Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. 

Από γνωστό μου κάηκε ο υπολογιστής. 

Γνωρίζοντας την οικονομική του κατάσταση δυστυχώς δεν τον παίρνει για πολλά. 

Έχω στην άκρη ένα επεξεργαστή i7 920

Υπάρχει κάρτα γραφικών, μνήμες, σκληρός δίσκος και όλα τα περιφερειακά. 

Αξίζει ο κόπος να βρω μια μητρική και με ένα τροφοδοτικό να κάνουμε κάτι φτηνό ή μήπως να κοιτούσαμε για κάποιον μεταχειρισμένο με δυνατότητα κάποιας βελτίωσης μελλοντικά. 

Η χρήση θα είναι σερφαρισμα YouTube και κανένα σοσιαλ. 

Σάς ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται πόσο μπορεί να βρεις την μητρική πάντως αν σκεφτείς οτι στα 80 παίρνεις i3 3rd gen έτοιμο refurbished, ίσως να μην αξίζει να ασχοληθείς.

https://www.info-world.gr/el/Προϊόντα/StockHouse/Ανακατασκευασμένα&Μεταχειρισμένα/ΣταθεροίΥπολογιστές

https://www.cosmodatastock.gr/category/966/pc-refurbish-efkeries/

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εξαρτάται πόσο μπορεί να βρεις την μητρική πάντως αν σκεφτείς οτι στα 80 παίρνεις i3 3rd gen έτοιμο refurbished, ίσως να μην αξίζει να ασχοληθείς.

https://www.info-world.gr/el/Προϊόντα/StockHouse/Ανακατασκευασμένα&Μεταχειρισμένα/ΣταθεροίΥπολογιστές

https://www.cosmodatastock.gr/category/966/pc-refurbish-efkeries/

Δεν έψαξα καν να κοιτάξω το κόστος. Σίγουρα και με την προσθήκη τροφοδοτικού θα πιάσουμε αυτό το κόστος άνετα και δεν θα είναι και αναβαθμίσιμο μελλοντικά. 

Σε ευχαριστώ πολύ θα ρίξω μια ματιά σε αυτά πού έστειλες. 

Δημοσ.

Γενικοτερα οι μητρικες 1366 ειναι δυσευρετες.

Ριξε μια ματια στα refurbished που σου προτεινε ο nickol-us εαν σας βολεψει κατι και στα οικονομικα.

Μεχρι ποσα χρηματα υπολογιζεις;

Μηπως ψαξουμε και στις αγγελιες εδω μηπως υπαρχει κατι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, kostasw είπε

Δεν έψαξα καν να κοιτάξω το κόστος. Σίγουρα και με την προσθήκη τροφοδοτικού θα πιάσουμε αυτό το κόστος άνετα και δεν θα είναι και αναβαθμίσιμο μελλοντικά. 

Σε ευχαριστώ πολύ θα ρίξω μια ματιά σε αυτά πού έστειλες. 

Μην περιμένεις οτι είναι φοβερά αναβαθμίσιμα και τα refurbished. Πολλά από αυτά λόγω μεγέθους έχουν αρκετούς περιορισμούς. Αν σε ενδιαφέρει να βάλεις και τίποτα άλλο μέσα ή να χρησιμοποιεί "κοινά" atx τροφοδοτικά προσπάθησε να πάρεις κάτι σε  κανονικό μέγεθoς πύργου(πχ). Αν καταλήξεις κάπου, πάρε πρώτα τηλέφωνο να ρωτήσεις τι ελεύθερα σλοτ υπάρχουν(εφόσον δεν αναφέρεται) από μνήμες κυρίως

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Γενικοτερα οι μητρικες 1366 ειναι δυσευρετες.

Ριξε μια ματια στα refurbished που σου προτεινε ο nickol-us εαν σας βολεψει κατι και στα οικονομικα.

Μεχρι ποσα χρηματα υπολογιζεις;

Μηπως ψαξουμε και στις αγγελιες εδω μηπως υπαρχει κατι.

Δεν έχω μιλήσει μαζί τού για χρήματα. Σκέψη δική μου ήταν αφού έχω κάποια κομμάτια να τον βοηθήσω. 

Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσει να διαθέσει περίπου στα 150€.

4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μην περιμένεις οτι είναι φοβερά αναβαθμίσιμα και τα refurbished. Πολλά από αυτά λόγω μεγέθους έχουν αρκετούς περιορισμούς. Αν σε ενδιαφέρει να βάλεις και τίποτα άλλο μέσα ή να χρησιμοποιεί "κοινά" atx τροφοδοτικά προσπάθησε να πάρεις κάτι σε  κανονικό μέγεθoς πύργου(πχ). Αν καταλήξεις κάπου, πάρε πρώτα τηλέφωνο να ρωτήσεις τι ελεύθερα σλοτ υπάρχουν(εφόσον δεν αναφέρεται) από μνήμες κυρίως

Τρομερά σαφώς και δεν περιμένω να είναι αλλά σίγουρα κάπως καλύτερα από τον περιορισμό πού θα έχει σε περίπτωση πού βασιστώ στον 920 πού έχω εγώ. 

Εκτός και αν κάνω τόσο λάθος οπότε δεν επιμένω κιόλας. 

Δημοσ.

Όχι δεν κάνεις λάθος, απλά σου ξεκαθαρίζω πως έχει η κατάσταση με τα refurbished για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων. Αν καταφέρεις και φτάσεις 150budget, παίρνεις μέχρι i5 3rd gen(ή i5 2nd), με 8ram και λειτουργικό σε ssd, κοινώς θα πετάει για τη χρήση που το θέλετε. Την καλύτερη προσφορά, την είχα βρει από ebay σε κανονικό μέγεθος tower από Γερμανιά, δυστυχώς όμως εκεί χάνεις την όποια εγγύηση (1 ετος) που σου δίνουν τα ελληνικά καταστήματα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kostasw είπε

Υπάρχει κάρτα γραφικών

Ποια κάρτα; Χρειάζεται επιπλέον τροφοδοσία ; 

Σε refurbished sff case δεν μπαινουν μεγάλες καρτες (μπαινουν με καλωδιο επεκτασης αλλα ειναι παιδεμα ανευ λογου) , τα μοντελα της HP (πχ 8200 , 8300) έχουν proprietary psu που σε περιορίζει και στα watt , αλλά έχουν και περίεργες pcieΧ16 θέσεις - μπορεί δηλαδη μια μακριά κάρτα να μην χωράει. Για να μπει μεγαλυτερο τροφοδοτικο χρειάζεται και αντάπτορας.

Επεξ/σία από catmaster
  • Like 2
Δημοσ.

@kostasw

ps με μια γρήγορη ματιά που έριξα , μια σχετικά τίμια αγορά θα θεωρούσα αυτην - εννοώντας πως εγω προσωπικα θα έκανα ανετα τη δουλεια μου με κατι τετοιο για office time, browsing και χαλαρο gaming με μια καρτούλα.

Αυτό το case είναι πιο το ευρύχωρο στην κατηγορία των refurbished ,και το mobo στη συγκεκριμενη συνθεση χωράει πιο φαρδιες καρτες γραφικων , επι της ουσίας με ενα μικρο 128gb ssd και την gpu που ήδη υπάρχει απο την προηγούμενη συνθεση , έχεις έτοιμο το μηχανημα.
Γενικά είναι ενα μηχανημα που ουτε σέρνεται και αργότερα μπορεί να σηκώσει και ενα μεταχειρισμένο i7 ivy bridge , αν ποτε δεησει και πέσουν οι τιμές.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 18/3/2021 στις 7:11 ΠΜ, catmaster είπε

@kostasw

ps με μια γρήγορη ματιά που έριξα , μια σχετικά τίμια αγορά θα θεωρούσα αυτην - εννοώντας πως εγω προσωπικα θα έκανα ανετα τη δουλεια μου με κατι τετοιο για office time, browsing και χαλαρο gaming με μια καρτούλα.

Αυτό το case είναι πιο το ευρύχωρο στην κατηγορία των refurbished ,και το mobo στη συγκεκριμενη συνθεση χωράει πιο φαρδιες καρτες γραφικων , επι της ουσίας με ενα μικρο 128gb ssd και την gpu που ήδη υπάρχει απο την προηγούμενη συνθεση , έχεις έτοιμο το μηχανημα.
Γενικά είναι ενα μηχανημα που ουτε σέρνεται και αργότερα μπορεί να σηκώσει και ενα μεταχειρισμένο i7 ivy bridge , αν ποτε δεησει και πέσουν οι τιμές.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να ψάξεις. 

Μίλησα μαζί τού και πιθανότατα να μπορέσει να διαθέσει περίπου στα 150€ οπότε αυτό δείχνει να είναι μέσα στα λεφτά του. 

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα εκτιμηθεί. 

Δημοσ.

Εαν μπορει να φτασει μεχρι εδω ειναι πολυ καλη περιπτωση.......το ξερω οτι ανεβαινει το μπατζετ,αλλα μιλαμε για συγχρονο μηχανημα με hdmi πολυ βασικο (γιατι σε sff δεν βρισκεις ευκολα).

Μπορει στο μελλον να αναβαθμισει σε οτι θελει επεξεργαστη,μνημες,δισκους,καρτα γραφικων full profile.

Σημαντικο οτι εχει θυρα m2 και μπορει αμεσα να βαλει με 25-30 ευρω εναν ssd m2/nvme.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...