Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Πως την έχει πατήσει; Για να μεταβιβαστει το σπίτι πρέπει πρώτα όλοι οι άλλοι να έχουν τακτοποιησει τις δικές τους εκκρεμότητες αλλιώς προχωράει, και προφανώς δεν παίρνουν και χρήματα. 

εχει δικιο. μερικοι δινουν προκαταβολη για σπιτι που τους αρεσει. αλλα η διαδικασια δεν μπορει να προχωρησει γιατι δεν ειναι τακτοποιημενο. και βρισκονται εγκλωβισμενοι. εχουν δωσει προκαταβολη αλλα δεν μπορουν να αγορασουν με υπαιτιοτητα του πωλητη. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, xsterg είπε

εχει δικιο. μερικοι δινουν προκαταβολη για σπιτι που τους αρεσει. αλλα η διαδικασια δεν μπορει να προχωρησει γιατι δεν ειναι τακτοποιημενο. και βρισκονται εγκλωβισμενοι. εχουν δωσει προκαταβολη αλλα δεν μπορουν να αγορασουν με υπαιτιοτητα του πωλητη. 

τόσο τους κόβει, που πάνε και σκάνε λεφτά χωρίς να έχουν πάρει στα χέρια συμβόλαια κλπ...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

Το κύριο πρόβλημα στην περίπτωση που περιγράφεις είναι η βλακεία των υποψήφιων αγοραστών, και όχι το ακίνητο.

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το κύριο πρόβλημα στην περίπτωση που περιγράφεις είναι η βλακεία των υποψήφιων αγοραστών, και όχι το ακίνητο.

ακριβως ετσι. δεν καταλαβαινουν μερικοι οτι ακινητα υπαρχουν. χρηματα δεν υπαρχουν... πριν την προκαταβολη ενδελεχης ελεγχος με δικηγορο στο ακινητο. δεν ειναι τιποτα να πληρωσει καποιος αμοιβη σε δικηγορο για ελεγχο αν και τυπικα δεν χρειαζεται. σε γλυτωνει απο κακοτοπιες μετα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, xsterg είπε

ακριβως ετσι. δεν καταλαβαινουν μερικοι οτι ακινητα υπαρχουν. χρηματα δεν υπαρχουν... πριν την προκαταβολη ενδελεχης ελεγχος με δικηγορο στο ακινητο. δεν ειναι τιποτα να πληρωσει καποιος αμοιβη σε δικηγορο για ελεγχο αν και τυπικα δεν χρειαζεται. σε γλυτωνει απο κακοτοπιες μετα. 

Βασικά στην περίπτωση αγοράς ακινήτου προκαταβολή (με την κλασσική έννοια) δεν πρέπει να δίνεται για κανένα λόγο, μόνο αρραβώνας με προσύμφωνο.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ όσους έχουν απαντήσει. 

Βασικά δεν τον ήξερε καν και αν δεν ενδιαφέροταν ενας δίπλα που θέλει να αγοράσει το κτήμα ούτε που θα ήξερα.

Πάντως πολύ μπέρδεμα με τις κληρονομιές και βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γέροι άνθρωποι γιατί δεν κάνουν διαθήκες και αφήνουν μετά τους συγγενής να τρέχουν στις καλύτερη και να σκοτώνονται στην χειρότερη

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Πάντως πολύ μπέρδεμα με τις κληρονομιές και βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γέροι άνθρωποι γιατί δεν κάνουν διαθήκες και αφήνουν μετά τους συγγενής να τρέχουν στις καλύτερη και να σκοτώνονται στην χειρότερη

Είναι μια αμέλεια αυτή που συμβαίνει σε πολύ κόσμο, οι κύριοι λόγοι είναι δύο, δεν προλαβαίνουν να αφήσουν διαθήκη νομιζοντας οτι θα ζήσουν πολυ ακόμα και δεν θα πεθάνουν. Αφήνουν τα πράγματα νομιζοντας οτι τα καλά και αγια παιδιά τους θα τα βρούνε όλα μεταξύ τους χωρίς πρόβλημα με τάξη και ησυχία. Κάποιοι δεν κατανοούν τα νομικά προβλήματα και τις ασυνενοησιες που μπορεί να υπάρξουν στους κληρονόμους. 

Βέβαια, ακομα και διαθήκη πάλι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. 

Μακρινός συγγενης με πολύ μεγαλη περιουσία απεβίωσε κοντά στα 90 και δεν άφησε διαθήκη, ακολούθησε δικαστικός πόλεμος μέχρι το εφετείο μεταξύ απογόνων για διάφορους λόγους. Μετά το τέλος ήρθε ο λογαριασμός για τους δικηγόρους που ήταν βάση συμβολαίου με ποσοστό επί των επιδικασθεντων που θα αποκτηθουν εφόσον κερδιθει το δικαστήριο, αφού τελείωσαν όλα τωρα υπάρχει πρόβλημα με τράπεζες που δεν εκτελούν την δικαστική απόφαση για να περάσουν τα χρήματα σε αυτόν που κέρδισε και οι δικηγόροι έμειναν απλήρωτοι οπότε πλάκωσαν νέες αγωγές για την οφειλή σε αυτόν που κέρδισε ενώ αυτός που κέρδισε έκανε αγωγή στις τράπεζες επειδή κωλυσιεργουν και δεν εφαρμόζουν την δικαστική απόφαση. Πιάσε το αυγό και κουρευτο. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Πως την έχει πατήσει; Για να μεταβιβαστει το σπίτι πρέπει πρώτα όλοι οι άλλοι να έχουν τακτοποιησει τις δικές τους εκκρεμότητες αλλιώς προχωράει, και προφανώς δεν παίρνουν και χρήματα. 

Θα σου αναφέρω μια περίπτωση πέρα για πέρα αληθινή: Κάποιος πουλάει ένα οικόπεδο και, μετά από χρόνια, πεθαίνει. Η σύζυγος και μοναδική κληρονόμος του αποδέχεται την κληρονομία, στην οποία συμπεριλαμβάνει - σκόπιμα ή από άγνοια - και το ήδη πωληθέν ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια πουλάει (για δεύτερη φορά). Ο δεύτερος αγοραστής πεθαίνει και κληρονομείται από σύζυγο και τέκνα που αποδέχονται την κληρονομία, στην οποία φυσικά περιλαμβάνεται το επίμαχο οικόπεδο. Και τα 4 συμβόλαια έχουν μεταγραφεί κανονικότατα. Εννοείται δε πως σε κανένα από αυτά δεν είχε παρασταθεί δικηγόρος ούτε είχε γίνει έλεγχος τίτλων, με συνέπεια οι τελευταίοι κληρονόμοι να έχουν κληρονομήσει τον αέρα κοπανιστό που κάποτε αγόρασε ο αποβιώσας. Αν δεν είχε αποκαλυφθεί το πρόβλημα κατά την κτηματογράφηση, δεν αποκλείεται το ίδιο ακίνητο, δηλ. ο αέρας, να είχε πουληθεί και τρίτη φορά. 

• Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, marva είπε

Θα σου αναφέρω μια περίπτωση πέρα για πέρα αληθινή: Κάποιος πουλάει ένα οικόπεδο και, μετά από χρόνια, πεθαίνει. Η σύζυγος και μοναδική κληρονόμος του αποδέχεται την κληρονομία, στην οποία συμπεριλαμβάνει - σκόπιμα ή από άγνοια - και το ήδη πωληθέν ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια πουλάει (για δεύτερη φορά). Ο δεύτερος αγοραστής πεθαίνει και κληρονομείται από σύζυγο και τέκνα που αποδέχονται την κληρονομία, στην οποία φυσικά περιλαμβάνεται το επίμαχο οικόπεδο. Και τα 4 συμβόλαια έχουν μεταγραφεί κανονικότατα. Εννοείται δε πως σε κανένα από αυτά δεν είχε παρασταθεί δικηγόρος ούτε είχε γίνει έλεγχος τίτλων, με συνέπεια οι τελευταίοι κληρονόμοι να έχουν κληρονομήσει τον αέρα κοπανιστό που κάποτε αγόρασε ο αποβιώσας. Αν δεν είχε αποκαλυφθεί το πρόβλημα κατά την κτηματογράφηση, δεν αποκλείεται το ίδιο ακίνητο, δηλ. ο αέρας, να είχε πουληθεί και τρίτη φορά. 

Μπερδεύτηκα είναι η αλήθεια διαβάζοντας το παραπσνω. Αν υπάρχει τόσο μεγάλο μπέρδεμα με τις κληρονομιές κλαφτα χαράλαμπε, έλεγχος τίτλων και δικηγόροι έπρεπε να υπήρχε υποχρεωτικά από παλιά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Μπερδεύτηκα είναι η αλήθεια διαβάζοντας το παραπσνω. Αν υπάρχει τόσο μεγάλο μπέρδεμα με τις κληρονομιές κλαφτα χαράλαμπε, έλεγχος τίτλων και δικηγόροι έπρεπε να υπήρχε υποχρεωτικά από παλιά. 

Είναι πραγματικά αυτό που λέμε "ιστορία βγαλμένη από τη ζωή". Ο έλεγχος από δικηγόρο είναι παραπάνω από αναγκαίος όταν το προς μεταβίβαση ακίνητο είναι ή υπήρξε κληρονομιαίο. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι κουτοπόνηροι, ξερόλες και νομίζουν ότι έχουν νομικές γνώσεις επιπέδου Χάρβαρντ και πάνω, με αποτέλεσμα στο τέλος να μένουν κυριολεκτικά με το χαρτί στο χέρι. Δεν τους λυπάμαι καθόλου. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, marva είπε

Είναι πραγματικά αυτό που λέμε "ιστορία βγαλμένη από τη ζωή". Ο έλεγχος από δικηγόρο είναι παραπάνω από αναγκαίος όταν το προς μεταβίβαση ακίνητο είναι ή υπήρξε κληρονομιαίο. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι κουτοπόνηροι, ξερόλες και νομίζουν ότι έχουν νομικές γνώσεις επιπέδου Χάρβαρντ και πάνω, με αποτέλεσμα στο τέλος να μένουν κυριολεκτικά με το χαρτί στο χέρι. Δεν τους λυπάμαι καθόλου. 

Ξαναδιάβασα αυτό που έγραψες και κατάλαβα τι εννοείς. Πως γίνεται όμως, να έχει πουλήσει κάποιος ένα ακίνητο οπότε αυτό αλλάζει ιδιοκτήτη, και μετά από χρόνια οταν αυτός αποβιώσει να συμπεριλάβουν οι δικοί του από λάθος ή σκόπιμα το ακίνητο που κατείχε κάποτε και πουλήθηκε; Αυτό ειναι παρατυπο και αν γίνει αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη θα μπλέξουν νομικά αυτοί που το έκαναν, υποτίθεται ότι υπάρχει συμβολαιογράφος που τα κοιτάει αυτά για να συντάξει το συμβόλαιο. 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ξαναδιάβασα αυτό που έγραψες και κατάλαβα τι εννοείς. Πως γίνεται όμως, να έχει πουλήσει κάποιος ένα ακίνητο οπότε αυτό αλλάζει ιδιοκτήτη, και μετά από χρόνια οταν αυτός αποβιώσει να συμπεριλάβουν οι δικοί του από λάθος ή σκόπιμα το ακίνητο που κατείχε κάποτε και πουλήθηκε; Αυτό ειναι παρατυπο και αν γίνει αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη θα μπλέξουν νομικά αυτοί που το έκαναν, υποτίθεται ότι υπάρχει συμβολαιογράφος που τα κοιτάει αυτά για να συντάξει το συμβόλαιο. 

Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο συμβολαιογράφος απλώς συντάσσει το συμβόλαιο και δεν προβαίνει σε έλεγχο τίτλων. Η ευθύνη είναι του υποθηκοφύλακα, που μεταγράφει αβέρτα χωρίς να ελέγξει πρώτα τη μερίδα του πωλητή (ας μην ξεχνάμε και το ότι πληρώνεται με ποσοστό). Δεν φαντάζεσαι πόσα τέτοια θέματα έχω αντιμετωπίσει, με διπλές διαθήκες για το ίδιο ακίνητο (μούφες βέβαια) και μετέπειτα διαδοχικές μεταβιβασεις λ.χ. με γονικές παροχές, έτσι ώστε οι τελικοί αγοραστές να χάσουν τη μπάλα. Σημειωτέον ότι το κτηματολόγιο συνάντησε λυσσαλέα αντίδραση και υπονόμευση από τους υποθηκοφύλακες, οι οποίοι έχασαν πανηγυρικά όλες τις προσφυγές που είχαν κάνει κατά της υλοποίησής του. Πάντως, το να παίζεις κορώνα-γράμματα την ιδιοκτησία σου για να γλιτώσεις τα 400-500 ευρώ του δικηγόρου είναι αδιανόητο...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το κληρονομικό δίκαιο είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του αστικού δικαίου. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οι δικηγόροι κάνουν ειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα. Αν και ασχολούμαι με κληρονομικά και έχω ασχοληθεί με κληρονομιές όπου το μεγαλύτερο ποσοστό συνιδιοκτησίας ήταν 2/60 μπορώ να σου πω ότι και αύριο το πρωί να μου έφερνες τον φάκελο και το κληρονομητήριο θα έκανα αρκετές μέρες ώστε να βγάλω συμπέρασμα και αποτέλεσμα. Είναι τέτοια η φύση του συγκεκριμένου κεφαλαίου που απαιτεί μεγάλη προσοχή και χρόνο. Μην περιμένεις επομένως από εδώ να βρεις απάντηση. Είτε ειδικός επί του θέματος είναι είτε να έχει μια προσωπική εμπειρία κακά τα ψέματα η νομική, η αρχιτεκτονική, η λογιστική και γενικά αυτού του είδους οι επιστήμες χρειάζονται έγγραφα και μελέτη. Είναι σαν να ψάχνεις μόνος σου συμπτώματα που έχεις για να βρεις από τι πάσχεις. Επομένως ένας δικηγόρος της εμπιστοσύνης σου θα μπορούσε να σου λύσει το όποιο πρόβλημα. Κι επειδή πάντα σκεφτόμαστε το κόστος (δεν σε αδικώ κι εγώ το ίδιο κάνω όταν πρόκειται να δώσω λεφτά) να σκέφτεσαι πως είναι καλύτερο να δώσεις 100 και ας τα χάσεις παρά να πάρεις μια λάθος γνώμη που μπορεί να σου κοστίσει μελλοντικά πολλά περισσότερα λεφτά. Σαν δικηγόροι κοιτάμε να κερδίζουμε όσα πιο πολλά μπορούμε, αν όμως η ήττα είναι αναπόφευκτη τότε κοιτάμε το λιγότερο αναγκαίο κακό. 

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο πολλοί να πεθαίνουν αδιάθετη όπως λέμε οι νομικοί (χωρίς διαθήκη δλδ). Αυτό το φαινόμενο και ειδικά στην επαρχία ήταν πάρα πολύ συχνό. Τείνει τα τελευταία χρόνια να εξαλείφεται. Δυστυχώς σε μεγάλες οικογένειες όπου δεν υπάρχει συνεννόηση δύσκολα θα βρεθεί άκρη. Πάντα θα υπάρχει κάποιος φαταούλας. Και όσο πιο πολλοί τόσο χειρότερα. Θυμάμαι μια περίπτωση είχε έρθει μια οικογένεια να περάσει στο κτηματολόγιο τα ακίνητά της. Είχαν κτίσει σε ένα οικόπεδο τρία σπίτια, το ένα δίπλα από το άλλο τρια αδέρφια τα οποία είχαν πεθάνει και τα παιδιά τους (ευτυχώς από ένα παιδί ο κάθε αδερφός) δεν είχαν καλές σχέσεις. Τέλος πάντων για οικονομία επικοινώνησα και με τα άλλα δυο αδέρφια για να περαστεί όλο το οικόπεδο και να δημιουργηθούν κάθετες ή να βρούμε άλλη λύση. Κάτσαμε όλοι στο τραπέζι και τα βρήκαμε. Μετά από έρευνά μου ανακάλυψα πως ο παππούς τους είχε  άλλα 3 ακίνητα από παραχώρηση και μάλιστα το 1 σε προνομιούχα περιοχή στο οποίο δεν χρησιδέσποζε κανένας. Τους ενημέρωσα και αποφασίσαμε να τα χωρίσουμε κι αυτά. Ε λοιπόν για το προνομιούχο κτήμα σφάχτηκαν. Θα μπορούσαν να το πουλήσουν τουλάχιστον 150.000 ευρώ αλλά θυμήθηκαν ότι ο ένας είχε πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στο οικόπεδο με τα σπίτια, ή  οτι ο άλλος πήρε μετρητά από τον παππού. Τελικά με τα πολλά η περιοχή μπήκε σε σχέδιο πόλης και τελικά στο οικόπεδο πέρασε δρόμος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χωριστεί σε τρια ίσα κομμάτια. Τότε τα άκουσα εγώ που δεν τους το είχα πεί (πράγμα που έπρεπε να το είχε κάνει ο μηχανικός). Είχε συμβεί στα πρώτα έτη της καριέρας μου οπότε και μου έχει μείνει, συγγενείς που δεν είναι μονιασμένοι μην τους μονιάζεις θα βρεις τον μπελά σου.

Τώρα κάτι τελευταίο. Όταν κάνουμε μια αγορά ακινήτου βάζουμε πάντα δικό μας μηχανικό και δικό μας δικηγόρο. Ο μεσίτης θα σου πει ότι δήθεν είναι εντάξει, ή ο δικηγόρος του. Αυτός κοιτάει να πάρει το ποσοστό του. Ο έλεγχος των τίτλων δεν είναι εύκολο πράγμα. Δυστυχώς όταν δεν έχει περάσει κτηματολόγιο η περιοχή και ακόμα υπάρχει το υποθηκοφυλακείο η κατάσταση υπάρχει περίπτωση να μην είναι ποτέ 100% σίγουρη. Ένα λάθος γράμμα στο όνομα (πχ από ΚαΡτερης σε Κατέρης) μπορεί να φανεί ολέθριο. Το κτηματολόγιο ευτυχώς διόρθωσε αυτό το πρόβλημα καθώς πλέον μπορείς να ψάχνεις βάσει του ακινήτου αλλά και πάλι δημιούργησε άλλα προβλήματα, όπως είναι η εσφαλμένη αποτύπωση. Το καλύτερο δυνατό θα ήταν με τις πρώτες εγγραφές με έναν δικηγόρο και έναν μηχανικό να ελέγξεις εξονυχιστικά το ακίνητό σου, είναι κάπως δαπανηρό αλλά θα το βρεις μπροστά σου.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, marva είπε

Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο συμβολαιογράφος απλώς συντάσσει το συμβόλαιο και δεν προβαίνει σε έλεγχο τίτλων. Η ευθύνη είναι του υποθηκοφύλακα, που μεταγράφει αβέρτα χωρίς να ελέγξει πρώτα τη μερίδα του πωλητή (ας μην ξεχνάμε και το ότι πληρώνεται με ποσοστό). Δεν φαντάζεσαι πόσα τέτοια θέματα έχω αντιμετωπίσει, με διπλές διαθήκες για το ίδιο ακίνητο (μούφες βέβαια) και μετέπειτα διαδοχικές μεταβιβασεις λ.χ. με γονικές παροχές, έτσι ώστε οι τελικοί αγοραστές να χάσουν τη μπάλα. Σημειωτέον ότι το κτηματολόγιο συνάντησε λυσσαλέα αντίδραση και υπονόμευση από τους υποθηκοφύλακες, οι οποίοι έχασαν πανηγυρικά όλες τις προσφυγές που είχαν κάνει κατά της υλοποίησής του. Πάντως, το να παίζεις κορώνα-γράμματα την ιδιοκτησία σου για να γλιτώσεις τα 400-500 ευρώ του δικηγόρου είναι αδιανόητο...

Κατάλαβα, ο κακός χαμός δηλαδη. Εγώ το 2001 κληρονομισα το σπίτι του πατέρα μου, αυτός από τους γονείς του το 83, τότε είχε εμπλακεί σε δικαστήριο επειδή κάποιος συγγενης της γιαγιάς μου διεκδικουσε μερίδιο της οικοδομής αλλά δεν κέρδισε, ο παππούς/γιαγιά το είχανε κληρονομισει απότους προπαπουδες προγιαγιαδες ενώ ένα μερίδιο το εξαγορασαν από τον αδερφό του παππού, πανε πολλά χρόνια πριν. Ελπίζω να μην προκύψει κανένα θέμα μελλοντικά σε εμένα, δικηγόρος είχε αναλάβει ένας συγγενης μου και συμβολαιογράφος γνωστός μας, τώρα τι ακριβώς έκαναν δεν θυμάμαι γιατί ήμουν μικρός, απλά πήρα ενα κληρονομητηριο και πληρώσαμε τον φορο κληρονομιάς. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Κατάλαβα, ο κακός χαμός δηλαδη. Εγώ το 2001 κληρονομισα το σπίτι του πατέρα μου, αυτός από τους γονείς του το 83, τότε είχε εμπλακεί σε δικαστήριο επειδή κάποιος συγγενης της γιαγιάς μου διεκδικουσε μερίδιο της οικοδομής αλλά δεν κέρδισε, ο παππούς/γιαγιά το είχανε κληρονομισει απότους προπαπουδες προγιαγιαδες ενώ ένα μερίδιο το εξαγορασαν από τον αδερφό του παππού, πανε πολλά χρόνια πριν. Ελπίζω να μην προκύψει κανένα θέμα μελλοντικά σε εμένα, δικηγόρος είχε αναλάβει ένας συγγενης μου και συμβολαιογράφος γνωστός μας, τώρα τι ακριβώς έκαναν δεν θυμάμαι γιατί ήμουν μικρός, απλά πήρα ενα κληρονομητηριο και πληρώσαμε τον φορο κληρονομιάς. 

Μην ανησυχείς, σε κάθε περίπτωση το έχεις αποκτήσει ακόμη και λόγω χρησικτησίας. Το πρόβλημα υπάρχει όταν ένα ακίνητο πωλείται 2 φορές από 2 διαφορετικούς κληρονόμους ή στην υπόθεση που προανέφερα. Υπό προϋποθέσεις "σώζεται" όποιος αγοραστής έχει μεταγράψει πρώτος. Ο άλλος τρέχει και δεν φτάνει... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...