Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 20 ημερες, αγορασα ενα nuc i5, με κερδισε κυριως το μεγεθος του και επισης χρησιμοποιω ενα i3 στη δουλεια (δεν ειναι μονο δικο μου - κοινης χρησης) και πραγματικα πηγαινε σφαιρα.

Μου ηρθε λοιπον μετα απο καμποσα προβληματα λογω lockdown και το εστησα....

Πρωτη μερα ολα καλα, δευτερη ημερα ομως αρχισε το ανεμιστηρακι να σφυριζει περιεργα.

Οταν το σηκβνα στον αερα ο θορυβος μειωνονταν.

Σαν καινουριο μηχανημα, θεωρησα οτι δεν επρεπε να το αφησω ετσι.

Ανοιξα θεμα στο support της intel και τους εστειλα και βιντεο μαλιστα για να ακουσουν το θορυβο.

Σημειωτέον οτι δεν ειχε αλλο θεμα αλλα ρε γμτ εκανε το διπλο θορυβο απο το παλιο μου πισι!!!

Η intel αναγνωρισε οτι εχει προβλήμα και μου ειπε να τους στειλω πισω με δικη τους χρεωση και να μου στειλουν αλλο.

Πραγματι ετσι και εγινε με DHL και μαλιστα σε 4 ημερες πηγε και ηρθε, απιστευτη εξυπηρετηση που δεν την περιμενα.

Στηνω το καινουριο nuc, χρειαστηκα επανεργοποιηση των windows / office και στα υπολοιπα δουλεψε κομπλε.

Περνανε δυο ηρεμες μερες και απο χθες ξεκινησε νεο τροπαριο....

Αρχιζει και βαραει η μνημη θερμοκρασια.

Στα καλυτερα της εμενε στους 85 βαθμους Κ.

Απο το μεσημερι και μετα, το nuc δεν ξανανοιξε, η θερμοκρασια δεν πεφτει κατω απο τους 95 και ανεβαινει και 105 στα ζορια.

Και μαλιστα φανταστειτε να ειναι 3 ωρες κλειστο και λεω εχω βαλει γκαζακι απο κατω και διατηρει θερμοκρασια?

Πριν λιγο το ανοιξα και με θερμομετρο ακριβειας μετραγα θερμοκρασιες, εκτος του σκληρου δισκου που ανεβαζει 36 βαθμους,

ολα τα υπολοιπα κομματια ειναι 30-33 βαθμους.

Σε ολο το μηχανημα ειναι νορμαλ οι θερμοκρασιες, 

οκ πως ρε γμτ το BIOS διαβαζει 105? 

και μην ψαχνουμε αναβαθμιση BIOS, το μηχανημα ειναι απο αντικατασταση δυο ημερων.

Η μνημη ειναι μια Kingston 8 GB συμβατη με βαση την λιστα της intel.

Να παω πισω την μνημη θα φαω πορτα, αφου οταν την ακουμπας, ειναι μια χαρα, γιατι να μου την αλλαξουν?

Τωρα ειμαι σε αναμονη να δω τι θα μου απαντησουν, αλλα ειλικρινα θα ηθελα να τους στειλω πακετο και να μου δωσουν πισω τα λεφτα μου

γιατι εχω φαει 15 μερες, εχω αλλαξει καμια 20αρια μαιλ και υπολογιστη δεν εχω.

Δειτε το βιντεο για τα υπολοιπα:

Δεν ειναι καθαρο σε ολα τα σημεια,

αλλα εκει που ειναι θαμπο, δειχνει 105 κελσιου, η φτωχη μου σκεψη λεει οτι αη μνημη ειχε γινει ψητη στους 105 βαθμους λογικα δεν θα μπορουσα να την ακουμπησω.....

Οποιος εχει βγαλει συμπερασμα και λυση που δεν την γνωριζω ας με φωτισει γιατι εγω ειμαι στα σκοταδια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το «από αντικατάσταση»δε λέει κάτι.

Τσέκαρε στο site της Intel μήπως και όντως θέλει BIOS update.

Εναλλακτικά δοκίμασε με μνήμη από άλλη εταιρεία μπας και «διαβάζει» την συγκεκριμένη λάθος.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dpolal είπε

Το «από αντικατάσταση»δε λέει κάτι.

Τσέκαρε στο site της Intel μήπως και όντως θέλει BIOS update.

Εναλλακτικά δοκίμασε με μνήμη από άλλη εταιρεία μπας και «διαβάζει» την συγκεκριμένη λάθος.

Το πρώτο είναι εύκολο

Το δεύτερο πως θα γίνει? 

Θα αγοράσω μνήμες για να δω ποια θα κάτσει? 

Και ποια να διαλέξω? 

Δημοσ.

Δεν τρέχει τίποτα. Βλακεία του bios είναι. Μην αγχώνεσαι και απόλαυσε τον υπολογιστή σου!!!

Αν θες κάνε και ενα μεμ τεστ, να στρεσάρεις τις μνήμες να δεις αν κολλήσει ή αν πετάξει σφάλμα! Για να μείνεις ήσυχος!

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν τρέχει τίποτα. Βλακεία του bios είναι. Μην αγχώνεσαι και απόλαυσε τον υπολογιστή σου!!!

Αν θες κάνε και ενα μεμ τεστ, να στρεσάρεις τις μνήμες να δεις αν κολλήσει ή αν πετάξει σφάλμα! Για να μείνεις ήσυχος!

εκανα το mem test των windows δεν εβγαλε κανενα προβλημα.

Ψαχνω να βρω bios να δω μηπως φτιαξει κατι,

αλλα θα ηθελα να μου δωσουν λυση οι ολλανδοι, ολοκληρο βιντεο τους εφτιαξα....!

πφφφφ δεν υπαρχει αλλο BIOS

εδω ειναι οτι υπαρφχει ολο και ολο για το nuc

https://downloadcenter.intel.com/product/135935/null

Εκτος αν οι προκομενοι ολλανδοι εχουν κανα αλλο στη καβατζα και μου το στειλουν....

Στο μεταξυ το μηχανακι ειναι κλειστο 😒

τον ηπια....

δεν υπαρχει update στο  bios

αυτο ειναι που φοραει τωρα

spacer.png

και εδω ειναι το bios που εχει στο site της η intel...

https://downloadcenter.intel.com/download/30154/BIOS-Update-BECFL357-

Συνεπως τα νουμερα ειναι ιδια και εχω το τελευταιο.

Αρα δεν κολλαει η μνημη.... και κολλησα και εγω :(

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Περασε ενας μνηνας που εχω το nuc,

ειπα να κανω ενα συνολικο update και ισως να αφησω μια συνολικη κριτικη.

Εχω λοιπον ενα nuc i5 με 8 gb ram - 512 ssd hdd.

Αγορασα την πρωτη μοναδα πριν 3 μηνες. Τα προβληματα αρχισαν με το ανεβαζει τρομερες θερμοκρασιες η μοναδα και εκλεινε, το bios εδειχνε πανω 100 κελσιου συνεχως.

Η μοναδα μετα απο συννενοηση με την intel ολλανδιας πηγε και ηρθε καινουρια.

Παραλαμβανω αμεσα την καινουρια μοναδα, ο ανεμιστηρας ηταν σωστος πλεον, αλλα αρχιζουν νεα προβληματα με την μνημη (Kingston).

Το Bios διαβαζε οτι ειχε 120 βαθμους κελσιου η μνημη.

Ξανα μανα τικετ στην intel και διακανονισμος για αποστολη παλι καινουριας μοναδας.

Παραλαμβανω την καινουρια μοναδα, την στηνω και μετα απο ενα μηνα ειμαι με αυτην και γραφω σημερα εδω.

Θελω να πω καποια θετικα και αρνητικα συμπερασματα.

Πρωτον δεν καταλαβαινω τι συνεβει και ημουν τοσο γκαντεμης, αναγκαστηκα να σεταρω τρια μηχανηματα για να μεινω με αυτο που ειμαι σημερα.

Με ενοχλησε που ενας υπολογιστης με τετοιο ονομα, μου τυχανε μηχανηματα που ειχαν τετοια προβληματα.

Μου δημιουργουν μια ανασφαλεια για το μελλον.

Ηδη εχω τον παλιο μου υπολογιστη, που αν και δεκαετιας, αρνειται να πεθανει, δουλευει για χρονια 24/7 και δεν ειχε ποτε το παραμικρο προβλημα.

Απο την αλλη,

ο τωρινος υπολογιστης, δουλευει αψογα και ειναι αλλη εμπειρια.

Εχεις ενα πολυ μικρο κουτι, χωρις να πιανει το παραμικρο χωρο, αδειασε πραγματικα το γραφειο μου και πλεον χωραει και την καινουρια τεραστια οθονη.

Ανοιγει σε χρονο απιστευτο και τελος ειναι 99% αθορυβο, δεν ακουγεται κιχ σε απολυτη ησυχια - ισως αν βαλεις το αυτι σου πανω απο το κουτι να ακουσεις ενα μικρο θορυβο.

Το support της intel (για το οποιο θεωρω οτι ειναι απολυτα αψογο) ειναι οτι καλυτερο και καλυτερα να μιλας με αυτους παρα με το μαγαζι που το αγορασες.

Μεσα σε 4 ημερες ειχα καινουριο box, σε σχεση με το μαγαζι μου το αγορασα, το οποιο μου ελεγε (εν μεσω αυστηρου Lockdown) να τους παω εγω το μηχανημα η αλλιως να πληρωσω τον κουριερ.

Οταν ανοιγα support ticket απανταγανε σε 2-3 ωρες και δεν φερνανε γελοίες δικαιολογιες για την μοναδα και τα προβληματα που παρουσιαζε. 

Εν κατακλειδι,

πιστευω οτι ημουν απλα ατυχος.

Στην εργασια μου εχω ενα παρομοιο μηχανημα που δουλευει δυο χρονια τωρα (οχι προσωπικη χρηση) και δεν ειχε κανενα θεμα.

Ελπιζω δε, η ατυχια μου να σταματησε εδω.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jim_p είπε

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, μπορω να ρωτησω εδω κατι σχετικο με ενα δικο μου nuc? Αφορα τις ram του.

φυσικα, χωρας και εσυ εδω μια χαρα.

Δεν ξερω αν μπορω βεβαια να σε βοηθησω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα προσφατα ενα nuc με i3 10ης γενιας για την ανηψια μου. Τη ram (1*8gb στα 2400 + 1*8gb στα 2666) και το σκληρο (128gb m2 samsung) τα πηρα απο ενα φιλο μου που τα ειχε στο λαπτοπ του και αναβαθμησε προσφατα, οποτε δουλευουνε κανονικα.

Το nuc ομως μου εχει σπασει τα νευρα. Για αρχη, δεν μπορει να δουλεψει με μια ram οταν αυτη μπει στο κατω slot μονη της. Παταω το power και απλα δεν ποσταρει ποτε, μονο μουγκριζει το ανεμιστηρακι του. Με την ιδια ram στο πανω slot ανοιγει κανονικοτατα.
Μετα, δεν ποσταρει και με τις 2 ram συνδεδεμενες, ασχετως ποια θα βαλω πανω ή κατω. Με μια, στο πανω, δουλευει κανονικα παλι, οποτε ειναι σαν να εχω ενα slot για να τις βαλω. Τελος, με την 2666 στο πανω slot δουλευει μεν, αλλα αργει να ποσταρει σε σχεση με την 2400, οποτε αφησα την 2400 προς το παρον.

Το μονο πραγμα που εχω αλλαξει στο bios ειναι το secure boot που το απενεργοποιησα και χτες του εκανα ενημερωση στην τελευταια εκδοση που δινει η intel και βγηκε αρχες Μαρτιου. Δυστυχως δεν αλλαξε κατι, μονο ενα αχρηστο qr code προστεθηκε στο post.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.
9 ώρες πριν, jim_p είπε

Αγορασα προσφατα ενα nuc με i3 10ης γενιας για την ανηψια μου. Τη ram (1*8gb στα 2400 + 1*8gb στα 2666) και το σκληρο (128gb m2 samsung) τα πηρα απο ενα φιλο μου που τα ειχε στο λαπτοπ του και αναβαθμησε προσφατα, οποτε δουλευουνε κανονικα.

Το nuc ομως μου εχει σπασει τα νευρα. Για αρχη, δεν μπορει να δουλεψει με μια ram οταν αυτη μπει στο κατω slot μονη της. Παταω το power και απλα δεν ποσταρει ποτε, μονο μουγκριζει το ανεμιστηρακι του. Με την ιδια ram στο πανω slot ανοιγει κανονικοτατα.
Μετα, δεν ποσταρει και με τις 2 ram συνδεδεμενες, ασχετως ποια θα βαλω πανω ή κατω. Με μια, στο πανω, δουλευει κανονικα παλι, οποτε ειναι σαν να εχω ενα slot για να τις βαλω. Τελος, με την 2666 στο πανω slot δουλευει μεν, αλλα αργει να ποσταρει σε σχεση με την 2400, οποτε αφησα την 2400 προς το παρον.

Το μονο πραγμα που εχω αλλαξει στο bios ειναι το secure boot που το απενεργοποιησα και χτες του εκανα ενημερωση στην τελευταια εκδοση που δινει η intel και βγηκε αρχες Μαρτιου. Δυστυχως δεν αλλαξε κατι, μονο ενα αχρηστο qr code προστεθηκε στο post.

Γιατί δεν επικοινωνείς και εσύ όπως ο φίλος παραπάνω με το support της Intel? 

Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο η διαφορετική ταχύτητα των ram και σκαλώνει όταν προσπαθεί να τις αναγνωρίσει ως dual channel... Ρίξε μια ματιά στο manual για τις σωστές slots και βρες το σχετικό pdf με συμβατές ram κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν πάρεις από τις δηλωμένες supported ram για το nuc θα έχεις θέματα

Βάλε link με το manual του nuc

Επεξ/σία από Aris_
Δημοσ.

Που να το βρω το manual και το pdf που λετε? Εδω δεν εχει τιποτα σχετικο. Το nuc ειναι το NUC10i3FNHF2. Βαζω το 2 σε bold γιατι στη σελιδα της intel δεν εμφανιζει καποιο μοντελο με αυτο το ονομα, μονο χωρις το 2. Βασικα, μονο σε ελληνικα sites εχω δει το συγκεκριμενο μοντελο.
https://downloadcenter.intel.com/product/198081/Intel-NUC-Kit-with-10th-Generation-Intel-Core-Processors

Δημοσ.

Προς τον TS, άσχετο με το NUC αλλά το θερμόμετρο το χρησιμοποιείς λάθος. Μετράς με την ρύθμιση του χώρου και όχι του σημείου (το εικονίδιο με το σπιτάκι). Αυτό μετράει γενικά την θερμοκρασία γύρω απο το σημείο, και όχι το ίδιο το σημείο. Για να μετρήσεις πράγματι εκει που δείχνει το led πρέπει να γυρίσεις τον διακόπτη στο εικονίδιο που δείχνει πρόσωπο. 

Δεν λέω ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, απλά οτι δεν έπαιρνες σωστές μετρήσεις....

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...