CT99 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , η ερώτηση μου είναι λίγο γενική και αφορά την τηλεφωνία στο σύγχρονο δίκτυο κ τις υποδομές Ουσιαστικά τον τρόπο που δρομολογείται η αναλογική τηλεφωνία από τον έναν συνδρομητή στον άλλο Υπαρχουν ακόμα τηλεφωνικά κέντρα, κομβικά κέντρα ,κυρια κέντρα, πρωτεύοντα κλπ; Απ' όσο γνωρίζω η κλήση με το που φτάσει στο ΑΚ ψηφιοποιείται και γίνεται VoIP κ περνά από το DSLAM στον κορμού του παρόχου πχ του ΟΤΕ . Ισχύει ακόμα η διάταξη που παρουσιάζεται στις παρακάτω εικόνες που επισυνάπτω;Ή έχουν καταργηθεί πολλά πράγματα και έχουν αλλάξει τελείως μορφή; Η αλήθεια ειναι πως αυτό με μπερδευε πάντα κ ποτέ δεν έβγαλα ξεκάθαρο συμπέρασμα για το τι συμβαίνει Ουσιαστικά στην τηλεφωνία σήμερα γίνεται μεταγωγή κυκλώματος ή πακέτων; Γιατί εάν γίνεται μεταγωγή πακέτων πως χρησιμεύουν τα κομβικά κέντρα κ όλα όσα προαναφέρω; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2021 από CT99 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 εδωσες μονος την απαντηση Απ' όσο γνωρίζω η κλήση με το που φτάσει στο ΑΚ ψηφιοποιείται και γίνεται VoIP κ περνά από το DSLAM στον κορμού του παρόχου πχ του ΟΤΕ .ολα γινονται ωραια δεδομενα που περνανε μεσα απο μια ινα και μετα απο τον αναλογο εξοπλισμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CT99 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, poulinos είπε εδωσες μονος την απαντηση Απ' όσο γνωρίζω η κλήση με το που φτάσει στο ΑΚ ψηφιοποιείται και γίνεται VoIP κ περνά από το DSLAM στον κορμού του παρόχου πχ του ΟΤΕ .ολα γινονται ωραια δεδομενα που περνανε μεσα απο μια ινα και μετα απο τον αναλογο εξοπλισμο. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση κ το ενδιαφέρον . Αυτό έχω καταλάβει η αλήθεια είναι κ εγώ .Απλώς ακούω σε αρκετά φόρουμ και σελίδες να μιλάνε για "τηλεφωνικό δίκτυο" , και πως "η τηλεφωνία διαχωρίζεται από το ιντερνετ προτού φτάσει στο DSLAM και καταλήγει στο τηλεφωνικό δίκτυο" και "υπεραστικό τηλεφωνικό δίκτυο" "μεταγωγή κυκλώματος στην PSTN τηλεφωνία" κ άλλες τέτοιες αναφορές που μπερδεύουν λίγο την εικόνα Γενικώς ακούω συνέχεια για ένα "τηλεφωνικό δίκτυο " κ δεν νομίζω να εννοούν τον τοπικό βρόχο Ο ΟΤΕ κάνει πολλές αναφορές σε σχετικά σχεδιαγράμματα κλπ Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2021 από CT99 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 14 hours ago, CT99 said: Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση κ το ενδιαφέρον . Αυτό έχω καταλάβει η αλήθεια είναι κ εγώ .Απλώς ακούω σε αρκετά φόρουμ και σελίδες να μιλάνε για "τηλεφωνικό δίκτυο" , και πως "η τηλεφωνία διαχωρίζεται από το ιντερνετ προτού φτάσει στο DSLAM και καταλήγει στο τηλεφωνικό δίκτυο" και "υπεραστικό τηλεφωνικό δίκτυο" "μεταγωγή κυκλώματος στην PSTN τηλεφωνία" κ άλλες τέτοιες αναφορές που μπερδεύουν λίγο την εικόνα Γενικώς ακούω συνέχεια για ένα "τηλεφωνικό δίκτυο " κ δεν νομίζω να εννοούν τον τοπικό βρόχο Ο ΟΤΕ κάνει πολλές αναφορές σε σχετικά σχεδιαγράμματα κλπ η τηλεφωνια ειναι Pstn.αυτο δεν σημαινει οτι παραμενει ετσι και δεν μετατρεπεται. αν και σιγα σιγα παμε σε voip. ο χαλκος ειναι ενα ζευγαρι που απλα σπαει με splitter>στο ιδιο dslam υπαρχει καρτα τηλεφωνιας και καρτα ιντερνετ .το uplink tou dslam προς το switch ειναι οπτικη ινα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CT99 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, poulinos είπε η τηλεφωνια ειναι Pstn.αυτο δεν σημαινει οτι παραμενει ετσι και δεν μετατρεπεται. αν και σιγα σιγα παμε σε voip. ο χαλκος ειναι ενα ζευγαρι που απλα σπαει με splitter>στο ιδιο dslam υπαρχει καρτα τηλεφωνιας και καρτα ιντερνετ .το uplink tou dslam προς το switch ειναι οπτικη ινα. Αποκλείεται δλδ μια κλήση να είναι από άκρη σε άκρη TDM έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 On 17/03/2021 at 20:33, CT99 said: Αποκλείεται δλδ μια κλήση να είναι από άκρη σε άκρη TDM έτσι; ολα σιγα σιγα θα πανε σε voip ετσι και αλλιως.δεν θα υπαρχουν voice cards σε λιγο καιρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα