Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπός είναι οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από το προσωπικό να επενδυθούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών 5G

Με τις επενδύσεις σε επικοινωνίες επόμενης γενιάς να αυξάνονται ραγδαία στον χώρο της τεχνολογίας, η Nokia αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό της κατά 10,000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο να επενδύσει όσο περισσότερο μπορεί στο 5G.

Μέσω της νεώτερης ανακοίνωσής της, η εταιρεία γνωστοποίησε πως κόβοντας μεταξύ 5,000 και 10,000 θέσεις, θα μειώσει τα βασικά έξοδα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2023. Τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στην επένδυση για R&D, "μελλοντικές δυνατότητες" και πληθωρισμό μισθών.

Για την ώρα, η Nokia απασχολεί περίπου 90,000 εργαζόμενους, με την μείωση αυτή να αντιστοιχεί σε περίπου 5% με 10% του εργατικού δυναμικού της. Η Nokia πρόσθεσε πως θα βελτιώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ειδικά τώρα που έχει 4 ξεχωριστές ομάδες, οι οποίες έχουν ξεκάθαρο στόχο μια βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη, σύμφωνα με τον CEO Pekka Lundmark.

Οι 4 ομάδες αυτές είναι η Υποδομή δικτύου, Nokia Technologies, Cloud και Υπηρεσίες δικτύου και Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με τις δύο τελευταίες να είναι αυτές που θα υποστούν τις μεγαλύτερες αλλαγές, με την Nokia να θέλει να επενδύσει όσο περισσότερο μπορεί σε τεχνολογίες 5G και Cloud υπηρεσίες.

Όπως όλα δείχνουν, ο πραγματικός στόχος της Nokia με τις αλλαγές που έρχονται, φαίνεται να είναι να φτάσει άλλες εταιρείες δικτύων όπως Huawei και Ericcson, οι οποίες είναι πρωτοπόροι στον χώρο. Τα θετικά νέα (για τη Nokia) είναι πως ΗΠΑ και Αγγλία έχουν περιορίσει την Huawei σε παροχή εξοπλισμού δικτύων που βασίζονται σε 5G (κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες), επιτρέποντας στη Nokia να έχει μικρότερο ανταγωνισμό όπως και μια ευκαιρία να αναπτυχθεί στο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυο Τρεις CEO να απολυόντουσαν νάτα τα κεφάλαια για το 5G

Επεξ/σία από sheldon_cooper
  • Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πάντα ο απλός κοσμάκης την πληρώνει, τους επενδυτές το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα νούμερα και να σπάνε τα ρεκόρ από τα κέρδη κάθε χρόνο.

Για αυτό μην δένεστε με επιχειρήσεις συναισθηματικά, όποιος βρει καλύτερη πρόταση σε δουλειά να τους παρατήσει στη στιγμή (όπως θα έκαναν και στον ίδιο με την απόλυση του χωρίς προειδοποίηση).

• Like 19
Επισκέπτης
Δημοσ.

μπλα μπλα μπλα κλάψα για τους καημένους τους απολυμένους
μπλα μπλα μπλα κλάψα για το πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός

μπλα μπλα μπλα κλάψα σε άλλο θέμα για το γεγονός ότι θα καθυστερήσει να βγει το επόμενο imac των 1200€ δύο μήνες.

Δώστε μου όλα τα upvotes τώρα.

Δημοσ.

Με άλλα λόγια:

"Να ζήσει η αχρείαστη και άχρηστη απο το μέσο άνθρωπο τεχνολογία του 5G

και να πεθάνει ο άνθρωπος και η εργασία του."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όλα αυτά για να εξυπηρετηθεί το παγκόσμιο σχέδιο διακυβέρνησης της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει το 5G να προκαλεί θανάτους , επιπλοκές στις γέννες όποτε αυτοί επιθυμούν (έλεγχο του δημογραφικού παγκόσμια) και εν τέλει πλήρης έλεγχο των δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών μας.

Επεξ/σία από ioannisdenton
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

τον φορτο εργασιας που επιτελουσαν οι 10κ εργαζομενοι, σε ποιους θα μεταφερθει απο δω και περα; δεν ειναι οτι κλεινει η εταιρεια και προσπαθει να περιορισει τα εξοαδα, αλλα θα γλυτωσει χρηματα απο μισθους που θα χρησιμοοπιησει ως κεφαλαιο για αναπτυξη, χωρις ομως να εχει μειωθει η παραγωγη της. σωστα;

• Like 1
Δημοσ.

Τέτοιες ειδήσεις χρειάζονται μια πιο κυνική ματιά, αν μια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη τότε θα μείνουν 90000 χωρίς δουλειά.

Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπόρεσε να βρει κεφάλαια να χρηματοδοτήσει τις νέες επενδύσεις της, οπότε αναγκαστικά μπαίνει σε «δίαιτα». Επιπρόσθετα υποδηλώνουν και λάθος αποφάσεις που πήρε στο παρελθόν…. Ενδεικτικά από την ανακοίνωση της «It will streamline its portfolio and reduce investment levels in mature or declining parts of the portfolio; continue to reduce site fragmentation; reduce overlapping activities and drive further cost efficiencies».

Για τους εργαζόμενους (και με δικιά μου εμπειρία) πως κάποιος με προϋπηρεσία σε corporate παγκοσμίου επιπέδου, θα πάρει και ένα καλό «πακέτο» αλλά και θα βρει εύκολα εργασία σε αντίστοιχες θέσεις. 

• Like 7
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nasos74 είπε

Τέτοιες ειδήσεις χρειάζονται μια πιο κυνική ματιά, αν μια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη τότε θα μείνουν 90000 χωρίς δουλειά.

Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπόρεσε να βρει κεφάλαια να χρηματοδοτήσει τις νέες επενδύσεις της, οπότε αναγκαστικά μπαίνει σε «δίαιτα». Επιπρόσθετα υποδηλώνουν και λάθος αποφάσεις που πήρε στο παρελθόν…. Ενδεικτικά από την ανακοίνωση της «It will streamline its portfolio and reduce investment levels in mature or declining parts of the portfolio; continue to reduce site fragmentation; reduce overlapping activities and drive further cost efficiencies».

Για τους εργαζόμενους (και με δικιά μου εμπειρία) πως κάποιος με προϋπηρεσία σε corporate παγκοσμίου επιπέδου, θα πάρει και ένα καλό «πακέτο» αλλά και θα βρει εύκολα εργασία σε αντίστοιχες θέσεις. 

Είσαι ο μόνος εδώ που έχει πέντε γνώσεις για το τι πραγματικά γίνεται πραγματικά τα συγχαρητήριά μου.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ioannisdenton είπε

Και όλα αυτά για να εξυπηρετηθεί το παγκόσμιο σχέδιο διακυβέρνησης της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει το 5G να προκαλεί θανάτους , επιπλοκές στις γέννες όποτε αυτοί επιθυμούν (έλεγχο του δημογραφικού παγκόσμια) και εν τέλει πλήρης έλεγχο των δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών μας.

Μη μ 'αρχίζεις τώρα, γιατί ήδη έχω αρχίσει να αυτομαστιγώνομαι που παρακολουθούσα τόσα χρόνια τον πεπε λε πιου τον βιαστή, ούτε που θέλω να θυμάμαι ότι έχω 5G κινητό, που σκοτώνει αργά αλλα σταθερά το τσουτσουνι μου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KilliK είπε

τον φορτο εργασιας που επιτελουσαν οι 10κ εργαζομενοι, σε ποιους θα μεταφερθει απο δω και περα; δεν ειναι οτι κλεινει η εταιρεια και προσπαθει να περιορισει τα εξοαδα, αλλα θα γλυτωσει χρηματα απο μισθους που θα χρησιμοοπιησει ως κεφαλαιο για αναπτυξη, χωρις ομως να εχει μειωθει η παραγωγη της. σωστα;

meme.png

• Like 16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πειράζει που 10.000 οικογένειες θα πεινάσουν, σημασία έχει να βγάλει καλό 5G.... και υπηρεσίες cloud.

Γιατί αν δε τα βγάλει η Νοκια, ποια θα τα βγάλει;...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

μπλα μπλα μπλα κλάψα για τους καημένους τους απολυμένους
μπλα μπλα μπλα κλάψα για το πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός

μπλα μπλα μπλα κλάψα σε άλλο θέμα για το γεγονός ότι θα καθυστερήσει να βγει το επόμενο imac των 1200€ δύο μήνες.

Δώστε μου όλα τα upvotes τώρα.

Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί.

Martin Niemoeller (1892-1984)

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...