Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tlykog είπε

Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί.

Martin Niemoeller (1892-1984)

Χιλιοειπωμένο, αλλά πάντα επίκαιρο και με βρίσκει πάντα σύμφωνο.

Το παραπάνω σχόλιο μου ήταν πιο πολύ μια χιουμοριστική βερσιον του τι λέγεται στο ινσομνια σε τέτοια θέματα, και όχι αυτά που θα έλεγα σε σοβαρή κουβέντα επί του ζητήματος. Μπράβο πάντως για την υπέροχη λογοτεχνική συνεισφορά σου από τους λίγους πάστορες που ανοιχτά εναντιώθηκαν στο καθεστώς της Ναζιστικής Γερμανίας.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν πειράζει που 10.000 οικογένειες θα πεινάσουν, σημασία έχει να βγάλει καλό 5G.... και υπηρεσίες cloud.

αν δεν το βγάλει θα πεινάσουν όλοι μαζί 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pao13 είπε

αν δεν το βγάλει θα πεινάσουν όλοι μαζί 

...γιατί το πρόβλημα είναι οτι είναι πολλοί οι εργαζόμενοι και όχι οι λάθος επιχειρηματικές επιλογές...😎

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Tlykog είπε

...γιατί το πρόβλημα είναι οτι είναι πολλοί οι εργαζόμενοι και όχι οι λάθος επιχειρηματικές επιλογές...😎

ας αποφασίζουν οι εργαζόμενοι τότε 🤪

δυστυχώς φίλε μου κάποιοι πρέπει να αποφασίζουν και κάποιοι να δουλεύουν δεν γίνεται αλλιώς και φυσικά αυτός που βάζει τα λεφτά έχει να χάσει περισσότερα από αυτόν που δουλεύει ο οποίος έχει επιλογές μετά είτε να πάει να δουλέψει αλλού μιας και πήγε μόνο με τα ρούχα του είτε να κάνει δικιά του επιχείρηση και να πάρει σωστές αποφάσεις για να μην ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, pao13 είπε

ας αποφασίζουν οι εργαζόμενοι τότε 🤪

δυστυχώς φίλε μου κάποιοι πρέπει να αποφασίζουν και κάποιοι να δουλεύουν δεν γίνεται αλλιώς και φυσικά αυτός που βάζει τα λεφτά έχει να χάσει περισσότερα από αυτόν που δουλεύει ο οποίος έχει επιλογές μετά είτε να πάει να δουλέψει αλλού μιας και πήγε μόνο με τα ρούχα του είτε να κάνει δικιά του επιχείρηση και να πάρει σωστές αποφάσεις για να μην ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους του.

Έχω επιχείρηση και εργαζόμενους. Τα πραγματα δεν είναι έτσι.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι όλο αυτό έγινε γιατί εξαρχής έγιναν λάθη στη Nokia. Απολύουν εργαζόμενους για να τα καλύψουν. Οκ, το καταλαβαίνω. Αλλά δε μπορω να δεχτώ οτι είναι και σωστο. Δεν απολύεις έτσι απλα 10.000 ανθρώπους και κάποιοι να γράφουν "εντάξει μωρέ, καλά εκανε. Σιγά...".

Αυτό δε θα το έγραφες αν ήσουν εσύ ένας απο αυτους, έμενες άνεργος και είχες οικογένεια και παιδιά, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, με τα έξοδα να τρέχουν.

Καταλαβαίνω γιατί το εκανε, αλλά δεν το επικροτώ κιόλας. Θα μπορούσε να κανει λιγότερες βλακειες για να μη χρειαστεί να απολύσει κοσμο. Δε θα πάρω το μέρος της εταιρείας σε αυτό, αλλά του εργαζομενου, που δε φταίει σε τιποτα και πληρώνει τις βλακειες αλλων.

Δεν είναι σωστό, είναι αναγκαίο κακό και σαν τέτοιο πρεπει να αντιμετωπίζεται. Κακό...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, makis269 είπε

Αφού οι νέες τεχνολογίες φέρνουν θέσεις εργασίας ........ Δούλεμα που πέφτει και το τρώμε αμάσητο .......

Γι αυτό και οι εταιρείες επενδύουν τόσο μεγάλα ποσά σε νέες τεχνολογίες: για να ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε νέους εργαζόμενους...

Τί δεν καταλαβαίνεις;:P:D

Επεξ/σία από Tlykog
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Γι αυτό και οι εταιρείες επενδύουν τόσο μεγάλα ποσά σε νέες τεχνολογίες: για να ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε νέους εργαζόμενους...

δηλαδή για να καταλάβω η Νόκια δεν πρέπει να ακολουθήσει το 5G και το cloud και να κρατήσει 10000 υπαλλήλους να τους βάζει να κατασκευάζουν 3310?

δεν ξέρω για την Nokia δεν είμαι μέσα να σου πώ τι ακριβώς φταίει αλλά αν η δική μου επιχείρηση έχει μπεί μέσα και δεν βγαίνει λόγο κακής διαχείρισης λόγο της κρίσης λόγο ξεπερασμένης τεχνολογίας. Θα το έλεγα κάποιους μήνες ποιο μπροστά στους υπαλλήλους μου, μετά θα του έδιωχνα όταν ακόμα τους πλήρωνα, το βλέπω ποιο τίμιο από το  να τους έχω 6 μήνες και να μην τους πληρώνω επειδή τους λυπάμαι 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Tlykog είπε

Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί.

Martin Niemoeller (1892-1984)

5000 - 10000 κόσμο θα απολύσουν και σίγουρα με σοβαρά επιδόματα. Δεν θα σκοτώσουν μερικά εκατομμύρια. Σοβαρευτείτε μερικοί με τις άκυρες υπερβολές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι όλο αυτό έγινε γιατί εξαρχής έγιναν λάθη στη Nokia. Απολύουν εργαζόμενους για να τα καλύψουν. Οκ, το καταλαβαίνω. Αλλά δε μπορω να δεχτώ οτι είναι και σωστο. Δεν απολύεις έτσι απλα 10.000 ανθρώπους και κάποιοι να γράφουν "εντάξει μωρέ, καλά εκανε. Σιγά...".

Αυτό δε θα το έγραφες αν ήσουν εσύ ένας απο αυτους, έμενες άνεργος και είχες οικογένεια και παιδιά, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, με τα έξοδα να τρέχουν.

Καταλαβαίνω γιατί το εκανε, αλλά δεν το επικροτώ κιόλας. Θα μπορούσε να κανει λιγότερες βλακειες για να μη χρειαστεί να απολύσει κοσμο. Δε θα πάρω το μέρος της εταιρείας σε αυτό, αλλά του εργαζομενου, που δε φταίει σε τιποτα και πληρώνει τις βλακειες αλλων.

Δεν είναι σωστό, είναι αναγκαίο κακό και σαν τέτοιο πρεπει να αντιμετωπίζεται. Κακό...

2 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αν εσυ είχες επιχείρηση και υπάγονται σε εσενα εργαζόμενοι , εγω ειμαι αστροναύτης B)

Επεξ/σία από Drunkard
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Αν δεν ηταν απο πίσω οι συμφωνίες με ευρωπαικές εταιρίες και κυρίως πίσω απο όλα αυτά μια συγκεκριμένη χώρα και συγκεκριμένη πολυεθνική...η nokia θα ψαχνώταν αγρια. Οι κινέζοι αναμφίβολα είναι πολύ φθηνότεροι και μακράν πιο αξιόπιστοι ...10 χρόνια είμαι στον τομέα και ειδικότερα στο access κομάτι η hua είναι κορυφή ειται μιλάμε για χαλκό είται για ίνα. Γίνονται προσπαθειες να πάρει η nokia κομμάτι απο την πιτα του cloud με εξειδικευμενα προιοντα αλλά τα πουλάκια λαλούν οτι οι υλοποιήσεις είναι μέτριες. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα φτάσουν οι κινέζοι σε 10 χρόνια...

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Αν δεν ηταν απο πίσω οι συμφωνίες με ευρωπαικές εταιρίες και κυρίως πίσω απο όλα αυτά μια συγκεκριμένη χώρα και συγκεκριμένη πολυεθνική...η nokia θα ψαχνώταν αγρια. Οι κινέζοι αναμφίβολα είναι πολύ φθηνότεροι και μακράν πιο αξιόπιστοι ...10 χρόνια είμαι στον τομέα και ειδικότερα στο access κομάτι η hua είναι κορυφή ειται μιλάμε για χαλκό είται για ίνα. Γίνονται προσπαθειες να πάρει η nokia κομμάτι απο την πιτα του cloud με εξειδικευμενα προιοντα αλλά τα πουλάκια λαλούν οτι οι υλοποιήσεις είναι μέτριες. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα φτάσουν οι κινέζοι σε 10 χρόνια...

μέχρι να ξυπνήσει ο λαός της Κίνας γιατί έχουν μαζέψει τα λεφτά στο κράτος κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό αλλά έχουν ακόμα χρόνο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2021 στις 12:29 ΜΜ, pao13 είπε

δηλαδή για να καταλάβω η Νόκια δεν πρέπει να ακολουθήσει το 5G και το cloud και να κρατήσει 10000 υπαλλήλους να τους βάζει να κατασκευάζουν 3310?

δεν ξέρω για την Nokia δεν είμαι μέσα να σου πώ τι ακριβώς φταίει αλλά αν η δική μου επιχείρηση έχει μπεί μέσα και δεν βγαίνει λόγο κακής διαχείρισης λόγο της κρίσης λόγο ξεπερασμένης τεχνολογίας. Θα το έλεγα κάποιους μήνες ποιο μπροστά στους υπαλλήλους μου, μετά θα του έδιωχνα όταν ακόμα τους πλήρωνα, το βλέπω ποιο τίμιο από το  να τους έχω 6 μήνες και να μην τους πληρώνω επειδή τους λυπάμαι 

Αν κατάλαβες κάτι τέτοιο, τότε δεν διάβασες ότι έγραψα φίλε μου. 

Στις 19/3/2021 στις 1:55 ΠΜ, Tlykog είπε

Αυτό το διάβασες;

Στις 19/3/2021 στις 1:14 ΜΜ, Drunkard είπε

Αν εσυ είχες επιχείρηση και υπάγονται σε εσενα εργαζόμενοι , εγω ειμαι αστροναύτης B)

Για να γίνεις αστροναύτης χρειάζονται προσόντα, οποτε μην το γράφεις υποτιμητικά. Σου στέλνω με pm τα στοιχεία της επιχείρησής μου.

Κάνε την αίτηση εσύ, αλλά δύσκολο το βλέπω να σε παίρνουν...

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2021 στις 1:11 ΜΜ, darkmatinee είπε

5000 - 10000 κόσμο θα απολύσουν και σίγουρα με σοβαρά επιδόματα. Δεν θα σκοτώσουν μερικά εκατομμύρια. Σοβαρευτείτε μερικοί με τις άκυρες υπερβολές.

Αν ανήκες σε αυτούς άλλα θα έγραφες...

Το θέμα στο ποιήμα που παράθεσα δεν είναι αν πέθαινε κάποιος, αλλά το ότι ο "ωχ αδερφισμός" κάνει κακό σε όλους.

Σου λένε "απολύθηκε 10.000 κόσμος" και λες "σιγά μωρέ δεν έγινε και τίποτα..."

Δεν το γράφω υποθετικά, αλλά το έχω ζήσει αρκετές φορες και έχω αρχίσει να το θεωρώ δεδομένο πλέον: όταν καίγεται το σπίτι του γειτονα κάνουμε τους κουφους και όταν καίγεται το δικό μας φωνάζουμε βοήθεια...

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αν ανήκες σε αυτούς άλλα θα έγραφες...

Το θέμα στο ποιήμα που παράθεσα δεν είναι αν πέθαινε κάποιος, αλλά το ότι ο "ωχ αδερφισμός" κάνει κακό σε όλους.

Εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε το λάθος σας. Συγκρίνετε μια απόλυση με το ολοκαύτωμα. Ευτυχώς ακόμα, δεν έχουν καμία σχέση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...