Gataros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Επειδή το παιδί που άνοιξε το thread προφανώς έχει προβλήματα ιατρικής φύσεως, τα οποία δεν λύνονται μέσα από ένα φόρουμ όπως του insomnia, αλλά από εξειδικευμένο ψυχολόγο/ψυχίατρο, ίσως θα ήταν καλύτερο να κλειδώσει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Αντώνης Τ. είπε Πιστεύω πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχοπαθολογία μας. Φαίνεται λόγω των εμπειριών σου να έχεις επιλέξει ως μηχανισμό άμυνας την απομόνωση. Δικαίωμά σου προφανώς. Έχεις plan B και C εάν αυτό δεν πάει καλά? Το ότι μιλάς για αυτό το θέμα είναι μεγάλο πράγμα, τον ρεαλισμό που πολλές φορές αναφέρεις εγώ τον βρίσκω ως δικαιολογία να αποφύγεις να κάνεις κινήσεις που ίσως σε οδηγήσουν στον ίδιο πόνο που ένιωσες κάποτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Φαίνεται να έχεις δημιουργήσει εικόνες στο μυαλό σου που ανακυκλώνεις συχνά και δεν σε βοηθούν να αισθανθείς καλά. Ο εγκέφαλος είναι μεγάλο πράγμα, είναι δικός σου όμως, προγραμμάτισέ τον να λειτουργεί υπέρ σου και όχι εναντίον σου. Ίσως να υπάρχει και συν νοσηρότητα με άλλα ζητήματα παράλληλα με το Ασπεργκερ, όπως ας πούμε ο εθισμός σε ουσίες, το διαδίκτυο, ο τζόγος, διάφορες φοβίες (π.χ. αγοραφοβία) Βλέπω έχεις επιλέξει τον ρόλο του θύματος και τον υποστηρίζεις με σθένος, έχεις ρωτήσει τον εαυτό σου με ποιους τρόπους εσύ προσπάθησες να βελτιώσεις καταστάσεις, αν βοήθησαν οι κινήσεις και πόσο, και τι θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα? Έχεις πάει σε γιατρούς, ψυχιάτρους, μητέρα ψυχολόγο και δε βοηθήθηκες από κανέναν και παράλληλα είχαν όλοι άδικο; Μήπως έχεις κατεβάσει ρολλά και δεν ακούς τις συμβουλές τους γιατί δεν θέλεις να παρεκκλίνεις από το σενάριο που έχεις δημιουργήσει για εσένα? Βγες λίγο από το ρόλο σου, φαντάσου τον εαυτό σου σε άλλο σενάριο με ωραίες εικόνες, ελκυστικό υγιή και δυνατό, τι θα μπορούσες να κάνεις για να το ζήσεις όπως το φαντάζεσαι? Εκτός των άλλων, το διαδίκτυο είναι μια γραμμή που μπορεί να κοπεί ανά πάσα στιγμή για διάφορους λόγους, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ζεστασιά της αγκαλιάς και του χαμόγελου δεν αντικαθιστώνται από bytes. Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι η ζωή μας, υπάρχουν σε αυτή όπως και άλλες δραστηριότητες. Να είσαι καλά και δυνατός, να θυμάσαι πως το κουμπι το κρατάς εσύ, κανένας ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής ή ψυχίατρος ή φίλος ή γονιός ή συνφορουμίτης δεν κατέχει τη μαγική λύση. Υπάρχουν ειδικοί να σε βοηθήσουν να βάλεις μια τάξη στα συναισθήματά σου και η πρωτοβουλία ανήκει σε εσένα. Δεν θα χαρακτήριζα την απομόνωση μηχανισμό άμυνας όσο μηχανισμό καλύτερης διαχείρησης καταστάσεων και ανάκαμψης. Το μόνο πράγμα που θεωρώ άμυνα στη ζωή είναι τα λεφτά και να είσαι ανεξάρτητος, παλεύω απίστευτα σκληρά για να αγοράσω το δικό μου σπίτι, για εμένα ποτέ δεν υπήρξε άλλη άμυνα. Δε θέλω να απομονωθώ για τα ψυχολογικά μου όσο για θέματα οικονομικά αλλά και λόγο των παθολογικών μου προβλημάτων (αν όντως είναι παθολογικά). Ας πούμε αν πάω σε ένα χωριό, τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά που σημαίνει ότι θα εργάζομαι λιγότερο, θα αγχώνομαι λιγότερο και έτσι αυτό θα βοηθήσει τα παθολογικά μου γιατί θα κάθομαι περισσότερο και θα έχω ενέργεια για άλλα πράγματα. Θα μπορώ πιο άνετα να ασχοληθώ με το θέμα μου. Δεν είναι ότι τα έχω παρατήσει εντελώς αλλά δε μπορούσα κιόλας. Είμουν μόνος με τεράστιες ευθύνες. Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα για εμένα τώρα οπότε ίσως....αλλά και πάλι δε ξέρω που να πάω. Πρέπει να το ψάξω πολύ, δε ξέρω που έχει ειδικούς εδώ με καλή φήμη και φτασμένους. Λες ότι το αναφέρω συνέχεια και έχεις δίκιο, αυτό είναι λάθος, φαίνεται ότι ενώ έχει περάσει τόσος καιρός ακόμη το ανακαλώ στη μνήμη μου. Δε μπορώ να το πιστέψω. Πρέπει να σταματήσω να το κάνω. Έτσι και αλλιώς όλοι έχουν δει κάτι φρικτό, δεν έχει νόημα. Όπως και να χει δε θα το ξεχάσω ποτέ και ούτε θέλω, κάθε μάθημα είναι για καλό, σε οδηγεί σε καλύτερες επιλογές στο μέλλον και να αποφύγεις πράγματα που πρέπει πιο γρήγορα. Φταίνε και τα παθολογικά μου που το σκέφτομαι έτσι, δεν είναι μόνο η ψυχολογική βία αλλά ότι όλα αυτά τα βιώνα όντας πολύ αδύναμος. Δε ξέρω ποιος είναι το θύμα αλλά στη ζωή δεν είμαστε όλοι στην ίδια θέση ισχύος. Με μισούσανε και δε γουστάρανε επειδή δεν είμουν αυτός που θέλανε να είμαι, επειδή είχαν αποθημένα μαζί μου επειδή τους απέρριψα πριν χρόνια, επειδή ακολουθούσα διαφορετικό δρόμο στη ζωή, επειδή δεν συμμετείχα στις δραστηριότητες τους, επειδή δεν είμουν υπάκουος σε αυτό που θέλανε. Θεωρούσανε ότι έχουν το δικαίωμα επειδή ζω φιλοξενούμενος εκεί να κατάσχουν όλο το τραπεζικό λογαριασμό μου. Δεν ήταν συνεργάσιμοι ούτε στα πιο λογικά πράγματα όπως ένα πλυντήριο πιάτων ή να περιορίσουν τις εξόδους τους λόγω κορονοιού. Ουδέποτε τους άσκησα βία ή ξεκίνησα φασαρία μαζί τους και μάλιστα τους παρείχα οικονομική ενίσχυση. Οκ, πες πως η συμπεριφορά μου κάνει και αυτούς θύματα για αυτό λέω ότι η μόνη δίκαιη λύση ήταν να φύγω από εκεί αφού τους άνηκε ο χώρος, φιλελεύθερος είμαι. Τι θα γινόταν όμως αν δεν είχα τη δύναμη να το κάνω? θα ήταν σωστό να με σκοτώσουν? Τους έδινε αυτό το δικαίωμα να με εκβιάζουν και να ασκούν βία για να πάρουν χρήματα? Τι θα έκανες στη θέση μου χωρίς υποστήριξη από πουθενά έχωντας 6-7 συγγενείς απέναντι σου? Για αυτό δε το έχω ξεχάσει, το έζησα πολύ έντονα. Η νίκη μου για εμένα ήταν τεράστια. Είναι δύσκολο να περιγράψω πόσο αδύναμος ένιωθα. Στο μόνο που πιστεύω στη ζωή είναι η επιχείρηση μου, τίποτα άλλο, αυτή με έσωσε αλλιώς μία μέρα θα με σκοτώνανε. Το είχα γράψει και σε άλλο θέμα πιο παλιά, έχω πάει σε ψυχίατρους του δημοσίου και μάλιστα διάσημους/πολιτικοποιημένους για άλλο θέμα και είχα αναφέρει για το bullying και τους ατελείωτους εκβιασμούς που δεχόμουν και βγήκα ο φταίχτης γιατί? γιατί το σπίτι δεν ήταν δικό μου άρα έπρεπε να φύγω......ναι πείτε με τρολ αν θέλεται, αυτό έχει γίνει και το ορκίζομαι. Μάλιστα έχω πάει σε 3. Ο ένας με είπε άσπενγκερς, ο άλλος είπε ότι φταίω επειδή κάθομαι στο σπίτι και ο τελευταίος είπε ότι πρέπει να σταματήσω να κάθομαι πάνω από 2 ώρες στο ίντερνετ και να μου δίνει η μάνα μου λεφτά την οποία εγώ τάιζα. Όλα αυτά έχουν συμβεί και το ορκίζομαι. Please, σέβομαι τις απόψεις εδώ και τις προτάσεις για ψυχοθεραπευτή κάτι το οποίο μπορεί και να κάνω γιατί ως επαγγελματίας ξέρω καλά ότι δεν είναι όλοι ίδιοι παντού και οι αρνητικές εμπειρίες με τέτοιους επαγγελματίες δεν θα πρέπει να είναι δικαιολογία αποφυγής, οπότε μπορεί να το κάνω αλλά μη μου λες για τη μάνα μου. Όχι δε με βοήθησε, ευτυχώς δε με σκότωσε. Αυτό το άτομο πρέπει να πάει στη φυλακή και να του κατάσχουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επέτρεψε για πολλά χρόνια να ασκείται ακραία βία πάνω μου και μάλιστα σύμβαλε σε αυτή και ποτέ δε μετάνιωσε ή την αναγνώρισε. Έκανε οικονομικά εγκλήματα στο σπίτι μας. Έκανε abuse την αστυνομία και χρήση της ειδικότητας της εναντίον μου σε βαθμό που ήταν αδύνατον να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να πείσω κάποιον για αυτά που πέρναγα. Κανείς δε με πίστευε, κανείς δε με βοήθαγε, είμουν τρελός γιατί έτσι είπε η κυρία διδάκτωρ. Δικαίωση δεν είδα ποτέ. Μια φορά μετά από φασαρία την οποία ΔΕΝ ξεκίνησα εγώ και μάλιστα χωρίς να ασκήσω καμία βία, ήρθε η αστυνομία σπίτι μας και εγώ επειδή συνηθίζω να τρώω στο κρεβάτι μου είχε πέσει ένα μαχαίρι κάτω. Προσπαθούσανε όλοι τους τότε να πείσουν την αστυνομία ότι αυτό το μαχαίρι το είχα εκεί για να τους σφάξω και μου κάνανε ανάκριση για ώρες γιατί το είχα εκεί. Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος λογικός να με ξελασπώσει όπου είδε το λάθος στις λεπτομέριες. Είναι δύσκολο να περιγράψω το abuse που έχω δεχτεί και το ψέμα που έχω αντιμετωπίσει. Αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά κατάχρησης ειδικότητας. Έχω δει κρίσεις σχιζοφρένειας από τη μάνα μου όπου έκανε απίστευτα πράγματα, έβριζε πελάτες της, παραμίλαγε, έκανε κύκλους μέσα στο σπίτι.... ουδέποτε πήρε κάτι για αυτό. Οι θείες μου την μισούν και δεν την εμπιστέυονται στο ελάχιστο για αυτό ίσως μόνο εκεί δω φως από συγγενείς, δεν είναι όλοι τυφλοί. Ένας ακόμη λόγος να πάω στο χωριό μου. Η μάνα μου έγινε έτσι επειδή δεχόταν βία από το πατέρα της και τον μισούσε, στο μυαλό της η ψυχολογία είναι ένα μέσο με το οποίο θα νικήσει όλο αυτό το κακό αλλά κατά βάθος δε διαφέρει από αυτόν. Εγώ ένα σας λέω, στη ζωή έναν σύμμαχο είχα μόνο και αυτός ήταν η επιχείρηση μου και το διαδίκτυο. Κάποτε είχα περισσότερα από αυτό και στη πραγματική ζωή και ίσως τα ξαναποκτήσω και δε τα χάσω αυτή τη φορά αλλά το μόνο αληθινό πράγμα για εμένα, το μόνο που δε σε προδίδει ποτέ είναι η εργασία, τα λεφτά και η δύναμη που σου δίνει. Για αυτό έγινα φιλελέυθερος. Αυτές οι εμπειρίες με κάνανε έτσι. Δε μπορώ να πιστέψω σε έναν αριστερό και υπεύθυνο κόσμο. Κανείς ποτέ δε μου φέρθηκε υπέυθυνα. Θα μπορούσα να είχα καταλήξει σαν τον Τζόκερ στη ταινία. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από aizensama24
Jos3ph Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 @aizensama24 καλημέρα , γράφεις γράφεις γράφεις .... Για μένα χρειάζεσαι ένα καλό δικηγόρο , και ένα κοινωνικό σύμβουλο για τις περιγραφές αναλυτικά τα πάντα, υπάρχουν δεκάδες θέματα όπως κατάχρηση αστυνομίας , κατάχρηση πανεπιστημιακών θέσεων και πολλά ακόμα που νοιώθω ότι είναι λες και διαβάζω για το Κωσταλέξι .... Δικαίωση ψάχνεις , ( κάποιοι μπορεί να το πουν και εκδίκηση ) το αίσθημα της δικαίωσης δεν είναι απόλυτο , αλλά είναι ένα θετικό βήμα για την ψυχική σου υγεία. Υπάρχουν χιλιάδες καταπιεσμένοι , καταπατούνται συνέχεια τα δικαιώματα του ανθρώπου. Όταν θα είσαι έτοιμος , θα πρέπει να ενταχθείς σε μία κοινωνία , στο χωριό , στην πόλη , στον πλανήτη επάνω. Συμμετοχή σε λέσχες με χόμπι είναι μια καλή πρόταση. Ο αυτοεξορισμός και η αυτοαπόκλιση φέρνει διαφορετικά συναισθήματα με επίσης αρνητικά αποτελέσματα. Να ξεκινήσεις με ένα παθολόγο ο οποίος θα σου βγάλει με την βοήθεια όλων των ειδικοτήτων διάγνωση, και μετά θα ακολουθήσεις θεραπεία. Ένα κέντρο απεξάρτησης ,παρόλο που είναι απεξάρτηση , είναι μία κοινωνία αυτοβελτίωσης και αποκατάστασης. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κέντρα θεραπείας , θα σε βοηθήσει ο γιατρός πάνω σε αυτό. Ακόμα και με zoom , είναι της εποχής άλλωστε. Ωραία είναι οι ομιλίες TedX , γίνεται αντικατοπτρισμός των δικών σου αναμνήσεων και έχεις μια διαφορετική άποψη το πως είναι η ζωή. Το μέλλον είναι στα χέρια σου. Και αν σε ξαναπάρει η μάνα σου , θα πεις , έχω βρει τον δρόμο μου, δεν είμαι μαμόθρεφτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Jos3ph είπε @aizensama24 καλημέρα , γράφεις γράφεις γράφεις .... Για μένα χρειάζεσαι ένα καλό δικηγόρο , και ένα κοινωνικό σύμβουλο για τις περιγραφές αναλυτικά τα πάντα, υπάρχουν δεκάδες θέματα όπως κατάχρηση αστυνομίας , κατάχρηση πανεπιστημιακών θέσεων και πολλά ακόμα που νοιώθω ότι είναι λες και διαβάζω για το Κωσταλέξι .... Δικαίωση ψάχνεις , ( κάποιοι μπορεί να το πουν και εκδίκηση ) το αίσθημα της δικαίωσης δεν είναι απόλυτο , αλλά είναι ένα θετικό βήμα για την ψυχική σου υγεία. Υπάρχουν χιλιάδες καταπιεσμένοι , καταπατούνται συνέχεια τα δικαιώματα του ανθρώπου. Όταν θα είσαι έτοιμος , θα πρέπει να ενταχθείς σε μία κοινωνία , στο χωριό , στην πόλη , στον πλανήτη επάνω. Συμμετοχή σε λέσχες με χόμπι είναι μια καλή πρόταση. Ο αυτοεξορισμός και η αυτοαπόκλιση φέρνει διαφορετικά συναισθήματα με επίσης αρνητικά αποτελέσματα. Να ξεκινήσεις με ένα παθολόγο ο οποίος θα σου βγάλει με την βοήθεια όλων των ειδικοτήτων διάγνωση, και μετά θα ακολουθήσεις θεραπεία. Ένα κέντρο απεξάρτησης ,παρόλο που είναι απεξάρτηση , είναι μία κοινωνία αυτοβελτίωσης και αποκατάστασης. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κέντρα θεραπείας , θα σε βοηθήσει ο γιατρός πάνω σε αυτό. Ακόμα και με zoom , είναι της εποχής άλλωστε. Ωραία είναι οι ομιλίες TedX , γίνεται αντικατοπτρισμός των δικών σου αναμνήσεων και έχεις μια διαφορετική άποψη το πως είναι η ζωή. Το μέλλον είναι στα χέρια σου. Και αν σε ξαναπάρει η μάνα σου , θα πεις , έχω βρει τον δρόμο μου, δεν είμαι μαμόθρεφτο. Αυτά είναι για τους αριστερούς και συντηριτικούς. Ο φιλελεύθερος ξέρει άλλα κόλπα. Είναι γεγονός ότι παγιδεύτηκα σε αυτή τη κατάσταση γιατί δεν είμουν το ίδιο μορφωμένος πριν χρόνια όσο είμαι τώρα. Θα μπορούσα να διαχειριστώ αυτό το πράγμα καλύτερα αν ήξερα περισσότερα. Έπεσα θύμα πολλών καταστάσεων λόγο έλειψης μόρφωσης αλλά και λόγο της υγείας μου όπου δεν ήξερα πως να αντιδράσω και η μόνη μου σκέψη ήταν "βγάλε λεφτά όσο πιο γρήγορα μπορείς και φύγε" Και όμως θα φανεί παράξενο αλλά δεν έχω κανένα αίσθημα εκδίκησης. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η κοινωνία να δουλεύει σωστά. Αν όλοι αυτοί κάνανε όλα αυτά που κάνανε χωρίς κυριολεκτικά κανένα κόστος τότε τι νόημα έχει εγώ να πιστεύω στους θεσμούς της κοινωνίας? Να πάω σε ψυχοθεραπευτές να μου πουν τι όταν δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός προστασίας για τα θύματα? Το δίκαιο αποδόθηκε από τη δύναμη μου και το χρήμα μου για αυτό μόνο σε αυτό πιστεύω, μόνο αυτό θεωρώ αληθινό. Όταν με παίρνει η μάνα μου και με παρακαλάει να κατέβει επειδή προφανώς έχει οικονομικά προβλήματα και η βία εκεί έχει γίνει redirect πάνω της επειδή πλέον είμαι μορφωμένος αλλά και πολύ πιο αναίσθητος από αυτή απλά παίρνω ανταλλάγματα δίνοντας της την ελπίδα ότι μία μέρα θα καταφέρει να έρθει. Δε χρειάζεται κανένας δικηγόρος, υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να την εξαφανήσω. Τις προάλες έκλαιγε στο τηλέφωνο. Για να πω όμως την αλήθεια. Όποτε με παίρνει τηλέφωνο τα ανακαλώ όλα και τρελένομαι. Το είχα βγάλει από τη μπρίζα για μερικούς μήνες και ένιωθα τέλεια. Είμουν πλήρως εστιασμένος στη δουλειά μου.Τις προάλες το ξανάβαλα και το απάντησα. Ήταν λάθος. Μάλλον θα της βάλω μόνιμα φραγή. Πρέπει να διαγραφεί για πάντα. Μου κάνει μεγάλη ζημιά όλο αυτό. Με αποσυντονίζει πολύ από την εργασία μου και τα προβλήματα του σπιτιού μου. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από aizensama24
mechpanos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Πω ρε φίλε μου μαύρισες την ημέρα! Ένα πράγμα λίγο θα σου πω έχεις πέσει σε ανατροφοδοτούμενο loop πάτα ένα ctrl alt del να δεις μήπως μπορείς να κάνεις end process που σε τρώει αλλιώς κάνε hard reset και format λίγο να ξελαμπικάρεις! Για μένα ΜΗΝ πας στο χωριό, θα κλειστείς ακόμα περισσότερο στον εαυτό σου. Μεσσήνη μια χαρά είσαι και το ενοίκιο και το σπίτι σου μια χαρά είναι. Που να μείνεις, σε τρύπα; Επίσης Μεσσηνία γίνεται χαμός με τα airbnb, οποιοδήποτε σπιτάκι της προκοπής ο ιδιοκτήτης το βάζει εκεί και κονομάει, αν βρεις μικρό διαθέσιμο φθηνό θα είναι κανένα κοτέτσι, που να πας να μείνεις... Μετά να λες πού ήρθα και να πέφτεις περισσότερο; Μεσσήνη - Βαλυρά είναι 15km. Αν δεν έχεις αμάξι-μηχανάκι, πάρε ένα ποδήλατο να πηγαινοέρχεσαι όποτε έχει καλό καιρό, αν θες να έχεις επαφή με την περιουσία σου και να κόβεις κίνηση. Θα σου κάνει καλό και στην υγεία γενικότερα. Ιντερνετ στο χωριό ξέχασέ το, μόνο ΟΤΕ κι όπως πιάνει. Μόνο αν στήσεις την ζωή σου εκεί και φτιάξεις ένα σπίτι όπως το γουστάρεις, αξίζει... Μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη επιπέδου Μεσσήνης (πάνω-κάτω) και το πατρικό μου είναι σε χωριό επιπέδου Βαλυρών, γι' αυτό στα λέω... Από επαγγελματικά πώς τα πας, ιντερνετικά δουλεύεις;;; 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Πω ρε φίλε μου μαύρισες την ημέρα! Ένα πράγμα λίγο θα σου πω έχεις πέσει σε ανατροφοδοτούμενο loop πάτα ένα ctrl alt del να δεις μήπως μπορείς να κάνεις end process που σε τρώει αλλιώς κάνε hard reset και format λίγο να ξελαμπικάρεις! Για μένα ΜΗΝ πας στο χωριό, θα κλειστείς ακόμα περισσότερο στον εαυτό σου. Μεσσήνη μια χαρά είσαι και το ενοίκιο και το σπίτι σου μια χαρά είναι. Που να μείνεις, σε τρύπα; Επίσης Μεσσηνία γίνεται χαμός με τα airbnb, οποιοδήποτε σπιτάκι της προκοπής ο ιδιοκτήτης το βάζει εκεί και κονομάει, αν βρεις μικρό διαθέσιμο φθηνό θα είναι κανένα κοτέτσι, που να πας να μείνεις... Μετά να λες πού ήρθα και να πέφτεις περισσότερο; Μεσσήνη - Βαλυρά είναι 15km. Αν δεν έχεις αμάξι-μηχανάκι, πάρε ένα ποδήλατο να πηγαινοέρχεσαι όποτε έχει καλό καιρό, αν θες να έχεις επαφή με την περιουσία σου και να κόβεις κίνηση. Θα σου κάνει καλό και στην υγεία γενικότερα. Ιντερνετ στο χωριό ξέχασέ το, μόνο ΟΤΕ κι όπως πιάνει. Μόνο αν στήσεις την ζωή σου εκεί και φτιάξεις ένα σπίτι όπως το γουστάρεις, αξίζει... Μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη επιπέδου Μεσσήνης (πάνω-κάτω) και το πατρικό μου είναι σε χωριό επιπέδου Βαλυρών, γι' αυτό στα λέω... Από επαγγελματικά πώς τα πας, ιντερνετικά δουλεύεις;;; Ισχύει ότι εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση σε σπίτια. Είμαι τυχερός που βρήκα τόσο καλό σπίτι σε τέτοια τίμη και περιοχή. Μιλάμε για ένα από τα μικρότερα αν όχι το μικρότερο ενοίκιο για τέτοιο σπίτι, δε πάει πιο κάτω. Έψαξα ξανά τις προάλες και δεν υπάρχει τίποτα πουθενά. Βέβαια για να πω την αλήθεια αυτό ισχύει για τα πιο μικρά σπίτια διότι σε δυάρια και πάνω τόσο εδώ όσο και στη Καλαμάτα, είδα ότι έχει πολλά σε πολύ καλές τιμές αναλογικά με το μέγεθος αλλά προφανώς δε χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Ένα ακόμη καλό που έχει εδώ συγκριτικά με την Αθήνα είναι ότι οι άνθρωποι ζουν για πολλά χρόνια στα σπίτια τους. Στην Αθήνα είχα αλλάξει 2-3 σπίτια επειδή οι ιδιοκτήτες θέλανε να τα δώσουνε στα παιδιά τους. Εδώ κάτι τέτοιο είναι πιο σπάνιο μάλλον. Φυσικά το παραπάνω με στιγμάτισε γιατί λάτρευα τις περιοχές και τα σπίτια από τα οποία έφυγα έτσι. Ήταν κυριολεκτικά τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Αυτόν τον φόβο τον έχω ακόμη. Δουλεύω από το ίντερνετ και πουλάω πράγματα από παιχνίδια. Θέλω να κάνω ένα μεγάλο tune down σε αυτή τη δουλειά, να αλλάξω κάποια μέσα που χρησιμοποιώ και να μειώσω τη πίεση που μου ασκεί αλλά προφανώς θα πέσουν και τα έσοδα. Το χωριό μου το βλέπω ως ασπίδα ασφαλείας και σταθερότητας σε πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο τα όποια ιατρικά προβλήματα που έχω. Εκεί οι άνθρωποι ζουν πραγματικά ανέμελα χωρίς να νοιάζονται για τίποτα σαν να είναι παιδιά. Έτσι ήταν η ζωή του παππού μου και της γιαγιάς μου. Ενώ εμείς ζούσαμε την απόλυτη κόλαση στη πόλη, αυτοί ζούσανε στο παράδεισο χωρίς τίποτα να τους κουνάει. Είχαν τα κτήματα τους, τα μαγαζιά τους, την αγροτική σύνταξη τους. Υπάρχει μία ασυμμετρία εδώ. Δε νομίζω ότι κανείς πρέπει να υποτιμήσει τα πλεονέκτηματα ενός χωριού και έτσι και αλλιώς άμα θες πόλη, 15 λεπτά δρόμος είναι....Τόσα πλεονεκτήματα και τι χάνεις εν τέλη? Αν μου έλεγε κάποιος κάποτε ότι το κάνει πιο δύσκολο να δεις φίλους, να βγεις γρήγορα κτλ θα έλεγα ναι, πλέον όμως δε το θεωρώ σοβαρό λόγο. Είναι σημαντικό η βάση σου να είναι γερή γιατί κάνει και όλα τα υπόλοιπα καλύτερα. Δεν έχεις λόγο να είσαι σε πιο ανταγωνιστικό μέρος από ότι πρέπει. Η Αθήνα είναι απλά μία πιο ανταγωνιστική και μεγάλη αγορά από ένα χωριό, δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Θες να είσαι εκεί μόνο αν είναι αναγκαίο για τις δεξιότητες σου ή ήδη έχεις κάτι δικό σου εκεί πέρα που τα κάνει όλα πιο εύκολα. Τέλος πάντων και να μη πάω εκεί, ελπίζω κάτι καλύτερο να βγει το 2ο χρόνο μου στη Μεσσήνη αν φυσικά η ιδιοκτήτρια θελήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο διότι παίζει και αυτό. Πρέπει να κρατάω ένα μεγάλο απόθεμα στην άκρη γιατί αν αποφασίσει να με διώξει τότε είτε μου αρέσει είτε όχι πρέπει να τη κάνω. Δεν έχει λόγο να το κάνει και μου έχει εμπιστοσύνη αλλά ποτέ δε ξέρεις. Μερικά βράδια όταν βαριόμουν πολύ, πήρα ένα ταξί και πήγα ως το χωριό μου. Είναι 40-50Ε πήγαινε έλα. Η διαδρομή ειδικά βράδυ είναι απίστευτη βλέπωντας τους κάμπους και τα βουνά στις άκρες. Το ποτάμι στο γεφυράκι που μπαίνεις στο χωριό είναι πολύ ωραίο. Είναι πραγματικά όμορφο χωριό και έχει κόσμο στη πλατεία του. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από aizensama24
archer100 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δεν ξερω γιατι η συζητηση εχει παρεκτραπει στα προσωπικα σου προβληματα. Το να ζητας ενα απομονωμενο σπιτι ειναι τελειως φυσιολογικο. Ολοι οι πλουσιοι αυτο θελουν και κανουν, για αυτο και δινουν εκατομμυρια ευρω για να αγοραζουν βιλες με τεραστιες εκτασεις και ψηλους φραχτες που τους αποκοβουν απο ολον τον υπολοιπο κοσμο. Απο την αλλη μερια, επειδη ολο αυτο αφορα ενα συγκεκριμενο χωριο, το χωριο σου στη Μεσσηνη και οχι γενικα οποιοδηποτε χωριο, νομιζω πως αντι να συζηταμε εδω στο φορουμ χωρις να εχουμε εικονα, το καλυτερο ειναι να ερθεις σε επαφη με καποιον απο το χωριο που ξερει τα καθεκαστα, ιδανικα πηγαινε εκει επιτοπου σε κανα καφενειο, κλπ και δες αν υπαρχει αυτο που ζητας η οχι. Ακομη και αν υπαρχει ομως, να ξερεις πως υπαρχει το ρισκο να μην σου αρεσει η κατασταση γενικα. Τα χωρια ειναι πολυ ερημικα μερη ειδικα το χειμωνα και μπορει να βαρεθεις πολυ, ειδικα αν δεν εχεις αυτοκινητο. Μπορει να θελεις να βγεις να πιεις ενα ποτο Σαββατο βραδυ και να πρεπει να πηγαινες συνεχεις στη μια και μοναδικη καφετερια του χωριου (αν υπαρχει) που μπορει να μην σου αρεσει για καποιο λογο. Η Μεσσηνη με τις καποιες χιλιαδες πληθυσμο και αποσταση 15 χλμ απο το χωριο σου, μια χαρα επιλογη ακουγεται. Αν θελεις να περνας χρονο μονος σου σε πιο ερημα μερη, μπορεις να αγορασεις ενα κομματακι γης με μερικες ελιες και να πηγαινεις εκει και να την αραζεις και κανεις και λιγη σωματικη ασκηση-δουλειες, οπως κλαδεματα, κλπ. Παρε και μια ξυλινη καλυβα-αποθηκη απο τα Praktiker και πηγαινε να την πεφτεις εκει. Παρε κι εναν σκυλο, γιατι θα ειναι η τελεια παρεα, και δεν προκειται να σε προδωσει ποτε
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 45 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ισχύει ότι εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση σε σπίτια. Είμαι τυχερός που βρήκα τόσο καλό σπίτι σε τέτοια τίμη και περιοχή. Μιλάμε για ένα από τα μικρότερα αν όχι το μικρότερο ενοίκιο για τέτοιο σπίτι, δε πάει πιο κάτω. Έψαξα ξανά τις προάλες και δεν υπάρχει τίποτα πουθενά. Βέβαια για να πω την αλήθεια αυτό ισχύει για τα πιο μικρά σπίτια διότι σε δυάρια και πάνω τόσο εδώ όσο και στη Καλαμάτα, είδα ότι έχει πολλά σε πολύ καλές τιμές αναλογικά με το μέγεθος αλλά προφανώς δε χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Ένα ακόμη καλό που έχει εδώ συγκριτικά με την Αθήνα είναι ότι οι άνθρωποι ζουν για πολλά χρόνια στα σπίτια τους. Στην Αθήνα είχα αλλάξει 2-3 σπίτια επειδή οι ιδιοκτήτες θέλανε να τα δώσουνε στα παιδιά τους. Εδώ κάτι τέτοιο είναι πιο σπάνιο μάλλον. Φυσικά το παραπάνω με στιγμάτισε γιατί λάτρευα τις περιοχές και τα σπίτια από τα οποία έφυγα έτσι. Ήταν κυριολεκτικά τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Αυτόν τον φόβο τον έχω ακόμη. Δουλεύω από το ίντερνετ και πουλάω πράγματα από παιχνίδια. Θέλω να κάνω ένα μεγάλο tune down σε αυτή τη δουλειά, να αλλάξω κάποια μέσα που χρησιμοποιώ και να μειώσω τη πίεση που μου ασκεί αλλά προφανώς θα πέσουν και τα έσοδα. Το χωριό μου το βλέπω ως ασπίδα ασφαλείας και σταθερότητας σε πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο τα όποια ιατρικά προβλήματα που έχω. Εκεί οι άνθρωποι ζουν πραγματικά ανέμελα χωρίς να νοιάζονται για τίποτα σαν να είναι παιδιά. Έτσι ήταν η ζωή του παππού μου και της γιαγιάς μου. Ενώ εμείς ζούσαμε την απόλυτη κόλαση στη πόλη, αυτοί ζούσανε στο παράδεισο χωρίς τίποτα να τους κουνάει. Είχαν τα κτήματα τους, τα μαγαζιά τους, την αγροτική σύνταξη τους. Υπάρχει μία ασυμμετρία εδώ. Δε νομίζω ότι κανείς πρέπει να υποτιμήσει τα πλεονέκτηματα ενός χωριού και έτσι και αλλιώς άμα θες πόλη, 15 λεπτά δρόμος είναι....Τόσα πλεονεκτήματα και τι χάνεις εν τέλη? Αν μου έλεγε κάποιος κάποτε ότι το κάνει πιο δύσκολο να δεις φίλους, να βγεις γρήγορα κτλ θα έλεγα ναι, πλέον όμως δε το θεωρώ σοβαρό λόγο. Είναι σημαντικό η βάση σου να είναι γερή γιατί κάνει και όλα τα υπόλοιπα καλύτερα. Δεν έχεις λόγο να είσαι σε πιο ανταγωνιστικό μέρος από ότι πρέπει. Η Αθήνα είναι απλά μία πιο ανταγωνιστική και μεγάλη αγορά από ένα χωριό, δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Θες να είσαι εκεί μόνο αν είναι αναγκαίο για τις δεξιότητες σου ή ήδη έχεις κάτι δικό σου εκεί πέρα που τα κάνει όλα πιο εύκολα. Τέλος πάντων και να μη πάω εκεί, ελπίζω κάτι καλύτερο να βγει το 2ο χρόνο μου στη Μεσσήνη αν φυσικά η ιδιοκτήτρια θελήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο διότι παίζει και αυτό. Πρέπει να κρατάω ένα μεγάλο απόθεμα στην άκρη γιατί αν αποφασίσει να με διώξει τότε είτε μου αρέσει είτε όχι πρέπει να τη κάνω. Δεν έχει λόγο να το κάνει και μου έχει εμπιστοσύνη αλλά ποτέ δε ξέρεις. Μερικά βράδια όταν βαριόμουν πολύ, πήρα ένα ταξί και πήγα ως το χωριό μου. Είναι 40-50Ε πήγαινε έλα. Η διαδρομή ειδικά βράδυ είναι απίστευτη βλέπωντας τους κάμπους και τα βουνά στις άκρες. Το ποτάμι στο γεφυράκι που μπαίνεις στο χωριό είναι πολύ ωραίο. Είναι πραγματικά όμορφο χωριό και έχει κόσμο στη πλατεία του. Δεν είναι τοσο ειδυλλιακά στα χωριά όπως το έχεις πλάσει στο μυαλό σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, archer100 είπε Το να ζητας ενα απομονωμενο σπιτι ειναι τελειως φυσιολογικο. Ολοι οι πλουσιοι αυτο θελουν και κανουν, για αυτο και δινουν εκατομμυρια ευρω για να αγοραζουν βιλες με τεραστιες εκτασεις και ψηλους φραχτες που τους αποκοβουν απο ολον τον υπολοιπο κοσμο. Θέλω να πω και κάτι ακόμη για το χωριό μου. Οι συγγενείς μου που ζούσανε εκεί ήταν άνθρωποι χαμηλής τάξης αγρότες, μοδίστρες, σιδερουργοί, μάστορες κτλ και όμως αυτοί με τα χρόνια χτίσανε βίλες και περιουσίες, πληρώσανε ΠΟΛΥ ακριβά δίδακτρα για τα παιδιά τους στο εξωτερικό (Η μάνα μου ένα από αυτά τα παιδιά). Μέχρι και ολόκληρη επιχείρηση χρηματοδότησε ο παππούς μου για μια θεία μου. Μία αδερφή της γιαγιάς μου ζει εκεί σε βιλάρα και τώρα χτίζει τη 2η, αυτή ως μοδίστρα ξεκίνησε. Σε αντίθεση με αυτούς, τα παιδιά τους που σπουδάσανε και ζήσανε στη πόλη δε κατάφεραν τίποτα. Η μάνα μου κάποτε έβγαζε 4000 το μήνα για χρόνια και είχε μεγάλα κονέ με εισαγγελείς, δημοσιογράφους κτλ που την επισκέπτονταν. Και όμως τώρα χρωστάει τα κέρατα της στο τέβε και δεν έχει τίποτα. Σημαίνει αυτό ότι η μάνα μου είναι ανίκανη? όχι απαραίτητα, αλλά η πόλη είναι ασταθής και ακραία ανταγωνιστική, τη μία μπορεί να πετάς και την άλλη να πέσεις στο γκρεμό για αυτό επειδή βλέπω τη φούσκα που κρύβεται έχω αποχωρήσει από εκεί πέρα πριν με καταπιεί. Η μάνα μου θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα αν ζούσε στο χωριό και είχε ας πούμε το γραφείο της στη Καλαμάτα ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν και συναισθηματικά πιο σταθερή χωρίς πίεση και άγχος πιο κοντά στους δικούς της. Αντί αυτού έζησε κατατρεγμένη στη πόλη στο κολωνάκι που είναι πανάκριβο και εγκαταλελειμένη/χωρισμένη. Δε θέλω να χω το τέλος της. Μπορώ πιστεύω και εγώ εκεί να χτίσω κάτι μεγάλο εκ του ασφαλούς χωρίς φούσκες, αστάθειες και άλλα τέτοια κόλπα. Τα είδα καλά αυτά τα κόλπα αυτό το χειμώνα που η επιχείρηση μου σχεδόν κατέρρευσε, ευτυχώς αποκαταστάθηκε πιο μετά. Μην υποτιμάτε τίποτα από αυτά που προσφέρει ένα χωριό. Η σταθερότητα ψυχολογική και οικονομική είναι μεγάλο πράγμα για να φτάσεις κάπου. Οι περισσότεροι συγγενείς μου που έχουν εκεί τα σπίτια τους, έχουν την επιχείρηση τους ή δουλεύουν στη Καλαμάτα. Το θεωρώ πολυ πιο έξυπνο αυτό γιατί ο ανταγωνισμός που έχουν είναι πολυ λιγότερος και το ίδιο και τα έξοδα τους. Η πρόοδος σου μένει έτσι, δεν εξαφανίζεσαι στη πρώτη στραβή και ούτε δίνεις τα πάντα σε λογαριασμούς. Μπορείς να αποταμιέυσεις πολλά έτσι και κούτσου κούτσου να χτίσεις. Άμα δε πάνε καλά οι δουλειές έχεις το χρόνο και την άνεση να διορθώσεις τα πράγματα. Είναι εξαιρετικά σημαντικα όλα αυτά. Σε μία επιχείρηση μπορεί μία στραβή να είναι αρκετή για να κάνει snowball τα πάντα προς τα κάτω και να σε αποτελειώσει. Οι λογαριασμοί και τα έξοδα δε νοιάζονται για το πόσες πωλήσεις έκανες. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από aizensama24
tasos30 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Το thread εκτροχιάστηκε γιατί αυτός ήταν ο σκοπός του OP εξ' αρχής. Είναι cry for help το thread, η εύρεση σπιτιού ήταν το trojan horse. Κανείς δε ψάχνει "διαμέρισμα γύρω στα 30τμ σε χωριό", είναι τελείως out of touch ακόμα και λεκτικά, κάτι τέτοιο θα περίμενα μόνο από κάποιον ξένο που δε ξέρει τι εστί "χωριό". Μόνο μονοκατοικίες στα χωριά, βαριά διώροφες, και σίγουρα όχι τέτοιου μεγέθους, αλλά το ξέρει ο OP. Στα είπαν και οι άλλοι, το πρώτο σου μέλημα θα έπρεπε να είναι κάποιος ψυχίατρος, και το ξέρεις. Ναι μπορεί οι προηγούμενες εμπειρίες σου με γιατρούς να μην ήταν οι καλύτερες απ' ότι λες, αλλά τι να κάνουμε, θα ψάξεις και άλλους. Έτσι λύνονται αυτά τα προβλήματα. Και για να πάω λίγο κόντρα στο "ρεύμα" των προηγούμενων απαντήσεων, και μένα μου μαύρισε η καρδιά διαβάζοντας αρχικά το θέμα, στη συνέχεια βλέπω όμως ότι έχεις μια ιδέα για τον ευατό σου, την οποία κατά πάσα πιθανότητα δε συμμερίζεται κανείς από το περιβάλλον σου, και όχι μόνο το οικογενειακό. "Βγάζεις" αέρα ατόμου που νομίζει ότι είναι "ascended", ότι "παλιά δεν ήξερα, όμως τώρα είδα το φως". Στο δια ταύτα, γιατί ό,τι και να ακούσεις εδώ, φαίνεται ότι έχεις πάρει τις αποφάσεις σου και δε πρόκειται να κινητοποιηθείς με γιατρούς/δικηγόρους γιατί "αυτά αυτά είναι για τους αριστερούς και τους συντηρητικούς". Σε μια πόλη, όσο κόσμο και να χει, περνάς απαρατήρητος και δεν ασχολείται κανείς μαζί σου. Στο χωριό, δε πα το επόμενο σπίτι να είναι μισό χιλιόμετρο μακριά, ΟΛΟΙ θα ασχολούνται μαζί σου, θα είσαι ο "περίεργος που ήρθε στο χωριό και δε μιλάει με κανέναν", like it or not. Όσο περισσότερο κόσμο έχεις γύρω σου, τόσο λιγότεροι ασχολούνται μαζί σου, πηγαίνοντας σε χωριό θα πετύχεις το αντίθετο από αυτό που προσδοκείς. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από tasos30 8
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, tasos30 είπε Το thread εκτροχιάστηκε γιατί αυτός ήταν ο σκοπός του OP εξ' αρχής. Είναι cry for a help το thread, η εύρεση σπιτιού ήταν το trojan horse. Κανείς δε ψάχνει "διαμέρισμα γύρω στα 30τμ σε χωριό", είναι τελείως out of touch ακόμα και λεκτικά, κάτι τέτοιο θα περίμενα μόνο από κάποιον ξένο που δε ξέρει τι εστί "χωριό". Μόνο μονοκατοικίες στα χωριά, βαριά διώροφες, και σίγουρα όχι τέτοιου μεγέθους, αλλά το ξέρει ο OP. Στα είπαν και οι άλλοι, το πρώτο σου μέλημα θα έπρεπε να είναι κάποιος ψυχίατρος, και το ξέρεις. Ναι μπορεί οι προηγούμενες εμπειρίες σου με γιατρούς να μην ήταν οι καλύτερες απ' ότι λες, αλλά τι να κάνουμε, θα ψάξεις και άλλους. Έτσι λύνονται αυτά τα προβλήματα. Και για να πάω λίγο κόντρα στο "ρεύμα" των προηγούμενων απαντήσεων, και μένα μου μαύρισε η καρδιά διαβάζοντας αρχικά το θέμα, στη συνέχεια βλέπω όμως ότι έχεις μια ιδέα για τον ευατό σου, την οποία κατά πάσα πιθανότητα δε συμμερίζεται κανείς από το περιβάλλον σου, και όχι μόνο το οικογενειακό. "Βγάζεις" αέρα ατόμου που νομίζει ότι είναι "ascended", ότι "παλιά δεν ήξερα, όμως τώρα είδα το φως". Στο δια ταύτα, γιατί ό,τι και να ακούσεις εδώ, φαίνεται ότι έχεις πάρει τις αποφάσεις σου και δε πρόκειται να κινητοποιηθείς με γιατρούς/δικηγόρους γιατί "αυτά αυτά είναι για τους αριστερούς και τους συντηρητικούς". Σε μια πόλη, όσο κόσμο και να χει, περνάς απαρατήρητος και δεν ασχολείται κανείς μαζί σου. Στο χωριό, δε πα το επόμενο σπίτι να είναι μισό χιλιόμετρο μακριά, ΟΛΟΙ θα ασχολούνται μαζί σου, θα είσαι ο "περίεργος που ήρθε στο χωριό και δε μιλάει με κανέναν", like it or not. Όσο περισσότερο κόσμο έχεις γύρω σου, τόσο λιγότεροι ασχολούνται μαζί σου, πηγαίνοντας σε χωριό θα πετύχεις το αντίθετο από αυτό που προσδοκείς. Πρέπει να βρω ψυχοθεραπευτή να με κάνει να ξεχάσω το παρελθόν αλλά τώρα είμαι και ascended. Μήπως τελικά είμαι Kyrian? (ποιος θα το πιάσει το υπονοούμενο?) Στη περίπτωση μου μάλλον forsworn είμαι. Dark angel που δε θέλει να ξεχάσει το παρελθόν. Φίλε μόνο για αυτό η επόμενη ομάδα που θα κάνω για να πουλήσω θα είναι όλη Kyrian, μου έδωσες έμπνευση τώρα. Πάντα πίστευα ότι όταν πουλάς κάτι που το νιώθεις και σου ταιριάζει, έχεις μεγαλύτερη επιτυχία. Όχι δεν είναι δούρειος ίππος το θέμα απλά κάποιος ανέφερε αν μιλάω με τους γονείς μου και με έκανε trigger. Ήταν λάθος, πολύ μεγάλο λάθος. Με παρέσυρε. ¨Επρεπε να δείξω αυτοσυγκράτηση αλλά δε πειράζει. Αυτό που λες για το χωριό το σκέφτομαι πολύ. Μπορεί τα πράγματα να είναι αντίθετα από ότι νομίζω και όσο πιο μεγάλη μία πόλη είναι τόσο πιο εύκολα κρύβεσαι γιατί μέσα στο χάος κανείς δε σε βλέπει ή καταλαβαίνει. Όταν με πιάνει η κρίση τα συμπτώματα μου είναι έντονα. Ας πούμε ξεφυσάω ή μπορεί να έχο κάποιο τικ. Μία φορά στο δρόμο που με χτύπησε και με είδε μία κυρία φοβήθηκε μήπως επαθα καρδιακό. Μου λέει βγάλε τη μπλούζα γιατί έχεις δυσφορία. Σε ένα σινεμά που είχα πάει που με έπιασε πάλι, μου λένε είσαι καλά? σαν να έχεις βαριά πνευμονία κάνεις. Ένας ταξιτζής μου λέει αν είμαι αλλεργικός σε κάτι. Σε μία τράπεζα με έπιασε πάλι και μου λέει υπάλληλος άμα θέλω να καλέσει κάποιο γιατρό. Ξεφτιλίστηκα άσχημα εκεί καθώς έβυξα μέσα στη μούρη της. Βέβαια σε εκείνη τη τράπεζα το αστείο είναι πριν με πιάσει η κρίση είχε πέσει στο πάτωμα και λυποθημήσει μία υπάλληλος και τη συνέφερε ένας γιατρός. Αυτό βοήθησε στο να πάθω και εγώ κρίση....Είναι δύσκολο να περιγράψω πόσο άβολα αισθάνομαι με αυτό το πράγμα. Ντρέπομαι απίστευτα. Τέλος πάντων αν πάω χωριό θα είναι σίγουρα σε κάποιο σημείο απομονωμένο από τους άλλους όπου ως συνήθως θα κάνω τα πάντα ηλεκτρονικά και θα βγαίνω στη φύση χωρίς να με νοιάζουν οι άλλοι. Δε νομίζω κανείς να με καταλάβει. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από aizensama24
mechpanos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Πρέπει να βρω ψυχοθεραπευτή να με κάνει να ξεχάσω το παρελθόν αλλά τώρα είμαι και ascended. Μήπως τελικά είμαι Kyrian? (ποιος θα το πιάσει το υπονοούμενο?) Στη περίπτωση μου μάλλον forsworn είμαι. Dark angel που δε θέλει να ξεχάσει το παρελθόν. Φίλε μόνο για αυτό η επόμενη ομάδα που θα κάνω για να πουλήσω θα είναι όλη Kyrian, μου έδωσες έμπνευση τώρα. Πάντα πίστευα ότι όταν πουλάς κάτι που το νιώθεις και σου ταιριάζει, έχεις μεγαλύτερη επιτυχία. Όχι δεν είναι δούρειος ίππος το θέμα απλά κάποιος ανέφερε αν μιλάω με τους γονείς μου και με έκανε trigger. Ήταν λάθος, πολύ μεγάλο λάθος. Με παρέσυρε. ¨Επρεπε να δείξω αυτοσυγκράτηση αλλά δε πειράζει. Αυτό που λες για το χωριό το σκέφτομαι πολύ. Μπορεί τα πράγματα να είναι αντίθετα από ότι νομίζω και όσο πιο μεγάλη μία πόλη είναι τόσο πιο εύκολα κρύβεσαι γιατί μέσα στο χάος κανείς δε σε βλέπει ή καταλαβαίνει. Όταν με πιάνει η κρίση τα συμπτώματα μου είναι έντονα. Ας πούμε ξεφυσάω ή μπορεί να έχο κάποιο τικ. Μία φορά στο δρόμο που με χτύπησε και με είδε μία κυρία φοβήθηκε μήπως 'επαθα καρδιακό. Μου λέει βγάλε τη μπλούζα γιατί έχεις δυσφορία. Σε ένα σινεμά που είχα πάει που με έπιασε πάλι, μου λένε είσαι καλά? σαν να έχεις βαριά πνευμονία κάνεις. Σε μία τράπεζα με έπιασε πάλι και μου λέει υπάλληλος άμα θέλω να καλέσει κάποιο γιατρό. Ξεφτιλίστικα άσχημα εκεί καθώς έβυξα μέσα στη μούρη της. Βέβαια σε εκείνη τη τράπεζα το αστείο είναι πριν με πιάσει η κρίση είχε πέσει στο πάτωμα και λυποθημήσει μία υπάλληλος και τη συνέφερε ένας γιατρός. Αυτό βοήθησε στο να πάθω και εγώ κρίση....Είναι δύσκολο να περιγράψω πόσο άβολα αισθάνομαι με αυτό το πράγμα. Ντρέπομαι απίστευτα. Τέλος πάντων αν πάω χωριό θα είναι σίγουρα σε κάποιο σημείο απομονωμένο από τους άλλους όπου ως συνήθως θα κάνω τα πάντα ηλεκτρονικά και θα βγαίνω στη φύση χωρίς να με νοιάζουν οι άλλοι. Δε νομίζω κανείς να με καταλάβει. Τέλος πάντων φίλος καλά το σκέφτεσαι ότι στο χωριό θα κυλά η ζωή με λιγότερο στρες, είναι κι αυτό ένας σημαντικός παράγοντας. Τώρα αν σε κουβεντιάζουν και στο καφενείο (που θα το κάνουν, χε χε, όλους τους κουβεντιάζουν στα χωριά!!) αλλά θα σου λένε και μια καλημέρα οι γειτόνοι και θα βοηθήσουν αν γίνει τίποτα, δεν πειράζει, καλύτερα για 'σένα... Για εμένα επειδή βλέπω ότι το θέμα σου είναι κυρίως ψυχολογικό που σου γυρίζει σε ψυχοσωματικά λόγω καταστάσεων που έχεις βιώσει και σε πιάνει κάτι σαν κρίση πανικού, επισκέψου αυτόν τον ιστότοπο στείλε ένα mail χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, δεν χάνεις και τίποτα να κάνεις μια επαφή...έχω γνωρίσει τον υπεύθυνο και είναι πολύ αξιόλογος... εύχομαι να βοηθηθείς... http://www.panikos.gr/ Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από mechpanos 1
archer100 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Και οπωσδηποτε δες αυτην την ταινια για να παρεις μια καλη γευση για τη νοοτροπια σε μερικα χωρια: Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από archer100
velociraptoras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 16 ώρες πριν, aizensama24 είπε Δε πονάω καθόλου. Αυτό που αισθάνομαι είναι σαν να παραλύει ο μυς και να μη μπορώ να τραβήξω αναπνοή, όταν συμβεί αυτό κολλάω εντελώς, δε μπορώ ούτε κουτάλι να σηκώσω, να το μετακινήσω κτλ. Όταν μιλάω για ώρα και ξεχνιέμαι ξαφνικά κολλάω και εκεί και δε μπορώ να μιλήσω άλλο. Στη καρέκλα κάθομαι στηριζόμενος στον ώμο μου και το μπράτσο, δε μπορώ να κάτσω για αρκετή ώρα με το σώμα όρθιο. Το ποτό και η νύστα κάνουν το ίδιο πράγμα, χαλαρώνουν τους μυς και με δυσκολεύουν να ανασάνω. Κάποτε όταν ήμουν 16 μπορούσα κυριολεκτικά να κάτσω 48 ώρες ξύπνιος ενώ τώρα αν περάσουν 10-15 λεπτά από τη συνηθισμένη ώρα ύπνου μου είμαι σε κατάσταση κατάρρευσης. Φοβάμαι να πάω μακριά από το σπίτι για να μη εκτεθώ αν με πιάσει αυτό και δε μπορώ να γυρίσω εγκαίρως να πέσω στο κρεβάτι... Τρέμω τον οδοντίατρο εξαιτίας αυτού γιατί με αυτά που σου βάζει στο στόμα δε μπορώ να ανασάνω καθόλου ειδικά ξαπλωμένος πίσω.... Είναι 100% χρόνιο καθώς το έχω 8 χρόνια. Άλλες φορές είναι κάπως καλύτερα ενώ άλλες χειρότερα ωστόσο δε φεύγει. Όσον αφορά την εργασία και την αυτοεξυπηρέτηση να είναι καλά η τεχνολογία και το ίντερνετ. Χρωστάω τα πάντα εκεί, χωρίς αυτά θα ήμουν σε ένα πολύ χειρότερο μέρος χωρίς καμία απολύτως ελπίδα ή διέξοδο. Για κρισεις πανικού το έχεις ψάξει? ο οδοντίατρος είναι φοβία για πολλούς, εμένα επειδη αναπνεω από το στόμα αφού του εξηγω το θέμα μου προσπαθεί να κανει τη διαδικασία με μικρά διελλέιματα για να ανασαίνω και του κανω νόημα όταν δυσκολεύομαι. εξηγεισε του και θα βρει τροπο να σε διευκολύνει. το ξενύχτι όλοι από μια ηλικία και μετα δεν το αντέχουμε. όπως και να χει, βρες ενα γιατρό εμπιστοσύνης και θα δεις μεγάλη διαφορά στον εαυτό σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε Για κρισεις πανικού το έχεις ψάξει? ο οδοντίατρος είναι φοβία για πολλούς, εμένα επειδη αναπνεω από το στόμα αφού του εξηγω το θέμα μου προσπαθεί να κανει τη διαδικασία με μικρά διελλέιματα για να ανασαίνω και του κανω νόημα όταν δυσκολεύομαι. εξηγεισε του και θα βρει τροπο να σε διευκολύνει. το ξενύχτι όλοι από μια ηλικία και μετα δεν το αντέχουμε. όπως και να χει, βρες ενα γιατρό εμπιστοσύνης και θα δεις μεγάλη διαφορά στον εαυτό σου. Αυτή ήταν η διάγνωση. Δε ξέρω τι είναι. Μπορεί να είναι και μετατραυματικό σοκ. Την εποχή που το έπαθα ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου στην οποία έβλεπα ότι σύντομα θα πρέπει να φύγουμε από το σπίτι μας καθώς η μάνα μου χρώσταγε 5 ενοίκια και είχε τρελαθεί και προσπαθούσα να προλάβω κάτι που ήταν ανέφικτο χωρίς κανένα όπλο στα χέρια μου. Αυτό το άγχος να προλάβω και να ελένξω μία κατάσταση εκτός ελέγχου με οδήγησε στο πρώτο χτύπημα. Μακάρι να είχα την ίδια δύναμη τότε που έχω τώρα. Αν η μάνα μου είχε επιλέξει να μείνουμε στο κέντρο καθώς είχαμε και αυτή την επιλογή αντί να πάει στη καταρραμένη συγγενική πολυκατοικία στα νότια προάστια ίσως να είχα αναρρώσει. Λάτρευα το κέντρο και είχα ζήσει τα περισσότερα χρόνια μου εκεί. Εκεί πήγα σχολείο, εκεί ήταν όλα τα στέκια που πήγαινα και διασκέδαζα, οι φίλοι μου, τα πάντα...τα έχασα όλα. Πήγα σε ένα μερός που ούτε το ήξερα στου διαόλου τη μάνα χωρίς καμία συγκοινωνία με ακραία τοξικούς συγγενείς. Αυτό αισθάνομαι κάτα κάποιο τρόπο, το να προλάβω και να ελένξω τη κατάσταση, έχω κάποιο OCD, κρατάω συνέχεια σημειώσεις, προσπαθώ όλα να είναι οργανωμένα και σε τάξη. Αν σκεφτώ/αναλύσω για πολύ με πιάνει αμέσως κρίση και σφίγγομαι για αυτό δεν θα γινόμουν ποτέ προγραμματιστής ή συγγραφέας. Αν ενθουσιαστώ έστω λίγο με πιάνει υπεραερισμός αμέσως για αυτό έχω παρατήσει το competitive gaming. Μακάρι να υπήρχε κουμπί επανεκκίνησης για τον ανθρώπινο εγγέφαλο. Και ο άνθρωπος υπολογιστής είναι οπότε σίγουρα υπάρχει απλά δε ξέρουμε που είναι. Ο εγγέφαλος μου σίγουρα έχει κάνει overload. Σαν να βρίσκομαι σε πόλεμο ένα πράγμα, είμαι διαρκώς σε κατάσταση έντασης και πέφτω στο κρεβάτι για να χαλαρώσω. Αν μια μέρα μαζέψω αρκετά λεφτά να πάρω σπίτι ίσως το πάρω στο κέντρο. Ίσως επιστρέψω και συνεχίσω από εκεί που πέθανα σωστά αυτή τη φορά. Κυριολεκτικά τη μέρα που φύγαμε πέθανα, ήταν ίσως η μόνη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα την αυτοκτονία αλλά δε το έκανα. Το φάντασμα μου έμεινε από τότε. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα