agnostos13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Βασικά αν οι παροχές-έστω και αν είναι κοινόχρηστες-μειωθούν ο ενοικιαστής τι λόγο έχει να μείνει στο διαμέρισμα; Λόγο στη ΓΣ δεν έχει, οπότε... Θα μου πεις θα βρει εύκολα άλλο; Αυτό είναι άλλη κουβέντα! Ζυγίζεις το ρίσκο και αποφασίζεις... Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από agnostos13 1
G.bar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, KoreanW είπε Αρχικά να σου πω ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να φαντάζεσαι αν «είμαι έξω από το χορό». Κι αυτό που κάνεις είναι ότι χρησιμοποιείς την ευαισθησία που έχουν όλοι για τα ΑΜΕΑ: κρύβεσαι πίσω από αυτήν αφού πρώτα έχεις διαστρέψει την εικόνα του συνομιλητή και των λεγομένων του. Βγάζεις μια συμπεριφορά που δεν τιμά κανένα. Καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να προβείς σε αυτή την τακτική. Και συναισθηματικοί εκβιασμοί τύπου «έξω από τον χορό όλοι χορεύουν καλύτερα, και εγώ απορώ μαζί τους», όσο κι αν σου είναι χρήσιμοι, κάποια στιγμή δεν αποδίδουν. Στην γνώμη που σου έδωσα, επιμένω : συνειδητά τσιμπολογείς τα προβλήματα που θες να βάλεις σε μια μασχάλη. Και η καθημερινότητα του ΑΜΕΑ είναι για σένα πολύ χαμηλότερα σε προτεραιότητα από όσο θες να την εμφανίσεις. Το ενδεχόμενο να μην έχει κοινόχρηστο ρεύμα και ασανσέρ, θα έπρεπε να είναι αμέσως αποτρεπτικό στη σκέψη και μόνο. Εσύ το διαπραγματεύεσαι. Ακόμα και να προσθέσεις το πρόβλημα να μην έχεις κεντρική θέρμανση. Και μη συνεννοήσιμους ενοίκους. Και χρέη. Κι άλλοι σου το είπαν προηγουμένως, δε θα έπρεπε να το συζητάς. Και όμως... Αρκεί να είναι «λογική τιμή», «σε περιοχή που δεν θα φοβάσαι να κυκλοφορήσεις», «Κοντά στο μετρό» με «πάρκινγκ», «Άνω των 75 τετραγωνικών, με 2 κρεβατοκάμαρες», «Έχεις σκύλο» και «να μη σε πρήζουν», και «να είναι συνεννοήσιμος ο ιδιοκτήτης». Αυτά δεν έχουν σχέση με ΑΜΕΑ, αλλά φαίνεται για σένα μετράνε αυτά το ίδιο με την καθημερινότητα του ΑΜΕΑ. Μια προτροπή από μένα: να είσαι πιο ειλικρινής με τους άλλους και με τον εαυτό σου. γουατεβερ 2 ώρες πριν, marva είπε Έχεις απευθυνθεί σε σωματεία ή ομοσπονδίες ΑΜΕΑ; Είσαι μέλος σε κάποιο από τα πολλά που υπάρχουν; Ίσως σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου. Δεν είναι θέμα σωματείων, ούτε ψάχνουμε δωμάτιο σε κάποιο ίδρυμα, απλά όσον αφορά στην αναζήτησή σπιτιού υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που δεν μπορούν να παραληφθούν, για αυτό και η αναζήτησή είναι λίγο δυσκολότερη. Θυμάμαι κάποτε στις αρχές που είχα χτυπήσει (2005) που είχα απευθυνθεί σε έναν τέτοιο σύλλογο για μια βοήθεια που ήθελα για κάποιες διευκρινίσεις.. Μου είχαν ζητήσει να πληρώσω για να κάνω εγγραφή στο σύλλογο, να πληρώσω ετήσια συνδρομή, να αγοράσω όλα τα τεύχη του έτους ενος περιοδικού που εκδίδαν τότε, και επειδή έπεσα και πάνω σε εκλογές, έπρεπε να ψηφήσω και έναν που ,μου "πρότειναν" . Μετά από αυτό θα απαντούσαν σε όλα μου τα ερωτήματα...
marva Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 20 λεπτά πριν, G.bar είπε γουατεβερ Δεν είναι θέμα σωματείων, ούτε ψάχνουμε δωμάτιο σε κάποιο ίδρυμα, απλά όσον αφορά στην αναζήτησή σπιτιού υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που δεν μπορούν να παραληφθούν, για αυτό και η αναζήτησή είναι λίγο δυσκολότερη. Θυμάμαι κάποτε στις αρχές που είχα χτυπήσει (2005) που είχα απευθυνθεί σε έναν τέτοιο σύλλογο για μια βοήθεια που ήθελα για κάποιες διευκρινίσεις.. Μου είχαν ζητήσει να πληρώσω για να κάνω εγγραφή στο σύλλογο, να πληρώσω ετήσια συνδρομή, να αγοράσω όλα τα τεύχη του έτους ενος περιοδικού που εκδίδαν τότε, και επειδή έπεσα και πάνω σε εκλογές, έπρεπε να ψηφήσω και έναν που ,μου "πρότειναν" . Μετά από αυτό θα απαντούσαν σε όλα μου τα ερωτήματα... Εννοείται πως δεν θα σου πρότεινα δωμάτιο σε ίδρυμα (αν είναι δυνατόν...), απλώς πίστευα ότι τουλάχιστον τα συγκεκριμένα σωματεία θα είχαν καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη ευαισθησία, καθώς τα μέλη τους αντιμετωπίζουν τις ίδιες πάνω-κάτω δυσκολίες. Όντας κι εγώ άτομο με κινητικά προβλήματα και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι θα πει ανύπαρκτο ή χαλασμένο ασανσέρ (βλ. Ευελπίδων), θα συμφωνήσω με τους συμφορουμίτες και θα σου πω ΜΑΚΡΙΆ από το διαμέρισμα αυτό! Δεν γνωρίζω τα οικονομικά και τις υποχρεώσεις σου, όμως έχεις ποτέ σκεφτεί να αποκτήσεις δικό σου σπίτι;
G.bar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, marva είπε Εννοείται πως δεν θα σου πρότεινα δωμάτιο σε ίδρυμα (αν είναι δυνατόν...), απλώς πίστευα ότι τουλάχιστον τα συγκεκριμένα σωματεία θα είχαν καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη ευαισθησία, καθώς τα μέλη τους αντιμετωπίζουν τις ίδιες πάνω-κάτω δυσκολίες. Όντας κι εγώ άτομο με κινητικά προβλήματα και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι θα πει ανύπαρκτο ή χαλασμένο ασανσέρ (βλ. Ευελπίδων), θα συμφωνήσω με τους συμφορουμίτες και θα σου πω ΜΑΚΡΙΆ από το διαμέρισμα αυτό! Δεν γνωρίζω τα οικονομικά και τις υποχρεώσεις σου, όμως έχεις ποτέ σκεφτεί να αποκτήσεις δικό σου σπίτι; Ναι φυσικά, είναι στο πρόγραμμα κάποια στιγμή, αλλά όχι ακόμα.
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, agnostos13 είπε Βασικά αν οι παροχές-έστω και αν είναι κοινόχρηστες-μειωθούν ο ενοικιαστής τι λόγο έχει να μείνει στο διαμέρισμα; Λόγο στη ΓΣ δεν έχει, οπότε... Θα μου πεις θα βρει εύκολα άλλο; Αυτό είναι άλλη κουβέντα! Ζυγίζεις το ρίσκο και αποφασίζεις... Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ενοικιαστές έχουν λόγο στην ΓΣ, μάλιστα ενοικιάστες είναι και διαχειριστές, συμβαίνει σε πολυκατοικιες που πάνω από τα μισά έως όλα τα διαμερίσματα νοικιαζονται ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες δεν μένουν εκεί και δεν ασχολούνται. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από Basilhs23___
agnostos13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ενοικιαστές έχουν λόγο στην ΓΣ, μάλιστα ενοικιάστες είναι και διαχειριστές, συμβαίνει σε πολυκατοικιες που πάνω από τα μισά έως όλα τα διαμερίσματα νοικιαζονται ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες δεν μένουν εκεί και δεν ασχολούνται. Μπορεί ορισμένες φορές να παρίστανται και ενοικιαστές αν θέλουν να ενημερωθούν ή να διαμαρτυρηθούν για κάποιο θέμα αλλά δεν έχουν ψήφο και άρα συμμετοχή στις αποφάσεις (τουλάχιστον εφόσον δεν υπάρχει εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη οτι τον εκπροσωπούν). Διαχειριστής μπορεί να μπει οποιοσδήποτε αποφασίσει η ΓΣ των ιδιοκτητών. Υποχρέωση για χρέη διχειριστή έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες, αλλά σαφώς μπορεί να είναι και άλλο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό εφόσον υπάρχει συμφωνία. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από agnostos13
Joshua21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ενοικιαστές έχουν λόγο στην ΓΣ, μάλιστα ενοικιάστες είναι και διαχειριστές, συμβαίνει σε πολυκατοικιες που πάνω από τα μισά έως όλα τα διαμερίσματα νοικιαζονται ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες δεν μένουν εκεί και δεν ασχολούνται. Σε καμία περίπτωση ένας ενοικιαστής δεν έχει λόγο στη γενική συνέλευση ιδιοκτητών, εκτός και αν παρευρίσκεται ως εκπρόσωπος κάποιου ιδιοκτήτη, μόνο που έτσι η ιδιότητα του ως ενοικιαστής είναι παντελώς αδιάφορη. Και μάλιστα για να είναι κάποιος νόμιμος εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένος, όχι απλά στα λόγια όπως συνηθίζεται, αλλιώς οποιαδήποτε απόφαση πάρει η ΓΣ θα είναι άκυρη.
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε καμία περίπτωση ένας ενοικιαστής δεν έχει λόγο στη γενική συνέλευση ιδιοκτητών, εκτός και αν παρευρίσκεται ως εκπρόσωπος κάποιου ιδιοκτήτη, μόνο που έτσι η ιδιότητα του ως ενοικιαστής είναι παντελώς αδιάφορη. Και μάλιστα για να είναι κάποιος νόμιμος εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένος, όχι απλά στα λόγια όπως συνηθίζεται, αλλιώς οποιαδήποτε απόφαση πάρει η ΓΣ θα είναι άκυρη. Ναι εννοώ να υπάρχει από πριν συνεννόηση ενοικιαστή με ιδιοκτήτη ως εκπρόσωπος αντί αυτού,,
Joshua21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε Ναι εννοώ να υπάρχει από πριν συνεννόηση ενοικιαστή με ιδιοκτήτη ως εκπρόσωπος αντί αυτού,, Και εγώ σου απάντησα ότι η συνεννόηση δεν φτάνει, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να τον εξουσιοδοτήσει, και αυτό είναι κάτι που δεν το έχω συναντήσει ποτέ. Αλλά και να έχει γίνει κάπου κάποτε κάτι τέτοιο είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, το σύνηθες είναι αυτό που ειπώθηκε παραπάνω, δλδ ο ενοικιαστής λόγο στη ΓΝ ΔΕΝ έχει. Άσε που στη συγκεκριμένη πολυκατοικία που περιγράφει ο ts (που τυγχάνει το θέμα μας) οι περισσότεροι είναι κακοπληρωτές, οπότε είτε έχει είτε δεν έχει λόγο δεν θα κάνει καμία απολύτως διαφορά.
mihanikos1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Και εδώ είναι τα λάθη του νομικου πλαισιου που έχουν κατάλοιπα από την μεταπολεμική Ελλάδα που βλέπουν τον ενοικιαστή σαν εξωγενή παράγοντα σε μια πολυκατοικία. Προφανώς και έπρεπε να έχει άποψη σε λειτουργικά θέματα της πολυκατοικίας, πχ ώρες που ανάβει η κεντρική θέρμανση, αν είναι ικανοποιημένοι από συνεργεία καθαρισμού ή κηπουρούς κλπ. Αυτοί μένουν και αυτοί που μένουν αποφασίζουν. Στα υπόλοιπα θέματα συντήρησης, επισκευών κλπ επειδή δεν είναι ιδιοκτησία τους και δεν πληρώνουν δεν τους πέφτει λόγος. Αν και προσωπικά γνωρίζω ενοικιαστές που μένουν χρόνια σε πολυκατοικίες και τις νοιάζονται πιο πολύ από αρκετούς ιδιοκτήτες.
KoreanW Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, G.bar said: γουατεβερ νοίκιασε εσύ αυτό που σου λένε όλοι να αποφύγεις και σε λίγο καιρό που θα ξαναρωτάς στο ινσομνια ανοιχτά θα είμαστε 🤣 Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από KoreanW 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα