Προς το περιεχόμενο

Ρύθμιση fan σε παλιό laptop.

Πέτρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόκειται για ένα σκυλί Samsung NP355V5C-A05UK, 10 ετίας, με έναν Α6 (2 πύρηνο...), 2χ4 γίγα μνήμη και έναν SSD.

Για τη δουλίτσα που το θέλω, είναι ότι πρέπει.

Το θέμα είναι ότι ο ανεμιστήρας ελέγχεται "κρυφά" από το σύστημα, χωρίς να έχω την οποιαδήποτε επιλογή σαν χρήστης, ούτε μέσα από το BIOS, και είναι max στο 30% (από όσο έχω βρει εδώ κι εκεί), οπότε πλέον το σύστημα βράζει (80+ βαθμοί cpu, >100 βαθμοί κάποιο άλλο σημείο) και πέφτει το throttling της αρκούδας (ενίοτε και restart αν το έχω σε χώρο με θερμοκρασία >27-28).

Ξαναλέω ότι για αυτά τα 5 πράγματα που το θέλω, είναι μια χαρά. Όταν το αλλάξω, θα πάει σε γονείς, με ακόμα λιγότερες απαιτήσεις.

Υπάρχει τρόπος να το παλέψω με κάποιο πρόγραμμα? Το speedfan δεν το βρίσκει, δεν διαβάζει κάτι. Κάποιο άλλο, κάποια ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ρωτούσες να κόψεις στροφές, θα σου είχα λύση, αλλά το να ανεβάσεις στροφές...Δεν ξέρω.

Μήπως πρέπει πρώτα να βρεις γιατί με στάνταρντ ρυθμίσεις έχεις 80 C ;

Έχει ανοιχτεί και καθαριστεί πριν κανένα μήνα, χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή. Ο αέρας που έρχεται από το blower είναι καυτός, οπότε επαφή/απαγωγή υπάρχει, απλά δεν είναι επαρκής η ροή του αέρα.

Όσο το έψαξα, το ίδιο πράγμα αναφέρουν πάρα πολλοί άλλοι, απλά πια έχουν αλλάξει μηχανήματα.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης, είναι ότι υπάρχει κουμπί που κλείνει εντελώς τον ανεμιστήρα, αλλά πια μιλάμε για ιδανικές συνήκες με ac.

Αν δεν το κουβαλούσα συνέχεια πέρα-δώθε, θα το είχα σε stand με ανεμιστήρες, θα βελτιωνόταν κάτι.

Δεν ξέρω καν αν μπορώ να κάνω uv μέσα από τα win (10ρια), αφού κι εδώ δεν υπάρχει επιλογή στο BIOS.

Πάστα έχει αλλαχθεί; Πιθανό να φταίει και αυτό, είναι πολλά τα χρόνια.

Μετά υπάρχουν διάφορα, μπορείς να δοκιμάσεις άλλο φαν αν υπάρχει, ακόμα και μόντα έχω δει που τρυπάνε το κάτω μέρος στο σασί του λάπτοπ για καλύτερη ροή αέρα (άσχετο, αλλά το έχω κάνει σε tvbox για τον ίδιο λόγο).

Ίσως κάποιοι που το κατέχουν πιο καλά, σου βρουν κάτι πιο εύκολο ως λύση.

Δεν έφτασα στην πάστα (σίγουρα τόσα χρόνια ξεράθηκε) γιατί δεν θέλω να ξεπατώσω όλο το σύστημα για να το καταφέρω.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι η ροή, απλά δεν φτάνει όταν κάνει κάτι βαρύ ο επεξεργαστής.

6 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Δεν έφτασα στην πάστα (σίγουρα τόσα χρόνια ξεράθηκε) γιατί δεν θέλω να ξεπατώσω όλο το σύστημα για να το καταφέρω.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι η ροή, απλά δεν φτάνει όταν κάνει κάτι βαρύ ο επεξεργαστής.

Διάβασε εδώ 

https://www.adslgr.com/forum/threads/240678-Θερμοαγώγιμη-Πάστα?p=2409912#post2409912

εάν κανείς καθαρισμό 😎

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...