Beefeater Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σας. Έχω ένα dell optiplex 9020 και λόγω δουλειάς χρειάζομαι να βάλω 2η οθόνη για ευκολία στην δουλειά και ταχύτητα. Έχω μια lg 22 led tft full hd και πήρα μια μεταχειρισμένη sony 17'' για δεύτερη. Ο υπολογιστής έχει θύρα vga , και με αυτή έχω συνδέσει την πρώτη οθόνη. Το θέμα είναι πως υπάρχει μόνο άλλη μια θύρα στον υπολογιστή που μοιάζει με vga (?) αλλά δεν είναι, και η δευτερη οθόνη που πήρα δέχεται vga Αρσενική υποδοχή μόνο. Το θέμα είναι πως βαζω εδω τη 2η οθονη (δεν ξέρω καν τι βύσμα είναι απλά πρέπει να πηγαίνει σε Vga αρσενικό για σύνδεση στην οθόνη) ή πρεπει να παρω splitter να μου βγαζει 2 vga από 1από την θύρα vga Που ήδη χρησιμοποιώ? υποθέτω πως κοιτάζω σωστά καθώς αυτή η θύρα είναι δίπλα από το καλώδιο της οθόνης που ήδη δουλευω .
and_64 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτή στη φωτό δεν είναι vga με τίποτα, με rs323 μου μοιάζει... Δεν νομίζω οτι μπορείς by default να συνδέσεις 2η οθόνη σε αυτό το μηχάνημα, μόνο με κάποιο εξωτερικό vga splitter/duplicator. Άλλη ψηφιακή θύρα δεν υπάρχει; Hdmi, displayport (δύσκολο), dvi? Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από and_64
Beefeater Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 47 λεπτά πριν, and_64 είπε Αυτή στη φωτό δεν είναι vga με τίποτα, με rs323 μου μοιάζει... Δεν νομίζω οτι μπορείς by default να συνδέσεις 2η οθόνη σε αυτό το μηχάνημα, μόνο με κάποιο εξωτερικό vga splitter/duplicator. Άλλη ψηφιακή θύρα δεν υπάρχει; Hdmi, displayport (δύσκολο), dvi? ευχαριστώ για την απάντηση, οχι δεν υπάρχει, παρότι το μηχάνημα είναι σχετικά καλό-αλλά παλιό (i5/ 8 gb ram/ 1tb ssd) απότι κατάλαβα μετά από πολύ ψάξιμο αυτή είναι θύρα vga 9 , παλιότερο format της γνωστής vga με τα 15 πιν. αν βάλω σπλίττερ από 1 vga (αυτή που δουλεύω τώρα) σε 2 για να δουλεύουν ταυτόχρονα και οι 2 θα γίνεται ή θα έχω πρόβλημα? αυτή μου μοιάζει μια εύκολη , γρήγορη και φτηνή λύση.... 1
and_64 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Εδώ ο ποιητής λέει οτι γίνεται https://www.cmple.com/learn/how-do-you-set-up-extended-desktop-with-only-one-vga-output-from-the-computer αλλά δεν είμαι σίγουρος για αν θα δουλέψει extended ή απλά mirror...
Beefeater Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, and_64 είπε Εδώ ο ποιητής λέει οτι γίνεται https://www.cmple.com/learn/how-do-you-set-up-extended-desktop-with-only-one-vga-output-from-the-computer αλλά δεν είμαι σίγουρος για αν θα δουλέψει extended ή απλά mirror... χμμμμμμμμμμ οπότε το να βάλω vga splitter με 2 απολήξεις δεν θα παίζει και θα πρέπει να πάω στην λύση του usb splitter?? καποιο μελος που να το εχει κανει? 😕
bbbb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Εδώ βλέπω https://pclove.gr/dell-optiplex-9020-sff-i5-4590-4gb-180gb-ssd?gclid=Cj0KCQjw0caCBhCIARIsAGAfuMwNpKX8ZzklrCOxGxO6EMDJveEJPkrnOQtVmsaH9F6JfoYG58gWvjwaAsecEALw_wcB οτι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει dvi και displayport
Beefeater Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, bbbb είπε Εδώ βλέπω https://pclove.gr/dell-optiplex-9020-sff-i5-4590-4gb-180gb-ssd?gclid=Cj0KCQjw0caCBhCIARIsAGAfuMwNpKX8ZzklrCOxGxO6EMDJveEJPkrnOQtVmsaH9F6JfoYG58gWvjwaAsecEALw_wcB οτι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει dvi και displayport ευχαριστω για το μηνυμα, το μηχανημα βγαινει σε 4-5 configurations , εγω εχω το tower
bbbb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Σαν αυτό δηλαδή? https://www.tonitrus.com/en/desktop-pc/dell/dell-desktop-pcs/dell-optiplex-9020/10237264-014-dell-optiplex-9020-tower-i7-4770/16gb/256gb-ssd-2tb-hdd/win10pro/ βλέπω ότι έχει 2 display port αυτό ακριβως πανω απο τις usb που φαίνονται και στην δική σου φωτό Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από bbbb
Beefeater Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μαλλον δεν καταλαβαίνω τι είναι το display port αλλά το κάτω οριζόντιο της φωτογραφίας δεν το έχει εμένα γιατί έχει shared κάρτα γραφικών.... οπότε έχει κάποιες άλλες θύρες που φαίνονται στην φώτο , και τις κλασσικές των ακουστικών κλπ. Η οθόνη που θέλω να συνδέσω δέχεται μόνο vga όμως.... άρα πάμε αναγκαστικά με σπλίττερ ? απότι καταλαβαίνω με display port Μπορώ να συνδέσω οθόνη, οπότε με αντάπτορα display port σε vga θα ειμαι μια χαρα?? https://www.e-shop.gr/savio-cl-90-displayport-m-vga-f-adapter-black-p-PER.771871?gclid=Cj0KCQjw0caCBhCIARIsAGAfuMxziQOomhnfr1KOBW-gErr6tBjZoD3kzOcuVSJ5oTw1aeHb1FoRPh0aAsvXEALw_wcB&fbclid=IwAR3AxANYWqj4HUegLhHvkTcN-ZLxdT5R5fHIk0vRYLOi5t0FvgQyB1VLDTg κατι σαν αυτο δηλαδη?
bbbb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Ακριβώς. Εχω ένα τέτοιο για hp sff pc και δουλεύει μια χαρά. 1
and_64 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Εφόσον έχεις displayport όλα γίνονται. Τα monitor δεν μπορείς να τα συνδέσεις με ψηφιακή σύνδεση; Αν δεν έχουν displayport δηλαδή είτε με αντάπτορα dp->hdmi είτε dp->dvi. Με vga χάνεις πολύ σε ευκρίνεια, παραείναι παλιός τρόπος σύνδεσης!
Beefeater Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, bbbb είπε Ακριβώς. Εχω ένα τέτοιο για hp sff pc και δουλεύει μια χαρά. ευχαριστω πολυ 10 ώρες πριν, and_64 είπε Εφόσον έχεις displayport όλα γίνονται. Τα monitor δεν μπορείς να τα συνδέσεις με ψηφιακή σύνδεση; Αν δεν έχουν displayport δηλαδή είτε με αντάπτορα dp->hdmi είτε dp->dvi. Με vga χάνεις πολύ σε ευκρίνεια, παραείναι παλιός τρόπος σύνδεσης! ειναι "εξυπνο" να βαλω και τις 2 οθονες στο display port? δεν εχω παρατηρησει προβληματα ευκρινειας με το vga να πω την αληθεια....
and_64 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, Beefeater είπε ειναι "εξυπνο" να βαλω και τις 2 οθονες στο display port? δεν εχω παρατηρησει προβληματα ευκρινειας με το vga να πω την αληθεια.... Φυσικά γιατί οχι; και γω ετσι το εχω τώρα. Πάντα οι ψηφιακές συνδέσεις είναι προτιμότερες απο τις αναλογικές 1
Beefeater Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, and_64 είπε Φυσικά γιατί οχι; και γω ετσι το εχω τώρα. Πάντα οι ψηφιακές συνδέσεις είναι προτιμότερες απο τις αναλογικές ευχαριστω πολυ! 1
bbbb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Eφόσον το pc σου έχει 2 display port μπορείς να το δοκιμάσεις και με τις 2 οθόνες. Προσωπικά πάντως έχω παρατηρήσει αισθητή πτώση ευκρίνειας σε vga vs dp ή hdmi σε οθόνη που είναι tv monitor και όχι απλή vga pc monitor. Στο απλο vga monitor δεν το βλέπω προσωπικά τόσο χάλια 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα