Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα άυπνα αλάνια μου.

Τελευταία έχω χάσει τον ύπνο μου με το ρημαδομηχάνημα μου.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν καποιο μήνα,όταν με windows 7 ( δε θελω σχόλια τα 7 γ@μουν και σφαζουν )  είδα να  χάνεται ο ένας δισκος ( φοραει 4 ) .

Θεώρησα οτι έφταιγε ο δίσκος,και συνέχισα τη ζωη μου, όπως μπορούσα.

Μετά απο μερικές ημέρες, ο δίσκος εμφανίστηκε ξανα,απο μόνος του.

Στην πορεία όμως τα windows άρχισαν να σέρνονται,να κάνουν 5 λεπτά να μπουν στην επιφάνεια , να μην μπαίνουν κάθολου κάτι φορές,και άλλα πολλά.

Κάποια στιγμή το πήρα απόφαση οτι θα πρέπει να κάνω φορμάτ,και να προχωρήσω πλέον σε 10ρια.

Πονοκέφαλος,καθως έχω απειρα προγράμματα,σπασμένα και μη , και  γενικά πολλα που έπρεπε να προσέξω πριν κανω το φορματ.

Ολα καλα,φρεσκαδούρης πλεον με τα 10ρια,το μήχανημα πάει καλα αλλα οχι σφαίρα( γερακος ο Evo με 93% υγεια ) και αρχιζω να περνάω προγράμματα σιγά σιγά.

Ξάφνου,βλεπω να αποσυνδέεται το wifi ( έχασε τη συσκευή σα να μην είχε οδηγούς ), σπαστικο γκλιν γκλον και μένω στον αέρα. Μετα απο λιγο αλλο γκλον γκλιν,και επανέρχεται το wifi.  Βλέπω όμως το utorrent να ουρλιάζει, γιατι είχε χάσει το δίσκο που αποθηκεύονταν τα torrents . 

Μετά απο αναζήτηση συσκευών,είδε πάλι το δίσκο , ο οποίος ήταν  εκείνος που χάσαμε τότε με τα 7ρια.

Κατέληξα οτι έφταιγε αυτός ο δίσκος ,και τον απομόνωσα ,καθώς αυτό το βιολι συνεχίστηκε πολλές φορές ,ακομα και μετα απο νεο φορματ.

Αποφασίζω να αλλάξω δίσκο,αφου εχω αποκλείσει οτι μπορεί να φταινε οι μνημες,ή η καρτα ηχου.

Το ίδιο βιολί συνεχίστηκε και με τον νεο SSD. Η συχνότητα του προβλήματος άλλαζε ανάλογα με το τι καιρό είχε εξω , φτασαμε να χανουμε και το ποντικι και το wifi και το δισκο πολλες φορες τη μερα, αλλα καποιες αλλες μέρες ελάχιστες,εως καμία.

Το πράγμα είναι φοβερά εκνευριστικό, ίσως να χρειαστώ και  πληκτρολόγιο αν συνεχιστεί αυτη η κατάσταση ( ξέρετε τι εννοώ ) .

Οι δίσκοι που χανόντουσαν ηταν και σε θύρα USB ( dock ) και σε κανονικo SATA.

Φοράει μητρική gigabyte,AMD AM2+ ,8G Ram,radeon R7 200, 3 δίσκους σε SATA και εναν σε USB dock.

Edit Τροφοδοτικο Thermaltake TR2-550, εχει δουλεψει φουλ 2 χρονια.

Μετά απο όλα αυτά,προσπαθω να σκεφτώ τι μπορεί να προκαλεί τέτοια άκυρα μεταξύ τους προβληματα.

Υπάρχει περιπτωση να ευθύνεται το τροφοδοτικό; Ο υπολογιστής δεν έιχε πρόβλημα στην εκκίνηση του σε θεμα hardware,μόνο μετά απο restart δοκίμασε επιδιορθώσεις.

Επίσης,δε μπορώ να βγάλω όλες τις συσκεύες,καθώς τα χρειάζομαι ολα οταν ειμαι στο pc,και αν το αφήσω χωρίς δισκους ενώ λείπω δε θα ξέρω αν έβγαλε σφαλμα ,καθώς μετα απο λιγο επανέρχεται μονο του το wifi .

Κάποιος συνάδελφος τεχνικός μου είπε οτι μπορεί να ειναι και το chipset, αλλά δεν είναι καιρός να αλλάζουμε μητρικές τώρα.

Υπάρχει κάποιος που να έχει συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα;

Ευχαρίστω,συγγνώμη για το σεντόνι,ελπίζω να μην αποτρέψει πολλούς απο το να το διαβάσουν, γιατί πραγμάτικα πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, catmaster είπε

Κατα 99% είναι το τροφοδοτικό 

Πόσο σίγουροι είμαστε για αυτό;

Το έχεις συναντήσει ξανά,η μιλάμε   θεωρητικά;

Το ξυλώνω τώρα αν το έχεις συναντήσει πάλι,και θα το βασανίσω πριν το πετάξω.

Δημοσ.

Φίλε μου που γουστάρεις και SoA (μπράβο τέτοια θέλω να βλέπω), δεν θέλω να σε δυσαρεστήσω αλλά μάλλον έχει δίκιο ο συνάδελφος.

Αν και δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος αν δεν τεστάρω διάφορα πράγματα στο pc προσωπικά, όποτε έχω συναντήσει πολλά  προβλήματα που φαίνεται να είναι "άκυρα" μεταξύ τους, πάντα το θέμα ήταν η μητρική.

Επίσης έτυχε και ένας φίλος είχε ένα πολύ παρόμοιο πρόβλημα πριν κάτι μήνες. Random overheat της cpu και sata slots να χαλάνε μόνα τους. Αυτός είχε θέμα και με τις ταχύτητες της ram , οπότε την ψιλιάστικα κατευθείαν ότι φταίει η μητρική αλλά έτσι όπως μας τα λες, μάλλον και συ για αλλαγή μητρικής πας..

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, XristosSp είπε

Επίσης έτυχε και ένας φίλος είχε ένα πολύ παρόμοιο πρόβλημα πριν κάτι μήνες. Random overheat της cpu και sata slots να χαλάνε μόνα τους. Αυτός είχε θέμα και με τις ταχύτητες της ram , οπότε την ψιλιάστικα κατευθείαν ότι φταίει η μητρική αλλά έτσι όπως μας τα λες, μάλλον και συ για αλλαγή μητρικής πας..

Ξέχασα να αναφέρω οτι ο επεξεργάστης ανέβαζε θερμοκρασία στο άκυρο.

Συγκεκριμένα: Είχα βαλει πάστα πριν κανα 3μηνο,αλλα δοκιμαστικά,καθως ηταν φθηνή.

Είδα αυξημένες θερμοκρασίες αρχές Μάρτη,και όταν έλυσα την ψύκτρα η πάστα είχε σχεδον εξαφανιστει.

Άλλαξα παστα,εβαλα παλι την φθηνή καθώς μου ειχε τελειώσει η ΜΧ4,για να δω παλι ανεβασμενες θερμοκρασιες πριν 3 μερες ( 15 μερες μετα την αλλαγη ) .

Παλι η πάστα ειχε σχεδόν χαθεί,οπου και έβαλα ΜΧ4,αλλα οι θερμοκρασίες συνέχισαν να ανεβαίνουν μεχρι 80 την ίδια μερα.

Την επόμενη ηταν στους 40 σε idle.

5 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Φίλε μου που γουστάρεις και SoA

'Αν το λύσουμε σου φτιάχνω custom logo με το όνομα της πόλης σου,αν κοιτάξεις προσεκτικά δε γραφει "California" αλλα "Kalamata",με την ιδια ακριβως γραμματοσειρα :P

7 λεπτά πριν, XristosSp είπε

μάλλον και συ για αλλαγή μητρικής πας..

Ειρωνία,πούλησα ανώτερο σετακι πριν 15 μερες..

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Άλλαξα παστα,εβαλα παλι την φθηνή καθώς μου ειχε τελειώσει η ΜΧ4,για να δω παλι ανεβασμενες θερμοκρασιες πριν 3 μερες ( 15 μερες μετα την αλλαγη ) .

Παλι η πάστα ειχε σχεδόν χαθεί,οπου και έβαλα ΜΧ4,αλλα οι θερμοκρασίες συνέχισαν να ανεβαίνουν μεχρι 80 την ίδια μερα.

Κοίτα για την φτηνή που λες δεν ξέρω αλλά η MX4 είναι πολύ καλή, και 80ρια να βάραγε για ώρες δύσκολο να έχει εξαφανιστεί, εδώ παίρνει και λίγες μέρες χρήση να στεγνώσει σωστά και να σταθεροποιηθούν οι θερμοκρασίες. Μήπως βάζεις πολύ λίγη? Το βάζεις καλά το cooler?

Όταν ανεβάζει θερμοκρασίες διαρκεί για λίγα λεπτά  και μετά επανέρχεται ή μένει εκεί? 

Τώρα για το τροφοδοτικό που είπε το παλικάρι από πάνω, αν και δεν νομίζω, υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Αν έχεις κάποιο άλλο εύκαιρο ή έστω να δανειστείς για λίγο από κανένα φίλο να το δοκιμάσεις και αυτό, να φύγει από την μέση η πιθανότητα πριν πας σε αλλαγές.

Άμα ήμουν εκεί κοντά θα σου έφερνα εγώ να δούμε αλλά από Αθήνα και με τις καραντίνες που μας έχουν φάει δύσκολο :P.

Έχεις κάποιο εσωτερικό δίσκο που σου δουλεύει πάντα? Αν ναι τότε δοκίμασε να βάλεις αυτόν που εξαφανιζόταν σε εκείνο το slot να δεις αν θα τον διαβάζει.

14 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αν το λύσουμε σου φτιάχνω custom logo με το όνομα της πόλης σου,αν κοιτάξεις προσεκτικά δε γραφει "California" αλλα "Kalamata",με την ιδια ακριβως γραμματοσειρα

Χαχαχα να σου πω την αλήθεια δευτερόλεπτα πριν απαντήσεις το παρατήρησα και μπήκα στο προφίλ σου να δω την εικόνα καλύτερα να το σιγουρέψω! Ωραίος! Μέσα! χαχαχ

16 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ειρωνία,πούλησα ανώτερο σετακι πριν 15 μερες..

Κρίμα, αλλά που να το περιμένεις και συ.. Από την  άλλη τουλάχιστον δεν θα σου πάει και πολύ ακριβά αλλαγή μητρικής, καλύτερα από τροφοδοτικό πιστεύω που δεν θα πρότεινα ποτέ σε κανέναν να πάρει φτηνιάρικο.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Κοίτα για την φτηνή που λες δεν ξέρω αλλά η MX4 είναι πολύ καλή, και 80ρια να βάραγε για ώρες δύσκολο να έχει εξαφανιστεί, εδώ παίρνει και λίγες μέρες χρήση να στεγνώσει σωστά και να σταθεροποιηθούν οι θερμοκρασίες. Μήπως βάζεις πολύ λίγη? Το βάζεις καλά το cooler?

Η ΜΧ μπηκε τωρα,ή φθηνή ήταν που σχεδόν εξαφανιζοταν.

4 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Όταν ανεβάζει θερμοκρασίες διαρκεί για λίγα λεπτά  και μετά επανέρχεται ή μένει εκεί? 

Κλείνω chrome  και επανέρχεται.

5 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Αν έχεις κάποιο άλλο εύκαιρο

θα δανειστώ απο το συνάδελφο,αυτα που έχω εδω ειναι αμφιβόλου κατάστασης.

Θα μετρήσω και το δικό μου,κάπου έχω εναν μετρητή για τροφοδοτικά,αλλα και εκείνος δεν ειναι πολυ αξιόπιστος.

7 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Έχεις κάποιο εσωτερικό δίσκο που σου δουλεύει πάντα?

Μόνο ο SSD νομιζω.

8 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Χαχαχα να σου πω την αλήθεια δευτερόλεπτα πριν απαντήσεις το παρατήρησα και μπήκα στο προφίλ σου να δω την εικόνα καλύτερα να το σιγουρέψω! Ωραίος! Μέσα! χαχαχ

26 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Στείλε τι θές να γράφει,να στο σενιάρω μόλις μπορέσω,κάποτε είχε δει το logo ενα παιδί απο εδω μεσα,και μου ζήτησε να του το φτιάξω να γράφει Πρέβεζα,για να φτιάξει μπλουζάκι για τα γενέθλια του αδερφου του.
Παμε γερα SAMCRO !!

• Like 1
Δημοσ.

Α να προσθέσω ότι έχω δει πολλές μητρικές της gigabyte να κάνουν περίεργα πράγματα. Και εγώ είχα gigabyte στο παρελθόν και είχε πάθει ένα τρελό κοκομπλόκο με τις ram που  έπρεπε να κάνω reset CMOS , να βάλω 1 stick να ανοίξω το pc και μετά να το ξανακλείσω και να επαναλάβω βάζοντας 1-1 τα 4 sticks για λειτουργήσει!

Φυσικά δεν ξαναπήρα gigabyte από τότε. Μόνο asus και έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Κλείνω chrome  και επανέρχεται.

Αρχίζω να σιγουρεύομαι πιο πολύ ότι είναι η μητρική. Στο κάνει μόνο στο chrome ή γενικά όταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιεί αρκετή ram?

5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Μόνο ο SSD νομιζω.

Για βάλε τον άλλο δίσκο εκεί και τον SSD που δουλεύει στο slot που χάλαγε να δεις.

6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Στείλε τι θές να γράφει,να στο σενιάρω μόλις μπορέσω,κάποτε είχε δει το logo ενα παιδί απο εδω μεσα,και μου ζήτησε να του το φτιάξω να γράφει Πρέβεζα,για να φτιάξει μπλουζάκι για τα γενέθλια του αδερφου του.
Παμε γερα SAMCRO !!

Χαχαχα αυτά είναι! Έτσι SAMCRO για πάντα! 

Ωραία η ιδέα για το μπλουζάκι, αλλά μην σου πω θα το κάνω patch για το δερμάτινο! :P Θα σου στείλω μήνυμα για το logo αλλά να λύσουμε και το θέμα σου πρώτα!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, XristosSp είπε

Μόνο asus και έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Kαλα γι αυτο μην βαζεις το χερι σου στη φωτια......

Εγω τα ιδια τα ειχα με asus....775,1150,1155.

Ειναι πολλες μητρικες που δεν γουσταρουν καποια τσιπακια με τιποτα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Το τροφοδοτικό τελικά ποιο είναι και πόσο χρονών;

Εχεις δικιο,δεν το εγραψα.

Thermaltake TR2-550.

Το εχω δουλεψει εγω 2 χρονια καθημερινα,πιο πριν το ειχε ενας φιλος αλλα καθοταν καποια χρονια,δε δουλεψε ουσιαστικα μεχρι να το παρω εγω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JDROGAS είπε

Kαλα γι αυτο μην βαζεις το χερι σου στη φωτια......

Εγω τα ιδια τα ειχα με asus....775,1150,1155.

Ειναι πολλες μητρικες που δεν γουσταρουν καποια τσιπακια με τιποτα.

Καλά το χέρι μου στην φωτιά δεν το βάζω για τίποτα που έχει σχέση με ηλεκτρονικά! Απλά εδώ και κάτι χρόνια που χρησιμοποιώ κυρίως asus δεν μου έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα!

Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Εχεις δικιο,δεν το εγραψα.

Thermaltake TR2-550.

Το εχω δουλεψει εγω 2 χρονια καθημερινα,πιο πριν το ειχε ενας φιλος αλλα καθοταν καποια χρονια,δε δουλεψε ουσιαστικα μεχρι να το παρω εγω.

Ωχ! Να σου πω την αλήθεια δεν αλλάζεις και ένα τροφοδοτικό? :P Τα thermaltake δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Εγώ προσωπικά δεν έχω "συναντήσει" και πολλά σε builds αλλά έχω δει και σε βίντεο ξένους τεχνικούς που έχουν πιάσει άπειρα pc στα χέρια τους και λένε ότι τα thermaltake βγάζουν θέματα και συχνά.

+ Το ότι η thermaltake δίνει μόνο 3 χρόνια εγγύηση ενώ άλλες εταιρίες που θεωρώ αξιόπιστες για psu όπως evga ας πούμε δίνουν 7+ λέει κάτι..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Πόσο σίγουροι είμαστε για αυτό;

Το έχεις συναντήσει ξανά,η μιλάμε   θεωρητικά;

Το ξυλώνω τώρα αν το έχεις συναντήσει πάλι,και θα το βασανίσω πριν το πετάξω.

Όπως έγραψα , 99,9% σίγουρος , και το έχω ξανασυναντησει. Σε τελική είναι γρήγορη δοκιμή swap&boot που λέμε και θα φανεί σχεδόν αμέσως με ενα καλό δυνατό ψησιμο με prime95 και μερικές μεταφορές μεγάλων αρχείων στο spinning rust.
Μην το βασανίσεις θα σου καταραστεί τη συνθεση 😛 

η πάστα είχε σχεδον εξαφανιστει.

αυτό να πω την αλήθεια μου δεν το εχω ματαδεί , εχω δει να γινεται η παστα σαν πουδρα , αλλα να την τρωει η cpu δεν...

οι θερμοκρασίες συνέχισαν να ανεβαίνουν μεχρι 80 την ίδια μερα

αν δεν ειναι βιδωτη η ψυκτρα , δες και αν πατανε σωστα τα spring clips , τσεκαρε και αν γυρίζει καλα το φουρφουρι την ώρα που ειναι κάτω απο φορτίο το μηχάνημα

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μόνο ο SSD νομιζω.

Ο ssd τραβαει απο το rail των 5v , ενω ο μηχανικός παντα απο το rail των 12 και έχει και μεγάλη διαφορά σε amps όταν ξεκινάει. Δοκιμές για φορτία με spinning rust καλυτερα.

20 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Thermaltake TR2-550.

Μάλλον έχω πέσει μέσα ...για κανε μια σκατζα με άλλο psu και τρεξε ενα prime95.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, catmaster είπε

Μάλλον έχω πέσει μέσα ...για κανε μια σκατζα με άλλο psu και τρεξε ενα prime95

Εγώ πήγαινα προς μητρική γιατί έχω συναντήσει παρόμοια περίεργα και πάντα έφταιγε η μητρική αλλά μόλις είπε το psu άρχισα να πιστεύω και γω ότι μπορεί να το πέτυχες, για να είμαι ειλικρινείς.

Ότι και να ναι, σίγουρα να δοκιμάσει ένα psu πριν κάνει κάποια αλλαγή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, catmaster είπε

Όπως έγραψα , 99,9% σίγουρος , και το έχω ξανασυναντησει. Σε τελική είναι γρήγορη δοκιμή swap&boot που λέμε και θα φανεί σχεδόν αμέσως με ενα καλό δυνατό ψησιμο με prime95 και μερικές μεταφορές μεγάλων αρχείων στο spinning rust.
Μην το βασανίσεις θα σου καταραστεί τη συνθεση 😛 

Ειναι ηδη καταραμενη απο τον προηγουμενο :P
Ετρεξα 5 λεπτα  prime με το thermaltake,αλλα εχει ενα ηχειο το pc  που οταν παει πανω απο 83 βαθμους πρηζει μπαλες,και αυτο δουλεψε στους 89 σταθερα.

Δεν ειδα τιποτα περιεργο.

3 λεπτά πριν, XristosSp είπε

Εγώ πήγαινα προς μητρική γιατί έχω συναντήσει παρόμοια περίεργα και πάντα έφταιγε η μητρική αλλά μόλις είπε το psu άρχισα να πιστεύω και γω ότι μπορεί να το πέτυχες, για να είμαι ειλικρινείς.

Τα συμπτωματα παντως που ανεφερες παραπανω ταιριαζουν με τα δικα μου.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...