Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/3/2021 στις 8:32 ΜΜ, MontzOlee είπε

Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας , με βοηθήσατε αρκετά η αήθεια είναι ..

Μίλησα κι εγώ προχθές με τον προσωπικό μου σύμβουλο στην Πειραιως και έμμεσα κατάλαβα οτι δεν αξίζει η ολη φάση ,την συγκεκριμένη χρονικη στιγμή & έπειτα απο 1 χρόνο κορονοιου  με ένα πραγματικά  αβέβαιο μέλλον.

Το άσχημο είναι οτι τα λεφτα τώρα που οι προνομιακές είναι στα τάρταρα ''κάθονται'' μεσα στην τράπεζα κ δυστυχώς δεν εχω κατι άλλο στο μυαλο μου να τα κάνω , οποτε τα αφήνω εκεί και ''παίζει μαζί'' τους η Πειραιώς. :S 

Για αρχή θα σε συμβούλευα να πάρεις τα χρήματα σου απο εκεί, και να τα πας σε καμία τράπεζα της προκοπής (προσωπική προτίμηση Alpha Bank).

Επίσης μιας και είναι χρήματα που "δεν χρειάζεσαι" και τα έχεις για επενδύσεις, θα σου πρότεινα να δεις αμοιβαία κεφάλαια, είτε της Alpha Bank, είτε της Eurobank που είναι πολύ αξιόλογα!

21 ώρες πριν, tasanton είπε

Δυστυχώς κάποιοι δεν γνωρίζουν βασικά στοιχεία της αγοράς εταιρικών ομολόγων και πάλι καλά που ο @Helionarεβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους.

απο κει και πέρα, οποίος πιστεύει ότι μπορεί να έχει σταθερές αποδόσεις 2% επι 7 έτη σε άλλες επενδύσεις με μικρό ρίσκο, ας προχωρήσει. 

Η ΜΟΗ είναι από τις λίγες εταιρίες-διαμάντια του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ενα αξιόλογο αμοιβάιο κεφάλαιο μεσαίου ρίσκου δινει απόδοση περίπου 4-5% ετησίως και ενα υψηλού ρίσκου δίνει 7-8%.

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, fredd0 είπε

Εσυ εβαλες ενα παραδειγμα που καποιος θα ερθει και θα αγορασει το ομολογο στη δευτερογενη πληρωνοντας σου και τα μελλοντικα κουπονια. (15% ειπες) Δηλαδη αυτος θα σου δωσει πες 1010 ευρω για να αγορασει το ομολογο σου και στη ληξη, μαζι με ολα τα κουπονια θα εχει εισπραξει 1000. Αρνητικη αποδοση. Αυτα δε γινονται σε εταιρικα, ποσο μαλλον σε εταιρικα που ειχαν ελαχιστο θεσμικο ενδιαφερον και τα πουλησε η Πειραιως στη μαριδα.

Το ομόλογο δεν το αγοράζεις, είναι λεφτά που τα δίνεις ως δάνειο στην εταιρεία, η εταιρεία στα επιστρέφει μετά την λήξη ενώ ετησίως παίρνεις και το επιτόκιο συν κάτι στο τέλος όταν λήξει, η εταιρεία για να μπει στην διαδικασία να σου δώσει το ποσόν που έδωσες ως δάνειο συν τόκους ετησιως συν αυτά που παίρνεις στο τέλος, έχει βγάλει και αυτή το δικο της κέρδος από πίσω που δεν ξέρουμε πόσο είναι αυτό ίσως μόνο στον ισολογισμό να το λέει, υπάρχουν και πολλά άλλα στην αγορά ομολόγων που τα είχα συζητήσει μια δυο φορές με άτομα από χρηματηστιριακη αλλά δεν θυμάμαι να τα αναλύσω, υπάρχει και η δευτερογενής αγορά, γενικώς όλα τα μέρη κερδισμένα βγαίνουν, εκτός από την περίπτωση να πτωχεύσει η εταιρεία. Αν ήταν αρνητικό το επιτόκιο κανένας δεν θα καθόταν να εκδόσει ομόλογο, θα ήταν τρελός να το κάνει και τρελός οποίος δώσει χρηματα σε αυτό. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Ενα αξιόλογο αμοιβάιο κεφάλαιο μεσαίου ρίσκου δινει απόδοση περίπου 4-5% ετησίως και ενα υψηλού ρίσκου δίνει 7-8%.

Προφανώς, αλλά η συζήτηση είναι για τα εταιρικά ομόλογα και συγκεκριμένα της MOH. Εγώ θεωρώ το συγκεκριμένο χαμηλότατου ρίσκου, σαν μια προθεσμιακή. Για ένα μέρος των χρημάτων καλά είναι.

Πάντως για να συμφωνήσω με αυτό που λες, ένα Α/Κ σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα μπορεί να δώσει πολύ αξιόλογες αποδόσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Το ομόλογο δεν το αγοράζεις, είναι λεφτά που τα δίνεις ως δάνειο στην εταιρεία, η εταιρεία στα επιστρέφει μετά την λήξη ενώ ετησίως παίρνεις και το επιτόκιο συν κάτι στο τέλος όταν λήξει, η εταιρεία για να μπει στην διαδικασία να σου δώσει το ποσόν που έδωσες ως δάνειο συν τόκους ετησιως συν αυτά που παίρνεις στο τέλος, έχει βγάλει και αυτή το δικο της κέρδος από πίσω που δεν ξέρουμε πόσο είναι αυτό ίσως μόνο στον ισολογισμό να το λέει, υπάρχουν και πολλά άλλα στην αγορά ομολόγων που τα είχα συζητήσει μια δυο φορές με άτομα από χρηματηστιριακη αλλά δεν θυμάμαι να τα αναλύσω, υπάρχει και η δευτερογενής αγορά, γενικώς όλα τα μέρη κερδισμένα βγαίνουν, εκτός από την περίπτωση να πτωχεύσει η εταιρεία. Αν ήταν αρνητικό το επιτόκιο κανένας δεν θα καθόταν να εκδόσει ομόλογο, θα ήταν τρελός να το κάνει και τρελός οποίος δώσει χρηματα σε αυτό. 

μιλαμε για δευτερογενη αγορα. Εγω πουλαω εσυ αγοραζεις. Οπως χρηματιστηριο. Τα ομολογα, και αυτα, διαπραγματευονται. Σ'ένα μηνα μπορεις κι εσυ να αγορασεις ομολογο της μοτορ οιλ, κι ας μη συμμετειχες στη δημοσια προσφορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...