Ajx08 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 47 λεπτά πριν, forgotten είπε ως κατοικος κυπρου να αναφερω οτι με μισθο 1000 ευρω και ενοικιο δεν βγαινει κανεις μενω παφο και το μοναρι διαμερισμα ειναι στα 350ευρω ρευμα διαδικτυο κλπ θα θελεις αλλα 60ευρω σε αλλες πολεις πχ λεμεσο το πιο φτηνο διαμερισμα εκτος πολης ειναι γυρω στα 600 ευρω. μεσα μεταφορας δεν παιζουν οποτε θες και αυτοκινητο υπολογιζε κοστος 80-100 τον μηνα προχωραμε με το κοστος φαγητου κλπ κλπ και οριακα θα επιβιωσεις. τωρα οσο αφορα τα ωραρια κλπ εχω να πω τα χειροτερα στον ιδιωτικο τομεα 6ημερη εργασια και σε πολλους τομεις 9ωρο. δεν υπαρχει κανενας ελεγχος προς τους εργοδοτες. βασικα ειναι εργασιακος μεσαιωνας. Αν δεν εχεις εξιδικευση και προταση εργασιας μην το αποτολμησεις καν ... Κύπρος όπως Ελλάδα δηλαδή στα εργασιακά; Γιατί κάτι φίλοι σκέφτονταν να μετακομίσουν εκεί..μάλλον θα το ξανασκεφτούν.
anonymos_star Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/10/2021 στις 6:47 ΜΜ, forgotten είπε ως κατοικος κυπρου να αναφερω οτι με μισθο 1000 ευρω και ενοικιο δεν βγαινει κανεις μενω παφο και το μοναρι διαμερισμα ειναι στα 350ευρω ρευμα διαδικτυο κλπ θα θελεις αλλα 60ευρω σε αλλες πολεις πχ λεμεσο το πιο φτηνο διαμερισμα εκτος πολης ειναι γυρω στα 600 ευρω. μεσα μεταφορας δεν παιζουν οποτε θες και αυτοκινητο υπολογιζε κοστος 80-100 τον μηνα προχωραμε με το κοστος φαγητου κλπ κλπ και οριακα θα επιβιωσεις. τωρα οσο αφορα τα ωραρια κλπ εχω να πω τα χειροτερα στον ιδιωτικο τομεα 6ημερη εργασια και σε πολλους τομεις 9ωρο. δεν υπαρχει κανενας ελεγχος προς τους εργοδοτες. βασικα ειναι εργασιακος μεσαιωνας. Αν δεν εχεις εξιδικευση και προταση εργασιας μην το αποτολμησεις καν ... Εγώ πάλι από φίλους και γνωστούς έχω ακούσει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που γράφεις για το νησί. Όσοι φίλοι ή γνωστοί μου μετακόμισαν για Κύπρο όλοι μου λένε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με την επιλογή τους. Δεν ξέρω ποια τι να πιστέψω! Μα τόση αδικία; Να μην υπάρχει στην Ευρώπη ούτε 1 χώρα/περιοχή/πόλη που να συνδυάζει ευκαιρίες και ωραίο κλίμα; Δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί στις άλλες χώρες και περιοχές της ΕΕ με παρόμοιο με την Ελλάδα κλίμα (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, νότια Γαλλία, Βουλγαρία, Κροατία, νότια Ρουμανία, Μάλτα) αλλά θα ήθελα αν κάποιος ξέρει κάτι να αναφέρει. Εν τω μεταξύ χώρα με άθλιο κλίμα και χωρίς ευκαιρίες στην ΕΕ δεν παίζει να υπάρχει. Για εμάς που λατρεύουμε άνοιξη/καλοκαίρι και απεχθανόμαστε φθινόπωρο/χειμώνα αυτή η εξέλιξη είναι ό,τι χειρότερο! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από anonymos_star
kostasbm Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 αν πας για σαιζόν σε ξενοδοχείο πχ με 600 συν τα ένσημα σου ,ύπνος και φαγητό νομίζω ότι είναι καλά......αυτά ξέρω από Αγ Νάπα που δουλεύουν σαιζόν αν είσαι τακτικός ήτοι πας δεύτερο η τρίτο έτος θα έχεις σίγουρα αύξηση το πλεονέκτημα στα ξενοδοχεία είναι ο ύπνος και το φαγητό αλλά σπαστό ωράριο.....
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kostasbm είπε αν πας για σαιζόν σε ξενοδοχείο πχ με 600 συν τα ένσημα σου ,ύπνος και φαγητό νομίζω ότι είναι καλά......αυτά ξέρω από Αγ Νάπα που δουλεύουν σαιζόν Κατσε ρε φιλε σεζον μονο 600 με δωματιο και φαγητο δεν ειναι λιγα? Στην Ελλαδα παιζει να βρεις πολυ καλυτερο μισθο για σεζον. Προσωπικη εμπειρια απο Κυπρο δεν εχω. Εχω πολλους φιλους ομως που μενουν και δουλευουν. Η εντυπωση που εχω ειναι οτι οσον αφορα σε συνθηκες εργασιας και μισθους ειναι λιγο καλυτερα απο Ελλαδα. Τωρα το αν το λιγο καλυτερα αξιζει για να φυγει κανεις ειναι σχετικο. Μια περιπτωση γραμματειακη υποστηριξη σε τεχνικη εταιρια 900 ευρω που τον δευτερο χρονο εγιναν 950 και με αυξηση ευθυνων. Αλλη περιπτωση στο δημοσιο συστημα υγειας σαν παραιατρικο προσωπικο μισθος 1400 ευρω. Μια τριτη περιπτωση εκπαιδευτικος σε ιδιωτικο πανεπιστημιο με πολλες ευθυνες και γκαζια μισθος περι τα 1800 ευρω. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2022 από OxiGiannisGiannakis
kostasbm Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Κατσε ρε φιλε σεζον μονο 600 με δωματιο και φαγητο δεν ειναι λιγα? Στην Ελλαδα παιζει να βρεις πολυ καλυτερο μισθο για σεζον. Προσωπικη εμπειρια απο Κυπρο δεν εχω. Εχω πολλους φιλους ομως που μενουν και δουλευουν. Η εντυπωση που εχω ειναι οτι οσον αφορα σε συνθηκες εργασιας και μισθους ειναι λιγο καλυτερα απο Ελλαδα. Τωρα το αν το λιγο καλυτερα αξιζει για να φυγει κανεις ειναι σχετικο. Μια περιπτωση γραμματειακη υποστηριξη σε τεχνικη εταιρια 900 ευρω που τον δευτερο χρονο εγιναν 950 και με αυξηση ευθυνων. Αλλη περιπτωση στο δημοσιο συστημα υγειας σαν παραιατρικο προσωπικο μισθος 1400 ευρω. Μια τριτη περιπτωση εκπαιδευτικος σε ιδιωτικο πανεπιστημιο με πολλες ευθυνες και γκαζια μισθος περι τα 1800 ευρω. βρε 'σύ για βοηθούς σερβιτόρου μιλάω και κουζίνας ..καθαρίστριες και συναφή....δε μιλάω για δουλειά γραφείου η ότι αλλο δεν ξέρω αν είναι λίγα η πολλά....αυτά είχα δει σε άτομα που πήγαν πρώτη φορά...πρώτος μισθός με ένσημα ,ύπνο φαγητό δεν τα λες και λίγα συν τα οποία τυχερά πριν 5 χρόνια ήξερα ότι έπαιζαν 800-900 με τα νεα δεδομενα και με τη πτώση του τουρισμού λόγω πανδημίας όλα είναι ρευστά
anonymos_star Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Κατσε ρε φιλε σεζον μονο 600 με δωματιο και φαγητο δεν ειναι λιγα? Στην Ελλαδα παιζει να βρεις πολυ καλυτερο μισθο για σεζον. Προσωπικη εμπειρια απο Κυπρο δεν εχω. Εχω πολλους φιλους ομως που μενουν και δουλευουν. Η εντυπωση που εχω ειναι οτι οσον αφορα σε συνθηκες εργασιας και μισθους ειναι λιγο καλυτερα απο Ελλαδα. Τωρα το αν το λιγο καλυτερα αξιζει για να φυγει κανεις ειναι σχετικο. Μια περιπτωση γραμματειακη υποστηριξη σε τεχνικη εταιρια 900 ευρω που τον δευτερο χρονο εγιναν 950 και με αυξηση ευθυνων. Αλλη περιπτωση στο δημοσιο συστημα υγειας σαν παραιατρικο προσωπικο μισθος 1400 ευρω. Μια τριτη περιπτωση εκπαιδευτικος σε ιδιωτικο πανεπιστημιο με πολλες ευθυνες και γκαζια μισθος περι τα 1800 ευρω. Εγώ πάλι έχω ακούσει ότι οι συνθήκες εργασίας είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Ο μισθός μπορεί να ξεκινάει μεν από 900€ αλλά ανεβαίνει γρήγορα. Όσο για τα 600€ δεν παίζει να παίρνει κανείς τόσα στην Κύπρο.
velociraptoras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 21 ώρες πριν, anonymos_star είπε Εγώ πάλι από φίλους και γνωστούς έχω ακούσει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που γράφεις για το νησί. Όσοι φίλοι ή γνωστοί μου μετακόμισαν για Κύπρο όλοι μου λένε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με την επιλογή τους. Δεν ξέρω ποια τι να πιστέψω! Μα τόση αδικία; Να μην υπάρχει στην Ευρώπη ούτε 1 χώρα/περιοχή/πόλη που να συνδυάζει ευκαιρίες και ωραίο κλίμα; Δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί στις άλλες χώρες και περιοχές της ΕΕ με παρόμοιο με την Ελλάδα κλίμα (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, νότια Γαλλία, Βουλγαρία, Κροατία, νότια Ρουμανία, Μάλτα) αλλά θα ήθελα αν κάποιος ξέρει κάτι να αναφέρει. Εν τω μεταξύ χώρα με άθλιο κλίμα και χωρίς ευκαιρίες στην ΕΕ δεν παίζει να υπάρχει. Για εμάς που λατρεύουμε άνοιξη/καλοκαίρι και απεχθανόμαστε φθινόπωρο/χειμώνα αυτή η εξέλιξη είναι ό,τι χειρότερο! κι εγω εχω δικους μου ανθρωπους κυπρο αλλά ειναι σε τομείς που πληρωνουν καλά οπότε ναι για καποιον που καθαριζει 2500 το μηνα τα 1000 ευρω για ενοικιο και εξοδα διαβιωσης φαίνονται νορμαλ καθως μενουν αλλα 1500 στην τσέπη. για οδηγος σε αποθηκη ή σεζον σε ξενοδοχείο όμως αν δεν σου δινουν εστω εξτρα το ενοικιο δεν αξιζει να πας γιατι δε θα σου μενουν ουτε τα εισιτηρια για να ερχεσαι μια φορά το χρονο Ελλάδα
anonymos_star Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, velociraptoras είπε κι εγω εχω δικους μου ανθρωπους κυπρο αλλά ειναι σε τομείς που πληρωνουν καλά οπότε ναι για καποιον που καθαριζει 2500 το μηνα τα 1000 ευρω για ενοικιο και εξοδα διαβιωσης φαίνονται νορμαλ καθως μενουν αλλα 1500 στην τσέπη. για οδηγος σε αποθηκη ή σεζον σε ξενοδοχείο όμως αν δεν σου δινουν εστω εξτρα το ενοικιο δεν αξιζει να πας γιατι δε θα σου μενουν ουτε τα εισιτηρια για να ερχεσαι μια φορά το χρονο Ελλάδα Ναι αλλά το κόστος ζωής στην Κύπρο είναι από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη.
sofiathereal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Για Κύπρο εάν είστε της πληροφορικής, it η και costumer support, googlarete wisebits βρείτε εμαιλ και στείλτε cv. Μισθός κάπου από 1600καθαρα σε junior θέση, κινητό μέχρι 100€ πληρωμένο, καντίνα πρωσοπικου να κλαις από τις φαγηταρες, coffe- snack station κοντά στο γραφείο σου, voucher σε high restaurants, πληρωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, laptop για το σπίτι ανά γουστάρεις τηλεργασια, 13o,14o, bonus το καλοκαίρι και evaluation στο 6μηνο για αύξηση. Στα μείον είναι Λεμεσό και θες 700 για σπίτι συν 400 για έξοδα. 1 1
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, sofiathereal είπε Για Κύπρο εάν είστε της πληροφορικής, it η και costumer support, googlarete wisebits βρείτε εμαιλ και στείλτε cv. Μισθός κάπου από 1600καθαρα σε junior θέση, κινητό μέχρι 100€ πληρωμένο, καντίνα πρωσοπικου να κλαις από τις φαγηταρες, coffe- snack station κοντά στο γραφείο σου, voucher σε high restaurants, πληρωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, laptop για το σπίτι ανά γουστάρεις τηλεργασια, 13o,14o, bonus το καλοκαίρι και evaluation στο 6μηνο για αύξηση. Στα μείον είναι Λεμεσό και θες 700 για σπίτι συν 400 για έξοδα. Να σε ρωτησω , λογιστής, με 3,5 χρονια προυπηρεσιας στην Ελλαδα, 2 ξενες γλωσσες, ΜΒΑ απο ΑΣΟΕΕ τι μισθό μπορεί να διεκδικήσει στη Κύπρο?
velociraptoras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, sofiathereal είπε Για Κύπρο εάν είστε της πληροφορικής, it η και costumer support, googlarete wisebits βρείτε εμαιλ και στείλτε cv. Μισθός κάπου από 1600καθαρα σε junior θέση, κινητό μέχρι 100€ πληρωμένο, καντίνα πρωσοπικου να κλαις από τις φαγηταρες, coffe- snack station κοντά στο γραφείο σου, voucher σε high restaurants, πληρωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, laptop για το σπίτι ανά γουστάρεις τηλεργασια, 13o,14o, bonus το καλοκαίρι και evaluation στο 6μηνο για αύξηση. Στα μείον είναι Λεμεσό και θες 700 για σπίτι συν 400 για έξοδα. αν και για entry lvl ειχα προσφορα στα 1300 περιπου ναι για τον τομέα της πλροφορικής ειναι καλά. για αλλες ειδικότητες ειδικά ανειδικευτες δεν αξιζει
zenwalk23 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Εχω μιλησει με 2-3 κυπριακες ανα καιρους σε διαφορετικη φαση της καριερας μου, δεν ειδα μεγαλες διαφορες στο μισθολογικο απο αυτα που μου εδιναν τοτε αντιστοιχες ελληνικες εταιρειες. Βεβαια αυτοι οτι λενε μικτα, πρακτικα ειναι καθαρα γιατι δεν παιζουν φοροι μεχρι ενα ποσο.
Jedi35 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Έχω περίπου 10 μήνες στην σκάλα κοινώς Λάρνακα βρήκα εργασία μόνος μου σε μια εταιρεία ελλαστικων το αφεντικό μου με βοήθησε πολύ στην εύρεση σπιτιού δίνω 400 ευρώ το μήνα με Ίντερνετ νερο ρεύμα μέσα περνω 1000 μισθό για πενθήμερη 9 ωρη εργασία για μένα μου αρκούν να ζω αξιοπρεπως χωρίς άγχος και μόνος μου καμία σχέση φυσικά το αφεντικό εδώ με την Ελλάδα όσα είχα 1
sofiathereal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 19 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Να σε ρωτησω , λογιστής, με 3,5 χρονια προυπηρεσιας στην Ελλαδα, 2 ξενες γλωσσες, ΜΒΑ απο ΑΣΟΕΕ τι μισθό μπορεί να διεκδικήσει στη Κύπρο? Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε αυτόν τον κλάδο, όμως βαση των αγγελιών που βλέπω στα κυπριακά σιτε εργασίας είναι ένας κλάδος με υψηλή ζήτηση. Σε μια γενική ίσως εκτίμηση μου σίγουρα άνω τον 1400/1500 (καθαρά πάντα), συν μπόνους που δίνουν οι εταιρείες απλόχερα.
gii Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Στις 30/1/2022 στις 3:36 ΜΜ, velociraptoras είπε κι εγω εχω δικους μου ανθρωπους κυπρο αλλά ειναι σε τομείς που πληρωνουν καλά οπότε ναι για καποιον που καθαριζει 2500 το μηνα τα 1000 ευρω για ενοικιο και εξοδα διαβιωσης φαίνονται νορμαλ καθως μενουν αλλα 1500 στην τσέπη. για οδηγος σε αποθηκη ή σεζον σε ξενοδοχείο όμως αν δεν σου δινουν εστω εξτρα το ενοικιο δεν αξιζει να πας γιατι δε θα σου μενουν ουτε τα εισιτηρια για να ερχεσαι μια φορά το χρονο Ελλάδα Σε τι πόστο είναι οι γνωστοί σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα