Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την απόψη κάποιου μέλους που μπορεί να γνωρίζει ή να έχει βρέθει σε παρόμοια ΄θεση με την δική μου.

Το όχημα μου ήταν παρκαρισμένο νόμιμα. Το βρήκα λοιπόν χτυπημένο σε όλητην δεξιά του πλευρά με σημάδια μαύρα (το δικο μου ειναι ασημί). 

Την ίδια στιγμή κατέβηκε απο την πολυκατοικία ένα κύριος ο οποίος μου αφησε το τηλεφωνο στον καθρέπτη. Εκείνος αυτό που είδε ήταν μια κυρία που άφησε το τηλέφωνο της στο παρμπριζ μου. Και για να μην χαθει εκέινος το έβαλε και στον καθρέπτη μου μαζευοντας κιολας ολα τασπασμενα εξαρτηματα και αφηνοντας τα πανω σδτο οχημα μου. Δεν είδε ομως το αυτοκινητο που με χτύπησε. Μονο την κυρια που αφησε το τηλεφωνο. Οποτε ούτε πινακίδα είχε ούτε εικόνα περι τι τύπυ αυτοκινητο ηταν αυτο.

Πηρα λοιπον τηλεφωνο και απαντησαν. Ήρθε ο σύζυγος της και μου έδωσε τα στοιχεια του αυτοκινητου καθώς και το ασφαλιστηριο του. Τη επομενη μερα και αφου επικοινωνησα με την ασφαλίστικη μου ηρθε η οδικη και έγιναν δηλώσεις και απο τους δυο μας στις ασφαλιστικές μας για το συμβαν μέσω του πλαισίου φιλικής δήλωσης. Η εταιρέια μου γνωρίζω ότι ανοιξε φακελο και πηρε θετικη απαντηση απο την αλλη οτι ο οδηγος δηλωσε επισης το ατύχημα. Η ασφαλιστικη δεν με προετρεψε να επικοινωνησω με την τροχαια παντως.

Και εδω έρχεται το περίεργο της υπόθεσης.  Ο πραγματογώμονας αμφισβητεί το γεγονός ότι αυτό ηταν το όχημα που με χτύπησε γισατι λεει υπηρχε και χρωμα μπλε!!! Καταλαβαίνω οτι κυκλοφορούν πολλοί που το κανουν για φτιαξουν τα οχήματα τους. Σαφως υπηρχε και μαλιστα το δηλωσαμε οτι οι μπλε γραμμες ητνα απο προηγουμενο γδάρσιμο επιφανειακο. Ομως στα σημεια που χτηπηθηκαν και τσακισαν προς στα μεσα οι πορτες δεν εχουν μπλε χρωμα πουθενα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα σημάδια είναι μαύρα και το όχημα που με χτύπησε απο ότι έμαθα απο την ασφαλίστική και τον πργματογνώμονα ήταν μαυρο. Καθοτι δεν το ειδε κανεις.

Τί γίνεται σε περίπτωση που η ασφαλιστική μου δεν με καλύψει λόγω τετοιου πορίσματος απο τον πραγματογνώμονα? Γιατί αν ισχύει κάτι τετοιο, ουσιαστικά μου λένε ότι ο οδηγός που δηλωσε την ζημια στην αλλη ασφαλιστικη δεν με χτυπησε. Αρα, η δήλωση του αλλου οδηγου καθίσταται ψευδής!!! Γνωρίζει κανείς παρομοια περίπτωση? Και αν ναι τι προτεινειται σε τετοια πιθανη εκβαση? Μπορώ να ζήτησω απο την ασφαλιστική μου έκθεση πορισματος και να κινηθώ νομικά βάσει αυτού κατα του άλλου οδηγου περί ψευδης δηλώσεως? Πραγματικά έχω μπλέξει και δεν γνωρίζω πως να κινηθώ αν προκυψει ΄τετοιο πόρισμα.

Ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας.

• Sad 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλη μια περίπτωση αλητείας από ασφαλιστική...

Οτι δηλαδή δεν μπορείς να έχεις παλαιότερες μικρογρατζουνιές στο αμάξι για να σε καλύψουν όταν σου έχουν βάλει μέσα μια πόρτα ή ένα φτερό.

Πρέπει να είναι του κουτιού το αμάξι...

Αλλιώς σημαίνει οτι το έχεις στήσει.

Τι να πω...τρέχ' τους όσο δεν πάει και καλά κουράγια.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασσικη περιπτωση που η ασφαλιστικη υποθετει (ελπιζω βεβαια να μην εχει δικιο) οτι το ατυχημα ειναι μαγειρεμενο και πεταει αδεια να πιασει γεματα.

Ετυχε στον αδελφο μου που του τρακαρανε το αυτοκινητο παρκαρισμενο και εγινε το ιδιο.

Εχεις νομικη προστασια?Εαν ναι,απλα θα τη χρησιμοποιησεις εναντιον της ιδιας σου της ασφαλιστικης.Αλλιως βαζεις δικο σου δικηγορο.

Ετσι ειχε γινει και στον αδελφο μου και 1 βδομαδα πριν το δικαστηριο υποχωρησε οπως ηταν φυσικο η ασφαλιστικη και εδωσε την αποζημιωση προκειμενου να μη πληρωσει και εξοδα δικαστηριου.

Μην υποχωρησεις σε καμια περιπτωση καθως ειναι μεγαλοι αλητες οι ασφαλιστικες.Πες του χυμα,οτι εφοσον δεν αποζημιωνετε θα παμε δικαστηρια.Και οτι θα βαλεις και αλλες ζημιες μεσα για να αποζημιωθεις και για αυτες.Και πες του Φαναρτζη σου να φουσκωσει οσο μπορει τα παντα.Αφου θελουν να παιζουν ετσι μπαλα,παιξε και εσυ...

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 4
Δημοσ.

Οχι δυστυχως!!! Να ενα μεγαλο λαθος δικο μου. Παλια στελναμε και φωτογραφιες για την κατασταση του ασφαλισμενου αυτοκινητου. Τωρα θα ηταν χρησιμες στην περιπτωση αυτη. Παντως δεν θα το αφησω ετσι. Εχω νομικη προστασια και αν χρειαστει θα συμβουλευτω και εξωτερικο δικηγορο. Και θα τους ενημερωσω σε περιπτωση αρνηιτκης απαντησης οτι θα κινηθω νομικα. Σας ευχαριστω ολους για την συμμετοχη στο θεμα. Αν εχω νεοτερα θα τα ανεβασω στο φορουμ για να γνωριζουν ολοι τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις.

• Like 4
Δημοσ.

καθίστε ρε παιδιά. η άλλη ασφαλιστική θα πληρώσει. γιατί να χρησιμοποιήσει τη νομική εναντίον της δικιάς του ασφαλιστική;

το πρόβλημα δεν είναι με τη δική του ασφαλιστική.

Κατάλαβα κάτι λάθος;

στον τίτλο γιατί αναφέρεται η δικιά του ασφαλιστική;

• Like 1
Δημοσ.

Σε φιλικο ειναι. Και επειδη μιλησα με την ασφαλστικη, μου ειπαν οτι περιμενουν την εκθεση του πραγματογνωμονα. Αν αυτος δλδ πει οτι δεν εχει γινει ζημια απο το μαυρο οχημα που εκανε την δηλωση τοτε η δικη μου δεν θα με αποζημιωσει. Κι εκει θα πρεπει να μου δωσουν μια επισημη απαντηση με στοιχεια. Αυτο περιμενω για να κινηθω αναλογα.  Δυστυχως ετσι παει το πραγμα.  Οποτε ειμαι σε αναμονη της επισημης απαντησης.

Δημοσ.

Όταν το ελεγκτικό όργανο επιφορτισμένο με την λήψη απόφασης περί πληρωμής αποζημίωσης ή όχι, είναι το ίδιο με αυτό που καλείται να πραγματοποιήσει την πληρωμή καταλαβαίνει κανείς πως δεν πρόκειται για απλή σύγκρουση συμφερόντων... Η κατάσταση από εδώ και πέρα θέλει τσαμπουκά από πλευράς σου. Και ο άγιος φοβέρα θέλει. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GreeKar98K είπε

Όταν το ελεγκτικό όργανο επιφορτισμένο με την λήψη απόφασης περί πληρωμής αποζημίωσης ή όχι, είναι το ίδιο με αυτό που καλείται να πραγματοποιήσει την πληρωμή καταλαβαίνει κανείς πως δεν πρόκειται για απλή σύγκρουση συμφερόντων... Η κατάσταση από εδώ και πέρα θέλει τσαμπουκά από πλευράς σου. Και ο άγιος φοβέρα θέλει. 

Η ασφαλιστική αποζημιώνει τον πελάτη της, δε πάει να πει ότι τα πληρώνει από την τσέπη της, μη γράφεις ότι να ναι

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

αν είναι σε φιλικό διακονονισμό, νομίζω αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική

αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική και μετά τα παίρνει απο την ασφαλιστική του υπαιτίου

Χωρίς να γνωρίζω όμως , το λογικό είναι τον πραγματογνώμονα να τον στείλει η ασφαλιστική του υπαιτίου , δεν ξέρω μήπως σε κάποιες περιπτώσεις στέλνουν και οι 2

ts ρώτησες τον πραγματογνώμονα απο ποια ασφαλιστική ήταν ? Δεν ξέρω μήπως συνεργάζεται και με τις 2

Κοίτα να δείς που έπεσες σε καλό άνθρωπο και θα έχεις θέμα με την ασφαλιστική

Νομική προσταστία αν έχεις όπως είπαν και οι άλλοι αλλιώς δικαστικώς και να ζητήσεις εγγράφως αυτά που σου είπε ο πραγματογνώμονας

Δεν ξέρω αν μπορείς να ζητήσεις απο την ασφαλιστική να στείλει και άλλον πραγματογνώμονα

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Η ασφαλιστική αποζημιώνει τον πελάτη της, δε πάει να πει ότι τα πληρώνει από την τσέπη της, μη γράφεις ότι να ναι

Δεν έχει δηλαδή συμφέρον η κάθε ασφαλιστική να βρει το παραθυράκι στους όρους της και να μη δικαιώσει τον ασφαλισμένο. Καινούριο αυτό.

Δημοσ.

Θα ζητήσεις γνωμοδότηση (έγγραφη) από τη νομική προστασία που πληρώνεις. Είναι υποχρεωμένοι να σου προσφέρουν νομική συμπαράσταση ως το ποσόν της νομικής προστασίας που προβλέπει το ασφαλιστήριο και θεωρείσαι δικός τους πελάτης με όλα τα σχετικά (υποχρέωση εχεμύθειας και κάλυψης σε εσένα, άσχετο αν έχουν μισθωτή ή άλλη σχέση πχ. έργου με την ασφαλιστική). Επί της ουσίας. Πας ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και δικαιώνεσαι εκεί. Αν από τα πραγματικά περιστατικά προκύψει μικρή άλλη προϋπάρχουσα ζημία, το δικαστήριο θα αφαιρέσει ένα ποσοστό από την τωρινή μεγαλύτερη ζημία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...