Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε 3-4 μήνες λήγει το συμβόλαιο μου με το σπίτι και αρχίζω να σκέφτομαι σοβάρα αν θα πρέπει να το ανανέωσω ή όχι. Το κόστος είναι υπερβολικά χαμηλό στα 200Ε για 45τμ και για να είμαι ειλικρινής δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι λιγότερο για τη πόλη που ζω (Μεσσήνη) η οποία είναι εξαιρετική ωστόσο δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος. Δε παίρνω την αξία που θέλω αλλά σε αυτό δε φταίει τόσο το σπίτι ή η πόλη όσο το γεγονός ότι δεν ήξερα καλά τον εαυτό μου και όταν έφευγα βιαζόμουν και δε μπορούσα από την Αθήνα να κάνω καλύτερες επιλογές.

Θέλω να σπρώξω τα πράγματα πιο κάτω και από επαρχιακή πόλη να πάω σε χωριό. Ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ είναι για να είμαι κοντά στο χωριό μου που είναι στη Βαλύρα όπου δεν αποκλείεται μελλοντικά να περάσει ακίνητη περιουσία στα χέρια μου καθώς κανείς δεν υπάρχει να τη πάρει και με ενδιαφέρει κυρίως γιατί το έχω πάρει στα σοβαρά να ζήσω εκεί λόγο προβλημάτων υγείας. Παραδόξως είδα ότι η Βαλύρα ανήκει στο δήμο Μεσσήνης και μάλιστα εξυπηρετείται από τις περισσότερες εταιρίες στη Καλαμάτα και τη Μεσσήνη οπότε ότι έχτισα εδώ αυτό το χρόνο δεν θα πάει χαμένο, η στόχευση μου ήταν καλή. 

Ένα πρώτο πρόβλημα που διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου σπίτια για ενοικίαση εκεί πέρα στο διαδίκτυο παρά μόνο πωλήσεις μονοκατοικιών και οικοπέδων. Εκ πρώτης όψεως δε μου κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο καθώς μόνο στη Καλαμάτα και σε πολύ μικρότερο βαθμό στη Μεσσήνη διαφημίζονται σπίτια για ενοικίαση στο διαδίκτυο ενώ η Μεσσηνία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό. Μπορεί να έχει μία λογική αυτό καθώς ο πλυθησμός της Καλαμάτας είναι 50+ φορές μεγαλύτερος από της Βαλύρας και 10 φορές μεγαλύτερος από της Μεσσήνης που είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη στη Μεσσηνία ωστόσο δε πιστεύω ακόμη ότι δεν υπάρχουν μικρά διαμερίσματα για ενοικίαση στα χωριά της Μεσσηνίας αλλά ποιος ξέρει... δεν γνωρίζω τι παίζει με χωριά.

Στόχος μου είναι να πάω σε ακόμη μικρότερο σπίτι στο χωριό μου όπου να είναι γύρω στα 30 τ.μ  και να είμαι εντελώς μόνος χωρίς καθόλου ανθρώπους τριγύρω. Να είμαι πιο μόνος από ποτέ αλλά και το κόστος να πέσει στα όρια του και να γίνει μία ασήμαντη λεπτομέρια όπου ακόμη και τους χειρότερους μήνες μου να μην το αισθάνομαι. Επίσης εκεί δημιουργείται μία καλή προοπτική εξαγοράς του σπιτιού που θα ζω σε βάθος χρόνου και δύσκολα κάτι θα με κουνήσει. 

Είναι λογικό αυτό που ζητάω? Υπάρχουν μικρά διαμερίσματα σε χωριά για ενοικίαση που να έχουν ακόμη μικρότερο κόστος?

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σορρυ αλλα τι ζωη ειναι αυτη που επιλεγεις, για μενα εθναι λιγο οαραξενο το ποστ σου.

Τεσπα οσο αφορα τα σπιτια, 30τμ δεν ξερω αν υπαρχει και μαλιστα σε χωριο,  εσυ που εισαι εκει δεν εχεις ψάξει;

Εγω προτείνω να μεινεις εκει που είσαι

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα βρεις κάτι τόσο μικρό, σε καλή κατάτασταση σε μικρό χωριό. Τέτοια σπίτια χτίζονται/υπάρχουν κυρίως σε μεγαλύτερα χωριά/πόλεις που έχουν κόσμο που θα έρθει και θα φύγει (για εργασία, για σπουδές κτλ). Επιπλέον, σεβαστή η επιλογή σου αλλά αν όντως έχεις θέματα υγείας, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να βρίσκεσαι τόσο μακριά από σοβαρές υποδομές (Νοσοκομείο, γιατρούς κτλ).  

Δημοσ.

Πιο ευκολα βρισκεις ένα τεράστιο σπίτι σε χωριό παρά μικρό,δεν υπάρχει ανάγκη για μικρό σπίτι σε χωριό.Οι ανθρωποι φτιάχνουν σπίτια εκεί για να τα δωσουν και στα παιδιά τους κλπ.Μπορεί να βρεις ένα χωρο αλλά θα είναι μαζί με άλλους κλπ.

Το  να θες να γίνεις ερημίτης δεν το βλεπω και πολύ καλό αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας.Οδηγάς;Εχεις αμάξι;Ψώνια κλπ πως θα κάνεις;Ιντερνετ θα έχεις εκεί;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σορρυ αλλα τι ζωη ειναι αυτη που επιλεγεις, για μενα εθναι λιγο οαραξενο το ποστ σου.

Τεσπα οσο αφορα τα σπιτια, 30τμ δεν ξερω αν υπαρχει και μαλιστα σε χωριο,  εσυ που εισαι εκει δεν εχεις ψάξει;

Εγω προτείνω να μεινεις εκει που είσαι

Είναι δύσκολο να το ψάξω μόνος από εδώ καθώς με χωρίζει μία σεβαστή απόσταση και απαιτείται μεταφορικό μέσο. Μπορώ ίσως να πάρω τηλέφωνο ανθρώπους εκεί κάτι που σκοπεύω να κάνω αλλά θέλω να δω πόσο ρεαλιστικό είναι το εγχείρημα μου.

Εδώ δεν μου αρέσει τόσο το σπίτι. Είναι ένας μεγάλος χώρος αρκετά ψυχοπλακωτικός και το μπαλκόνι που είναι το καλύτερο που έχει να προσφέρει δε βοηθάει καθώς έχει πολλά δέντρα και μεγάλο κήπο σαν στρέμμα έξω και όταν ανοίγω τη πόρτα μπαίνουν κάμποσα έντομα στο σπίτι μου όπως ακρίδες, μέλισσες, κατσαρίδες ακόμη και σαρανταποδαρούσες οπότε ενώ είναι τέλειο το μπαλκόνι δε μπορώ να το χαρώ. Γενικά ξέφυγα από πολλά προβλήματα αλλά δε το έχω χαρεί και τόσο. Δίνω μάχη και θέλω να πάρω κάτι πίσω.

Τα προβλήματα υγείας που έχω μειώνουν την αντοχή μου και το κάνουν δύσκολο να είμαι ανάμεσα σε κόσμο και αυτό είναι κάτι που με αγχώνει. Εδώ πέρα έχει σαφώς πολύ λιγότερο κόσμο και είναι όλα πιο ήρεμα αλλά όχι στο βαθμό που χρειάζομαι. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είμαι τελικά βαμπίρ, έχω πρόβλημα με το φως και τους ανθρώπους, προτιμάω να πάω κάπου μακριά όπου κανείς δεν θα με βλέπει και θα μπορώ να βγαίνω έξω χωρίς να έχω το άγχος αν θα με πιάσει κρίση ή όχι με το άγχος και το αναπνευστικό μου. Ντρέπομαι να βγω έξω κρατώντας τη μαγγούρα η οποία με βοηθάει με το πρόβλημα μου και να ακούω άλλους να σχολιάζουν ή να με ρωτάνε ττι τι θέλω αφού περπατάω κανονικά....

Ας μη μείνουμε στο πρόβλημα μου, το σπίτι με ενδιαφέρει. Πιστεύω αν περάσω ένα διάστημα πιο απομονωμένος ίσως βελτιωθώ ή ίσως απλά ανακαλύψω ότι αυτή η ζωή μου ταιριάζει καλύτερα και τη προτιμάω.  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Είναι δύσκολο να το ψάξω μόνος από εδώ καθώς με χωρίζει μία σεβαστή απόσταση και απαιτείται μεταφορικό μέσο. Μπορώ ίσως να πάρω τηλέφωνο ανθρώπους εκεί κάτι που σκοπεύω να κάνω αλλά θέλω να δω πόσο ρεαλιστικό είναι το εγχείρημα μου.

Εδώ δεν μου αρέσει τόσο το σπίτι. Είναι ένας μεγάλος χώρος αρκετά ψυχοπλακωτικός και το μπαλκόνι που είναι το καλύτερο που έχει να προσφέρει δε βοηθάει καθώς έχει πολλά δέντρα και μεγάλο κήπο σαν στρέμμα έξω και όταν ανοίγω τη πόρτα μπαίνουν κάμποσα έντομα στο σπίτι μου όπως ακρίδες, μέλισσες, κατσαρίδες ακόμη και σαρανταποδαρούσες οπότε ενώ είναι τέλειο το μπαλκόνι δε μπορώ να το χαρώ. Γενικά ξέφυγα από πολλά προβλήματα αλλά δε το έχω χαρεί και τόσο. Δίνω μάχη και θέλω να πάρω κάτι πίσω.

Τα προβλήματα υγείας που έχω μειώνουν την αντοχή μου και το κάνουν δύσκολο να είμαι ανάμεσα σε κόσμο και αυτό είναι κάτι που με αγχώνει. Εδώ πέρα έχει σαφώς πολύ λιγότερο κόσμο και είναι όλα πιο ήρεμα αλλά όχι στο βαθμό που χρειάζομαι. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είμαι τελικά βαμπίρ, έχω πρόβλημα με το φως και τους ανθρώπους, προτιμάω να πάω κάπου μακριά όπου κανείς δεν θα με βλέπει και θα μπορώ να βγαίνω έξω χωρίς να έχω το άγχος αν θα με πιάσει κρίση ή όχι με το άγχος και το αναπνευστικό μου. Ντρέπομαι να βγω έξω κρατώντας τη μαγγούρα η οποία με βοηθάει με το πρόβλημα μου και να ακούω άλλους να σχολιάζουν ή να με ρωτάνε ττι τι θέλω αφού περπατάω κανονικά....

Ας μη μείνουμε στο πρόβλημα μου, το σπίτι με ενδιαφέρει. Πιστεύω αν περάσω ένα διάστημα πιο απομονωμένος ίσως βελτιωθώ ή ίσως απλά ανακαλύψω ότι αυτή η ζωή μου ταιριάζει καλύτερα και τη προτιμάω.  

Φίλος για αρχή μην δίνεις σημασία τι λένε οι άλλοι.Να πανε να μαμηθούν.Σε ένα χωριό φοβάμαι ότι θα είναι χειρότερα απο άποψη περίεργων.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πιο ευκολα βρισκεις ένα τεράστιο σπίτι σε χωριό παρά μικρό,δεν υπάρχει ανάγκη για μικρό σπίτι σε χωριό.Οι ανθρωποι φτιάχνουν σπίτια εκεί για να τα δωσουν και στα παιδιά τους κλπ.Μπορεί να βρεις ένα χωρο αλλά θα είναι μαζί με άλλους κλπ.

Το  να θες να γίνεις ερημίτης δεν το βλεπω και πολύ καλό αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας.Οδηγάς;Εχεις αμάξι;Ψώνια κλπ πως θα κάνεις;Ιντερνετ θα έχεις εκεί;

Δοκίμασα ήδη τη ζωή του ερημίτη αυτό το χρόνο στη Μεσσήνη και έλυσα όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αδυναμία μου. Η Βαλύρα όπως το βλέπω πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες με εδώ πέρα. Λογικά έχει ίντερνετ, ντελίβερι από σούπερμαρκετ, ασθενοφόρο από καλαμάτα, κάλυψη από επαγγελματίες/καταστήματα στη Καλαμάτα. Εδώ οι περισσότεροι εξυπηρετούν όλη τη Μεσσηνία πόσο μάλλον τη Βαλύρα που ανήκει στο δήμο Μεσσήνης και είναι σχετικά κοντά στη Καλαμάτα. Εδώ πηγαίνουν γαργαλιάνους, δεν θα πάνε Βαλύρα?

Για αυτό λέω, ότι ο χρόνος που πέρασα εδώ δεν ήταν σπατάλη, ότι έχω εδώ λογικά θα το έχω και εκεί ακριβώς το ίδιο. Πιθανόν η μετακίνηση μου εκεί να είναι πιο εύκολη καθώς μπορώ να πάρω κάποιο αμαξίδιο για εκεί.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
Μόλις τώρα, aizensama24 είπε

Δοκίμασα ήδη τη ζωή του ερημίτη αυτό το χρόνο στη Μεσσήνη και έλυσα όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αδυναμία μου. Η Βαλύρα όπως το βλέπω πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες με εδώ πέρα. Λογικά έχει ίντερνετ, ντελίβερι από σούπερμαρκετ, ασθενοφόρο από καλαμάτα, κάλυψη από επαγγελματίες/καταστήματα στη Καλαμάτα. Εδώ εξυπηρετούν όλη τη Μεσσηνία πόσο μάλλον τη Βαλύρα που ανήκει στο δήμο Μεσσήνης και είναι σχετικά κοντά στη Καλαμάτα. Εδώ πηγαίνουν γαργαλιάνους, δεν θα πάνε Βαλύρα?

Για αυτό λέω, ότι ο χρόνος που πέρασα εδώ δεν ήταν σπατάλη, ότι έχω εδώ λογικά θα το έχω και εκεί ακριβώς το ίδιο. Πιθανόν η μετακίνηση μου εκεί να είναι πιο εύκολη καθώς μπορώ να πάρω κάποιο αμαξίδιο για εκεί.

Κάνε το,ψάξτο καλά και πήγαινε.Και αν δεις ότι δεν σε βολευει ,ξαναγυρνάς στο Νησί.Δεν χάνεις και τίποτα.

Δημοσ.

Χειροτερα απο τη Μεσσηνη σε ανθρωπους δε θα βρεις,οπου και να πας καλα θα εισαι.

Απο την αλλη,εσυ λες οτι ειναι "εξαιρετικη",οποτε ειτε εχεις λαθος οπτικη,ειτε δεν την εζησες καθολου,περαν απο σουπερμαρκετ και ισως καμια βολτα στην πλατεια.

• Like 1
Δημοσ.

Για να βρεις σπίτι,  ειδικά σε χωριό, πρέπει να πας επιτόπου να ψάξεις. Ή  στη χειρότερη να ρωτήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει αυτό. Δύο ερωτήσεις σε τυχαία άτομα του χωριού να κάνεις όσο ναναι θα ξέρουν να σου πουν ότι νοίκιαζεο ο τάδε και ο τάδε. 

Δημοσ.

Καλημέρα , ένα προκάτ ή ένα τροχόσπιτο με 12-15.000 ευρώ θα σε καλύψει , βλέπω εκπομπή στην συνδρομιτική με μικρά σπίτια , πολύ καλή φάση. Δεν θα βρεις έτοιμο να νοικιάσεις με λιγότερα από 80 τμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ασχολείται κανείς να νοικιάσει σε χωριο γιατί δεν θα πάει να μείνει και κανεις. Πρέπει να ρωτήσεις κατοίκους στο χωριό. Είναι αρκετά πιθανό να σε αφήσουν και τσάμπα να μείνεις και απλά να το συντηρείς και να πληρώνεις τους λογαριασμους. 

Πολλοί έχουμε σπίτια σε χωριά και είναι μόνιμα οικονομικά βαρίδια μιας και πληρωνουμε χωρίς να πηγαίνουμε ποτέ. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Υπάρχουν μικρά διαμερίσματα σε χωριά για ενοικίαση που να έχουν ακόμη μικρότερο κόστος?

Σε γενικές γραμμές στα χωριά όχι, δεν υπάρχουν μικρά διαμερίσματα, ή πιο σωστά δεν υπάρχουν καν διαμερίσματα γιατί δεν υπάρχουν καν πολυκατοικίες. Μονοκατοικίες έχουν συνήθως, και σχετικά μεγάλες.

Όσο για το κόστος εξαρτάται, τα σπίτια κάποια χωριά για κάποιους λόγους έχουν υψηλά ενοίκια, ενώ σε άλλα έχουν πολύ χαμηλά.

Δημοσ.

εχεις κατι δικο σου στο χωριο? εχεις μονιμη εργασια και που? εχεις καποιο εισοδημα? εχεις καποια σχεση που σε δεσμευει? εχεις γονεις που θα ηθελες να εισαι κοντα? παντως και η μεσσηνη ειναι κοντα στην καλαματα και με ευκολη προσβαση και η βαλυρα δεν ειναι κανενα χωριο απομονωμενο. εχει ευκολη προσβαση τοσο σε καλαματα οσο και σε μεσσηνη αλλα και στα γυρω χωρια που οσα ειναι κατω ειναι αρκετα ανεπτυγμενα. ειναι και κοντα στην βιπε του μελιγαλα και κοντα στην εθνικη. το οτι σκεφτεσαι στο μελλον οτι μπορει κατι να γινει δικο σου δεν μου λεει τιποτα. κοιτα το τι εχεις τωρα στο ονομα σου και πραξε αναλογα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...