Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά και τη δική  μου εμπειρία με ΕΛΤΑ κούριερ έχω να πω το εξής :

χειρότερα δεν γίνεται !

το τερμάτισαν. 
σε στέλνουν για ζαναξ.  

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παίδες καλημέρα και καλή Κυριακή έχω θέμα παρήγγειλα μια πλακέτα επέκτασης για το pc από 1/10 τρόπο αποστολής έβαλα το cainiao super economy global αυτό πως λέγεται τέλος πάντων από 10/10 βγήκε δεύτερο tracking number από Ουγγαρία (UC.....HU) και στο ΕΛΤΑ αυτό το tracking number έχει κολλήσει από εκείνη τη μέρα στο "Αποστολή Αντικειμένου" μέχρι την ώρα που γράφω αυτό το ποστ δεν υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη τι ενέργειες μπορώ να κάνω; Η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, survivor471 είπε

Παίδες καλημέρα και καλή Κυριακή έχω θέμα παρήγγειλα μια πλακέτα επέκτασης για το pc από 1/10 τρόπο αποστολής έβαλα το cainiao super economy global αυτό πως λέγεται τέλος πάντων από 10/10 βγήκε δεύτερο tracking number από Ουγγαρία (UC.....HU) και στο ΕΛΤΑ αυτό το tracking number έχει κολλήσει από εκείνη τη μέρα στο "Αποστολή Αντικειμένου" μέχρι την ώρα που γράφω αυτό το ποστ δεν υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη τι ενέργειες μπορώ να κάνω; Η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Καλημέρα και σε εσένα. Φαντάζομαι ότι έκανες την παραγγελία από aliexpress. To Cainiao Super Economy Global είναι απλή αποστολη (semitrackable) και έχει ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Τα γράφει αναλυτικά στο παρακάτω post ο @sakisgri :

https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

Παραθέτω τμήμα:

"Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. "
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, specre είπε

Καλημέρα και σε εσένα. Φαντάζομαι ότι έκανες την παραγγελία από aliexpress. To Cainiao Super Economy Global είναι απλή αποστολη (semitrackable) και έχει ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Τα γράφει αναλυτικά στο παρακάτω post ο @sakisgri :

https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

Παραθέτω τμήμα:

"Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Ναι σωστά υπέθεσες από AliExpress είναι εμένα μου έχει βγάλει το "Arrived at local delivery centre" από τις 18/10 όπως φαίνεται και στη φωτο (αλλά δεν ξέρω αν εννοεί την Ελλάδα)από τότε πήγα στο τοπικό κατάστημα μου λένε δεν υπάρχει κάτι εδώ δεν μου έχουν αφήσει κάτι και στο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ λένε έφτασε σίγουρα στο τοπικό κατάστημα 

Screenshot_2024-11-10-10-55-12-445_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από survivor471
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, survivor471 είπε

Ναι σωστά υπέθεσες από AliExpress είναι εμένα μου έχει βγάλει το "Arrived at local delivery centre" από τις 18/10 όπως φαίνεται και στη φωτο (αλλά δεν ξέρω αν εννοεί την Ελλάδα)από τότε πήγα στο τοπικό κατάστημα μου λένε δεν υπάρχει κάτι εδώ δεν μου έχουν αφήσει κάτι και στο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ λένε έφτασε σίγουρα στο τοπικό κατάστημα 

Όχι δεν έφτασε Ελλάδα. Είναι Ουγγαρία. Απλά το σύστημα του Aliexpress το βλέπει σαν να έφτασε Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Μόνο υπομονή και να περιμένεις να σου έρθει το δέμα. Σε εμένα το τελευταίο με αυτή την αποστολή δεν ήρθε ποτέ, δεν μου έδιναν refund και στο τέλος το έκανα refund με το κόλπο του chatbot. Βέβαια εμένα ήταν μόνο 2€. Είχα πάει στο τοπικό κατάστημα και στη μονάδα διαλογής, αλλά τίποτα. Καλό είναι να διαβάσεις τις τελευταίες σελίδες του συνδέσμου που σου έβαλα πιο πάνω,  όπου έχουν γραφτεί όλα αυτά.

Επεξ/σία από specre
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, specre είπε

Όχι δεν έφτασε Ελλάδα. Είναι Ουγγαρία. Απλά το σύστημα του Aliexpress το βλέπει σαν να έφτασε Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Μόνο υπομονή και να περιμένεις να σου έρθει το δέμα. Σε εμένα το τελευταίο με αυτή την αποστολή δεν ήρθε ποτέ, δεν μου έδιναν refund και στο τέλος το έκανα refund με το κόλπο του chatbot. Βέβαια εμένα ήταν μόνο 2€. Είχα πάει στο τοπικό κατάστημα και στη μονάδα διαλογής, αλλά τίποτα. Καλό είναι να διαβάσεις τις τελευταίες σελίδες του συνδέσμου που σου έβαλα πιο πάνω,  όπου έχουν γραφτεί όλα αυτά.

Έγινε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τι να πω ελπίζω να παραλάβω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, survivor471 είπε

Έγινε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τι να πω ελπίζω να παραλάβω 

Δέματα με ελτα μπορει να κάνουν και τρεις μηνες να έρθουν, υπομονή.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, survivor471 είπε

Καλησπέρα, Βάλε μια το tracking number εδώ  https://parcelsapp.com/

Όταν βλέπουμε το "Received by local delivery company" το δέμα είτε ειναι στο δρόμο είτε έχει φτάσει Ελλαδα, παράλληλα στα ΕΛΤΑ θα δούμε το "Αποστολή αντικειμένου, Ουγγαρια"

Όταν δούμε το "Arrived at local delivery center" η "Arrived at local delivery office" (στο parcelsapp η στην cainiao ) ειναι η στιγμή που τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα μας και παίρνει το δρόμο προς την μονάδα διανομής της περιοχής που μας εξυπηρετεί. (από τα ΕΛΤΑ δεν θα δούμε κάτι άλλο) δες φώτο κάτω.

Πιο πιθανό το δέμα σου ειναι στην μονάδα διανομής (με βάση πόσες μέρες έχουν περασει από το "Arrived at local delivery center"). Αλλά επειδή οι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ ειναι λίγο άσχετοι και δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα δέμα που ειναι απλή αποστολη (semitrackable) με ένα που ειναι συστημένο (trackable) θα κοιτάξουν στο pc και θα σου πούνε ότι να ναι. Καλύτερα ειναι να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου, και αν μπει στο κόπο να κοιτάξει ο υπάλληλος πολύ πιθανό να ειναι εκεί.

Για άλλη φορά για προϊόντα φτηνά που έχουν τρόπο αποστολής semitrackable θα πρότεινα είτε να κοιτάξεις να ειναι από προσφορά Choice. Θα πρέπει το προϊόν η τα προϊόντα Choice να περάσουν τα 10€ για να αφαιρεθούν τα 2,99€ έξοδα αποστολής και να γίνει free shipping. Είτε να πάρεις και κάτι ακόμα από διαφορετικό κατάστημα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων. Σε και τις δυο περιπτώσεις το δέμα θα ειναι συστημένο και θα έρθει με την ACS σε 12-16 μέρες.

Κάνω copy paste κάτω για την ενοποίηση δεμάτων από το λινκ που έβαλε ο φίλος πιο πάνω.

Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτός από "Cainiao Standard For Special Goods", "Cainiao Super Economy For Special goods"  και "Cainiao Heavy Parcel Line") Πιο πιθανό τα δέματα να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε "Aliexpress Standard Shipping" έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Προτιμότερο ειναι να βάλουμε τα προϊόντα στο καλάθι και να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ταυτόχρονα.

UA---HU..jpg

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα, Βάλε μια το tracking number εδώ  https://parcelsapp.com/

Όταν βλέπουμε το "Received by local delivery company" το δέμα είτε ειναι στο δρόμο είτε έχει φτάσει Ελλαδα, παράλληλα στα ΕΛΤΑ θα δούμε το "Αποστολή αντικειμένου, Ουγγαρια"

Όταν δούμε το "Arrived at local delivery center" η "Arrived at local delivery office" (στο parcelsapp η στην cainiao ) ειναι η στιγμή που τα ΕΛΤΑ σκαναρισαν το δέμα μας και παίρνει το δρόμο προς την μονάδα διανομής της περιοχής που μας εξυπηρετεί. (από τα ΕΛΤΑ δεν θα δούμε κάτι άλλο) δες φώτο κάτω.

Πιο πιθανό το δέμα σου ειναι στην μονάδα διανομής (με βάση πόσες μέρες έχουν περασει από το "Arrived at local delivery center"). Αλλά επειδή οι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ ειναι λίγο άσχετοι και δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα δέμα που ειναι απλή αποστολη (semitrackable) με ένα που ειναι συστημένο (trackable) θα κοιτάξουν στο pc και θα σου πούνε ότι να ναι. Καλύτερα ειναι να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου, και αν μπει στο κόπο να κοιτάξει ο υπάλληλος πολύ πιθανό να ειναι εκεί.

Για άλλη φορά για προϊόντα φτηνά που έχουν τρόπο αποστολής semitrackable θα πρότεινα είτε να κοιτάξεις να ειναι από προσφορά Choice. Θα πρέπει το προϊόν η τα προϊόντα Choice να περάσουν τα 10€ για να αφαιρεθούν τα 2,99€ έξοδα αποστολής και να γίνει free shipping. Είτε να πάρεις και κάτι ακόμα από διαφορετικό κατάστημα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων. Σε και τις δυο περιπτώσεις το δέμα θα ειναι συστημένο και θα έρθει με την ACS σε 12-16 μέρες.

Κάνω copy paste κάτω για την ενοποίηση δεμάτων από το λινκ που έβαλε ο φίλος πιο πάνω.

Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτός από "Cainiao Standard For Special Goods", "Cainiao Super Economy For Special goods"  και "Cainiao Heavy Parcel Line") Πιο πιθανό τα δέματα να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε "Aliexpress Standard Shipping" έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Προτιμότερο ειναι να βάλουμε τα προϊόντα στο καλάθι και να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ταυτόχρονα.

UA---HU..jpg

Θα πάω πάλι μέσα στην εβδομάδα μια βόλτα στο ταχυδρομείο γιατί είχα πάει κατά τις 23/10 και με είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι παράλληλα μετά το τελευταίο μου μήνυμα εδώ επικοινώνησα με AliExpress και μου είπαν να μιλήσω με την εταιρεία logistics της Ουγγαρίας και μου δώσανε κάτι τηλέφωνα με κωδικό Βουλγαρίας (+359) οφείλω να ομολογήσω ότι με μπέρδεψαν χειρότερα αυτοι

Δημοσ.
7 hours ago, sakisgri said:

κατάστημα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων. Σε και τις δυο περιπτώσεις το δέμα θα ειναι συστημένο και θα έρθει με την ACS σε 12-16 μέρες.

Δε ξέρω για σας ρε παιδιά, αλλά είναι η δεύτερη φορά στη σειρά που η ACS σε παραγγελία Choice αντί να το φέρει σπίτι (Θεσσαλονίκη, περιοχή Ντεπώ) λέει πως "επέλεξα" να προωθηθεί σε locker και μου το βάζει σε ένα 1 χλμ από τη διεύθυνσή μου ενώ υπάρχει κι άλλο πολύ πιο κοντά. Άλλαξε κάτι με τη συμφωνία τους και δεν τα φέρνουν σπίτι πια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, frap73 είπε

Άλλαξε κάτι με τη συμφωνία τους και δεν τα φέρνουν σπίτι πια;

Μάλλον ναι. Τον προηγούμενο μήνα είχα 3 παραγγελίες Ali - Choice και όλες τις άφησαν σε ACS locker. Σχετικά κοντά μου, αλλά νομίζω αποφεύγουν να τα βάλουν σε locker που έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως πχ στο κέντρο της κάθε περιοχής.

Μάλλον έτσι θα κάνουν πλέον με όλα τα κινεζο-πακέτα για να ξεμπερδεύουν.

Επεξ/σία από kofer
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, frap73 είπε

Δε ξέρω για σας ρε παιδιά, αλλά είναι η δεύτερη φορά στη σειρά που η ACS σε παραγγελία Choice αντί να το φέρει σπίτι (Θεσσαλονίκη, περιοχή Ντεπώ) λέει πως "επέλεξα" να προωθηθεί σε locker και μου το βάζει σε ένα 1 χλμ από τη διεύθυνσή μου ενώ υπάρχει κι άλλο πολύ πιο κοντά. Άλλαξε κάτι με τη συμφωνία τους και δεν τα φέρνουν σπίτι πια;

Εμένα πάντως πάντα τα φέρνουν σπίτι και συνήθως απόγευμα. Εγώ μένω Λάρισα, μήπως να γίνεται μόνο στις πιο μεγάλες πόλεις.

Πάρε τηλ. στα κεντρικά της ACS και δες αν γίνεται να τα αφήνουν στο locker που ειναι πιο κοντά, λογικά αυτοί κανονίζουν σε ποιο locker θα πει το δέμα.

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα πήρα πριν λίγο που λέτε στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ και με είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για τη διεύθυνση πόσο μάλλον για εμένα βλέπω να ψάχνω το δέμα στη Νικολούλη στο τέλος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, sakisgri said:

Εμένα πάντως πάντα τα φέρνουν σπίτι και συνήθως απόγευμα. Εγώ μένω Λάρισα, μήπως να γίνεται μόνο στις πιο μεγάλες πόλεις.

Πάρε τηλ. στα κεντρικά της ACS και δες αν γίνεται να τα αφήνουν στο locker που ειναι πιο κοντά, λογικά αυτοί κανονίζουν σε ποιο locker θα πει το δέμα.

Όλα τα τηλέφωνα των καταστημάτων (όσα έχουν απομείνει δλδ) πλέον οδηγούν στο κεντρικό από ότι φαίνεται. Το IVR πρόσχαρα υπόσχεται επικοινωνία με εκπρόσωπο, αλλά μετά από αναμονή 30 λεπτών η γραμμή απλά πέφτει.

Το Ali δεν γνωρίζει για ACS αλλά για την DPD. Από τη μεριά τους βλέπουν πως η αποστολή έχει επιδοθεί (στο locker). Βέβαια, ο πρώτος εκπρόσωπος του Ali δεν απέκλεισε το refund αν δεν καταφέρω να βγάλω άκρη.

Είμαι στην δεύτερη απόπειρα κλήσης προς την ACS, 15 λεπτά αναμονή προς το παρόν. Αν δεν απαντήσουν έχω έτοιμο το mail προς DPD (αυτοί δεν έχουν τηλέφωνο ανακοινωμένο...) και σκέφτομαι να το κοινοποιήσω και στην ΕΕΤΤ.

edit: ok, τη δεύτερη φορά απάντησαν στα 25 λεπτά. Και όχι, το IVR είναι κοινό, αλλά μίλησα με το τοπικό κατάστημα που κάλεσα.

Πολύ ευγενική η κοπέλα, μου είπε πως ο αποστολέας επέλεξε την επίδοση σε locker (hello?) και ότι αποστολές από Shein, AliExpress, κλπ συνήθως έρχονται πλέον έτσι.

Στην ερώτησή μου πώς επιλέχθηκε το συγκεκριμένο, αφού εγώ στο Ali απλά διεύθυνση επίδοσης έχω κι όχι επιλογή locker, απλά είπε πως ίσως τα πλησιέστερα ίσως δεν είχαν χώρο.

Στην εύλογη απορία μου γιατί δεν μου δόθηκε τότε η δυνατότητα να επιλέξω εγώ τρόπο επίδοσης, δεν είχε κάποια δικαιολογία. Απλά μου είπε πως οκ, "μπορούμε να το πάρουμε από το locker και να το φέρουμε στη διεύθυνσή σας". 

Όταν ζήτησα να γίνει η επίδοση μετά τις 15:00 (παντα αυτό ζητάω, κανένα πρόβλημα, έτυχε να έρθει ακόμη και στις 7 κάποτε) γιατί φυσικά όλοι έχουμε δουλειές τις καθημερινές, μου είπε διστακτικά "κάπως δεσμευτικό είναι αυτό, γιατί η διακίνηση είναι μέχρι τις 16:00" (hello?????).

Οπότε και συμφωνήσαμε να φύγει από εκείνο και να έρθει στο κοντινότερο στο σπίτι μου. Αύριο φυσικά.

Ζήτησα να γίνει καταγραφή της επιλογής μου για τη διεύθυνσή μου αυτό το locker σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει δυνατότητα. Ζήτησα να γίνεται όπως παλιότερα όπου έμενε στο κατάστημα και ερχόταν ειδοποίηση οπότε και είχαμε επιλογές επίδοσης, μου λέει δεν εξαρτάται από εμάς.

Είχε την εντύπωση πως μπορώ ακόμη να ζητήσω αναδρομολόγηση από online εργαλεία, αλλά όταν της είπα πως εάν δρομολογηθεί για locker δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα παρά μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία "που είναι και δύσκολη", λέω (νομίζω πως έπιασα κι ένα γελάκι εδώ από μέρους της), μου είπε πως ναι, σε παρόμοιες περιπτώσεις  πρέπει να παίρνω τηλέφωνο και να το διευθετούμε.

Την ευχαρίστησα για το χρόνο της και περιμένω νέο SMS/viber την επαύριον.

Συμπεράσματα:

- Αμφιβάλλω αν το Ali επιλέγει να στέλνονται σε locker. Είναι επιλογή της ACS για μείωση κόστους.
- H ACS μοιάζει να έχει εξαγοραστεί από την DPD ή τέλος πάντων να αναλαμβάνει κατ' αποκλειστικότητα το last mile της. Έχει κλείσει πολλά καταστήματα και μάλλον έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά τα δρομολόγια των διανομέων της.
- Το σύστημα της ACS για αυτόματη επιλογή locker είναι για κλάματα
- Πήξτε τους στα τηλέφωνα εάν η αυτόματη επιλογή σας χαλάει. Θα πάρει λίγο ώρα βέβαια... Και μην ξεχάσετε να κάνετε και την αξιολόγηση της εμπειρίας σας στο τέλος.

Επεξ/σία από frap73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, παραγγελία με την ένδειξη "Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς   Κ.Δ.Τ. ΑΘΗΝΑΣ-ΔΙΑΛΟΓΗ", έρχεται αυθημερόν ή την επομένη;

Επεξ/σία από Rebelos2018
Λάθος quote

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...