Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Η b460 της gigabyte 

Εαν δεν σε ενδιαφερει αναβαθμιση σε 11η γενια ειναι η πιο ολοκληρωμενη μητρικη.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JDROGAS είπε

Εαν δεν σε ενδιαφερει αναβαθμιση σε 11η γενια ειναι η πιο ολοκληρωμενη μητρικη.

Με ενδιαφέρει και η 11 γενιά ....απλα θέλω να αντικαταστήσω τον phenom 1090 που έχω και να πάω σε κάτι ποιο σύγχρονο

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Απ'οτι φαίνεται και όπως θα έπρεπε, λογικά θα πάρουν όλες οι μητρικές αναβάθμιση σε 11η γενιά.

Πριν έναν μήνα πάντως η Intel είχε επιβεβαιώσει ότι H410 και B460 δεν θα πάρουν την 11η γενιά, γιαυτό κοίταξα καλού κακού σε h470 ή b560.

Όντως έτσι που το γράφουν τώρα φαίνεται ότι θα το υποστηρίζουν όλες οι μητρικές όπως λες, δηλαδή ακόμα και το h410. Αν και αυτό το γενικό 400 chipset το ψιλοφοβάμαι λίγο προσωπικά (μη βγάλουν κανέναν αστερίσκο ότι εννοούν z490 και h470 όπως είχανε πει).

Μακάρι να υποστηρίζουν και να είναι όπως φαίνεται, έτσι μπαίνουν και αρκετές τίμιες b460 στο κόλπο.

13 λεπτά πριν, life is music είπε

Η b450 m mortar max σηκώνει την νέα γενιά ryzen ...?

Ναι σηκώνει με bios update, το οποίο όμως θα πρέπει να κάνεις μόνο αν πάρεις επεξεργαστή 5000 στα χέρια σου. Αλλιώς μένεις με αυτό που έχει που υποστηρίζει 2000 & 3000 γενιές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα πως πάει. Καθένας έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Για κάθε έναν τα κριτήρια είναι ξεχωριστά. Για κάποιον μπορεί να κρίνει απαραίτητα 4 ραμ σλοτ , κάποιος άλλος τα heatsinks, άλλος να έχει pcie 4, άλλος memory oc και πάει λέγοντας. Κάποιος μπορεί να τα θέλει όλα μαζί μα σε αυτή την περίπτωση βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη, κάποιος με budget 100 ευρώ, κάπου θα χρειαστεί να κάνει συμβιβασμό. Κοιτάς τι έχεις περισσότερο ανάγκη, εφόσον γνωρίζεις τι οφέλη προσφέρει η κάθε μητρική και διαλέγεις την καταλληλότερη για τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ θέλω.

raul7

Έτσι που διατυπώνεται αυτό φαίνεται να εννοεί. Μέχρι τώρα πάντως έτσι το πήγαινε η Intel, ανά 2 γενιές άλλαζε μητρικές. Θα δείξει στο άμεσο μέλλον (και γω δεν είμαι ακόμη 100% σίγουρος)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Κοίτα πως πάει. Καθένας έχει κάτιι διαφορετικό στο μυαλό του. Για κάθε έναν τα κριτήρια είναι ξεχωριστά. Για κάποιον μπορεί να κρίνει απαραίτητα 4 ραμ σλοτ , κάποιος άλλος ρα heatsinks, άλλος να έχει pcie 4, άλλος memory oc και πάει λέγοντας. Κάποιος μπορεί να τα θέλει όλα μαζί μα σε αυτή την περίπτωση βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη, κάποιος με budget 100 ευρώ, κάπου θα χρειαστεί να κάνει συμβιβασμό. Κοιτάς τι έχεις περισσότερο ανάγκη, εφόσον γνωρίζεις τι οφέλη προσφέρει η κάθε μητρική και διαλέγεις την καταλληλότερη για τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ θέλω.

Εγω αυτά που ψάχνω είναι μια μητρική micro atx στα 100 έναν επεξεργαστή στα 150 αλλά 80 ευρώ για 16 gb ραμ ..ένα κουτάκι μικρό στα 60 ευρώ ένα τροφοδοτικό στα 65 ευρώ  μια οθόνη μέχρι τα 150 ευρώ 24 ιντσες  και έναν 512 nvme μέχρι τα 60 ..Περιμένω την πρόταση σου 

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.
Μόλις τώρα, life is music είπε

Εγω αυτά που ψάχνω είναι μια μητρική micro atx στα 100 έναν επεξεργαστή στα 150 αλλά 80 ευρώ για 16 gb ραμ ..ένα κουτάκι μικρό στα 60 ευρώ ένα τροφοδοτικό στα 65 ευρώ  μια οθόνη μέχρι τα 150 ευρώ και έναν 512 nvme μέχρι τα 60 ..Περιμένω την πρόταση σου 

Aν κοιτάξεις μερικά ποστ πίσω θα δεις την πρότασή μου. Επειδή σε βλέπω οτι το ψάχνεις, προσπάθησα να σε βοηθήσω να πάρεις μια απόφαση, δείχνοντας σου οτι όλα στα 100ευρώ δεν μπορείς να τα έχεις, θα πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι περισσότερο εσύ.

Ξαναλέω λοιπόν

https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b560m-hdv-retail-p-PER.529195

Οι λόγοι

Τίμιο board και οικονομικό

B560 chipset που σημαίνει αυτόματα 11η γενιά υποστήριξη

oc στις ram χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία σε z mobo που θα πάει χαμένη

καλύπτει τις ανάγκες σου (4sata+nvme)

Κατά

απουσία heatsink κυρίως στα vrm

2 μόνο ραμ σλοτ

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Aν κοιτάξεις μερικά ποστ πίσω θα δεις την πρότασή μου. Επειδή σε βλέπω οτι το ψάχνεις, προσπάθησα να σε βοηθήσω να πάρεις μια απόφαση, δείχνοντας σου οτι όλα στα 100ευρώ δεν μπορείς να τα έχεις, θα πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι περισσότερο εσύ.

Ξαναλέω λοιπόν

Οι λόγοι

Κατά

2 μόνο ραμ σλοτ

Σε ευχαριστώ μάλλον θα κοιτάξω την mortar max και θα δω μήπως πάω σε 2600 η 3600

20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ξαναλέω λοιπόν

Οι λόγοι

Κατά

2 μόνο ραμ σλοτ

Αλλιώς αν πήγαινα σε b550 αξίζει αυτή εδώ   να κάνω την υπέρβαση ? MSI MAG B550M Bazooka Motherboard

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, life is music είπε

Αλλιώς αν πήγαινα σε b550 αξίζει αυτή εδώ   να κάνω την υπέρβαση ? MSI MAG B550M Bazooka Motherboard

Την υπέρβαση γιατί να την κάνεις; Βασικά αν δεν έχεις τον 2600, μην τον κοιτάς καν είναι αρκετά πιο αδύναμος και από τον 3600 και από τον 10400. Επίσης με τις τωρινές τιμές ούτε ο 3600 αξίζει πολύ, ιδίως με ακριβή μητρική καθώς βρίσκεις καλές και πλήρεις μητρικές κάτω των 100€ που τον σηκώνουν άνετα.

Η γνώμη μου πάντως αν θέλεις να κάνεις νέα συστήματα τώρα είναι να φτιάξεις 2 ίδια pc με 10400 16gb ram και μια mobo έως 100€ το πολύ.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, raul7 είπε

Την υπέρβαση γιατί να την κάνεις; Βασικά αν δεν έχεις τον 2600, μην τον κοιτάς καν είναι αρκετά πιο αδύναμος και από τον 3600 και από τον 10400. Επίσης με τις τωρινές τιμές ούτε ο 3600 αξίζει πολύ, ιδίως με ακριβή μητρική καθώς βρίσκεις καλές και πλήρεις μητρικές κάτω των 100€ που τον σηκώνουν άνετα.

Η γνώμη μου πάντως αν θέλεις να κάνεις νέα συστήματα τώρα είναι να φτιάξεις 2 ίδια pc με 10400 16gb ram και μια mobo έως 100€ το πολύ.

Βασικά θέλω να αλλάξω τον υπολογιστή μου που έχω από το 2009 ... Η δουλειές που θέλω να κάνω με το νέο υπολογιστή είναι να κάνω απλές δουλειές γραφείου  να μπαίνω ίντερνετ να βλεπω ταινίες να κατεβάζω μουσική και να μπορώ να τρέχω football manager , wrc , counter strike ,και mortal combat αυτά 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, life is music είπε

Βασικά θέλω να αλλάξω τον υπολογιστή μου που έχω από το 2009 ... Η δουλειές που θέλω να κάνω με το νέο υπολογιστή είναι να κάνω απλές δουλειές γραφείου  να μπαίνω ίντερνετ να βλεπω ταινίες να κατεβάζω μουσική και να μπορώ να τρέχω football manager , wrc , counter strike ,και mortal combat αυτά 

Σε πληροφορω οτι και με τον 10100 θα κανεις αριστα τη δουλεια σου.(εχω και τους δυο)

Απλα ο 10400 ειναι κελεπουρι σε αυτη την τιμη γι αυτο τον προτεινουμε.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Σε πληροφορω οτι και με τον 10100 θα κανεις αριστα τη δουλεια σου.(εχω και τους δυο)

Απλα ο 10400 ειναι κελεπουρι σε αυτη την τιμη γι αυτο τον προτεινουμε.

Αν συνδυάσω τον 10400f ....με μια 570 8gb θα μπορώ να τρέξω τα παιχνίδια που θέλω ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Rx 570 βγάζει 40-60 fps στα περισσότερα σημερινά 3Α games σε 1080p (ανάλογα το game απο medium έως και ultra high) , και η cpu αυτή σηκώνει πολύ ισχυρότερες κάρτες.

Μια χαρά είναι ο 10400 και για τώρα και για αργότερα.

Επεξ/σία από catmaster
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, catmaster είπε

Rx 570 βγάζει 40-60 fps στα περισσότερα σημερινά 3Α games σε 1080p (ανάλογα το game απο medium έως και ultra high) , και η cpu αυτή σηκώνει πολύ ισχυρότερες κάρτες.

Μια χαρά είναι ο 10400 και για τώρα και για αργότερα.

Φαντάσου ότι είμαι ακόμα με μια r9 380 2gb 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, life is music είπε

Φαντάσου ότι είμαι ακόμα με μια r9 380 2gb 

ότι καρτα γραφικών έχεις θα κάνεις τη δουλεια σου με καποιους συμβιβασμούς , επίσης πάνε οι εποχές που τις καρτες τις δίνανε δώρο μαζί με δεύτερη αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου στο τοπικο πρατήριο καυσίμων , τώρα θέλει να έχεις 2 νεφρά για να πάρεις μια σούπερ γουάου κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...