eMike Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί ειλικρινά δε ξέρω τι να πω.. Ήρθε σήμερα κλήση στη σύζυγο, από τον Δήμο Κηφισιάς, για παράνομο παρκάρισμα στις 9 Μαρτίου 2003 (!)... Επιβεβαίωση από τον δήμο το 2005 και παράδοση μερικές μέρες πριν, στην τότε διεύθυνση, όπου και εφτασε σήμερα στα χέρια μας.. Δεν είναι τόσο τα 120Ευρώ (60 η αρχική κλήση)... Ρε φίλε 18 χρόνια μετά???!! Σοβαρά τώρα? Μπορώ να κάνω κάτι? Έχει νόημα? Μου είπαν κάποιοι φίλοι να μην ασχοληθώ καν, διότι αυτά τα έσοδα τα θέλει ο δήμος και δε πάνε εφορία. Ισχύει?
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 δεν είμαι "ειδικός" αλλά με κάθε επιφύλαξη νομίζω ότι πάνε κανονικά στην ΔΟΥ που ανήκεις τώρα γιατί τα αρχικά βεβαιωμένα 60 ευρώ κλήση τα έστειλε ο δήμος μετά από 18 χρόνια απλά για να γίνουν 120 ευρώ δεν το γνωρίζω... έχεις πληρώσει την κλήση ή την έχεις αγνοήσει σίγουρα ένας (καλός) λογιστής/φοροτεχνικός θα ξέρει να σου πει τι να κάνεις...
Nabuko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Αναφορά σε κείμενο οι Δήμοι είναι αναγκασμένοι να διεκδικούν μαζικά συγκεκριμένα ποσά λόγω «πιέσεων» του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αναφορά σε κείμενο Ο γενικός «κανόνας» είναι ότι οι κλήσεις δεν διαγράφονται και δεν παραγράφονται, εάν δεν παρέλθει τουλάχιστον εικοσαετία. Αυτό βέβαια ισχύει υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, να μην έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, να μην έχει εντοπιστεί ο οφειλέτης στη δηλωθείσα διεύθυνση, να έχει αποβιώσει, να μην υπάρχουν κληρονόμοι κτλ. Μετά από ένα «ατελέσφορο» χρονικό διάστημα, η «έσχατη» επιλογή είναι να μεταφέρονται στις ΔΟΥ, ειδικά όταν οι κλήσεις αφορούν χρέη άνω των 300 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί Δήμοι δεν επιλέγουν αυτό το δρόμο, προσπαθώντας να διεκδικήσουν οι ίδιοι τα χρήματα, ως άμεσα έσοδα. Κι αυτό γιατί, σε περίπτωση που οι κλήσεις μεταφερθούν στις ΔΟΥ, τα συγκεκριμένα έσοδα πηγαίνουν στο κεντρικό κράτος. Περισσότερα εδώ
eMike Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, ikorolis είπε έχεις πληρώσει την κλήση ή την έχεις αγνοήσει Δε την είχε βρει καν στο αμάξι... Δεν είναι άνθρωπος που δεν πληρώνει τις παραβάσεις. Άλλωστε η πρώτη μας κουβέντα, μετά το αρχικό γέλιο, ήταν πάμε να το πληρώσουμε μη πάει σε καμιά εφορία. Αλλά το ξανασκέφτομαι και λέω κάτσε ρε γαμώτο, είναι γελοιότητα αυτό.. 7 λεπτά πριν, Nabuko είπε Περισσότερα εδώ Ευχαριστώ πολύ. Ενδιαφέρον, αν και ουσιαστικά δε λέει κάτι με βεβαιότητα. 1
SB_1957 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 15 λεπτά πριν, eMike είπε Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί ειλικρινά δε ξέρω τι να πω.. Ήρθε σήμερα κλήση στη σύζυγο, από τον Δήμο Κηφισιάς, για παράνομο παρκάρισμα στις 9 Μαρτίου 2003 (!)... Επιβεβαίωση από τον δήμο το 2005 και παράδοση μερικές μέρες πριν, στην τότε διεύθυνση, όπου και εφτασε σήμερα στα χέρια μας.. Δεν είναι τόσο τα 120Ευρώ (60 η αρχική κλήση)... Ρε φίλε 18 χρόνια μετά???!! Σοβαρά τώρα? Μπορώ να κάνω κάτι? Έχει νόημα? Μου είπαν κάποιοι φίλοι να μην ασχοληθώ καν, διότι αυτά τα έσοδα τα θέλει ο δήμος και δε πάνε εφορία. Ισχύει? Και σε μας είχε έρθει πέρυσι από Δήμο Θεσσαλονίκης για παράνομο παρκάρισμα το 2002! Αλλά αν τα πληρώναμε αμέσως θα ήταν χωρίς επιβάρυνση, μόνο το αρχικό ποσό! Τα πληρώσαμε, αφού πρώτα επιβεβαιώσαμε ότι ήταν πράγματι το δικό μας αυτοκίνητο και όχι κάποιο άλλο. Γιατί πριν 5 χρόνια μας είχε έρθει κλήση από το δήμο Αττικής για παράνομο παρκάρισμα στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος τότε ήταν στο νοσοκομείο και πέθανε λίγες μέρες μετά. Αλλά ποτέ δεν ήρθε Αττική με το αυτοκίνητό του. Μιλώντας με το δήμο διαπιστώθηκε ότι η κλήση ήταν κακογραμμένη και δεν φαινόταν καθαρά ο αριθμός κυκλοφορίας και από την περιγραφή προέκυπτε ότι ήταν εντελώς άλλο αυτοκίνητο από αυτό που είχε ο πατέρας μου. Παρ' όλα αυτά μας ζήτησαν πιστοποιητικό θανάτου για να διαγράψουν την κλήση.
tasanton Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ήρθε από τον ίδιο δήμο (Κηφισιάς) κλήση του 1998 (!!) στον πατέρα μου που στο μεταξύ έχει αποβιώσει. Δεν πληρώνω τίποτα, ας μπει στο taxis ως οφειλή και βλέπουμε. Άντε με τις αηδίες των δήμων. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από tasanton 1
basilis_k6 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 12 λεπτά πριν, tasanton είπε Ήρθε από τον ίδιο δήμο (Κηφισιάς) κλήση του 1998 (!!) στον πατέρα μου που στο μεταξύ έχει αποβιώσει. Δεν πληρώνω τίποτα, ας μπει στο taxis ως οφειλή και βλέπουμε. Άντε με τις αηδίες των δήμων. να τους πληρώσεις σε δραχμές εσυ. 3 1
kajwbtfe Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Και σε μένα ήρθε από το δήμο Κηφισιάς από το 2007 για στάθμευση.
chriskourou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Στην όμορφη, κατά τα άλλα, χώρα μας, άλλα πράγματα -δε θα πω ποια για να μη γίνει πολιτική συζήτηση- μετά από κάποια χρόνια παραγράφονται. Οι κλήσεις μάλλον όχι. Θυμάμαι το 2005 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με έγραψε το λιμεναρχείο σε δρόμο που πάρκαρα καθημερινά επί 2 χρόνια. Όταν πήγα να ζητήσω το λόγο, καθώς στο δρόμο που με έγραψαν ΔΕΝ υπήρχε καμία πινακίδα ότι απαγορεύεται, μου απάντησαν επί λέξη "αποφασίσαμε ότι απαγορεύεται". 1 2
Nabuko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Εδώ βέβαια μπαίνει και το εξής ερώτημα. Φταίει ο κάθε δήμος που έστω και αργά ζητάει να πληρωθεί το πρόστιμο ή φταίμε κι εμείς που εξαρχής ευθυνόμαστε για την παράβαση? Κάνουμε κριτική στον δήμο αλλά στον εαυτό μας όχι? Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε κλήσεις που έχουν σταλεί από λάθος 1 2
KoreanW Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Πριν χρόνια δε θυμάμαι πόσα, στη Ραφήνα είχα αφήσει το αμάξι κάποια χιλιόμετρα από το λιμάνι, ακριβώς μακριά και σε δρόμο κανονικά παρκαρισμένο χωρίς σήμανση, για να μη δώσω δικαίωμα να με γράψουν (έτσι νόμιζα). Ε πήγαν και με έγραψαν από τη δημοτική αστυνομία. Διεύθυνση έβαλαν τον κάθετο δρόμο από αυτόν που πάρκαρα, επειδή εκείνος είχε απαγόρευση και έπρεπε να γράψουν στο χαρτί της κλήσης. Δεν βγάζεις άκρη και αυτός είναι ο λόγος που την πλήρωσα την κλήση και με τις υγειές μου δηλαδή και το περπάτημα που έριξα για να μη με γράψουν όπως νόμιζα. Ανεξαρτήτως της περίπτωσής μου, οι δήμοι έχουν πολλά έξοδα από τα ρουσφέτια που διορίζουν και τις προμήθειες. Η κεντρική εξουσία κάνει τα στραβά μάτια, και προτρέπει τους δήμους να τα παίρνουν από τα πρόστιμα του ΚΟΚ (υπάρχουν και νομοθετικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια αυτά). Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από KoreanW 2
Bitbit Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, KoreanW είπε Ανεξαρτήτως της περίπτωσής μου, οι δήμοι έχουν πολλά έξοδα από τα ρουσφέτια που διορίζουν και τις προμήθειες. Η κεντρική εξουσία κάνει τα στραβά μάτια, και προτρέπει τους δήμους να τα παίρνουν από τα πρόστιμα του ΚΟΚ (υπάρχουν και νομοθετικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια αυτά). επι αυτού, κάτι που άκουσα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. δε θα αναφέρω μέρος, δεν έχει τόση σημασία. είναι στην επαρχία πάντως, λίγο έξω από μεγάλη πόλη σε ένα σημείο υπήρχε μια κάμερα ταχύτητας της τροχαίας. δε πρέπει να δούλεψε ποτε, απλά υπήρχε. Μετά από μεγάλο διάστημα, την ξηλώνουν και τη βάζουν περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά όπου και την έθεσαν σε λειτουργία. κάποιοι λένε ότι αυτό έγινε για να είναι στα όρια του διπλανού δήμου ώστε να παίρνει τα έσοδα από τις κλήσεις. παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο;
KoreanW Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Bitbit said: επι αυτού, κάτι που άκουσα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. δε θα αναφέρω μέρος, δεν έχει τόση σημασία. είναι στην επαρχία πάντως, λίγο έξω από μεγάλη πόλη σε ένα σημείο υπήρχε μια κάμερα ταχύτητας της τροχαίας. δε πρέπει να δούλεψε ποτε, απλά υπήρχε. Μετά από μεγάλο διάστημα, την ξηλώνουν και τη βάζουν περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά όπου και την έθεσαν σε λειτουργία. κάποιοι λένε ότι αυτό έγινε για να είναι στα όρια του διπλανού δήμου ώστε να παίρνει τα έσοδα από τις κλήσεις. παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο; σαφέστατα https://www.tanea.gr/2021/02/04/greece/neos-kok-ta-prostima-kai-oi-allages-sta-oria-taxytitas/ Quote Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και αποτελούν πόρους των ΟΤΑ στην περιοχή των οποίων συντελέστηκε η παράβαση. Και ανεξάρτητα από αυτό το γενικό θέμα, στο ειδικότερο του τόπικ και του TS να συνεισφέρω μια γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη: https://www.synigoros.gr/?i=state-citizen-relations.el.ofeili.73518 Quote Πολυετής καθυστέρηση των Δήμων στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με οφειλές τους που προέρχονται από την επιβολή προστίμων λόγω παραβάσεων διατάξεων του Κ.Ο.Κ. Περιγραφή Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε μεγάλο αριθμό αναφορών πολιτών που διαμαρτύρονται γιατί λαμβάνουν γνώση από τους Δήμους για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), περί παράνομης στάσης και στάθμευσης, με καθυστέρηση πολλών ετών από την ημερομηνία τέλεσής τους (ακόμη και μετά από δέκα έτη). Συνέπεια των ανωτέρω είναι να δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες στους πολίτες τόσο για την τέλεση της ίδιας της παράβασης, όσο και για το ενδεχόμενο να έχει ήδη εξοφληθεί το χρέος, αλλά να μην μπορούν να το αποδείξουν αφού μετά από τόσα χρόνια είναι λογικό να μην έχουν κρατήσει τη σχετική απόδειξη πληρωμής. Επιπλέον, δεν παρείχετο δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά της πράξης της παράβασης, αλλά ούτε και εξόφλησης του ποσού του προστίμου στο ήμισυ. Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πόρισμα, που απηύθυνε στον Υπουργό Εσωτερικών, προτείνει: α) τη νομοθετική ρύθμιση της υποχρέωσης των ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χώρας για βεβαίωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ. εντός τριών ετών (3) από την ημερομηνία της παράβασης και την κτήση της κλήσης, β) την αντικατάσταση του εντύπου της κλήσης με έντυπο το οποίο θα επικολλάται στο όχημα (αυτοκόλλητο), γ) τη θέσπιση του δικαιώματος του "παραβάτη" για την καταβολή του ποσού του προστίμου στο ήμισυ σε συγκεκριμένο διάστημα μετά την ημερομηνία λήψης της πρώτης ατομικής ειδοποίησης από τον Δήμο, καθώς το δικαίωμα αυτό έχει απολεσθεί στις περιπτώσεις που ο "παραβάτης" δεν έχει λάβει γνώση της κλήσης την ημέρα της παράβασης. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από KoreanW 2
Nabuko Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, KoreanW είπε β) την αντικατάσταση του εντύπου της κλήσης με έντυπο το οποίο θα επικολλάται στο όχημα (αυτοκόλλητο), 😠
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα