροπή τα δικά μας σε ηλεκτρικά , σίγουρα θα βγεί και αυτό κάποια στιγμή (οι throttl το κάνουν ήδη :D )

Μαζεύω ήδη μπαταρίες ΑΑ, υπολογίζω μέχρι το 2030 που θα γεμίσω το πορτ μπαγκάζ, θα μπορώ να κουνηθώ για κάνα χιλιόμετρο με αυτές...

36 λεπτά πριν, and_64 είπε

Νταξει καλο το regen αλλά πιστεύω θα την ακούσουν και τα φρένα στερεοφωνικά κυρίως επειδή τα ταμπούρα δεν ψύχονται με τίποτα! Είχα στο παρελθόν αυτοκίνητα με ταμπούρα πίσω και μετά τα 2-3 πρώτα καλά φρένα σε γρήγορη κατάβαση στην ουσία φρένα είχα μόνο μπροστά (και δεν ζύγισαν 2 τόνους, βία 1300 κιλα) 

Σε μεκ ναι. Στα ηλεκτρικά όμως τρώνε αρκετά λιγότερο ζόρι τα φρένα. Και πάλι γυφτια είναι αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχει τόση διαφορα

• Like 1
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, atrigane είπε

Σχετικό-άσχετο. Όλα τα ηλεκτρικά είναι online έτσι; Δηλαδή σε ακινητοποιεί απομακρυσμένα όποτε θέλει κάποιος που έχει τον κεντρικό έλεγχο;

Το τελευταίο ποστ, πριν τον "εξαφανίσουν"....

• Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/11/2021 στις 10:40 ΠΜ, atrigane είπε

Σχετικό-άσχετο. Όλα τα ηλεκτρικά είναι online έτσι; Δηλαδή σε ακινητοποιεί απομακρυσμένα όποτε θέλει κάποιος που έχει τον κεντρικό έλεγχο

Γιατί να είναι όλα τα ηλεκτρικά ονλάιν; Η αποκλειστικά τα ηλεκτρικά; Φυσικά και περικλείουν ονλάιν υπηρεσίες, όπως το να βλέπεις το στάτους του αμαξιού, που είναι το αμάξι και με ποσό πάει, αλλά όλα αυτά αποτελούνε opt-in υπηρεσιες, που πρεπει να ενεργοποιήσεις και οποιαδήποτε στιγμη να απενεργοποιήσεις. 

Και το κινητό σου ονλάιν είναι, άμα δεν το έχεις κλεμμένο πχ αιφον, βλέπεις να στο έχει απενεργοποιήσει κανένας όλα αυτά τα χρόνια;

Στα δεδομένα έχουν πρόσβαση ελάχιστοι, μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα και σίγουρα όχι κυβερνήσεις, αστυνομία και ξέρω εγώ τι άλλο, τουλάχιστον χωρίς εισαγγελική παρέμβαση και πολύπλοκες διαδικασίες. Τα δεδομένα προφανώς είναι κρυπτογραφημένα πάντα, και σώζονται πάντα ανώνυμα. Από google και ξερω εγω τι αλλο τα δεδομενα σου ειναι εκατοντάδες φορές πιο ασφαλή, απλά και μόνο επειδή τα δεδομένα σου δεν αποτελούν πηγή εσόδων για τον κατασκευαστή.

Το ποστ μου και τα δεδομένα του δεν προέρχεται ούτε από googlarisma, ούτε από "έχω έναν φίλο που έχει έναν φίλο", αλλά από πρώτο χέρι. 

Επεξ/σία από Papakaliati

Αυτή η μόδα με τα suv που θα πάει? 

Αν είσαι πίσω τους είναι κίνδυνος θάνατος γιατί δε βλέπεις πιο μπροστά τίποτα. 

Επισης αυτοί που βάζουν κατραμι μαύρα φιμε είναι επικίνδυνοι 

• Like 1

22 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αυτή η μόδα με τα suv που θα πάει? 

Αν είσαι πίσω τους είναι κίνδυνος θάνατος γιατί δε βλέπεις πιο μπροστά τίποτα. 

Επισης αυτοί που βάζουν κατραμι μαύρα φιμε είναι επικίνδυνοι 

Δυστυχώς ήρθε για να μείνει...

Δεν τους αδικώ... Έχει πολλά πλεονεκτήματα και πλέον δεν βρίσκω μειονεκτήματα πέρα από την υψηλότερη τιμή από το αντίστοιχο "χαμηλό".

Υ.Γ. Τώρα ότι δεν βλέπεις όταν είσαι από πίσω, δυστυχώςς κυκλοφορούν τόσα φορτηγά και φορτηγάκια που δεν βλέπεις όπως και να έχει... Ακόμα και εθνική οδό καθημερινά βγαίνουν αριστερή λωρίδα...

4 λεπτά πριν, filarhos είπε

Δυστυχώς ήρθε για να μείνει...

Δεν τους αδικώ... Έχει πολλά πλεονεκτήματα και πλέον δεν βρίσκω μειονεκτήματα πέρα από την υψηλότερη τιμή από το αντίστοιχο "χαμηλό".

Υ.Γ. Τώρα ότι δεν βλέπεις όταν είσαι από πίσω, δυστυχώςς κυκλοφορούν τόσα φορτηγά και φορτηγάκια που δεν βλέπεις όπως και να έχει... Ακόμα και εθνική οδό καθημερινά βγαίνουν αριστερή λωρίδα...

Ναι σίγουρα 

Πίσω από φορτηγά δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς. Και τώρα μας προστέθηκαν και τα suv τζιπαρες κλπ 

Ελάχιστοι τα χρειάζονται πραγματικά. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Ναι σίγουρα 

Πίσω από φορτηγά δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς. Και τώρα μας προστέθηκαν και τα suv τζιπαρες κλπ 

Ελάχιστοι τα χρειάζονται πραγματικά. 

Δεν ειναι τζιπ τα suv, ψηλωμενα νορμαλ ειναι! Πανω απο το 80% ειναι 2κίνητα για αρχή...

Απλά ο κόσμος θέλει να κάθεται ψηλά, οι περισσότεροι θεωρούν για κάποιο λόγο οτι είναι πιο ασφαλείς αυτόματα

Επεξ/σία από and_64
  • Like 1

5 λεπτά πριν, and_64 είπε

Δεν ειναι τζιπ τα suv, ψηλωμενα νορμαλ ειναι! Πανω απο το 80% ειναι 2κίνητα για αρχή...

Απλά ο κόσμος θέλει να κάθεται ψηλά, οι περισσότεροι θεωρούν για κάποιο λόγο οτι είναι πιο ασφαλείς αυτόματα

Έχω ακούσει πολλές που λένε μου το πήρε ο άντρας μου γιατί είναι ψηλό μη σκοτωθω όπου στουκαρω 

Εδώ έχουν κάνει και suv το μίνι και το Fiat το 500 αρακι. Τι να πει κανείς 

• Like 1

6 λεπτά πριν, adi32 είπε

Έχω ακούσει πολλές που λένε μου το πήρε ο άντρας μου γιατί είναι ψηλό μη σκοτωθω όπου στουκαρω 

Εδώ έχουν κάνει και suv το μίνι και το Fiat το 500 αρακι. Τι να πει κανείς 

E μην ψάχνεις να το βρεις, δεν πρόκειται 😂 

Επειδή έχω την τύχη να εχω οδηγήσει διάφορα αυτοκίνητα και απο τις 2 κατηγορίες (rav, xtrail, tiguan, sportage, q7, pathfinder, διαφορα defender απο του 80κατι μεχρι 2014 μοντελα) δυστυχώς δεν υπάρχει νομίζω αυτοκίνητο που να συνδυάζει πραγματικές δυνατότητες off road και να πηγαίνει ταυτόχρονα αξιοπρεπως και στην άσφαλτο τουλάχιστον οπως βγαίνει απο το εργοστάσιο!

Εξαίρεση ισως του G της Mercedes που δεν οδήγησα αλλα εγραψα χιλιομετρα σαν επιβατης και επαθα πλάκα αν και αυτο στην ασφαλτο εγερνε αρκετα αν πηγαινες λιγο πιο γρήγορα σε στροφες αλλα τουλάχιστον δεν πήγαινε εντελώς ευθεία οταν εστριβε το τιμονι 😝

44 λεπτά πριν, and_64 είπε

E μην ψάχνεις να το βρεις, δεν πρόκειται 😂 

Επειδή έχω την τύχη να εχω οδηγήσει διάφορα αυτοκίνητα και απο τις 2 κατηγορίες (rav, xtrail, tiguan, sportage, q7, pathfinder, διαφορα defender απο του 80κατι μεχρι 2014 μοντελα) δυστυχώς δεν υπάρχει νομίζω αυτοκίνητο που να συνδυάζει πραγματικές δυνατότητες off road και να πηγαίνει ταυτόχρονα αξιοπρεπως και στην άσφαλτο τουλάχιστον οπως βγαίνει απο το εργοστάσιο!

Εξαίρεση ισως του G της Mercedes που δεν οδήγησα αλλα εγραψα χιλιομετρα σαν επιβατης και επαθα πλάκα αν και αυτο στην ασφαλτο εγερνε αρκετα αν πηγαινες λιγο πιο γρήγορα σε στροφες αλλα τουλάχιστον δεν πήγαινε εντελώς ευθεία οταν εστριβε το τιμονι 😝

Έχεις οδηγήσει Forester?

• Like 1
  • Thanks 1

• Δημιουργία νέου...