Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

Ειναι off το site. Προφανως τα εσκασε χοντρααααα για να ειναι σε κανα share hosting ο πανοπουλος :)

Άλλαξε μετα απο μισή ώρα

https://automotive.spyrospanopoulos.com/chaos/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δε ήξερα που να το γράψω οπότε είπα να το γράψω εδώ. 

έκλεισα 20 μέρες με το Renault Captur 2019 diesel 95hp .

Το σκ είχα πάει και μία εκδρομή μέχρι τα Μετέωρα και Ελατη Περτούλι. Το προηγουμενο ΣΚ το είχα πάει Β. Εύβοια Αγία Άννα, οπότε μπορώ να πω ότι έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα .

Γενικά θα πω ότι έχει πολλούς χώρους για τον όγκο του και ειναι ιδιαίτερα άνετο στη χρήση και στην οδήγηση. Καθότι ήμουν καλομαθημένος στην άνεση από τα προηγούμενα δικά μου αυτοκίνητα είχα κάποιες επιφυλάξεις. Αλλά πραγματικά είναι πολύ ξεκούραστο αυτοκίνητο και με άνετους χώρους για 4 ενήλικες. Το κόλπο με το διπλό πάτο στο πορτ παγκαζ και τα συρόμενα πίσω καθίσματα δίνει έξτρα χώρο και πραγματικά χωράει αντικειμενικά πολλά αλλά και μεγάλα στο όγκο αντικέιμενα. 

Σα ποιότητα κύλισης ειναι πολύ καλό αλλά με τα λάστιχα που του έχουν κάνουν θόρυβο, από την άλλη avis  είναι δε περίμενα και τίποτα καλύτερο . 

Του λείπει ιπποδύναμη η αλήθεια ειναι , πιστεύω ότι το μοτέρ με τα 115 άλογα θα ειναι καλύτερο. Το μοτέρ ειναι κλασσικό 1.5 dci της Renault - Nissan το οποίο το έδιναν και στη Mercedes και πραγματικά ειναι αξιόπιστο. 

Από ηλεκτρονικά έχει android auto που δουλευω καθημεριμενά και ειναι πολύ ευχάριστο στη χρήση και μέχρι εκεί. 

Eco mode κίνησης και χειριστήρια στο τιμόνι κλπ τα έχει όλα. 

Να πώ ότι με ξάφνιασε θετικά με το πόσο πρακτικό είναι αλλά ειναι θεαματικά ποιο αργό από το VW Polo 1.6 tdi που είχα πριν και ας είχε και αυτό 90ps. 

Αυτά με το μικρό review του Captur. Για 2 ακόμα χρόνια θα το έχω να είμαστε καλά. 

Να συπληρώσω ότι με ήρεμη οδήγηση και άπειρο μποτιλιάρισμα , καθότι κάνω εξοδολόγιο καυσίμου και το μετράω, καίει 5,6lt/100χλμ πραγματικά. 

• Like 12

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.gazzetta.gr/in-motion/2057952/apo-2030-den-tha-poloyntai-nea-aytokinita-benzinis-kai-diesel-stin-ellada

Που θα βρούμε τα λεφτά για ηλεκτρικό δεν μας είπε... 

Επίσης είμαι περίεργος για το τι θα γίνει με τους στόλους στα ΚΤΕΛ, αστικά, αεροπλάνα, πλοία κλπ... 

Η φάση πάει προς "είχα τ'όνειρό μου το ποδήλατό μου..." 

Επεξ/σία από Christos Vvs
  • Like 1

9 λεπτά πριν, Christos Vvs είπε

https://www.gazzetta.gr/in-motion/2057952/apo-2030-den-tha-poloyntai-nea-aytokinita-benzinis-kai-diesel-stin-ellada

Που θα βρούμε τα λεφτά για ηλεκτρικό δεν μας είπε... 

Επίσης είμαι περίεργος για το τι θα γίνει με τους στόλους στα ΚΤΕΛ, αστικά, αεροπλάνα, πλοία κλπ... 

Η φάση πάει προς "είχα τ'όνειρό μου το ποδήλατό μου..." 

μη δίνεις σημασία ,απλά θέλουν να αρμέξουν επιδοτήσεις , ούτε η Ε.Ε δεν έχει βγάλει οδηγία ακόμα

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με π****ς δε βαφουν αυτα, ας το πει καποιος στους κυβερνώντες...

εχω μια σχετική άνεση, αγόρασα 2 καινουργια αυτοκινητα μεσα στο 2020 (ΟΚ με δανειο), αλλα για κανενα λόγο τα οικονομικά μου δε θα επετρεπαν αγορά 2 ηλεκτρικών (οριακα ισως επαιρνα 1)

μη τρελαθουμε κιολας...

εδω ο κοσμος δε μπορει να αγορασει ενα μικρο καινουργιο με τους μισθους και τις τιμες που εχουν πλεον

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 4
  • Thanks 3

δε χρειάζεται να αναλύουμε τα αυτονόητα και τα παράλογα , ούτε καν σχέδιο για τις υποδομές φόρτισης (και ισχύος δικτύου) και διαχείρισης των μπαταριών δεν έχουν κάνει

κλασσικά θα βάλουν και τα υβριδικά μέσα , θα μαγειρέψουν τα νούμερα , θα φάνε τα ΕΣΠΑ ,ότι έχει γίνει αρκετές φορές στη μπανανία

να προσθέσω κάτι πιο ρεαλιστικό , πχ λέει

Αναφορά σε κείμενο

Παραδείγματος χάρη, από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

μετάφραση : δηλαδή απο το 2023 κάποιος μπορεί να καίει πετρέλαιο επειδή φάγαμε το ΕΣΠΑ και δε συνδέσαμε τη μισή Ελλάδα ενώ έπρεπε το 2020 σε όλη Ελλάδα να υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου (μπορούσαμε απο το 2016 , 2020 ήταν η προθεσμία που πήραμε παράταση με μαγείρεμα οτι θα περνά υδρογόνο αργότερα)

• Like 3
  • Thanks 1

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου έτσι; Σε λίγο θα σου λένε μην περπατάς γρήγορα και σηκώνεις σκόνη. 

https://www.carandmotor.gr/nea/giati-epistrefoyn-ta-tampoyra-sto-systima-frenon

• Like 1
  • Sad 1

6 λεπτά πριν, atrigane είπε

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου έτσι; Σε λίγο θα σου λένε μην περπατάς γρήγορα και σηκώνεις σκόνη. 

Κ μετά παραπονιέμαι εγώ για τις egr gpf και το πνιχτη στο φιλτροκουτι 😂😂😂

https://www.newsauto.gr/offers/erchete-ragdea-anodos-stis-polisis-neon-aftokiniton-venzinis-ke-diesel/

βρε λες να επενδύσουμε σε κάνα 2λίτρο?! :D 

πάτα το κουμπί κούλη, έτοιμα τα χω τα μασούρια κάτω από το μαξιλάρι και περιμένω πως και πως..!! :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, atrigane είπε

Φυσικα η vw θα μας πει σε λιγο οτι αν σκαμε και λιγο φτερνα στην ασφαλτο σαν τους Φλιντστοουν θα σταματαει το αμαξι κομπλε 😂

Δηλαδή θα κατέβει βουνο το id3 που ζυγίζεi 2+τόνους φορτωμένο με 4 ταμπούρα...και στο τέλος θα σταματάει με άγκυρα μάλλον!

Επεξ/σία από and_64
  • Like 1

7 ώρες πριν, Christos Vvs είπε

https://www.newsauto.gr/offers/erchete-ragdea-anodos-stis-polisis-neon-aftokiniton-venzinis-ke-diesel/

βρε λες να επενδύσουμε σε κάνα 2λίτρο?! :D 

πάτα το κουμπί κούλη, έτοιμα τα χω τα μασούρια κάτω από το μαξιλάρι και περιμένω πως και πως..!! :P 

Εμένα άλλο με ανησυχεί:

"Έτσι λοιπόν, παράλληλα και με τα αναμενόμενα αντικίνητρα για τη χρήση παλαιών οχημάτων, προβλέπεται ΡΑΓΔΑΙΑ αύξηση στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel για τα επόμενα εννέα χρόνια και μέχρι και την πλήρη απαγόρευση πώλησης τους, ως καινούργια…"

Ποια θα είναι αυτά τα αντικίνητρα;;;;

Το 2030 το passat μου θα είναι 25 χρονών και προς το παρόν δεν διαφαίνεται ελπίδα για να πάρω καινούριο...

• Like 1

1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Εμένα άλλο με ανησυχεί:

"Έτσι λοιπόν, παράλληλα και με τα αναμενόμενα αντικίνητρα για τη χρήση παλαιών οχημάτων, προβλέπεται ΡΑΓΔΑΙΑ αύξηση στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel για τα επόμενα εννέα χρόνια και μέχρι και την πλήρη απαγόρευση πώλησης τους, ως καινούργια…"

Ποια θα είναι αυτά τα αντικίνητρα;;;;

Το 2030 το passat μου θα είναι 25 χρονών και προς το παρόν δεν διαφαίνεται ελπίδα για να πάρω καινούριο...

Έχουμε χορτάσει στα ΘΑ .

Κάτσε να γίνουν πρώτα όλα αυτά που θέλουμε την πρωτιά με τις χειρότερες υποδομές και απο τους χαμηλότερους μισθούς και βλέπουμε μετά :D

Στην χειρότερη κάνουμε μετατροπή τα δικά μας σε ηλεκτρικά , σίγουρα θα βγεί και αυτό κάποια στιγμή (οι throttl το κάνουν ήδη :D )

• Like 2
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, and_64 είπε

Φυσικα η vw θα μας πει σε λιγο οτι αν σκαμε και λιγο φτερνα στην ασφαλτο σαν τους Φλιντσοουν θα σταματαει το αμαξι κομπλε 😂

Δηλαδή θα κατέβει βουνο το id3 που ζυγίζεi 2+τόνους φορτωμένο με 4 ταμπούρα...και στο τέλος θα σταματάει με άγκυρα μάλλον!

Τα ηλεκτρικά μια χαρά θα σταματήσουν λόγω του ηλεκτρκινητηρα. 

Βασικά το Id είναι το μόνο που μπορείς να δικαιολόγησεις τη γυφτια τους με τα ταμπουρα

• Δημιουργία νέου...