Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 ώρες πριν, mariade9 είπε

Γεια σας. Έχω στείλει ένα συστημένο από Λάρισα για Θεσσαλονίκη στις 2/9 και στις 5/9 λέει ότι παραδόθηκε. Ο παραλήπτης δεν το έχει λάβει,στα κεντρικά (Αθήνα) μου είπανε ότι παραδόθηκε. Τι μπορεί να έγινε? Λέει ψέματα ο παραλήπτης? Εγώ τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ.

Αναγκαστικα πας απο ΕΛΤΑ κ κανεις αιτημα αναζητησης/ιχνηλατησης. Η διαδικασια μπορει να παρει μεχρι και 2 μηνες περιπου......

4 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Μπορείς να πας στο ταχυδρομείο και να κάνεις αίτηση αναζήτησης. 

Σωστός!! https://www.elta.gr/aitisi-anazitisis

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παραγγελία κάρτες απο Ιαπωνία και εκτελωνισμός 7,50 ευρώ για φακελάκι λίγων γραμμαρίων...

Έχει τύχει και σε άλλους αυτό το χαράτσι; 

4 ώρες πριν, Nick23 είπε

Έχει τύχει και σε άλλους αυτό το χαράτσι; 

Ακόμα και μηδενική αξία να έχει 0€, υπάρχει χρέωση για τον έλεγχο και μόνο. Εντωμεταξύ στην αξία προσθέτουν και το κόστος μεταφορικών. Λογικά το πακέτο σου υπολογίστηκε στα 30€ με 50€ σύμφωνα με τον τιματοκατάλογο εκτελωνισμού.

• Like 1

Περιμενω  παραγγελια απο aliexpress που ερχεται μεσω Ουγγαριας ,εδω και δεκα μερες εχει κολλησει στο received by local delivery company....στα ΕΛΤΑ που εψαξα με τον κωδικο δειχει αποστολη απο Ουγγαρια στις 5/9 και μετα τιποτα αλλο....δεδομενου οτι εχω ξαναχασει δεμα με αυτο τον τροπο να αρχισω να το κλαιω κι αυτο;κι οχι τιποτα αλλο δεν με αποζημιωνουν απο το aliexpress γιατι μου ειχαν πει την προηγουμενη φορα οτι το εχει ο μεταφορεας ενω τα ΕΛΤΑ μου απαντουσαν οτι αυτου του ειδους τα tracking number δεν μπορουν να εντοπιστουν!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, czarjuly said:

Περιμενω  παραγγελια απο aliexpress που ερχεται μεσω Ουγγαριας ,εδω και δεκα μερες εχει κολλησει στο received by local delivery company....στα ΕΛΤΑ που εψαξα με τον κωδικο δειχει αποστολη απο Ουγγαρια στις 5/9 και μετα τιποτα αλλο....δεδομενου οτι εχω ξαναχασει δεμα με αυτο τον τροπο να αρχισω να το κλαιω κι αυτο;κι οχι τιποτα αλλο δεν με αποζημιωνουν απο το aliexpress γιατι μου ειχαν πει την προηγουμενη φορα οτι το εχει ο μεταφορεας ενω τα ΕΛΤΑ μου απαντουσαν οτι αυτου του ειδους τα tracking number δεν μπορουν να εντοπιστουν!!!

Από 5/8 & περιμένω ακόμα...ίσως στο 6μηνο έρθει η παραγγελία μου...ΕΛΤΑ, τα ζώα μου αργά...

Επεξ/σία από driver4

3 ώρες πριν, driver4 είπε

Από 5/8 & περιμένω ακόμα...ίσως στο 6μηνο έρθει η παραγγελία μου...ΕΛΤΑ, τα ζώα μου αργά...

εαν δεν  ειναι συστημενο τον ηπιαμε....εμενα μου απαντησαν οτι μονο συστημενα εχουν την δυνατοτητα παρακολουθησης .....αν δεν μου ερθει και αυτο που περιμενω θα πεσει καταγγελια στην ΕΕΤΤ....υποψιαζομαι μακρυχερηδες στην αλυσιδα διανομης

14 minutes ago, czarjuly said:

εαν δεν  ειναι συστημενο τον ηπιαμε....εμενα μου απαντησαν οτι μονο συστημενα εχουν την δυνατοτητα παρακολουθησης .....αν δεν μου ερθει και αυτο που περιμενω θα πεσει καταγγελια στην ΕΕΤΤ....υποψιαζομαι μακρυχερηδες στην αλυσιδα διανομης

Να σου πω την αλήθεια, έκανα μέσα στο καλοκαίρι αρκετές παραγγελίες από AliExpress & όλες παραδόθηκαν με courier. Αυτή έχει κολλήσει που είναι με Ελτά.

16 ώρες πριν, czarjuly είπε

Το δέμα σου ειναι semitrackable (απλή αποστολη) δεν θα έχει άλλη ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ. Θα έχει όμως μια ακόμη από την Cainiao και το Parcelsapp όταν τα ΕΛΤΑ σκαναρουν το δέμα και πλέον θα έχει πάρει το δρόμο σιγά σιγά προς την τοπική μονάδα διανομής που σε εξυπηρετεί.

Εδώ  https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 έχω οδηγό για αγορές από το Aliexpress, για τα semitrackable γράφω - 

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Επισης θα δεις πως μπορεις να αποφύγεις τις απλές αποστολές είτε παίρνοντας και κάτι ακόμα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων (Combined delivery) και αναβάθμιση σε συστημένο είτε διαλέγοντας προϊόντα Choice που ειναι πάντα συστημενα και πάνω από τα 10€ γίνεται free shipping.

• Like 1

Στις 16/9/2024 στις 8:24 ΜΜ, sakisgri είπε

Το δέμα σου ειναι semitrackable (απλή αποστολη) δεν θα έχει άλλη ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ. Θα έχει όμως μια ακόμη από την Cainiao και το Parcelsapp όταν τα ΕΛΤΑ σκαναρουν το δέμα και πλέον θα έχει πάρει το δρόμο σιγά σιγά προς την τοπική μονάδα διανομής που σε εξυπηρετεί.

Εδώ  https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907 έχω οδηγό για αγορές από το Aliexpress, για τα semitrackable γράφω - 

Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Επισης θα δεις πως μπορεις να αποφύγεις τις απλές αποστολές είτε παίρνοντας και κάτι ακόμα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων (Combined delivery) και αναβάθμιση σε συστημένο είτε διαλέγοντας προϊόντα Choice που ειναι πάντα συστημενα και πάνω από τα 10€ γίνεται free shipping.

Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να σκαναρουν τα ΕΛΤΑ το δεμα εδω και πολλες μερες και μου περνανε διαφορα απο το μυαλο

Στις 18/9/2024 στις 7:46 ΠΜ, czarjuly είπε

Το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω να σκαναρουν τα ΕΛΤΑ το δεμα εδω και πολλες μερες και μου περνανε διαφορα απο το μυαλο

Τα semi-trackable θελουν παραπανω χρονο για παραλαβή συνηθως αφου θεωρουνται απλή αποστολή. Παρακολουθησε το Parcelapp για το πότε θα γινει νέα ενημέρωση/scan στο σύστημα.

• Like 1

7 ώρες πριν, aces είπε

Τα semi-trackable θελουν παραπανω χρονο για παραλαβή συνηθως αφου θεωρουνται απλή αποστολή. Παρακολουθησε το Parcelapp για το πότε θα γινει νέα ενημέρωση/scan στο σύστημα.

Η τελευταια ενημερωση ειναι received by local delivery center δε νομιζω να παρει αλλη ενημερωση

1 ώρα πριν, czarjuly είπε

Η τελευταια ενημερωση ειναι received by local delivery center δε νομιζω να παρει αλλη ενημερωση

Θα δεις, Άλλο το "Received by local delivery center/company" και άλλο το "Arrived at local delivery center/office" που γράφω πιο πάνω.

Το "Received by local delivery center/company" εμφανίζεται όταν το δέμα φτάνει στα ΕΛΤΑ. Το  "Arrived at local delivery center/office" εμφανίζεται όταν τα ΕΛΤΑ σκαναρουν το δέμα για πρώτη φορά και πλέον παίρνει το δρόμο σιγά σιγά προς τη μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί για να γίνει η παράδοση.

Δες φώτο κάτω για παράδειγμα. Μη δίνεις βάσει στο κόκκινο πλαίσιο ήταν για άλλη ερώτηση.

UA-HU..JPG

• Like 2

1 hour ago, sakisgri said:

Θα δεις, Άλλο το "Received by local delivery center/company" και άλλο το "Arrived at local delivery center/office" που γράφω πιο πάνω.

Το "Received by local delivery center/company" εμφανίζεται όταν το δέμα φτάνει στα ΕΛΤΑ. Το  "Arrived at local delivery center/office" εμφανίζεται όταν τα ΕΛΤΑ σκαναρουν το δέμα για πρώτη φορά και πλέον παίρνει το δρόμο σιγά σιγά προς τη μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί για να γίνει η παράδοση.

Δες φώτο κάτω για παράδειγμα. Μη δίνεις βάσει στο κόκκινο πλαίσιο ήταν για άλλη ερώτηση.

UA-HU..JPG

Ακόμα περιμένω...

Screenshot_20240921-214527.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, driver4 είπε

Ακόμα περιμένω...

Screenshot_20240921-214527.png

Πήγαινε μια από την τοπική μονάδα διανομής που σε εξυπηρετεί και ρώτα αλλά δώσε το όνομα σου και όχι το tracking number γιατι με το tracking number δεν θα κοιτάξουν καν αν ειναι εκεί το δέμα θα κοιτάξουν στον υπολογιστή και θα σου πούνε δεν ειναι εδώ και μπορεί να ειναι δίπλα τους.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως να το άφησε ο ταχυδρόμος και αν μένεις σε πολυκατοικία να το έκλεψε κάποιος η να το έκλεψε κάποιος μέσα από τα ΕΛΤΑ η να ειναι κάπου ξεχασμένο και να εμφανιστεί μετά από μήνες.

Δυστυχώς αυτό ειναι το κακό με τις απλές αποστολές. Αφού πλέον γίνεται καλά ειναι να τις αποφεύγουμε. Προσωπικά έχω πάρει από Aliexpress πάρα πολλά με απλή αποστολη (όταν δεν υπήρχε το combined και τα Choice) και έχουν έρθει όλα κανονικά, ο χρόνος ήταν από 22 μέρες μεχρι και 60 μέρες, τα πιο πολλά σε 30 μέρες περίπου πάνω κάτω.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Εχει κολλησει απο 3/10 δεμα απο ιταλια και γραφει η αποστολή είναι υπό διαμετακόμιση στο Διεθνές Κέντρο Επεξεργασίας ξερει καποιος η του εχει τυχει το ιδιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...