tzortzis911 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, εχω 100σταρα γραμμη cosmote (με router το speedport plus) και θελοντας να συνδεσω 2 οροφους στο ιδιο δικτυο εβαλα εξωτερικο καλωδιο που πηγαινει απο τον κατω οροφο στον επανω (περιπου 20 μετρα, το εκανε τεχνικος). Πηρα και ενα tenda ac10u router με σκοπο να κανω τη ρυθμιση dhpc server. To βασικο μου προβλημα ειναι οτι στο tenda δεν ερχεται ποτε "σημα" απευθειας απο το καλωδιο. Και λεω απευθειας γιατι στον πανω οροφο εχω και και ενα ζευγαρι powerline (tp-link, για να δωσω wifi στα μακρινα δωματια του επανω οροφου) . Οταν βαζω το εξωτερικο καλωδιο στo powerline τοτε δινει σημα στο pοwerline. Μονο τοτε μπορω να συνδεσω το tenda πανω στο powerline και λειτουργει κανονικα το tenda. Ομως ετσι δεν υποοστηριζεται το dhpc server γιατι το tenda "παιρνει" internet απο το powerline και οχι απο το speedport. Μου δημιουργει επισης προβλημα στη συνδεση οταν πεσει το δικτυο ή οταν θελω να κανω restart το speedport. (Με λιγα λογια οταν δεν δωσει σημα το εξωτερικο στο powerline, το powerline δε λειτουργει και πρεπει να κανω restart το speedport εχοντας βγαλει και το καλωδιο που συνδεει το tenda με το powerline, για να δωσει τελικα σημα στο powerline και στη συνεχεIα να ξανασυνδεσω το tenda στο powerline.. KAI ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΟΛΙΑ sad). Λοιπον το ερωτημα μου ειναι γιατι δεν δινει σημα το καλωδιο στο απο το speedport στο tenda κατευθειαν χωρις να συνδεω πρωτα το powerline. Σχηματικα τι θελω: Speedport 1ος οροφος -> Tenda 2ος οροφος -> powerline 2ος οροφος και χρηση dhpc server για διευκολυνση στη παραμετροποιηση του δικτυου απο εμενα. Σχηματικα τι εχω: Speedport 1ος οροφος -> powerline 2ος οροφος -> Tenda 2ος οροφος με πολλα προβληματα οταν πεσει το δικτυο για επανασυνδεση ολων των συσκευων και δεν μπορω να συνδεθω στην ip του tenda χωρις να ειμαι συνδεδεμενος απευθειαςν στο ιδιο το tenda. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από tzortzis911
tzortzis911 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσπαθω να κανω το tenda ως access point ακολουθώντας tutorial πχ οπως αυτο. https://youtu.be/J5QJb3O19zI. Και θελω το speedport να εχει ip 192.168.1.1 και το tenda να εχει 192.168.1.2 με τελικο σκοπο να συνδεθω στο interface του tenda χωρις να ειμαι απευθειας συνδεδεμενος σε αυτο. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από tzortzis911
chios Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 https://www.tendacn.com/en/product/support/AC10U.html Firmware update έκανες στο tenda; Επίσης σαν access point στο τεντα θα πρέπει το DHCP να είναι κλειστό.
tzortzis911 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, chios είπε https://www.tendacn.com/en/product/support/AC10U.html Firmware update έκανες στο tenda; Επίσης σαν access point στο τεντα θα πρέπει το DHCP να είναι κλειστό. ναι το εχω κανει firmware update, γενικα το καλωδιο που φευγει απο το speedport δεν "δινει σημα" στο tenda ουτε στο wan port ουτε στο lan port, μονο στο powerline και παντα μετα απο restart. Θα μπορουσε να φταει το καλωδιο το ιδιο? (ειναι cat 5e και υπολογιζω ειναι γυρω στα 15 με 25 μετρα) Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από tzortzis911
NikosKallithea Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, tzortzis911 είπε ναι το εχω κανει firmware update, γενικα το καλωδιο που φευγει απο το speedport δεν "δινει σημα" στο tenda ουτε στο wan port ουτε στο lan port, μονο στο powerline και παντα μετα απο restart. Θα μπορουσε να φταει το καλωδιο το ιδιο? (ειναι cat 5e και υπολογιζω ειναι γυρω στα 15 με 25 μετρα) Εχεις βαλει το tenda επάνω και διπλα στο ρουτερ με ενα μικρο καλωδιο;
chios Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Αν βάλεις ένα λάπτοπ στο καλώδιο που έρχεται από κάτω και λειτουργεί σωστά δεν είναι θέμα καλωδίου. Αυτό που λέει ο Νίκος κάνω πάντα εγώ , πρώτα ρύθμιση του access point δίπλα στο ρούτερ με ένα μικρό καλώδιο και μετά τοποθέτηση στο σημείο που θέλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα