asiawatcher Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΠΟΥΛΗΣΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΣΕ ΜΙΣΗ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΟΙΚΙ (ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΟΧΗΜΑ) ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ. 1. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΣΗ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΟ ΤΣΑ (ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ) ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΜΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΙ ΘΑ ΕΟΠΕΡΝΕ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ? ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ. 2. ΠΟΣΟ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ? 3. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ? ΟΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΚΑΠΟΥ Η ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ? 4. ΟΙ ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΗΝΑΙΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Η ΣΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !! Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2021 από asiawatcher
garrett156 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 αγόρασα ταξί το 2003 μισο μισο με τον αδερφο μου με γραμμάτια τότε και το πουλήσαμε το 2008 με το που το ξεχρεώσαμε. σήμερα δεν ξερω τι γίνεται αλλά η συμβουλή μου είναι να μην μπλέξεις με μαντρα παρα μονο για την αγορά (αναγκαστικα) . από φίλους που εχω απο τότε αυτο που λένε ολοι είναι ότι πλέον δεν συμφέρει κάποιον να νοικιάσει και να είναι "οδηγός" γιατί δεν βγαίνει. γενικά για εκμετάλλευση δεν είναι καλή επένδυση παρα μόνο εάν θες να το δουλέψεις που και πάλι είναι αμφίβολο το κατά πόσο είναι κερδοφόρο μισο ταξί αυτή την στιγμή ΤΣΑ δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρονια .ΤΕΒΕ έχεις κ πληρώνεις το ιδιο είτε έχεις μισο είτε ολόκληρο οπότε και εδώ χαμένος είσαι (αυτά ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι τότε που το δούλευα ).το μόνο καλό που βλέπω αυτή τη στιγμή αμα το έχεις πάρει απόφαση είναι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά θα έχει πέσει κάπως η τιμή της άδειας δεν έχω κάτι να πω παρά μόνο μείνε μακριά .Πόσταρα επειδή είδα ότι δεν έγραψε κάποιος που να έχει πρόσφατη εμπειρία . Γενικά καλό θα ήταν να κάνεις μια βόλτα από λένορμαν να ρωτήσεις μερικούς μαντράδες τι παίζει αλλά περίμενε να τελειώσει η κρίση για να κινηθείς. καλή συνέχεια 1
kage Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Έτσι όπως τα λες βγάλατε πάνω από 300κ σε 5 χρονακια.... Αν κ η μετέπειτα ενασχοληση αποδίδει τόσα από μένα congrats θέλω tips;) Νομίζω κάνα 1000€ δίνουν γ ολοκληρη αδεια https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/neo-systhma-asfalistikon-eisforon/neoi-epaggelmaties Υ.γ. δεν είμαι τ επαγγέλματος υ.γ.2 μολις εμαθα αυτους τους μηνες λογω κορονα δεν δίνουν μια.. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από kage 1
garrett156 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 δεν ξέρω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα αλλά είναι εντελώς λάθος το ποσό .δεν θα επεκταθώ επειδή προφανώς δεν αφορά κανέναν αλλά 300 δεν έφτασε ποτέ το ταξί στην Αθήνα .όταν το πουλήσαμε δε έπεσε μετά από λίγο καιρό κοντά στα 40.000-50.000 ολόκληρο . Έχω φίλους που το αγοράσαν 194.000 κοντά στην ολυμπιάδα με δάνεια από 2 - 3 τράπεζες για 15 - 20 χρόνια κ το 2008 τον Σεπτέμβρη η άδεια κόστιζε 150.000.μεσα σε ένα χρόνο έπεσε σχεδόν άλλες 100.000 ευρώ . φοβερή επένδυση. για εμένα αμα τα παίξεις σκρατς καλύτερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις κάνα φράγκο. Και πάλι καλά που κατάφεραν να διώξουν κ την uber αλλιώς θα κλαίγανε μανούλες. 1 1
jimis_vts Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, garrett156 είπε δεν ξέρω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα αλλά είναι εντελώς λάθος το ποσό .δεν θα επεκταθώ επειδή προφανώς δεν αφορά κανέναν αλλά 300 δεν έφτασε ποτέ το ταξί στην Αθήνα .όταν το πουλήσαμε δε έπεσε μετά από λίγο καιρό κοντά στα 40.000-50.000 ολόκληρο . Έχω φίλους που το αγοράσαν 194.000 κοντά στην ολυμπιάδα με δάνεια από 2 - 3 τράπεζες για 15 - 20 χρόνια κ το 2008 τον Σεπτέμβρη η άδεια κόστιζε 150.000.μεσα σε ένα χρόνο έπεσε σχεδόν άλλες 100.000 ευρώ . φοβερή επένδυση. για εμένα αμα τα παίξεις σκρατς καλύτερες πιθανότητες έχεις να βγάλεις κάνα φράγκο. Και πάλι καλά που κατάφεραν να διώξουν κ την uber αλλιώς θα κλαίγανε μανούλες. Μόνο για το θέμα Uber θα μιλήσω ότι κακώς κάνανε και τους διώξανε. Τους Έλληνες ταριφες χωρίς Uber και beat πρέπει να διώξουν. Οι πλειοψηφία ειδικά μέσα στον covid είναι μπιχλες συν ότι τις τελευταίες φορές που χρειάστηκε να πάρω κινδύνεψε η ζωή μου με τόσα stop που πέρασε αέρα. 3 1 1
Bitbit Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 ένα γνωστό έχω που έχει ταξί σε επαρχία. Παλαιότερα είχε κίνηση, ήταν ικανοποιημένος. Σταδιακά όμως η κίνηση έπεφτε. Παλαιότερα μου έλεγε υπήρχαν περίοδοι που χτυπούσαν τα τηλέφωνα και ο κόσμος δε μπορούσε να εξυπηρετηθεί. από τη μια κούρσα στην άλλη. Πλεον η κίνηση έχει πέσει πολύ. Στην Αθήνα δε ξέρω τι γίνεται. Αν το δούλευες εσύ ίσως γίνοταν κάτι. Τώρα να δώσεις την άδεια αλλού και να παίρνεις το νοίκι... το όνειρο του κάθε έλληνα δηλαδή, να κάθεται να ξύνεται και να πέφτει το χρήμα, δε νομίζω να αποδώσει. Καλύτερα να πάρεις κανένα σπίτι και να το νοικιάζεις 1
gbras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, jimis_vts είπε Μόνο για το θέμα Uber θα μιλήσω ότι κακώς κάνανε και τους διώξανε. Τους Έλληνες ταριφες χωρίς Uber και beat πρέπει να διώξουν. Οι πλειοψηφία ειδικά μέσα στον covid είναι μπιχλες συν ότι τις τελευταίες φορές που χρειάστηκε να πάρω κινδύνεψε η ζωή μου με τόσα stop που πέρασε αέρα. Οσες φορες πηρα ταξι εκτος beat uber το εχω μετανοιωσει. Τυχαιο? 4
kage Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler Υπάρχει επάγγελμα χωρίς κλαψα? Εννοείτε κ τα δίπλα να έβγαζες δεν μας νοιάζει.τέλος είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων.. Με αριθμητική θα λέγαμε για πλάκα 200κ..κ σε μια 5ετια 1500ε μηνιαία έσοδα καθαρα χ12 μήνες χ2 άτομα =36κ χ 5 ετη =180κ + 200κ άδεια πώληση..άντε -50k χασουρα αν έπεσες σε κακή εποχή...στα 5 χρόνια όλα αυτά..πολλαπλασιασμός μετά για 10 20 30 έτη.. Το κραχ αξίας στην πτώση π λες έγινε περίπου 2011 αναλογία+ περικοπές σε μισθους συνταξεις για μήνες όχι χρονια ...ομαλοποίηση πιο μετά μέχρι π σκάνε 2015 capital controls κ ταυτόχρονα ααδε:p...Το 2004 ολυμπιακοι ήταν η χρονιά τους...πηραν επιταγές μαύρες στις πολεις π γινόντουσαν αγώνες για ανανέωση στολου κ ταυτόχρονα η κάθε ομοσπονδια έξτρα έκπτωση αν έπαιρναν από συγκεκριμένες μαρκες τέλος ακόμη κ σήμερα με κορονοιο ένα χρόνο 50κ δεν βρισκεις αλλά οκ να υπενθυμίσουμε ότι είναι επενδυση Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από kage
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, gbras είπε Οσες φορες πηρα ταξι εκτος beat uber το εχω μετανοιωσει. Τυχαιο? Ναι, τυχαίο.
jimis_vts Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ναι, τυχαίο. Δε νομίζω... 5
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ναι, τυχαίο. Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δεν πειράζει, να διαφωνείτε όσο θέλετε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες με κάτι. Στο σχόλιο που έγινε περί άσχημης εντύπωσης κάθε φορά που πήρε κάποιος ταξί εγώ διαφωνώ με κάθε τρόπο, διότι οσες φορές έχω μπει σε τάξιν από το 90s, σίγουρα πάνω από 200 φορές λόγω μεταφοράς στο σχολείο ως μαθητής που είχα θέματα υγείας όσο και αρκετές άλλες, δεν το έχω μετανιωσει κάθε φορά που έχω πάρει ταξί. Αν έγραφες ότι αρκετές φορές που έχεις πάρει ταξί εκτός από τα άλλα το μετάνιωσες θα μπορούσα να συμφωνήσω. Έχω έρθει αντιμετωπος με ήπιες μέτριες και εξαιρετικά κακές συμπεριφορές οδηγών ταξί, μάλιστα μια φορά όταν ήμουν μαθητής γυμνασίου και τσακωνομουν με τον οδηγό για ενα θέμα που προέκυψε ηθελα να ανοιξω την πόρτα να σηκωθώ και να φύγω έξω. Αυτός ήταν ενας στους 200, θα έλεγα χονδρικά ότι 2 ως 4 φορές στις 10 να είχα κάποιο θέμα η ενόχληση σπό κάτι ήπιο ως κάτι πολύ σοβαρό, σε καμία περίπτωση 10 στις 10 φορές. Αν θέλετε βέβαια την γενικότερη άποψη μου για το αυτο το επαγγελμα, όπως και το επάγγελμα του μεσίτη, των επιχειρήσεων κέντρων διασκέδασης, των γραφείων τελετων, μερίδας παπάδων, μερίδας δημοσίων λειτουργών, επαγγέλματα που λειτουργούν με καθεστώς μεταβίβασης αδειών, κλειστά επαγγέλματα και επαγγέλματα με ελάχιστες αμοιβές και διάφορα άλλα περιοριστικά κριτήρια, θεωρω οτι ειναι από τα πιο βρώμικα και προβληματικά επαγγέλματα στα οποία πρέπει να γίνει μεγάλη κάθαρση, να πέσει βαρύς πελεκης και να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις όσο και να γκρινιάζουν η να φωνάζουν.
gbras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 18 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν πειράζει, να διαφωνείτε όσο θέλετε, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες με κάτι. Στο σχόλιο που έγινε περί άσχημης εντύπωσης κάθε φορά που πήρε κάποιος ταξί εγώ διαφωνώ με κάθε τρόπο, διότι οσες φορές έχω μπει σε τάξιν από το 90s, σίγουρα πάνω από 200 φορές λόγω μεταφοράς στο σχολείο ως μαθητής που είχα θέματα υγείας όσο και αρκετές άλλες, δεν το έχω μετανιωσει κάθε φορά που έχω πάρει ταξί. Αν έγραφες ότι αρκετές φορές που έχεις πάρει ταξί εκτός από τα άλλα το μετάνιωσες θα μπορούσα να συμφωνήσω. Έχω έρθει αντιμετωπος με ήπιες μέτριες και εξαιρετικά κακές συμπεριφορές οδηγών ταξί, μάλιστα μια φορά όταν ήμουν μαθητής γυμνασίου και τσακωνομουν με τον οδηγό για ενα θέμα που προέκυψε ηθελα να ανοιξω την πόρτα να σηκωθώ και να φύγω έξω. Αυτός ήταν ενας στους 200, θα έλεγα χονδρικά ότι 2 ως 4 φορές στις 10 να είχα κάποιο θέμα η ενόχληση σπό κάτι ήπιο ως κάτι πολύ σοβαρό, σε καμία περίπτωση 10 στις 10 φορές. Αν θέλετε βέβαια την γενικότερη άποψη μου για το αυτο το επαγγελμα, όπως και το επάγγελμα του μεσίτη, των επιχειρήσεων κέντρων διασκέδασης, των γραφείων τελετων, μερίδας παπάδων, μερίδας δημοσίων λειτουργών, επαγγέλματα που λειτουργούν με καθεστώς μεταβίβασης αδειών, κλειστά επαγγέλματα και επαγγέλματα με ελάχιστες αμοιβές και διάφορα άλλα περιοριστικά κριτήρια, θεωρω οτι ειναι από τα πιο βρώμικα και προβληματικά επαγγέλματα στα οποία πρέπει να γίνει μεγάλη κάθαρση, να πέσει βαρύς πελεκης και να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις όσο και να γκρινιάζουν η να φωνάζουν. Υπηρεσιες σαν το beat και uber ειναι ο καλυτερος τροπος να ξεβρωμισει αυτο το επαγγελμα. Εκει δηλαδη που υπαρχει αξιολογηση. Για αυτο και το πολεμησαν λυσαλλεα. Ποτε δεν ειχα καποιο παραπονο οταν χρησιμοποιησα αυτες τις υπηρεσιες, οταν πηρα εκτος υπηρχε θεμα. Δεν ειναι ολοι ετσι φυσικα αλλα η στατιστικη μιλαει απο μονη της. 2
GREGORYMO Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, gbras είπε Υπηρεσιες σαν το beat και uber ειναι ο καλυτερος τροπος να ξεβρωμισει αυτο το επαγγελμα. Εκει δηλαδη που υπαρχει αξιολογηση. Για αυτο και το πολεμησαν λυσαλλεα. Ποτε δεν ειχα καποιο παραπονο οταν χρησιμοποιησα αυτες τις υπηρεσιες, οταν πηρα εκτος υπηρχε θεμα. Δεν ειναι ολοι ετσι φυσικα αλλα η στατιστικη μιλαει απο μονη της. Έτσι είναι. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, πολεμά την κοινή λογική η έχει λόγο (ταξιτζής).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα