Rfactor85 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 ξέρω περίπτωση από συγγενή α βαθμού που πούλησε πριν χρόνια αγροτεμάχιο με ελιές και συνεχίζει κανονικά και το δηλώνει στο ε9 με το σκεπτικό ότι θα επικαλεστεί χρησικτησία στην εικοσαετία και θα το πάρει πίσω. το ίδιο πρόσωπο όμως δεν δηλώνει τα υπόλοιπα αγροτεμάχια στο ε9 αλλά τα καλλιεργεί κανονικά, για να μην πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. μια άλλη περίπτωση που άφορα εμένα. πριν μερικά χρονιά αγόρασα ένα αγροτεμάχιο με ελιές και το δηλώνω κανονικά. όταν όμως πήγα στον οπεκεπε για να πάρω επιδότηση καλλιεργιας μου είπαν ότι όλα τα στρέμματα είναι καλυμμένα και ότι δεν δικαιουμε τίποτα. το συμπεράσματα είναι ότι μπορεί να έχουμε τίτλο ιδιοκτησίας είτε από δωρεα-κληρονομια είτε από αγορά ενός ακίνητου άλλα ο κάθε κουτοπόνηρος δηλώνει ότι του κατεβεί αρκεί να παίρνει βαρβάτη επιδότηση. 2
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Rfactor85 είπε ξέρω περίπτωση από συγγενή α βαθμού που πούλησε πριν χρόνια αγροτεμάχιο με ελιές και συνεχίζει κανονικά και το δηλώνει στο ε9 με το σκεπτικό ότι θα επικαλεστεί χρησικτησία στην εικοσαετία και θα το πάρει πίσω. το ίδιο πρόσωπο όμως δεν δηλώνει τα υπόλοιπα αγροτεμάχια στο ε9 αλλά τα καλλιεργεί κανονικά, για να μην πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. μια άλλη περίπτωση που άφορα εμένα. πριν μερικά χρονιά αγόρασα ένα αγροτεμάχιο με ελιές και το δηλώνω κανονικά. όταν όμως πήγα στον οπεκεπε για να πάρω επιδότηση καλλιεργιας μου είπαν ότι όλα τα στρέμματα είναι καλυμμένα και ότι δεν δικαιουμε τίποτα. το συμπεράσματα είναι ότι μπορεί να έχουμε τίτλο ιδιοκτησίας είτε από δωρεα-κληρονομια είτε από αγορά ενός ακίνητου άλλα ο κάθε κουτοπόνηρος δηλώνει ότι του κατεβεί αρκεί να παίρνει βαρβάτη επιδότηση. νομιζω οτι αν εχει δηλωθει στο κτηματολογιο δεν ισχυει η χρησικτησια αλλα σιγουρα υπαρχουν παρα πολλοι που κανουν κουτοπονηρια οταν πεθανε η γιαγια μου κληρωνομησαμε ενα κτημα και ενω ημουν μικρος θημαμε πολυ καλα οτι ειχε πληρωσει 1 εκατομμυριο καπου στο 90 αρχες ε το 12 που βρηκα τα συμβολαια για να το δηλωσω εφορια ο εξυπνος που της το ειχε πουλησει ελεγε οτι το εκανε δωρεα !
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Η χρησικτισια για να ισχύσει πρέπει να τηρουνται πολλές προϋποθέσεις, δεν αρκεί μόνο να το δηλώνεις και να πληρώνεις φόρο. Βέβαια, εφόσον μιλάμε για περίπτωση περιουσίας που δεν θα βρεθεί κανένας ιδιοκτήτης και θα παραμείνει παρατημενη στο έλεος του Θεού μέχρι να ρημάξει η να κάνουν κατάληψη, προτιμώ χίλιες φορές να την πάρει κάποιος με χρησικτισια να πληρώνει τους φόρους και να την φροντίζει.
xsterg Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, Rfactor85 είπε ξέρω περίπτωση από συγγενή α βαθμού που πούλησε πριν χρόνια αγροτεμάχιο με ελιές και συνεχίζει κανονικά και το δηλώνει στο ε9 με το σκεπτικό ότι θα επικαλεστεί χρησικτησία στην εικοσαετία και θα το πάρει πίσω. αυτο λεγεται απατη και τιμωρειται ποινικα. οταν μετα απο χρονια θα αποκαλυφθει η απατη θα φανει ποσο κουτοπονηρος ηταν. δεν σημαινει κατι το οτι καποιος το δηλωνει στο ε9 και πληρωνει φορο για αυτο. ο πραγματικος ιδιοκτητης εχει συμβολαια, υπαρχουν πραξεις στο υποθηκοφυλακειο και σε συμβολαιογραφο, αυτο βρισκεται και προσβαλλεται ευκολα. εγω αυτον τον ανθρωπο θα τον χαρακτηριζα κουτο βλαχο.
SB_1957 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 15 ώρες πριν, Rfactor85 είπε ξέρω περίπτωση από συγγενή α βαθμού που πούλησε πριν χρόνια αγροτεμάχιο με ελιές και συνεχίζει κανονικά και το δηλώνει στο ε9 με το σκεπτικό ότι θα επικαλεστεί χρησικτησία στην εικοσαετία και θα το πάρει πίσω. το ίδιο πρόσωπο όμως δεν δηλώνει τα υπόλοιπα αγροτεμάχια στο ε9 αλλά τα καλλιεργεί κανονικά, για να μην πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Δηλώνει αυτό που πούλησε για να το ξαναπάρει, αλλά δεν δηλώνει αυτά που του ανήκουν!!! Ότι θα πληρώσει αναδρομικά φόρο για όσα χρόνια δεν τα δηλώνει στο Ε9 του το έχει πει κανείς ή νομίζει ότι θα τα έχει αδήλωτα για πάντα; Δηλαδή στο κτηματολόγιο τί έχει δηλώσει; Μόνο το πουλημένο; Το ξέρει πως ό,τι δεν δηλώνεται στο κτηματολόγιο πάει στο δημόσιο; Αν θελήσει να πουλήσει ή να κάνουν αποδοχή οι κληρονόμοι, πάλι Ε9 θα χρειαστεί!
marva Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 15 ώρες πριν, Rfactor85 είπε ξέρω περίπτωση από συγγενή α βαθμού που πούλησε πριν χρόνια αγροτεμάχιο με ελιές και συνεχίζει κανονικά και το δηλώνει στο ε9 με το σκεπτικό ότι θα επικαλεστεί χρησικτησία στην εικοσαετία και θα το πάρει πίσω. το ίδιο πρόσωπο όμως δεν δηλώνει τα υπόλοιπα αγροτεμάχια στο ε9 αλλά τα καλλιεργεί κανονικά, για να μην πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. μια άλλη περίπτωση που άφορα εμένα. πριν μερικά χρονιά αγόρασα ένα αγροτεμάχιο με ελιές και το δηλώνω κανονικά. όταν όμως πήγα στον οπεκεπε για να πάρω επιδότηση καλλιεργιας μου είπαν ότι όλα τα στρέμματα είναι καλυμμένα και ότι δεν δικαιουμε τίποτα. το συμπεράσματα είναι ότι μπορεί να έχουμε τίτλο ιδιοκτησίας είτε από δωρεα-κληρονομια είτε από αγορά ενός ακίνητου άλλα ο κάθε κουτοπόνηρος δηλώνει ότι του κατεβεί αρκεί να παίρνει βαρβάτη επιδότηση. Κάποια στιγμή οι βάσεις δεδομένων του περιουσιολογίου, της πολεοδομίας/δήμου και του κτηματολογίου θα ενοποιηθούν (είδες τι χαμός έγινε το καλοκαίρι με τα μη δηλωθέντα τετραγωνικά στους δήμους και τις αποκλίσεις σε σχέση με το Ε9). Όσον δε αφορά την κτηματογράφηση, με οδηγία του Κτηματολογίου δεν γίνεται δεκτή καμία δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδο ή αγροτεμάχιο αν δεν συνοδεύεται από πρόσφατο Ε9. Όπως λοιπόν σωστά επεσήμαναν οι προηγούμενοι σχολιαστές, η δήλωση του κουτοπόνηρου θα απορριφθεί πανηγυρικά. Επιπλέον, για να δηλώσει στο κτηματολόγιο τα άλλα αγροτεμάχια που καλλιεργεί, θα αναγκαστεί να υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 με τα ανάλογα πρόστιμα. Λαμογιές τέλος. Σχετικά με την επιδότηση για τις ελιές, νομίζω πως υπάρχει ειδικό μητρώο ελαιοπαραγωγών. Το έχεις ψάξει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα