balt123 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 το reader δεν ήταν δωρεάν εξαπανέκαθεν? αν μου έλεγες το adobe acrobat (αυτο που πληρώνεις) θα το καταλάβαινα με τη λογική του συνφορουμίτη ότι "ίσως έχει κοινά στοιχεία με τις τωρινες εκδοσεις".. παράξενο μου ακούγεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Πρέπει να αντιληφθείτε ότι μέρος της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι το περιουσιακό δικαίωμα, τμήμα του οποίου είναι το δικαίωμα στη διανομή. Αν η εταιρία δε το διανέμει με creative commons άδεια, δεν έχει κανένας δικαίωμα στη διανομή εκτός αν έχει συμφωνία με την εταιρία. Η δε διοίκηση της εταιρίας έχει υποχρέωση νομική προς τους μετόχους. Μικρή ή μεγάλη κάθε παραβίαση πρέπει να αντιμετωπίζεται όμοια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Jts είπε Το πιο σωστό θα ήταν να πει, να μην μπορεί κάποιος να βγάλει κέρδος μετά από x χρόνια. Αυτό πιστεύω εννοούσε. Πχ. στο θέμα λογισμικού, εφόσον δεν υποστηρίζεται, πλέον για την εταιρεία δεν έχει κάποιο κόστος. Είναι πολύ περίπλοκα τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα σπάσουμε σε κατηγορίες σύμφωνα με το τι μας βολεύει την δεδομένη χρονική στιγμή... εκεί ήταν η ένσταση μου... Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nmembers68 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Ελα μωρε να....παρε 5€ απο εμενα και πες οτι τα εβγαλες τα λευτα σου μετα απο 27 χρονια. Ελα να σου δωσω και ενα τσουβαλακι μπακιρια που ειχα σκοπο να τα δωσω στην Samsung Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, AtiX είπε Είναι πολύ περίπλοκα τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα σπάσουμε σε κατηγορίες σύμφωνα με το τι μας βολεύει την δεδομένη χρονική στιγμή... εκεί ήταν η ένσταση μου... Γενικά και στον καπιταλισμό υπάρχουν περιπτώσεις που τα πνευματικά δικαιώματα λήγουν, πχ στα βιβλία που ξέρω τουλάχιστον, όπως και στις πατέντες. Απλά μετά από πολλά χρόνια. Η ιδιοκτησία είναι βασικό στοιχείο του καπιταλισμού, και είτε είσαι υπέρ ή κατά. Ενδιάμεσες λύσεις είναι ασύμφορες. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από Jts 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 55 λεπτά πριν, AtiX είπε Ξέρεις φαντάζομαι τι είναι πνευματική ιδιοκτησία και πνευματικά δικαιώματα? Είναι κάτι που πρέπει να κρατάει αιώνια όπως η ιδιοκτησία ενός οικοπέδου που κληρονομείται. Αν βρεις λύση φερειπείν σε ένα πρόβλημα, ή γράψεις ένα καλό τραγούδι μη και τολμήσει να τα χρησιμοποιήσει κανένας, αν δεν πληρώσει νταβαντζιλίκι στους κληρονόμους σου για τα επόμενα 5 εκατομμύρια χρόνια. Τι; Τσιγκουνιές θα κάνουμε με τα 70 χρόνια από τον θάνατο που προβλέπεται σήμερα(τελευταία φορά που το κοίταξα); Δηλαδή ο εργαζόμενος που γράφει έναν καλό πρόγραμμα ανεξάρτητα ή συμμετέχει στο team εταιρείας γιατί να παίρνει μισθό και όχι δικαιώματα όσο χρησιμοποιείται το πρόγραμματα που έφτιαξε. Εκεί κομμουνισμός; Εκεί δεν υπάρχει πνευματική προσπάθεια για την παραγωγή έργου; Ποιος προβλέπει αλήθεια τα 70 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού και όχι 1450,23 χρόνια που γουστάρω εγώ ή ακόμα και άπειρο χρονικό διάστημα; Ο Θεός, ο Βελζεβούλ, το αόρατο χέρι της αγοράς; Ή αυτοί που έχουν συμφέρον για μια καλή δουλειά που έκαναν ΜΙΑ ΦΟΡΑ να τρώνε για δέκα γενιές. Στους οποίους περιλαμβάνονται και οι απανταχού Μάτσες; 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost.Dog Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Ασχετα με αυτό το συμβάν, αποτελεί μια από τις πλέον αχώνευτες εταιρείες στον Κόσμο (για μενα). Επιπλέον, εδώ και 5 εγκαταστάσεις των Windows 10 τα τελευταία 2 χρόνια, δεν έχω καν τον reader. Ψάχνομαι - ή χρησιμοποιώ τον... browser. Γελοίοι απλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, Jts είπε Γενικά και στον καπιταλισμό υπάρχουν περιπτώσεις που τα πνευματικά δικαιώματα λήγουν, πχ στα βιβλία που ξέρω τουλάχιστον. Απλά μετά από πολλά χρόνια. Η ιδιοκτησία είναι βασικό στοιχείο του καπιταλισμού, και είτε είσαι υπέρ ή κατά. Ενδιάμεσες λύσεις είναι ασύμφορες. Ναι στα πχ βιβλία, τραγούδια και λοιπά κάποια στιγμή λήγουν γιατί ένα κείμενο δεν μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι, για αυτό και συμφωνώ ότι τα δικαιώματα θα πρέπει μα τα έχουν μόνο οι δημιουργοί και όχι οι λοιποί συγγενείς μετά θάνατον, σε ένα πρόγραμμα όμως ο κώδικας μπορεί και να εξελιχθεί ή να χρησιμοποιηθεί σε κάτι άλλο... για αυτό λέω τα πνευματικά δικαιώματα είναι κάτι πολύ περίπλοκο... Η ιδιοκτησία, πνευματική ή διανοητική, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας ανεξάρτητου πολιτικοοικονομικού συστήματος... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 big deal αυτό που έγινε είναι ότι ένα bot έστειλε DMCA σε ένα άλλο bot χέστηκε η apple ή η Incorpo για το αν δημοσίευσε κάποιος link με το acrobat 1 (btw μου λείπει ο τύπος με την γραβάτα ) απλά το tweet τριγκαρε το bot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Είναι κάτι που πρέπει να κρατάει αιώνια όπως η ιδιοκτησία ενός οικοπέδου που κληρονομείται. Αν βρεις λύση φερειπείν σε ένα πρόβλημα, ή γράψεις ένα καλό τραγούδι μη και τολμήσει να τα χρησιμοποιήσει κανένας, αν δεν πληρώσει νταβαντζιλίκι στους κληρονόμους σου για τα επόμενα 5 εκατομμύρια χρόνια. Τι; Τσιγκουνιές θα κάνουμε με τα 70 χρόνια από τον θάνατο που προβλέπεται σήμερα(τελευταία φορά που το κοίταξα); Δηλαδή ο εργαζόμενος που γράφει έναν καλό πρόγραμμα ανεξάρτητα ή συμμετέχει στο team εταιρείας γιατί να παίρνει μισθό και όχι δικαιώματα όσο χρησιμοποιείται το πρόγραμματα που έφτιαξε. Εκεί κομμουνισμός; Εκεί δεν υπάρχει πνευματική προσπάθεια για την παραγωγή έργου; Ποιος προβλέπει αλήθεια τα 70 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού και όχι 1450,23 χρόνια που γουστάρω εγώ ή ακόμα και άπειρο χρονικό διάστημα; Ο Θεός, ο Βελζεβούλ, το αόρατο χέρι της αγοράς; Ή αυτοί που έχουν συμφέρον για μια καλή δουλειά που έκαναν ΜΙΑ ΦΟΡΑ να τρώνε για δέκα γενιές. Στους οποίους περιλαμβάνονται και οι απανταχού Μάτσες; Έχω απάντηση ήδη, αν θες διάβασε τι έγραψα και αν κάπου διαφωνείς εδώ ήμαστε για να λύσω κάθε απορία σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Acrobat Reader 380MB 🙄, SumatraPDF 20MB 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ellhn123 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Κι όμως η Adobe κυκλοφόρησε δωρεάν τη σουίτα CS2, πριν κάποια χρόνια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Η ιδιοκτησία, πνευματική ή διανοητική, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας ανεξάρτητου πολιτικοοικονομικού συστήματος... Όταν μιλάμε για μέσα παραγωγής κυρίως, όπως είναι και τα λογισμικά, σε σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα δεν υπάρχει η έννοια της ιδιοκτησίας όπως στον καπιταλισμό. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από Jts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, Jts είπε Όταν μιλάμε για μέσα παραγωγής κυρίως, όπως είναι και τα λογισμικά, σε σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα δεν υπάρχει η έννοια της ιδιοκτησίας όπως στον καπιταλισμό. Δηλαδή κάποιοι Ρώσοι πεζογράφοι, όταν εκδιδότανε το έργο τους πχ στην Γαλλία δεν έπαιρναν, τουλάχιστον, άδεια από τον συγγραφέα αλλά από το κόμμα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Δηλαδή κάποιοι Ρώσοι πεζογράφοι, όταν εκδιδότανε το έργο τους πχ στην Γαλλία δεν έπαιρναν, τουλάχιστον, άδεια από τον συγγραφέα αλλά από το κόμμα??? Λεπτομέρεια που δεν είναι εύκολο να ξέρω, αν και δεν έχει σημασία τι γινόταν εκτός μιας και η Γαλλία είχε καπιταλισμό. Απλά η ιδεολογία βασίζεται στην μη ύπαρξη ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, ή πιο συγκεκριμένα ότι αυτά ανήκουν στην εργατική τάξη. Οπότε ναι αν υπάρξει ποτέ κομμουνισμός δεν θα υπάρχει ιδιοκτησιά όπως την ορίζουμε σήμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα