Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 hours ago, sakisgri said:

Καλησπέρα, Βάλε μια το tracking number εδώ  https://parcelsapp.com/

Ξέρεις μήπως πόσο accurate είναι στα estimations αυτό το site? Έχω παραγγείλει κάτι από Amazon 3 Νοεμβρίου και ενώ το Amazon κάνει estimation μέχρι αύριο να το έχουν φέρει, στο parcelsapp.com λέει 16-21 Νοεμβρίου ... το άλλο πακέτο που είχα παραγγείλει 3 Νοεμβρίου έφτασε την παρασκευή αλλά με elta courier.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Ξέρεις μήπως πόσο accurate είναι στα estimations αυτό το site? Έχω παραγγείλει κάτι από Amazon 3 Νοεμβρίου και ενώ το Amazon κάνει estimation μέχρι αύριο να το έχουν φέρει, στο parcelsapp.com λέει 16-21 Νοεμβρίου ... το άλλο πακέτο που είχα παραγγείλει 3 Νοεμβρίου έφτασε την παρασκευή αλλά με elta courier.

Θα σε γελάσω. Απ' ότι ξέρω το estimate βγαίνει με βάση τα τελευταία κάμποσα δέματα (νομίζω 60) που είχαν τον ίδιο τρόπο αποστολής και την ίδια διαδρομή. Θα έλεγα το estimate από το parcelsapp θα ειναι πιο κοντά.

1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε

Καλησπέρα σας, παραγγελία με την ένδειξη "Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς   Κ.Δ.Τ. ΑΘΗΝΑΣ-ΔΙΑΛΟΓΗ", έρχεται αυθημερόν ή την επομένη;

Επόμενη στην καλύτερη περίπτωση αλλά μπορεί και μεθαύριο.

4 ώρες πριν, frap73 είπε

Όλα τα τηλέφωνα των καταστημάτων (όσα έχουν απομείνει δλδ) πλέον οδηγούν στο κεντρικό από ότι φαίνεται. Το IVR πρόσχαρα υπόσχεται επικοινωνία με εκπρόσωπο, αλλά μετά από αναμονή 30 λεπτών η γραμμή απλά πέφτει.

Το Ali δεν γνωρίζει για ACS αλλά για την DPD. Από τη μεριά τους βλέπουν πως η αποστολή έχει επιδοθεί (στο locker). Βέβαια, ο πρώτος εκπρόσωπος του Ali δεν απέκλεισε το refund αν δεν καταφέρω να βγάλω άκρη.

Είμαι στην δεύτερη απόπειρα κλήσης προς την ACS, 15 λεπτά αναμονή προς το παρόν. Αν δεν απαντήσουν έχω έτοιμο το mail προς DPD (αυτοί δεν έχουν τηλέφωνο ανακοινωμένο...) και σκέφτομαι να το κοινοποιήσω και στην ΕΕΤΤ.

edit: ok, τη δεύτερη φορά απάντησαν στα 25 λεπτά. Και όχι, το IVR είναι κοινό, αλλά μίλησα με το τοπικό κατάστημα που κάλεσα.

Πολύ ευγενική η κοπέλα, μου είπε πως ο αποστολέας επέλεξε την επίδοση σε locker (hello?) και ότι αποστολές από Shein, AliExpress, κλπ συνήθως έρχονται πλέον έτσι.

Στην ερώτησή μου πώς επιλέχθηκε το συγκεκριμένο, αφού εγώ στο Ali απλά διεύθυνση επίδοσης έχω κι όχι επιλογή locker, απλά είπε πως ίσως τα πλησιέστερα ίσως δεν είχαν χώρο.

Στην εύλογη απορία μου γιατί δεν μου δόθηκε τότε η δυνατότητα να επιλέξω εγώ τρόπο επίδοσης, δεν είχε κάποια δικαιολογία. Απλά μου είπε πως οκ, "μπορούμε να το πάρουμε από το locker και να το φέρουμε στη διεύθυνσή σας". 

Όταν ζήτησα να γίνει η επίδοση μετά τις 15:00 (παντα αυτό ζητάω, κανένα πρόβλημα, έτυχε να έρθει ακόμη και στις 7 κάποτε) γιατί φυσικά όλοι έχουμε δουλειές τις καθημερινές, μου είπε διστακτικά "κάπως δεσμευτικό είναι αυτό, γιατί η διακίνηση είναι μέχρι τις 16:00" (hello?????).

Οπότε και συμφωνήσαμε να φύγει από εκείνο και να έρθει στο κοντινότερο στο σπίτι μου. Αύριο φυσικά.

Ζήτησα να γίνει καταγραφή της επιλογής μου για τη διεύθυνσή μου αυτό το locker σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει δυνατότητα. Ζήτησα να γίνεται όπως παλιότερα όπου έμενε στο κατάστημα και ερχόταν ειδοποίηση οπότε και είχαμε επιλογές επίδοσης, μου λέει δεν εξαρτάται από εμάς.

Είχε την εντύπωση πως μπορώ ακόμη να ζητήσω αναδρομολόγηση από online εργαλεία, αλλά όταν της είπα πως εάν δρομολογηθεί για locker δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα παρά μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία "που είναι και δύσκολη", λέω (νομίζω πως έπιασα κι ένα γελάκι εδώ από μέρους της), μου είπε πως ναι, σε παρόμοιες περιπτώσεις  πρέπει να παίρνω τηλέφωνο και να το διευθετούμε.

Την ευχαρίστησα για το χρόνο της και περιμένω νέο SMS/viber την επαύριον.

Συμπεράσματα:

- Αμφιβάλλω αν το Ali επιλέγει να στέλνονται σε locker. Είναι επιλογή της ACS για μείωση κόστους.
- H ACS μοιάζει να έχει εξαγοραστεί από την DPD ή τέλος πάντων να αναλαμβάνει κατ' αποκλειστικότητα το last mile της. Έχει κλείσει πολλά καταστήματα και μάλλον έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά τα δρομολόγια των διανομέων της.
- Το σύστημα της ACS για αυτόματη επιλογή locker είναι για κλάματα
- Πήξτε τους στα τηλέφωνα εάν η αυτόματη επιλογή σας χαλάει. Θα πάρει λίγο ώρα βέβαια... Και μην ξεχάσετε να κάνετε και την αξιολόγηση της εμπειρίας σας στο τέλος.

Θα έλεγα να τραβήξεις ένα screenshot από την διεύθυνση από το locker που θέλεις να έρχεται το δέμα και να μιλήσεις με live agent από το support του Aliexpress και να τους ζητησεις να πηγαίνει εκεί. Εξήγησε τους πως η DPD/ACS το αφήνουν σε locker αρκετά μακριά από το σπίτι σου ενώ υπάρχει άλλο πιο κοντά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, sakisgri said:

Θα σε γελάσω. Απ' ότι ξέρω το estimate βγαίνει με βάση τα τελευταία κάμποσα δέματα (νομίζω 60) που είχαν τον ίδιο τρόπο αποστολής και την ίδια διαδρομή. Θα έλεγα το estimate από το parcelsapp θα ειναι πιο κοντά.

Πήρα τηλέφωνο στην DHL μου λέει το δέμα είναι ακόμα Γερμανία μάλλον Παρασκευή θα φτάσει Ελλάδα οπότε σπίτι μου από επόμενη βδομάδα, δηλαδή ότι ακριβώς γράφει και το parcelsapp. Άρα βλακείες γράφει η Amazon, τσάμπα έκατσα σπίτι να το περιμένω.

edit: Άκυρο πανηγυρικό μόλις μου έφερε 2 πακέτα από το δέμα (νομίζω σύνολο είναι 3) η DHL η ίδια ... δεν ξέρω ποιον να κράξω από όλους με έχουν μπερδέψει. Στο ένα tracking δείχνει ΕΛΤΑ στο τηλέφωνο σου λένε είναι Γερμανία και έρχονται σπίτι σου 😛 

Επεξ/σία από Luciddream
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται αυτό? Δηλαδή το δέμα ήρθε Ελλάδα, πήγε στο ΓΕΤΑ, μετα χωρίς έλεγχο πήγε πίσω στο αεροδρόμιο και στάλθηκε πίσω στην Αγγλία? Έχει συμβεί σε κανέναν? Η μήπως βγάζει λανθασμένες πληροφορίες το tracking ? Στο Royal Mail γράφει "Item leaving the UK" δύο φορές. Μήπως απλά τώρα φεύγει από Αγγλία? Αλλά γιατί να γράφει πιο πριν ότι έφτασε Ελλάδα? Δεν μπορώ να καταλάβω.

Screenshot_2024_1125_205325.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CostasMas είπε

Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται αυτό? 

Μου έχει τύχει παρόμοια κατάσταση με δέμα από Ευρώπη (χωρίς τελωνείο). Ο αποστολέας είχε γράψει λάθος τον ταχυδρομικό κώδικα, δηλαδή δεν αντιστοιχούσε στην αναγραφόμενη πόλη, δεν ήξεραν που να το προωθήσουν και το έστειλαν πίσω μόλις έφτασε Ελλάδα - αεροδρόμιο.

Περίμενε λίγες μέρες να δεις πως θα εξελιχθεί.

Δημοσ.

Ελτά κούριερ δεν υποτίθεται ότι σου φερνουν το δέμα σπίτι; εμένα γιατί με βάλανε να το παραλάβω απο ταχυδρομείο;

Είμαι σε οικισμό λίγο έξω απο την πολυ ~10χλμ και με βάλανε να το πάρω απο ένα ταχυδρομείο σε ένα χωριό ακόμη πιο έξω απο εμένα ~15 χλμ και αυτό το ταχυδρομείο δεν το στέλνει σε εμένα (αν και φέρνει πχ τους λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ κτλ ο ταχυδρόμος απο εκείνο το χωριό ) και λένε να το παραλάβω ... γενική και ACS μου φαίρνουν τα πράματα σπίτι μου μια χαρά...  όχι τίποτα άλλο πλήρωσα 4,5 ευρώ μεταφορικά και προπλήρωσα με κάρτα (οπότε δεν μπήκαν έξοδα αντικαταβολής μόνο αποστολής. ) 

Δημοσ.
7 hours ago, Dr_Pepper said:

Ελτά κούριερ δεν υποτίθεται ότι σου φερνουν το δέμα σπίτι; εμένα γιατί με βάλανε να το παραλάβω απο ταχυδρομείο;

Είμαι σε οικισμό λίγο έξω απο την πολυ ~10χλμ και με βάλανε να το πάρω απο ένα ταχυδρομείο σε ένα χωριό ακόμη πιο έξω απο εμένα ~15 χλμ και αυτό το ταχυδρομείο δεν το στέλνει σε εμένα (αν και φέρνει πχ τους λογαριασμούς ΔΕΗ ΟΤΕ κτλ ο ταχυδρόμος απο εκείνο το χωριό ) και λένε να το παραλάβω ... γενική και ACS μου φαίρνουν τα πράματα σπίτι μου μια χαρά...  όχι τίποτα άλλο πλήρωσα 4,5 ευρώ μεταφορικά και προπλήρωσα με κάρτα (οπότε δεν μπήκαν έξοδα αντικαταβολής μόνο αποστολής. ) 

Γιατι σε κάποιες περιοχές εξυπηρετούν τα Ελτά Courier και σε κάποιες τα απλά Ελτα. Μαλλον είσαι άτυχος και στην περιοχή σου έρχονται Ελτά μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, RocknRolla είπε

Γιατι σε κάποιες περιοχές εξυπηρετούν τα Ελτά Courier και σε κάποιες τα απλά Ελτα. Μαλλον είσαι άτυχος και στην περιοχή σου έρχονται Ελτά μόνο.

Εγώ νομίζω αυτοί ειναι απατεώνες γιατί δεν θα έπρεπε να δέχονται την πληρωμή απο το κατάστημα εφόσον δεν εξυπηρετούν ή να χρεώσουν πιο φθηνά. Οι άλλες (ACS κ  γενική ταχυδρομική ) πως εξυπηρετούν; βασικά με την ACS διπλα δίπλα ειναι στην περιοχή η ACS έχει καλύτερα βανάκια; 

Δεν σε παίρνω απο τα μούτρα απλά με νευρίασαν :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Ναι είναι λίγο εκνευριστικό να μην στο φέρνουν σπιτι, εφόσον το ζητάς. Μπορει τα βανάκια της ACS να είναι πιο ζόρικα  :P

Τώρα θα ξέρεις όμως, όταν έχεις επιλογή, να μην βάζεις Ελτα.

Έτσι λειτουργούν όμως, τα Ελτα, απλά χωρίζουν τις περιοχές και σε κάποιες δεν φτάνουν τα Courier.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, RocknRolla είπε

Έτσι λειτουργούν όμως, τα Ελτα, απλά χωρίζουν τις περιοχές και σε κάποιες δεν φτάνουν τα Courier.

Ακριβώς έτσι είναι. Μου έτυχε ίδια περίπτωση που έστειλα κάτι επείγον σε ένα χωριό με το Πόρτα-Πόρτα (κόστος 15€) και αναγκάστηκε ο άνθρωπος να πάει στα Ελτα 20χλμ μακριά να το πάρει. Η υπηρεσία courier τραγική! Τώρα έμαθα και στέλνω με άλλες εταιρείες που το πάνε φυσικά στο σπίτι.

• Sad 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.  Προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω άκρη με το δέμα μου αλλά δεν γίνεται τίποτα.  Λέω να κάνω καταγγελια στα ελτα,  δεν γίνεται άλλο. 

Αποστολή από Αμερική με USPS στις 24/9. Από 29/9 έως και σήμερα το δέμα είναι κολλημένο όπως βλέπετε.  Πήρα το τελωνείο τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση κ την διακινηση των δεμάτων και μου εδωσαν ενα μειλ για να επικοινωνήσω με τα ελτα του αεροδρομίου. Έστειλα μειλ και μου απάντησαν (!) ότι το δέμα μου δεν βρίσκεται στην αποθήκη τους και ότι πρέπει να επικοινωνήσω με τον αποστολέα. Επικοινώνησα και μ αυτόν κ μου είπε ότι θα πάει στην USPS να δει τι γίνεται..

Εν τω μεταξύ εγώ ψάχνομαι από πού να ξεκινήσω για την καταγγελία! Δεν γίνονται να χάνονται δέματα το 2024!!

Μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον?

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι απάντησαν και στο τελωνείο στο τηλέφωνο και στα ελτα στο μειλ. Αυτό να το αναγνωρίσουμε...!

Screenshot_20241129_123007_Chrome.jpg.3490d324092466ca8f1520649179dccf.jpg

Δημοσ.

Αποστολή από αμαζον,Διπλός βραχίωνας για οθόνες υπολογιστών, φαντάζομαι λόγο βάρους δεν μπήκαν καν στον κόπο να το φέρουν από τα ΕΛΤΑ στην Ευκαρπία. Δύο άτομα χθες στο σπίτι όλη μέρα και βλέπω στο αμαζον πως έγινε δύο φορές προσπάθεια. Τίποτα άλλο. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ αυτό πιστεύω ότι κάνουν. Προσωπικά με βολεύει γιατί είναι κοντά μου τα ΕΛΤΑ courier οπότε το βλέπω σαν skroutz point :P Αλλά όταν ήρθε ο ενισχυτής μου από Amazon ήρθαν βάλανε χαρτάκι (στην δουλειά τα στέλνω) χωρις να χτυπήσουν και πήγα και το πήρα εγώ το απόγευμα.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους . Περιμένω δέμα από το εξωτερικό το οποίο έχει ανατεθεί στα elta courier και έχει φτάσει και σκαναριστεί στο Κ.Δ. Αττικής από της 5 του μήνα. Έκτοτε δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Τι τηλέφωνα έχω πάρει , τι εμαιλ έχω στείλει , τι τους έχω πει ώστε να πάω εγώ ο ίδιος να το παραλάβω και είτε δεν απαντάνε (στα emails) είτε μου λένε ότι απλά πρέπει να περιμένω. Έχω τρελαθεί, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα σε αυτή τη χώρα .

Σας παρακαλώ πείτε μου τι πρέπει να κάνω για να πάρω το δέμα μου. Σκέφτομαι μέχρι και να προχωρήσω σε καταγγελία καθώς είναι κατ'επείγον να το παραλάβω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...