Προς το περιεχόμενο

50cc Με δίπλωμα αυτοκινητου

elmario88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως είναι απαράδεκτοι που δεν ανοίγουν τις σχολές οδηγών, έστω για τα δίκυκλα.

Δηλαδή τι κίνδυνος υπάρχει για μετάδοση του ιού στο δίκυκλο στα μαθήματα και στην εξέταση;

Αντ' αυτού, διάβαζα ότι περιμένουν πάνω από 50.000 υποψήφιοι και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ενδιαφερόμενων.

Όταν θα ανοίξουν η λίστα αναμονής θα είναι τεράστια, δε θα βγάζεις άκρη με τις σχολές για να κλείσεις μαθήματα και το πράγμα θα πάει ακόμα πιο πίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, Nabuko είπε

Το παπί τα έχει, εσύ όχι

Φιλαράκι όπως αναφέρω και πάνω σου είπα τι μου λείπει και για ποιους λόγους μου λείπει λόγω πανδημίας... Αν έχεις μία απάντηση στην ερώτησή μου σωστή απάντα αλλιώς τι ασχολείσαι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nika81995 είπε

Φιλαράκι όπως αναφέρω και πάνω σου είπα τι μου λείπει και για ποιους λόγους μου λείπει λόγω πανδημίας... Αν έχεις μία απάντηση στην ερώτησή μου σωστή απάντα αλλιώς τι ασχολείσαι...

Ο έλεγχος είναι η περίπτωση που πρέπει να σε απασχολεί λιγότερο. Αναλόγως την αυστηρότητα θα έχεις πρόστιμο έως δικάσιμο σε πταισματοδικείο.

Αυτό που πρέπει να σε νοιάξει είναι τι θα γίνει άμα εμπλακείς σε τροχαίο συμβάν (ατύχημα-δυστύχημα) είτε έχει υλικές ζημιές είτε έχει και τραυματισμούς ή θάνατο.

Σε αυτή τη περίπτωση είσαι 

1) ανασφάλιστος

2) δίχως δίπλωμα ικανότητας

Σημαίνουν τα εξής:

Εκτός του οικονομικού πρόστιμου θα έχεις κατάσχεση οχήματος, αυτόφωρο και δικαστήριο. Εφόσον στο δικαστήριο προσκομιστούν στοιχεία οτι ούτε δίπλωμα έχεις ούτε ασφάλεια στο μηχανάκι η ασφαλιστική του άλλου οχήματος μπορεί να σου πάρει και τα σώβρακα για τα 

α) δικαστικά έξοδα

β) υλικές ζημιές

γ) αποζημίωση για τα νοσήλεια και τις ηθικές βλάβες (σε απλό ατύχημα) ή αποζημίωση για ψυχική οδύνη (αν σκοτώσεις κάποιον)

Για να συμβεί ένα τροχαίο όσο προσεκτικός και να είσαι δε ξέρεις τι κάνει αυτός που συναντάς στο δρόμο. Μια λάθος τιμονιά, μια αφηρημάδα, ένα λάδι λακούβα στο δρόμο που θα πατήσεις και θα χάσεις τον έλεγχο στο μηχανάκι μπορεί να πέσεις πάνω σε πεζό ή να βγει πεζός ξαφνικά στο δρόμο και να τον πάρεις παραμάζωμα με τραυματισμό ή θάνατο.

Αν η άλλη πλευρά δει οτι δεν είσαι νόμιμος θα κοιτάξει να σε λιώσει σα κουνούπι και καλά θα κάνει εφόσον πήρες όχημα στο δρόμο δίχως χαρτιά.

Ναι ζούμε σε μια κωλοχώρα ανοργάνωτη που πολλά πράγματα λειτουργούν λάθος ή καθόλου.

Αυτό δε δικαιολογεί να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει αψηφώντας νόμους και επιβαρύνοντας το σύστημα με μια ακόμα παρανομία.

24χρονών είσαι. Μυαλό έχεις να σκεφτείς τι θα κάνεις.

Επεξ/σία από greekfragma

47 λεπτά πριν, nika81995 είπε

Αν έχεις μία απάντηση στην ερώτησή μου σωστή απάντα αλλιώς τι ασχολείσαι.

Σου απάντησα, αν δεν μπορείς να αντιληφθείς δεν φταίω εγώ

• Like 1

Δίπλωμα αυτοκινήτου έχεις;

Στο νησί υπάρχει έστω και μία σχολή οδηγών;

Αν ναι και στα δύο, όπου να 'ναι θα ανοίξουν οι σχολές, θα κάνεις τα 5 μαθήματα, θα κάνεις ανανέωση του διπλώματος και θα είσαι ΟΚ.

Πότε θα πας στο νησί;

56 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν ναι και στα δύο, όπου να 'ναι θα ανοίξουν οι σχολές, θα κάνεις τα 5 μαθήματα, θα κάνεις ανανέωση του διπλώματος και θα είσαι ΟΚ.

Θα πρέπει να περιμένει 3 χρόνια ακόμα

3 ώρες πριν, phanispal είπε

Πότε θα πας στο νησί;

Δεν έχω καθόλου φίλε την περίοδο που είχα πάει στην σχολή για τα παράβολα και για όλη την διαδικασία μετά από 2 μέρες έκλεισαν και όταν άνοιξαν για 3 μήνες είμουν τσιτο μένος από  οικονομικής πλευράς ..Τώρα που είχα λίγο καλύτερη οικονομική άνεση ήταν κλειστά...Και στο νησί σίγουρα δεν πρόλαβενω γτ θα δουλεύω νύχτα 12 ώρες και με πολύ πίεση...Αλλά θέλω να μάθω σε περίπτωση που με σταματήσουν θα με γράψουν η θα ακολουθήσει και η διαδικασία αυτοφώρου και ξηλωμα πινακίδες;;

9 λεπτά πριν, nika81995 είπε

Δεν έχω καθόλου φίλε την περίοδο που είχα πάει στην σχολή για τα παράβολα και για όλη την διαδικασία μετά από 2 μέρες έκλεισαν και όταν άνοιξαν για 3 μήνες είμουν τσιτο μένος από  οικονομικής πλευράς ..Τώρα που είχα λίγο καλύτερη οικονομική άνεση ήταν κλειστά...Και στο νησί σίγουρα δεν πρόλαβενω γτ θα δουλεύω νύχτα 12 ώρες και με πολύ πίεση...Αλλά θέλω να μάθω σε περίπτωση που με σταματήσουν θα με γράψουν η θα ακολουθήσει και η διαδικασία αυτοφώρου και ξηλωμα πινακίδες;;

πρόστιμο πινακίδες ακινητοποίηση κατάσχεση του παπιού και αυτόφωρο.

για τα υπόλοιπα που σου γραψα για τροχαίο ελαφρύ ή σοβαρό διάβασες ή τα προσπέρασες;

• Like 1

• 2 χρόνια αργότερα...

Καλησπέρα εχω διπλωμα αυτοκινηρου και έχουμε ένα μηχανακι 49cc(σε άλλο ονομα)   και σκέφτομαι  να το κυκλοφορησω. 

Για 2023 και  125cc ξέρω ότι θες πάλι διπλωμα... 200ευρω φακελάκι  για μόνο 5 μαθήματα  .

Για αυτό το μηχανάκι τι χρειάζεται τέλη κυκλοφορίας,  ασφαλεια που να γράφει και το όνομα μου και κρανος ? 

8 hours ago, xphobus said:

Καλησπέρα εχω διπλωμα αυτοκινηρου και έχουμε ένα μηχανακι 49cc(σε άλλο ονομα)   και σκέφτομαι  να το κυκλοφορησω. 

Για 2023 και  125cc ξέρω ότι θες πάλι διπλωμα... 200ευρω φακελάκι  για μόνο 5 μαθήματα  .

Για αυτό το μηχανάκι τι χρειάζεται τέλη κυκλοφορίας,  ασφαλεια που να γράφει και το όνομα μου και κρανος ? 

Το 50αρι θέλει άλλο δίπλωμα ΑΜ,    δεν πάει με το ότι έχεις αυτοκινήτου 

Θέλει τέλη κυκλοφορίας, αν έχεις χρόνια να το ανανεώσεις θέλει ανανέωση και τα προηγούμενα,  θέλει ασφάλεια που πάει στο όνομα του κατόχου και να φυσικά κράνος

5 minutes ago, sdikr said:

Το 50αρι θέλει άλλο δίπλωμα ΑΜ,    δεν πάει με το ότι έχεις αυτοκινήτου 

Θέλει τέλη κυκλοφορίας, αν έχεις χρόνια να το ανανεώσεις θέλει ανανέωση και τα προηγούμενα,  θέλει ασφάλεια που πάει στο όνομα του κατόχου και να φυσικά κράνος

άμα δώσει 200 φακελάκι για αέρα μαθήματα έχει και 200 για το πρόστιμο για κράνος.

Ο οδηγός που επιθυμεί να οδηγεί ελαφρύ δίκυκλο, έχει την υποχρεώση να γνωρίζει πως, για μηχανάκι 50 κ.εκ. και εφόσον πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν χρειάζεται να κάνει κάποια μετατροπή στο δίπλωμα αυτοκινήτου που κατέχει.

4troxoi 

3 hours ago, xphobus said:

Ο οδηγός που επιθυμεί να οδηγεί ελαφρύ δίκυκλο, έχει την υποχρεώση να γνωρίζει πως, για μηχανάκι 50 κ.εκ. και εφόσον πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν χρειάζεται να κάνει κάποια μετατροπή στο δίπλωμα αυτοκινήτου που κατέχει.

4troxoi 

Αν και δεν βρήκα το ΦΕΚ, αναφέρουν και άλλοι πως όντως οδηγάς και 50αρι (AM) με δίπλωμα αυτοκινήτου.

i stand corrected

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...