KateKan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Παιδιά καλήμερα θέλω να αγοράσω ένα laptop για βασική χρήση έως 800€. Όντας λίγο άσχετη με τεχνολογια-έχω διαβάσει αρκετά για να καταλήξω στις σωστές προδιαγραφές και ενώ νομίζω ότι είμαι έτοιμη για επιλογη βλέπω ότι κανένα από αυτά που μαρεσουν δεν έχει DVD. Δεν βγαίνουν πια laptop που διάβαζουν DVD? Πόσο πίσω έχω μείνει? Έχετε κάτι να μου προτείνετε?
catmaster Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Τα dvd ως μεσα αποθηκευσης θεωρουνται παρωχημένη τεχνολογία και λόγω του μικρού μεγέθους χωρητικότητας του ίδιου του dvd (ένα απλό usb stick έχει άνετα χωρητικότητα όσο 10 dvd) , αλλά και λόγω του όγκου της ίδιας της συσκευής , μιας και ζητάμε όσο το δυνατόν λεπτότερα και ελαφρύτερα φορητα μηχανήματα πλεον. Παρά ταύτα αν υπάρχει ανάγκη για συσκευή dvd μπορείς να αγοράσεις μια εξωτερική που συνδέεται μέσω usb θυρας στο φορητό , πχ κατι σαν αυτη https://www.skroutz.gr/s/5760836/LG-GP57EB40-Black.html?from=catspan
KateKan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 36 λεπτά πριν, catmaster είπε Παρά ταύτα αν υπάρχει ανάγκη για συσκευή dvd μπορείς να αγοράσεις μια εξωτερική που συνδέεται μέσω usb θυρας στο φορητό , πχ κατι σαν αυτη https://www.skroutz.gr/s/5760836/LG-GP57EB40-Black.html?from=catspan Καλά εντάξει δεν ήξερα καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Ευχαριστω. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο Laptop? Να προτίμησω επεξεργαστή Intel ή AMD? Οι AMD είναι φθηνότεροι αλλά είναι το ίδιο αξιόπιστοι?
andreas1gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, KateKan είπε Καλά εντάξει δεν ήξερα καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Ευχαριστω. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο Laptop? Να προτίμησω επεξεργαστή Intel ή AMD? Οι AMD είναι φθηνότεροι αλλά είναι το ίδιο αξιόπιστοι? Αν μπωρείς να ανέβεις λίγο στα χρήματα ή να το αγοράσεις με τιμολόγιο για να γλιτώσεις 24% φπα (και να το πάρεις στα 725€ τελική τιμή) τότε να πάρεις το παρακάτω... https://www.skroutz.gr/s/25645305/Huawei-MateBook-14-2020-Ryzen-5-4600H-16GB-512GB-W10-Space-Grey.html Απίστευτο μηχάνημα... Η οθόνη 2Κ είναι απλά ένα κόσμημα... Επεξεργαστής AMD Ryzen 5 4600h, που βάζει κάτω σχεδόν όλους τους Intel i5 - i7... 16gb ram άφθονη... 512gb ssd nvme από τους πιο γρήγορους δίσκους... Με 2 ανεμιστήρες για να είναι εντελώς αθόρυβο... Όλο το σασί είναι από αλουμίνιο... Δακτυλικό αποτύπωμα για άνοιγμα του λαπτοπ... Πολύ premium κατασκευή... Το έχω από τον Νοέμβριο (έχω δοκιμάσει πολλά λάπτοπ μέχρι σήμερα)... Το συγκεκριμένο αξίζει με χίλια.... ΥΓ. DVD rom δεν υπάρχει πουθενά σήμερα για 2 λόγους... 1. Είναι πια παρωχημένο... 2. Όταν θέλεις να μικρύνεις το πάχος του λαπτοπ, πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα που θεωρείς δεδομένα... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2021 από andreas1gr 1
catmaster Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, KateKan είπε Καλά εντάξει δεν ήξερα καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Ευχαριστω. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο Laptop? Να προτίμησω επεξεργαστή Intel ή AMD? Οι AMD είναι φθηνότεροι αλλά είναι το ίδιο αξιόπιστοι? Πρώτα πες για ποιό λόγο το χρειάζεσαι πχ εργασίες γραφειου , light gaming , design κλπ και ποιό είναι το budget που διαθέτεις. Για επεξεργαστή και οι δύο εταιρίες θεωρούνται πλεον αξιόπιστες , σε κάποια πιο νεα μηχανήματα η amd υπερτερει σε αποδοση. Επειδη δεν ειμαι επ'ουδενι laptop guru (δουλευω με παλια μηχανηματα και το πιο συγχρονο που εχω ειναι μοντελο του 2016) , για πιο ολοκληρωμένη απάντηση διάβασε λίγο και ρωτα και σε αυτό το thread Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2021 από catmaster
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα