Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εγινε αλλαγη σκληρου φορμαρισμενου στο εν λογω λαπτοπ.

Μπορω να βαλω windows 7 και αν ναι,πως?Γιατι δεν διαβαζει usb boot μεχρι στιγμης και εχω πελαγωσει

Ευχαριστω

Δημοσ.

Επιλέγετε δηλαδή το στικάκι με π.χ. F12 και δεν κάνει boot;

Με ποιο πρόγραμμα ετοιμάσατε τα Windows στο στικάκι;

Δημοσ.

Αν έχει στο bios ενεργοποιημένη επιλογή για secure boot απενεργοποίησε την και κάνε επανεκκίνηση.

Το usb ετοίμασε το με το rufus και πειραματίσου αν δουλέψει με mbr ή gpt.

4 ώρες πριν, gponiris είπε

Εγινε αλλαγη σκληρου φορμαρισμενου στο εν λογω λαπτοπ.

Τι εννοείς με αυτό; Ο νέος δίσκςο είχε ήδη φορμαριστεί και ετοιμαστεί σε άλλο σύστημα;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Επιλέγετε δηλαδή το στικάκι με π.χ. F12 και δεν κάνει boot;

Με ποιο πρόγραμμα ετοιμάσατε τα Windows στο στικάκι;

κατεβασα το windows 7 iso και το περασα με rufus σε uefi και μου βγαζει μυνημα οτι δεν βρισκει καποιο αρχειο

micos000 τον ειχα φορμαρει σαν εξωτερικο δισκο σε ntfs και τον τοποθετησα.Δεν υπαρχει επιλογη για secure boot.Eιναι μονο UEFI το συγκεκριμενο.Τα δοκιμασα ολα με το rufus και δεν δουλευει

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gponiris είπε

κατεβασα το windows 7 iso και το περασα με rufus σε uefi και μου βγαζει μυνημα οτι δεν βρισκει καποιο αρχειο

Σε αυτό το λαπτοπ είχες και πριν 7 ή τώρα σου μπήκε η ιδέα να βάλεις τα 7άρια; Αν συνδέεις το usb στην μπλε θύρα (usb 3) δεν πρόκειται να τα καταφέρεις με τα 7άρια εκτός αν έχεις κάποιο πειραγμένο iso που να ενσωματώνει usb 3 drivers. Οπότε για αρχή, αν συνδέεις το usb στην μπλε, άλλαξε το θέση και βάλτε σε μαύρη (usb 2). Αν δεν προχωρήσει ούτε έτσι δοκίμασε με άλλο στικάκι. Αν και αυτό αποτύχει βάλε πάλι τα 10άρια. Αν τελικά τα καταφέρεις με τα 7, βρες drivers για τον usb 3 controller γιατί δε θα σου δουλέψει αλλιώς η usb3 υποδοχή.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gponiris είπε

κατεβασα το windows 7 iso και το περασα με rufus σε uefi

Αν θέλετε κάντε μια δοκιμή με το Ventoy (φορμάρισμα του στικ με το Ventoy και μετά αντιγραφή-επικόλληση το ISO στο στικ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/3/2021 στις 9:30 ΠΜ, micos000 είπε

Σε αυτό το λαπτοπ είχες και πριν 7 ή τώρα σου μπήκε η ιδέα να βάλεις τα 7άρια; Αν συνδέεις το usb στην μπλε θύρα (usb 3) δεν πρόκειται να τα καταφέρεις με τα 7άρια εκτός αν έχεις κάποιο πειραγμένο iso που να ενσωματώνει usb 3 drivers. Οπότε για αρχή, αν συνδέεις το usb στην μπλε, άλλαξε το θέση και βάλτε σε μαύρη (usb 2). Αν δεν προχωρήσει ούτε έτσι δοκίμασε με άλλο στικάκι. Αν και αυτό αποτύχει βάλε πάλι τα 10άρια. Αν τελικά τα καταφέρεις με τα 7, βρες drivers για τον usb 3 controller γιατί δε θα σου δουλέψει αλλιώς η usb3 υποδοχή.

Τα 10 ειχε αλλα σερνοταν.Με τα 7 δεν τα καταφερα οποτε ξαναεβαλα τα 10 με rufus

Τωρα εχω αλλα προβλήματα....

1.Δεν μπορω να βρω με τιποτα τους audio drivers ...Θελω βοηθεια στην ευρεση τους

Δοκιμασα και αυτους αλλα τιποτα...

Στις 18/3/2021 στις 9:32 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Αν θέλετε κάντε μια δοκιμή με το Ventoy (φορμάρισμα του στικ με το Ventoy και μετά αντιγραφή-επικόλληση το ISO στο στικ).

εβαλα τα 10.Δεν αντεξα μετα απο 4ωρες βγαλε βαλε....θα το εχω υποψιν ομως.Σε ευχαριστω πολυ

Στις 18/3/2021 στις 8:08 ΜΜ, alexisnik19911 είπε

υποψην οτι OS και να βαλεις θα σερνεται...το μηχανημα εχει πολυ αδυναμη cpu

για αυτο ηθελα τα 7

Επεξ/σία από gponiris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον παλιό δίσκο τον έχεις ακόμα; Είναι λειτουργικός; Αν ναι, στον φάκελο C:\Windows\Drivers πρέπει να έχει τους οδηγούς που χρειάζεται. Σύνδεσε τον πάλι πίσω ή βάλτον σε εξωτερική θήκη usb και πάρε ένα backup από τον φάκελο αυτόν.

Αν δεν είναι εφικτό αυτό θα πρέπει να το ψάξουμε με το αναγνωριστικό υλικού.

1. Πάτα WINDOWS+R και δώσε devmgmt.msc
  2. Εντόπισε την άγνωστη συσκευή με θαυμαστικό.
  3. Κάνε δεξί κλικ->Ιδιότητες
  4. Πήγαινε καρτέλα Λεπτομέρειες.
  5. Πάτα στο pull down menu (Ιδιότητα), εντόπισε το Αναγνωριστικό υλικού και επέλεξε το.
  6. Κάνε δεξί κλικ στην 1η καταχώρηση->Αντιγραφή.
  7. Κάντε επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.

Αν θέλεις ψάξτο και στο google μήπως και πετύχεις τίποτα.

Δοκίμασε τους παρακάτω drivers από Acer

https://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/ISST/ISST_Intel_9.22.00.4078_W10x64_A.zip?acerid=637402439429502021&Step1=NOTEBOOK&Step2=ASPIRE&Step3=ASPIRE A115-31&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6

ή αυτούς από lenovo

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/u1si02afcja0.exe

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Crybal είπε

Αν θελεις για τους drivers  δοκιμασε το παρακατω προγραμμα.Εχει και δωρεαν εκδοση.Εμενα μου εκανα δουλειά...και πιο ευκολη την ζωη σε πολλές περιπτώσεις

https://www.iobit.com/en/driver-booster.php

iobit και εύκολη ζωή δεν πάνε μαζί. Πως την εμπιστεύεστε αυτήν την χαβούζα; Τέτοιο bloatware δεν έχω ξαναδεί (πάει να την φτάσει η avast τον τελευταίο καιρό).

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, micos000 είπε

iobit και εύκολη ζωή δεν πάνε μαζί. Πως την εμπιστεύεστε αυτήν την χαβούζα; Τέτοιο bloatware δεν έχω ξαναδεί (πάει να την φτάσει η avast τον τελευταίο καιρό).

Τι να σου πω...2 χρόνια τωρα εχω αναβαθμισει 10δες pc και laptop...δεν εχω κανενα προβλημα.

Δημοσ.
Στις 18/3/2021 στις 9:02 ΜΜ, micos000 είπε

Τον παλιό δίσκο τον έχεις ακόμα; Είναι λειτουργικός; Αν ναι, στον φάκελο C:\Windows\Drivers πρέπει να έχει τους οδηγούς που χρειάζεται. Σύνδεσε τον πάλι πίσω ή βάλτον σε εξωτερική θήκη usb και πάρε ένα backup από τον φάκελο αυτόν.

Αν δεν είναι εφικτό αυτό θα πρέπει να το ψάξουμε με το αναγνωριστικό υλικού.

1. Πάτα WINDOWS+R και δώσε devmgmt.msc
  2. Εντόπισε την άγνωστη συσκευή με θαυμαστικό.
  3. Κάνε δεξί κλικ->Ιδιότητες
  4. Πήγαινε καρτέλα Λεπτομέρειες.
  5. Πάτα στο pull down menu (Ιδιότητα), εντόπισε το Αναγνωριστικό υλικού και επέλεξε το.
  6. Κάνε δεξί κλικ στην 1η καταχώρηση->Αντιγραφή.
  7. Κάντε επικόλληση σε επόμενο μήνυμα.

Αν θέλεις ψάξτο και στο google μήπως και πετύχεις τίποτα.

Δοκίμασε τους παρακάτω drivers από Acer

https://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/ISST/ISST_Intel_9.22.00.4078_W10x64_A.zip?acerid=637402439429502021&Step1=NOTEBOOK&Step2=ASPIRE&Step3=ASPIRE A115-31&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6

ή αυτούς από lenovo

https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/u1si02afcja0.exe

Ευχαριστω πολυ φιλε μου!Δουλεψε με της lenovo τελικα και επανηλθαν οι τριχες της κεφαλης μου πανυγηρικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gponiris είπε

Ευχαριστω πολυ φιλε μου!Δουλεψε με της lenovo τελικα και επανηλθαν οι τριχες της κεφαλης μου πανυγηρικα

Αν είναι έτσι να το κάνω κι εγώ μπας και επανέλθουν και οι δικές μου. 😄

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...