Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kalmik είπε

Θα ζητήσεις γνωμοδότηση (έγγραφη) από τη νομική προστασία που πληρώνεις. Είναι υποχρεωμένοι να σου προσφέρουν νομική συμπαράσταση ως το ποσόν της νομικής προστασίας που προβλέπει το ασφαλιστήριο και θεωρείσαι δικός τους πελάτης με όλα τα σχετικά (υποχρέωση εχεμύθειας και κάλυψης σε εσένα, άσχετο αν έχουν μισθωτή ή άλλη σχέση πχ. έργου με την ασφαλιστική). Επί της ουσίας. Πας ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και δικαιώνεσαι εκεί. Αν από τα πραγματικά περιστατικά προκύψει μικρή άλλη προϋπάρχουσα ζημία, το δικαστήριο θα αφαιρέσει ένα ποσοστό από την τωρινή μεγαλύτερη ζημία.

ευχαριστώ πολύ. Θα επικοινωνησω μαζι τους μολις λαβω την επισημη απαντηση. Σιγουρα θα κινηθω νομικα σε περιπτωση αρνητικου πορισματος.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης στην περίπτωσή σου πολύ σημαντικό και ακόμη πιο ατράνταχτο στοιχείο έιναι τα γδαρσίματα, ζημιές κλπ. στο υπαίτιο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο δικό σου παρκαρισμένο. Το είδες, Βγάλατε φωτογραφίες να τις έχεις και από αυτό; Μην τις εξαφανίσει η (δύστροπη) ασφαλιστική και πει δεν υπάρχουν στοιχεία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kalmik είπε

Επίσης στην περίπτωσή σου πολύ σημαντικό και ακόμη πιο ατράνταχτο στοιχείο έιναι τα γδαρσίματα, ζημιές κλπ. στο υπαίτιο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο δικό σου παρκαρισμένο. Το είδες, Βγάλατε φωτογραφίες να τις έχεις και από αυτό; Μην τις εξαφανίσει η (δύστροπη) ασφαλιστική και πει δεν υπάρχουν στοιχεία.

εγω δυστυχως δεν το εχω δει το αυτοκινητο. Γιατι το ατυχημα εγινε οταν ηταν σταθμευεμνο το δικο μου και το βρηκα δυο μερες μετα το συμβαν. Ομως εχουν βγαλει φωτογραφιες απο την οδικη βοηθεια που πηγε στο αλλο οχημα (απο την δικη του ασφαλιστικη), οπως επισης και ο πραγματογνωμονας. Τωρα βεβαια αν το εχει ηδη φτιαξει ο αλλος δεν το γνωριζω. Απο εβδομαδα μου ειπαν οτι θα εχουμε νεα γιατι με πηρε ο μηχανικος και μου ειπε οτι ο πραγματογνωμονας εκανε την εκθεση και θα την καταθεσει την Δευτερα με συγκεκριμενη προταση επισκευης των ζημιων. Κατι δεν παει καλα εδω και θα ξεκαθαρισει συντομα. Απο την μια αρνητικος και απο την αλλη εκθεση με προταση επισκευης? Κατι δεν μου κολλαει  στην ολη υποθεση!!! ΘΑ περιμενω την απαντηση της ασφαλιστικης και βλεποντας κανω. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Επίσης να επιμείνεις για επισκευή σε δικό σου έμπιστο φανοποιείο γιατί πολλά γίνονται με "συνεργαζόμενα" της κάθε ασφαλιστικής. Εννοείται ότι ένας δικός σου ή έστω "συστημένος" φανοποιός θα σε ενημερώσει για το πραγματικό ύψος της ζημιάς σου σε σχέση με αυτά που θα πεί ο πραγματογνώμονας (όσα λέει ο πραγματογνώμονας δεν είναι δεσμευτικά για σένα - ανεξάρτητα από ασφάλιση, ως παθών χωρίς υπαιτιότητα δικαιούσαι την αποζημίωσή σου από την ασφαλιστική του άλλου οχήματος - επίσης σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας κλπ. δεν ισχύει ο φιλικός διακανονισμός και πας δικαστικά).

ΥΓ εξακολουθούν να ισχύουν όσα γράφαμε παραπάνω. Τη στιγμή που υπάρχουν αποδείξεις για την πρόσκρουση πέρα από την δήλωση του υπαίτιου αλλά και την μαρτυρία του γείτονα, τα υπόλοιπα του πραγματογνώμονα τα ακούω ως τα γνωστά κολπάκια για να μειώσουμε ή να ακυρώσουμε τις απαιτήσεις αυτού που έχει δίκηο. Ο πραγματογνώμονας είναι υπάλληλος της ασφαλιστικής και παίρνει bonus αν μειώνει τη χασούρα της εταιρίας του. Επίσης από τα γραφόμενά σου δεν έχω καταλάβει ακριβώς αν αυτός ο άνθρωποςο ανήκει στο υπαλληλικό προσωπικό της δικής σου ασφαλιστικής ή της ασφαλιστικής του υπαίτιου).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dsm1974 είπε

Σε φιλικο ειναι. Και επειδη μιλησα με την ασφαλστικη, μου ειπαν οτι περιμενουν την εκθεση του πραγματογνωμονα. Αν αυτος δλδ πει οτι δεν εχει γινει ζημια απο το μαυρο οχημα που εκανε την δηλωση τοτε η δικη μου δεν θα με αποζημιωσει. Κι εκει θα πρεπει να μου δωσουν μια επισημη απαντηση με στοιχεια. Αυτο περιμενω για να κινηθω αναλογα.  Δυστυχως ετσι παει το πραγμα.  Οποτε ειμαι σε αναμονη της επισημης απαντησης.

Αν αρνηθούν κάλυψη κυνηγάς την ασφαλιστική του υπαίτιου ή/και τον υπαίτιο.

Αν δεν το έχει δει πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής του υπαίτιου καλό είναι να το δει πιστεύω.

Πάντως με κάτι τέτοιες «χαζομάρες» που κάνουν οι ασφαλιστικές για να γλυτώσουν κανά φράγκο δεν είναι να απορούμε γιατί έχουμε γεμίσει hit&runners!

Εδώ ο άνθρωπος πληρώνει ασφάλεια και προσπαθεί να κάνει δήλωση και η ασφαλιστική του πάει να τον βγάλει απατεώνα και να τον μπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες, αυτό είναι το ευχαριστώ για την ευσυνειδησία του!

Μόνο ντροπή...αυτό έχω να πω.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

@Dsm1974

παρόμοια περίπτωση (εμένα μάλιστα ήταν παράνομα παρκαρισμένο σε γωνία) ,απο τη στιγμή που έκανε ο άλλος δήλωση μη φοβάσαι .

9 ώρες πριν, Dsm1974 είπε

Ο πραγματογώμονας αμφισβητεί το γεγονός ότι αυτό ηταν το όχημα που με χτύπησε γισατι λεει υπηρχε και χρωμα μπλε!!!

π..... μπλε . το δικό μου ήταν τρικολόρε ,βασικά ουράνιο τόξο . Δεν έχει σημασία, εκτός αν το άλλο αμάξι δεν έχει γδάρσιμο

Στην περίπτωσή μου με πήραν τηλ 2 , ο τελευταίος τα πληρώνει όλα.

Λογικά θα πιέσει η ασφαλιστική σου

Δημοσ.
Στις 18/3/2021 στις 8:35 ΜΜ, Dsm1974 είπε

Κατι δεν παει καλα εδω και θα ξεκαθαρισει συντομα. Απο την μια αρνητικος και απο την αλλη εκθεση με προταση επισκευης? Κατι δεν μου κολλαει  στην ολη υποθεση!!! ΘΑ περιμενω την απαντηση της ασφαλιστικης και βλεποντας κανω. Ευχαριστω.

Από αυτά που λες, εγώ καταλαβαίνω ότι πάει να σου βγάλει πρόταση επισκευής όπου θα καλύψουν μόνο ποσοστό της ζημιάς και όχι το 100%, με τη δικαιολογία ότι ήταν ήδη χτυπημένο. Όταν είναι χτυπημένο ήδη, δεν έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν την προϋπάρχουσα ζημιά. Επειδή όμως δεν μπορούν να το "μισό φτιάξουν" και να το φέρουν στην πρότερη κατάσταση, θα σου πουν να το φτιάξουν αλλά να καλύψεις κι εσύ ποσοστό της επισκευής.

Όλη η ιστορία γίνεται για το ποσοστό του καθενός.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σχετικά με το θέμα που είχα αναρτήσει, υπήρξαν εξελίξεις και ήθελα απλά να ενημερώσω τον κόσμο έτσι ώστε να γνωριζει κανεις τουλαχιστον από την δική μου περίπτωση τι μπορεί να συμβεί.

Από οτι θυμάστε το προβλημα ήταν η κάλυψη ολόκληρης της ζημιάς και όχι της μισής που είχ εγκρίνει ο πραγματογνώμονας. Είχε εγκρίνει μέρος της ζημιάς το οποίο ήταν αστείο. Φανταστείτε να σας χτυπάει κάποιος μετωπικά, να φταιει και η εγκριση ζημιάς να περιλαμβάνει τα προβολεάκια και όχι το ψυγείο η το καπό που εχουν μπει όλα μεσα. 

Με γνωμονα αυτο, πηρα τηλ την ασαφαλιστικη μου και δεν δεχτηκα κάνοντας ένσταση εξηγόντας τα παραπάνω. Στο μεταξύ , την επόμενη μερα με παρνουν τηλ απο την ασφαλιστικη του υπαιτίου!!! Και με ρωτανε , γιατι καθυστερει τόσο η έκθεση για να προχωρησουν στην αποζημιωση. Αφου τους ρωτησα αρκετα, μου ειπαν οτι δεν εχουν λαβει καμια ενημερωση.

Ξαναπαιρνω την ασφαλιστικη μου και τους ενημερωνω για το συμβαν και νιωθω οτι ενοχλουνται ρωτωντας με για το τι ηθελαν αποτ την αλλη ασφαλιστικη. Πολυ απλα τους λεω οτι θελω να βγω απο τον φιλικο διακανονισμο και να επικοινωνησω με την νομικη προστασια η με τον δικηγορο μου για το απλουστατο λογο ότι εφοσον εχουν δηλωθει αμφοτερα οι ζημιες απο τους εμπλεκομενους, δεν καταλαβαινω πως εγκριθηκαν μονο οι μισες. Η θα εγκριθουν ολες η καμια τους λεω, αν πιστευετε οτι προυπηρχαν οι ζημιες η οτι δεν ηταν αυτο το οχημα που με χτυπησε (για οσους δεν θυμουνται το οχημα μου το βρηκα χτυπημενο). Απλα ενημερωστε με για να ξερω πως θα κινηθω κι εγω απο αυριο και θελω μια επισημη γραπτη απαντηση καθως και την εκθεση και το πορισμα του πραγματογνωμονα που να εξηγει τις αιτιες.

Ο υπευθυνος του φακελου μου, μου λεει τοτε...."πριν βγειτε απο τον φιλικο, αφηστε με να παρω τηλ τον πραγματογνωμονα και την αλλη ασφαλιστικη και σας ενημερωνω". Πραγμσα το οποιο θα επρεπε να ειχε κανει ηδη μετα απο τοσο καιρο (2 μηνες !!!)

Μεσα σε ουτε 24 ωρες, με παιρνουν και μου λενε οτι μιλησαν με τον πραγματογνωμονα και τον ενημερωσαν οτι η ζημια καλυπτεται στο 100% καθως την εχει εγκρινει και η αλλη ασφαλιστικη!!!

Παιρνει τηλ ο μηχανικος μου τον πραγματογνωμονα και τον ακουσε μαζεμενο και του ειπε οτι γνωριζει οτι καλυφθηκε η ζημια και να ξεκινησει τις επισκευες. Τωρα το τι εγινε δεν μπορω να γνωριζω. 

Απλα ειναι κριμα για τον οποιονδηποτε να χανει το δικιο του οταν δεν φταιει ειδικα και επισης θελει προσοχη και επμονη.  Τα αναπαντητα ερωτηματα στην περιπτωση μου ειναι αφενος ο ρολος του πραγματογνωμονα στην ολη υποθεση και αφετερου η απιστευτη καθυστερηση εμπλοκης της δικης μου ασφαλιστικης προκειμενου να προασπισει τα συμφεροντα του πελατη της.

Τα συμπερασματα δικα σας και σας ευχαριστω για την συμμετοχη σας στην συζητηση.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε πρώτον ευτυχώς ξεμπέρδεψες και μπράβο για την υπομονή και την επιμονή σου.

Αν επιτρέπεται σε ποια εταιρία είσαι ασφαλισμένος και σε ποια ο άλλος;

Αν υπάρχει ασφαλιστής και δεν σε εξυπηρέτησε ντροπή πάντως... Ως επαγγελματίας του χώρου το λέω.

Δημοσ.
Στις 18/3/2021 στις 4:35 ΜΜ, AristidisZ είπε

αν είναι σε φιλικό διακονονισμό, νομίζω αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική

σωστος

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dsm1974 είπε

η απιστευτη καθυστερηση εμπλοκης της δικης μου ασφαλιστικης προκειμενου να προασπισει τα συμφεροντα του πελατη της.

θα παραμείνεις πελάτης της?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dsm1974 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Σχετικά με το θέμα που είχα αναρτήσει, υπήρξαν εξελίξεις και ήθελα απλά να ενημερώσω τον κόσμο έτσι ώστε να γνωριζει κανεις τουλαχιστον από την δική μου περίπτωση τι μπορεί να συμβεί.

Από οτι θυμάστε το προβλημα ήταν η κάλυψη ολόκληρης της ζημιάς και όχι της μισής που είχ εγκρίνει ο πραγματογνώμονας. Είχε εγκρίνει μέρος της ζημιάς το οποίο ήταν αστείο. Φανταστείτε να σας χτυπάει κάποιος μετωπικά, να φταιει και η εγκριση ζημιάς να περιλαμβάνει τα προβολεάκια και όχι το ψυγείο η το καπό που εχουν μπει όλα μεσα. 

Με γνωμονα αυτο, πηρα τηλ την ασαφαλιστικη μου και δεν δεχτηκα κάνοντας ένσταση εξηγόντας τα παραπάνω. Στο μεταξύ , την επόμενη μερα με παρνουν τηλ απο την ασφαλιστικη του υπαιτίου!!! Και με ρωτανε , γιατι καθυστερει τόσο η έκθεση για να προχωρησουν στην αποζημιωση. Αφου τους ρωτησα αρκετα, μου ειπαν οτι δεν εχουν λαβει καμια ενημερωση.

Ξαναπαιρνω την ασφαλιστικη μου και τους ενημερωνω για το συμβαν και νιωθω οτι ενοχλουνται ρωτωντας με για το τι ηθελαν αποτ την αλλη ασφαλιστικη. Πολυ απλα τους λεω οτι θελω να βγω απο τον φιλικο διακανονισμο και να επικοινωνησω με την νομικη προστασια η με τον δικηγορο μου για το απλουστατο λογο ότι εφοσον εχουν δηλωθει αμφοτερα οι ζημιες απο τους εμπλεκομενους, δεν καταλαβαινω πως εγκριθηκαν μονο οι μισες. Η θα εγκριθουν ολες η καμια τους λεω, αν πιστευετε οτι προυπηρχαν οι ζημιες η οτι δεν ηταν αυτο το οχημα που με χτυπησε (για οσους δεν θυμουνται το οχημα μου το βρηκα χτυπημενο). Απλα ενημερωστε με για να ξερω πως θα κινηθω κι εγω απο αυριο και θελω μια επισημη γραπτη απαντηση καθως και την εκθεση και το πορισμα του πραγματογνωμονα που να εξηγει τις αιτιες.

Ο υπευθυνος του φακελου μου, μου λεει τοτε...."πριν βγειτε απο τον φιλικο, αφηστε με να παρω τηλ τον πραγματογνωμονα και την αλλη ασφαλιστικη και σας ενημερωνω". Πραγμσα το οποιο θα επρεπε να ειχε κανει ηδη μετα απο τοσο καιρο (2 μηνες !!!)

Μεσα σε ουτε 24 ωρες, με παιρνουν και μου λενε οτι μιλησαν με τον πραγματογνωμονα και τον ενημερωσαν οτι η ζημια καλυπτεται στο 100% καθως την εχει εγκρινει και η αλλη ασφαλιστικη!!!

Παιρνει τηλ ο μηχανικος μου τον πραγματογνωμονα και τον ακουσε μαζεμενο και του ειπε οτι γνωριζει οτι καλυφθηκε η ζημια και να ξεκινησει τις επισκευες. Τωρα το τι εγινε δεν μπορω να γνωριζω. 

Απλα ειναι κριμα για τον οποιονδηποτε να χανει το δικιο του οταν δεν φταιει ειδικα και επισης θελει προσοχη και επμονη.  Τα αναπαντητα ερωτηματα στην περιπτωση μου ειναι αφενος ο ρολος του πραγματογνωμονα στην ολη υποθεση και αφετερου η απιστευτη καθυστερηση εμπλοκης της δικης μου ασφαλιστικης προκειμενου να προασπισει τα συμφεροντα του πελατη της.

Τα συμπερασματα δικα σας και σας ευχαριστω για την συμμετοχη σας στην συζητηση.

Έτσι θέλουν...

Εγώ στη θέση σου θα άλλαζα ασφαλιστική όταν αντί να κοιτάζει το συμφέρον του πελάτη της κοιτάζει να γλυτώσει λεφτά (της άλλης ασφαλιστικής;) από την επισκευή!

Αυτές οι «γυφτιές» είναι που σε κάνουν να σκέφτεσαι για την αξιοπιστία ορισμένων εταιρειών του κλάδου...

Αν δηλαδή έπρεπε να καλύψει ένα σοβαρό ατύχημα με πολύ υψηλό κόστος τι θα έκανε, θα έψαχνε σε ποιά εξαίρεση του συμβολαίου μπορεί να σε ταιριάξει για να μην πληρώσει;

Τραγικοί απλά...

Δημοσ.

Μου βρωμάει ότι θα έπαιρναν όλη την αποζημίωση από την άλλη ασφαλιστική και θα σου έδιναν τα μισά, "τακτοποιώντας" το φάκελλο.

Δημοσ.

Ο πραγματογνώμονας ήταν από την δική του ασφαλιστική αφού ήταν στον φιλικο.. μάλιστα μέχρι ένα μικρό ποσό  δεν θυμάμαι ακριβώς ~1000€ έχουν προέγκριση μεταξύ τους(όσοι συμμετέχουν στον φιλικό)

Δημοσ.

Δεν ειμαι στον χωρο των ασφαλειων για να ξερω τι ακριβως παιζεται. Σιγουρα παντως αποδειχτηκε οτι πηγαν να με ριξουν. Σιγουρα υπαρχουν τετοιου ειδους περιπτωσεις σε ολα τα επαγγελματα γιατι λιγο πολυ, ολοι εχουμε γνωρισει επαγγελματιες και ασυνειδητους σε πολλους κλαδους. 

Οχι δεν θα συνεχισω με την ιδια ασφαλιστικη γιατι θεωρω οτι δεν φροντισε να υποστηριξει απο την αρχη το συμφερον μου. Για μενα,ποτε ξανα.

Η ασφαλιστικη του υπαιτιου που καλυψε ολη την ζημια ηταν η Anytime.  Και ναι, ο πραγματογνωμονας ηταν απο την δικη μου ασφαλιστικη και αυτο με εξοργισε πολυ καθοτι θεωρω υπευθυνη την ασφαλιστικη μου για ολο το φιασκο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...