Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας ξάδερφος της γιαγιάς μου πέθανε ήταν παιδί της αδερφης της μητέρας της γιαγιάς μου.

Ο ξάδερφος της γιαγιάς μου δεν έχει παιδιά ούτε εγγόνια , η γυναίκα του πέθανε πριν από αυτόν οι μόνοι κληρονόμοι είναι τα ξαδέρφια του.

Η απορία είναι η εξής γιαγιά μου πέθανε πριν από αυτόν κάτι μέρες αλλά την έχουν μέσα στο κληρονομήτηριο που έβγαλε το δικαστήριο , ο αδελφός της γιαγιάς μου και επίσης ξάδερφος του πέθανε καιρό πριν από αυτόν και δεν τον έχει ούτε έχει μέσα τα παιδιά τού τι φάση γιατί αυτός ο διαχωρισμός ξέρει κανείς ???

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφού βγήκε κληρονομητήριο => ασχολήθηκε δικηγόρος => μπορείς να ρωτήσεις αυτόν για σίγουρα ή κάποιον δικό σου.

Μέσα εδώ τι απαντήσεις περιμένεις;

• Like 5
Δημοσ.

βρε παιδια, αυτα ειναι καθαρα για δικηγορο. μεσα απο φορουμ περιμενετε να βρειτε απαντησεις για τοσο σοβαρα και εξειδικευμενα πραγματα?

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tasanton είπε

Αφού βγήκε κληρονομητήριο => ασχολήθηκε δικηγόρος => μπορείς να ρωτήσεις αυτόν για σίγουρα ή κάποιον δικό σου.

Μέσα εδώ τι απαντήσεις περιμένεις;

Ο δικηγόρος δεν είναι δικός μου τον έβαλε ένας συγγενής που έμενε κοντά γιατί θέλει να πουλήσει το κτήμα και δεν έχω επαφή μόνο με πήρε τηλέφωνο να με ενημερώσει για αυτό ρωτάω 

Δημοσ.

Εμένα πάντως στην αρχή μου φάνηκε για αίνιγμα/σπαζοκεφαλιά, μέχρι που μπήκαν στην εξίσωση κληρονομητήρια και δικαστήρια.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Εμένα πάντως στην αρχή μου φάνηκε για αίνιγμα/σπαζοκεφαλιά, μέχρι που μπήκαν στην εξίσωση κληρονομητήρια και δικαστήρια.

Εγώ ζαλίστηκα και μόνο που το διάβασα... (φταίει και η ηλικία μάλλον :D )

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Εγώ ζαλίστηκα και μόνο που το διάβασα... (φταίει και η ηλικία μάλλον :D )

Όλοι ζαλιστήκαμε, οι σπαζοκεφαλιές αυτόν ακριβώς το σκοπό έχουν ανεξαρτήτως ηλικίας :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Ένας ξάδερφος της γιαγιάς μου πέθανε ήταν παιδί της αδερφης της μητέρας της γιαγιάς μου.

Ο ξάδερφος της γιαγιάς μου δεν έχει παιδιά ούτε εγγόνια , η γυναίκα του πέθανε πριν από αυτόν οι μόνοι κληρονόμοι είναι τα ξαδέρφια του.

Η απορία είναι η εξής γιαγιά μου πέθανε πριν από αυτόν κάτι μέρες αλλά την έχουν μέσα στο κληρονομήτηριο που έβγαλε το δικαστήριο , ο αδελφός της γιαγιάς μου και επίσης ξάδερφος του πέθανε καιρό πριν από αυτόν και δεν τον έχει ούτε έχει μέσα τα παιδιά τού τι φάση γιατί αυτός ο διαχωρισμός ξέρει κανείς ???

Όπως είπαν και άλλοι ο δικηγόρος θα σου τα εξηγήσει καλύτερα.

Η γιαγιά σου είναι μέσα ίσως γιατί δεν είχε ενημερωθεί το ληξιαρχείο και φαινόταν ότι ζει, οπότε πολύ πιθανόν να αλλάξει αυτό αν κάποιος έχει λόγο να την βγάλει από το κληρονομητήριο για να μην κληρονομήσουν τα παιδιά της ή/και τα εγγόνια της.

Κληρονόμοι είναι με τη σειρά βαθμού συγγένειας όσοι ζούσαν όταν πέθανε ο κληρονομούμενος και δεν άφησε διαθήκη!

Όποιος πέθανε πριν από αυτόν δεν είναι κληρονόμος, αλλά αν οι κοντινότεροι συγγενείς είναι τα παιδιά του ή εγγόνια τότε αυτοί είναι και οι φυσικοί κληρονόμοι!

ΔΙΚΗΓΟΡΟ, οπωσδήποτε!

• Like 3
Δημοσ.

Κλασική περίπτωση που για ένα σπίτι υπάρχουν 353 κληρονόμοι και τελικά τα έξοδα είναι περισσότερα απο το όφελος, και κανείς δεν κάνει τίποτα. 

Χονδρικά όσοι είναι πάνω απο τον κόκκινο που πέθανε, είναι κληρονόμοι!!! Χωρίς σχήμα δεν γίνεται δουλεια. Επίσης ψάξε και ποσος είναι ο φόρος κληρονομιάς και κάπως έτσι θα δεις, πως ήδη έχεις χάσει αρκετό χρόνο αν ο μακαρίτης δεν ειχε πολλά λεφτα

image.png.72a357dee48917ec036ab92dfd658023.png

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Κλασική περίπτωση που για ένα σπίτι υπάρχουν 353 κληρονόμοι και τελικά τα έξοδα είναι περισσότερα απο το όφελος, και κανείς δεν κάνει τίποτα. 

Χονδρικά όσοι είναι πάνω απο τον κόκκινο που πέθανε, είναι κληρονόμοι!!! Χωρίς σχήμα δεν γίνεται δουλεια. Επίσης ψάξε και ποσος είναι ο φόρος κληρονομιάς και κάπως έτσι θα δεις, πως ήδη έχεις χάσει αρκετό χρόνο αν ο μακαρίτης δεν ειχε πολλά λεφτα

image.png.72a357dee48917ec036ab92dfd658023.png

Ψάχνω για παλιά μονοκατοικία και έχω πέσει σε 2-3 τέτοιες περιπτώσεις

Ενώ σου λένε ένα ποσό, λες ΟΚ, όταν τους λες κάντε χαρτιά, δε μπορούν να βγάλουν άκρη μεταξύ τους...

• Like 1
Δημοσ.

σε καθε περιπτωση το ακινητο εσυ πρεπει να το παραλαβεις καθαρο. ανεξαρτητα απο το τι γινεται πισω. ας τα βρουνε πρωτα οι κληρονομοι αν θελουν να το πουλησουν, να ειναι καθαρο απο βαρη και προσημειωσεις και μετα πες παιδια εδω ειμαι. μου εχει τυχει περιπτωση που πουλαγαν οι κληρονομοι και περιμεναν με τα δικα μου χρηματα ως αγοραστη να καθαρισουν τα χρεη της μακαριτισσας. παιδια τους λεω, καθαριστε το, εν αναγκη ας το αγορασει ενας απο εσας και μετα το αγοραζω. τελικα δεν ευδοκιμησε αυτη η αγορα. 

Δημοσ.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι περιπτώσεις με κληρονόμους που τραβάνε για χρόνια. Δεν βγαίνει εύκολα άκρη.

Για αυτή τη φράση: Ένας ξάδερφος της γιαγιάς μου πέθανε ήταν παιδί της αδερφης της μητέρας της γιαγιάς μου.

Δεν ήταν πιο απλό να γράψεις: Ο πρώτος ξάδερφος της γιαγιάς μου;

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tasanton είπε

Γνωρίζω από πρώτο χέρι περιπτώσεις με κληρονόμους που τραβάνε για χρόνια. Δεν βγαίνει εύκολα άκρη.

Για αυτή τη φράση: Ένας ξάδερφος της γιαγιάς μου πέθανε ήταν παιδί της αδερφης της μητέρας της γιαγιάς μου.

Δεν ήταν πιο απλό να γράψεις: Ο πρώτος ξάδερφος της γιαγιάς μου;

Έτσι δε θα ήξερες αν η γιαγιά του είχε αδερφή ή αδερφό...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ψάχνω για παλιά μονοκατοικία και έχω πέσει σε 2-3 τέτοιες περιπτώσεις

Ενώ σου λένε ένα ποσό, λες ΟΚ, όταν τους λες κάντε χαρτιά, δε μπορούν να βγάλουν άκρη μεταξύ τους...

φιλε ποσο αληθεια. Και την εχει πατησει και κοσμος ετσι με αγορα ακινήτων σκέψου

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pavlovic είπε

φιλε ποσο αληθεια. Και την εχει πατησει και κοσμος ετσι με αγορα ακινήτων σκέψου

Πως την έχει πατήσει; Για να μεταβιβαστει το σπίτι πρέπει πρώτα όλοι οι άλλοι να έχουν τακτοποιησει τις δικές τους εκκρεμότητες αλλιώς προχωράει, και προφανώς δεν παίρνουν και χρήματα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...