tzitzikas2 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα. Έχω λάπτοπ του 2011 με i3 της dell. Έκανα πριν μήνες (την άνοιξη αν θυμάμαι καλά) από 7 σε 10 μετάβαση, με καθαρή εγκατάσταση των 10 με το κλειδί των 7. Μέχρι εδώ καλά. Εδώ και κάποιο διάστημα δεν μπορεί να κάνει updates. Λέει ότι αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να εκτελέσει τα windows 10. Στην αρχή έκανε για αρκετό διάστημα κανονικά updates. Μάλλον το hardware δεν μπορεί να υποστηρίξει τις νεότερες εκδόσεις των windows 10. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα? Θέλω να συνεχίσω να λειτουργώ το λάπτοπ, το χρησιμοποιει η σύζυγός για εργασία. Αν λήξει η υποστήριξη αυτής της έκδοσης των 10 που έχει τώρα μπορεί να σταματήσει να μπαίνει σε windows? Μπορώ να κάνω κάτι ασφαλές (όχι registry κτλ αλλαγές)? Καθώς δεν απενεργοποιούνται τα updates στα 10αρια. Ευχαριστώ 1
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Κι εγώ έχω λάπτοπ dell με i5 3ης γενιάς από το 2012 και μια χαρά κάνω όλα τα updates μέχρι και την 20h2 που έχω τώρα. Του έβαλα άλλα 4gb ram και το πήγα στα 8 και με έναν ssd 256άρι πάει σφαίρα. Θα έλεγα, αν δεν το έκανες μέχρι τώρα, να το βάλεις έναν ssd και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα updates στα 10 απενεργοποιούνται εύκολα. Τα έχω απενεργοποιήσει και κάνω τα updates όποτε θέλω εγώ. Απλώς κάνεις disable τα αντίστοιχα services, χειροκίνητα, (και ξανά ενεργοποίηση όταν θέλεις τα updates πάλι). Ή με ένα third party utility που κάνει αυτή τη δουλειά. - Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, micos000 είπε Κι εγώ έχω λάπτοπ dell με i5 3ης γενιάς από το 2012 Ποια κάρτα γραφικών έχει;
john_the_tiger Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε https://pureinfotech.com/upgrade-windows-10-20h2/ - το εκανα κι αυτο και μου εβγαλε 0x80070002-0x2000d migrate_data τι να πω..αν εβαζα καμια κοπια με σπαστηρι ομως θα τα εβλεπαν ολα καλα τα γνησια τους χαλανε φαινεται εκει στη microsoft
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 "If it's not broken don't try to fix it !" Αν το μηχανάκι σου δουλεύει καλά μην παιδεύεσαι. Άστο όπως είναι - και τέλος. Όσο για την ασφάλεια που υποτίθεται ότι παρέχουν οι ενημερώσεις, υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να προστατευτείς δίχως να βασίζεσαι σ' αυτές. Εδώ άλλοι τρέχουν ακόμα XP και είναι μια χαρά... -
john_the_tiger Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 μου βγαζει μνμ your version of windows 10 will reach end of service soon. click to download a newer version to stay supported εν τω μεταξυ εκει που λεει να κανω κλικ δεν εχει τιποτα!!! μιλαμε οσο πανε χειροτερευουν οι τυποι
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 To μήνυμα μάλλον προέρχεται είτε από τα notifications, είτε από τα updates, είτε από κάποια telemetry. Κόψε τα updates και την telemetry (όσο κόβεται αυτή) να βρεις την ησυχία σου. Έχω την 1909 και ως τώρα δεν έχω καμιά ενόχληση. Ούτε σκοπεύω να πάω σε μεταγενέστερη, το μηχάνημα δουλεύει καλά και δεν το πειράζω. Αλλά τα updates και την telemetry τα έχω κόψει όπως είπα... -
john_the_tiger Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 το telemetry δεν το ξερω..πως το κοβεις?
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) H τηλεμετρία δεν μπορεί να κοπεί τελείως (ή μάλλον μπορεί με κόλπα αλλά τα Windows θα είναι "κολοβομένα") . Στα Settings --> Diagnostics & feedback έβαλα μόνο τα Required diagnostic data και όλα τα άλλα, όπου μπορούσα τα έκανα off ή τα ελαχιστοποίησα. Επίσης, στον Task Scheduler, στο Application Experience έχω κάνει disable και τα Microsoft Compatibility Appraiser & ProgramDataUpdater. Eπίσης έκανα disable και δυο σχετικές επιλογές που είχε στην group policy. Η group policy υπάρχει μόνον στα Win Pro. Aπό εκεί μπορείς να ρυθμίσεις πολλά πράγματα που αλλώς θα απαιτούσαν επέμβαση στη registry. Eγώ έχω τα home και την εγκατέστησα με κόλπο. Τα updates επίσης κόβονται εύκολα (3 services είναι που κάνεις disable). Τώρα τα ανοίγω/κλείνω απλώς με ένα κουμπί από ένα τρίτο utility. To ίδιο και με το av. Ολα τα παραπάνω δεν σχετίζονται αναγκαστικά με τα Updates αλλά εγώ τα έκανα. Δεν θέλω να αλλάζει τίποτε αυτόματα. Tα έχω ρυθμίσει να δουλεύουν όλα όπως θέλω και δεν έχω λόγο να κάνω αλλαγές. Εν πάση περιπτώσει, κλείσε ότι μπορείς και δες τι θα κάνει. Υπάρχουν πολλά video στο YT που δείχνουν πως τα κάνεις, από εκεί είδα κι εγώ. - Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov
micos000 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ποια κάρτα γραφικών έχει; Μια intel hd 4000 από τον επεξεργαστή και μια nvidia gt 630m. Και οι δύο στήνονται αυτόματα από τα 10άρια.
tzitzikas2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Τα updates στα 10 απενεργοποιούνται εύκολα. Τα έχω απενεργοποιήσει και κάνω τα updates όποτε θέλω εγώ. Απλώς κάνεις disable τα αντίστοιχα services, χειροκίνητα, (και ξανά ενεργοποίηση όταν θέλεις τα updates πάλι). Ή με ένα third party utility που κάνει αυτή τη δουλειά. - Αν σου είναι εύκολο πές μου μια απλή μέθοδο για να τα απενεργοποιήσω. είχα δοκιμάσει κάτι απο google search αλλα δεν δούλεψε. https://www.cleverfiles.com/howto/disable-update-windows-10.html : Option 1. Disable the Windows Update Service θα δούλευε λες? η προτείνεις κάτι άλλο? 3 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Τα updates επίσης κόβονται εύκολα (3 services είναι που κάνεις disable). Τώρα τα ανοίγω/κλείνω απλώς με ένα κουμπί από ένα τρίτο utility. To ίδιο και με το av. ποια 3 services είναι? στο https://www.cleverfiles.com/howto/disable-update-windows-10.html αναφέρει μόνο το windows update service που κάνεις disable. Νομίζω αυτό είχα απενεργοποιήσει και μετά απο λίγο καιρό πάλι πήγε να κάνει updates. Αρα δεν αρκεί αυτό μόνο.... Αν θές πές μας και το utility με το οποίο απενεργοποιείς/ενεργοποιείς τα windows update, εφόσον είναι freeware και μπορεί να φορτώνει με τα windows. ευχαριστώ!!! Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από tzitzikas2
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Αν σου είναι εύκολο πές μου μια απλή μέθοδο για να τα απενεργοποιήσω. είχα δοκιμάσει κάτι απο google search αλλα δεν δούλεψε. https://www.cleverfiles.com/howto/disable-update-windows-10.html : Option 1. Disable the Windows Update Service θα δούλευε λες? η προτείνεις κάτι άλλο? ποια 3 services είναι? στο https://www.cleverfiles.com/howto/disable-update-windows-10.html αναφέρει μόνο το windows update service που κάνεις disable. Νομίζω αυτό είχα απενεργοποιήσει και μετά απο λίγο καιρό πάλι πήγε να κάνει updates. Αρα δεν αρκεί αυτό μόνο.... Αν θές πές μας και το utility με το οποίο απενεργοποιείς/ενεργοποιείς τα windows update, εφόσον είναι freeware και μπορεί να φορτώνει με τα windows. ευχαριστώ!!! Το ξέρω το άρθρο αυτό, αλλά δεν τα γράφει όλα. Τέσσερα είναι τελικά που πρέπει να κλείσουν : - Windows Update (wuauserv) - Delivery Optimization (dosvc) - Windows Update Medic Service (WaaSMedicSvc) - Background Intelligent Transfer Service (BITS) Και πρέπει να κλείσουν και τα σχετικά τους tasks στον Task Scheduler, τα παρακάτω : - WindowsUpdate, - UpdateOrchestrator, - WaaSMedic disable όλα τα tasks στους φακέλους αυτούς. Εγώ κάνω αυτόματα το άνοιξε/κλείσε, με ένα utility που λέγεται Windows Update Blocker. Portable, free και αποτελεσματικό. - Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov
tzitzikas2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Το ξέρω το άρθρο αυτό, αλλά δεν τα γράφει όλα. Τέσσερα είναι τελικά που πρέπει να κλείσουν : - Windows Update (wuauserv) - Delivery Optimization (dosvc) - Windows Update Medic Service (WaaSMedicSvc) - Background Intelligent Transfer Service (BITS) Και πρέπει να κλείσουν και τα σχετικά τους tasks στον Task Scheduler, τα παρακάτω : - WindowsUpdate, - UpdateOrchestrator, - WaaSMedic disable όλα τα tasks στους φακέλους αυτούς. Εγώ κάνω αυτόματα το άνοιξε/κλείσε, με ένα utility που λέγεται Windows Update Blocker. Portable, free και αποτελεσματικό. - Και στο update blocker utility τι ακριβώς μπλοκάρεις? Αυτά τα 4 ή και τίποτα άλλο? Μπορείς να στείλεις ένα print screen με τα απαραιτήτως μπλοκαρισμένα? Σε επανεκκίνηση τα κρατάει μπλοκαρισμένα? Ευχαριστώ
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Και στο update blocker utility τι ακριβώς μπλοκάρεις? Αυτά τα 4 ή και τίποτα άλλο? Μπορείς να στείλεις ένα print screen με τα απαραιτήτως μπλοκαρισμένα? Σε επανεκκίνηση τα κρατάει μπλοκαρισμένα? Ευχαριστώ Αυτά μπλοκάρει, καθώς και τα σχετικά τους tasks. Μετά την εκκίνηση μένουν μπλοκαρισμένα. Στο προγραμματάκι μπορείς να βάλεις κι άλλα services αλλά για τα updates αυτά είναι και τα έχει έτοιμα. Διάβασε τη σελίδα του utility, γράφει λεπτομερώς οδηγίες. https://www.sordum.org/9470/windows-update-blocker-v1-6/ Ένα κουμπί πατάς, δεν είναι υψηλή επιστήμη. Τι να πουν κι αυτοί που δεν τέλειωσαν πολυτεχνείο 😁... - Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα