Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κοιτάξει το παλικάρι και ξένες εταιρίες.

Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι Ελλάδα πρέπει σώνει και καλά να αγοράσεις Ελληνική εταιρία.

• Like 3
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σας ευχαριστώ πολύ όλους που απαντήσατε - δώσατε την συμβουλή σας.

Εν κατακλείδι με λίγα πράγματα που διάβασα και με αυτά που είπαμε το θεωρώ χαμηλού ρίσκου το να επενδύσεις σε τέτοια εταιρία άλλα ποτέ δεν ξέρεις με αυτή την τρελοεποχη που διανύουμε.

Παλιά δηλαδή ποσό % μπορεί να είχαν ανάλογες δημοσιές πρόσφορες? Τα χρόνια είναι στάνταρτ πχ 3-5-7 ή κατ επιλογή όσο θες? Τέλος άνοιξε σήμερα και αν ναι με τι επιτόκιο ?

Δημοσ.

Η επένδυση αρχίζει και αξίζει αν βάλεις 100κ και πάνω. Στην πενταετία με ένα 2% έχεις πάρει 10κ .

Τώρα αν είναι να βάλεις 10κ και στα 5 χρόνια να πάρεις ένα χιλιάρικο όχι δεν αξίζει. Δεσμευεις ένα καλό πόσο για πολύ λίγα. 

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, vagos789 είπε

να κοιτατε παντα αν το ομολογο ειναι μετατρεψιμο σε μετοχες,αν τα πραγματα πανε στραβα η εταιρεια στο γυριζει σε μετοχες συνηθως χαμηλης αξιας (λογω του οτι δεν πανε καλα τα πραγματα) ,εχει γινει με τον ΟΤΕ παλαιοτερα

από τον τρόπο που εκφράζεσαι δεν κατάλαβα αν το θεωρείς καλό ή κακό 

μπορείς να το αναλύσεις λίγο παραπάνω;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Παλιά δηλαδή ποσό % μπορεί να είχαν ανάλογες δημοσιές πρόσφορες?

Εξαρτάται το πόσο παλιά εννοείς.

https://fred.stlouisfed.org/series/HQMCB7YR

Στις μέρες μας και ο ακάλυπτος να εκδώσει ομόλογο θα δανειστεί με 4%.      

Δημοσ.

Μιλησα σημερα με τη συμβουλο επενδυσεων απο τη Eurobank , για το συγκεκριμενο θεμα ,  το επιτοκιο θα ειναι απο 1,9% εως το πολυ 2,3% , θεωρω οτι δεν αξιζει να δεσμευσεις καποιο ποσο για αυτο το επιτοκιο για 7 χρονια η στην καλυτερη για 3,5 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, jimmyl είπε

Μιλησα σημερα με τη συμβουλο επενδυσεων απο τη Eurobank , για το συγκεκριμενο θεμα ,  το επιτοκιο θα ειναι απο 1,9% εως το πολυ 2,3% , θεωρω οτι δεν αξιζει να δεσμευσεις καποιο ποσο για αυτο το επιτοκιο για 7 χρονια η στην καλυτερη για 3,5 

Οταν ξέρεις οτι τα χρήματα αυτα δεν θα τα χρησιμοποιήσεις για τα επόμενα χρόνια(σου ειναι περιττά) και δεν είσαι και για χρηματιστήρια κλπ, τοτε απο το να κάθονται στην τράπεζα πιστεύω ειναι καλύτερα στο ομόλογο, τώρα τα κεφαλαια που θα τοποθετήσει κάποιος ειναι σχετικά για τον  κάθε εναν

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι έκανε ο συμφορουμίτης με τα ομόλογα , αλλά , το έχω ξαναγράψει , όποιος αγοράζει ομόλόγα στην Ελλάδα μετά την ιστορία των ομολογιούχων το 2012 , που χάθηκαν πολλά λεφτά , είναι άξιος της μοίρας του . Και μην παρασέρνεστε από τα 30ετη ομόλογα του πτωχευμένου ελληνικού  δημοσίου , που αγοράζουν τα ξένα κοράκια , αυτά είναι καλυμμένα με αντίστοιχο αλλοδαπό δίκαιο και με cds . Σε μια  χώρα με χρέος 220 % του ΑΕΠ της , προσέχεις κάθε σου κίνηση σε αυτές τις  δουλειές . Και μην μου πείτε άλλο Motor oil  άλλο ελληνικό δημόσιο γιατί δεν είναι τόσο απλό. Άσε που δεν συμφέρει να ρισκάρεις π.χ. 20κ κεφάλαια για 7 χρόνια για  μια απόδοση 380 ευρώ το χρόνο. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, evkar είπε

Δεν ξέρω τι έκανε ο συμφορουμίτης με τα ομόλογα , αλλά , το έχω ξαναγράψει , όποιος αγοράζει ομόλόγα στην Ελλάδα μετά την ιστορία των ομολογιούχων το 2012 , που χάθηκαν πολλά λεφτά , είναι άξιος της μοίρας του . Και μην παρασέρνεστε από τα 30ετη ομόλογα του πτωχευμένου ελληνικού  δημοσίου , που αγοράζουν τα ξένα κοράκια , αυτά είναι καλυμμένα με αντίστοιχο αλλοδαπό δίκαιο και με cds . Σε μια  χώρα με χρέος 220 % του ΑΕΠ της , προσέχεις κάθε σου κίνηση σε αυτές τις  δουλειές . Και μην μου πείτε άλλο Motor oil  άλλο ελληνικό δημόσιο γιατί δεν είναι τόσο απλό. Άσε που δεν συμφέρει να ρισκάρεις π.χ. 20κ κεφάλαια για 7 χρόνια για  μια απόδοση 380 ευρώ το χρόνο. 

Τα εταιρικά ομόλογα έχουν κινδύνους από όποια χώρα και αν είναι η εταιρεία. Αν δεν τιμολογήσεις σωστά τον κίνδυνο που αναλαμβάνεις θα χάσεις χρήματα και έχουν χαθεί πολλά χρήματα και σε αμερικάνικες εταιρείες. Στα ομόλογα ελληνικού δημοσίου χάθηκαν και εκεί αρκετά χρήματα. Σήμερα κάποιος που είχε 100 ευρώ μέσα λίγο πριν το κούρεμα έχει πάρει πίσω περίπου τα 65 (χοντρικά 41 τρέχουσα αποτίμηση, 15 από τους τίτλους του ευρωπαϊκού μηχανισμού, 10 από τοκομερίδια) αλλά και εκεί κάποιος που πήγαινε για μεγαλύτερο κουπόνι ή τα αγόρασε στο 90 πριν κουρευτούν είχε ψυλλιαστεί ότι υπήρχε κίνδυνος σε σχέση με τα πχ γερμανικά και απαιτούσε μεγαλύτερη απόδοση.

Δημοσ.

Εταιρειες οπως η Motor Oil ειναι πιο ασφαλεις απο το να αγοραζεις κρατικα ομολογα

Τα ελληνικα ομολογα ειναι παμφθηνα γιατι τα αγοραζει η ΕΚΤ με το QE

Δυστυχως οταν ανεβουν τα επιτοκια (σιγουρα οχι φετος,αυτο το υπογραφω)  το προβλημα της χωρας θα ειναι τεραστιο 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας , με βοηθήσατε αρκετά η αήθεια είναι ..

Μίλησα κι εγώ προχθές με τον προσωπικό μου σύμβουλο στην Πειραιως και έμμεσα κατάλαβα οτι δεν αξίζει η ολη φάση ,την συγκεκριμένη χρονικη στιγμή & έπειτα απο 1 χρόνο κορονοιου  με ένα πραγματικά  αβέβαιο μέλλον.

Το άσχημο είναι οτι τα λεφτα τώρα που οι προνομιακές είναι στα τάρταρα ''κάθονται'' μεσα στην τράπεζα κ δυστυχώς δεν εχω κατι άλλο στο μυαλο μου να τα κάνω , οποτε τα αφήνω εκεί και ''παίζει μαζί'' τους η Πειραιώς. :S 

• Like 1
Δημοσ.

1.9% ηταν τελικα το επιτοκιο, 5 φορες υπερκαλυψη (οποτε και να ενδιαφεροσουν μαλλον δε θα επαιρνες)

• Like 1
Δημοσ.

2% κέρδος ναι αν αν δεν απατωμαι και 15% φόρος επ αυτού.

Και ρε παιδιά αξίζει το κόπο να στοκαρεις χρηματα για μόλις 2%;

Και δεν τα παιζω σε ένα "σίγουρο" κρυπτο νόμισμα που 2% θα ανέβει/κατέβει την ίδια ημέρα; λέω τώρα!

Υ.Γ. θα πει κανείς, και στη τράπεζα που τα έχεις με 0.01% καλύτερα είναι; Σίγουρα όχι, αλλά μέχρι τα 100Κ δεν κινδυνευουν

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, fredd0 είπε

1.9% ηταν τελικα το επιτοκιο, 5 φορες υπερκαλυψη (οποτε και να ενδιαφεροσουν μαλλον δε θα επαιρνες)

...και για να το κλείσουμε ετσι όμορφα, γιατι εδω μεσα ολο γκρίνια είναι, με το δεν υπάρχουν λεφτά.

Ζήτησε λοιπόν €200.000.000 Χ 5 = 1.000.000.000 ευρωπουλακια κατατεθήκαν μόλις σε τρεις μέρες στο λογαριασμό του ανάδοχου  😃😃😃

Καλο βραδυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...