Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τάχα μου ζήτησαν παραπάνω στοιχεία για την παραγγελία μου στο eBay, αν και τους είχα δώσει το tracking number, και από εχθές δεν μπορώ να τους απαντήσω στο σχετικό τους μύνημα, αφού μου πετάγεται μήνυμα unable to send message at this moment. Try again later.

Επεξ/σία από Krusty
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά θέλουν φωτογραφία του πακέτου όπου να φαίνεται το label του αποστολέα με το tracking, καθώς και το κίτρινο αυτοκόλλητο του εκτελωνισμού επάνω. Επίσης την απόδειξη που πλήρωσεςτο αντίστοιχο ποσό στα ΕΛΤΑ (ή όπου). Νομίζω πως στην απόδειξη που δίνουν τα ΕΛΤΑ γράφει πάνω και το tracking που είναι καλό.

Για το ότι δε μπορείς να ανεβάσεις, χμ, εκεί δε μπορώ να σε βοηθήσω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Είχα κάνει μια αγορά από Αγγλία (31€ συνολικό κόστος, ~13αξία + ~18€ μεταφορικά).

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από ΕΛΤΑ είναι οι κάτωθι.

spacer.png

...υποθέτω από τα παραπάνω ότι θα υπάρξει χρέωση κατά τη παραλαβή;

..

Και μια προειδοποίηση...

Στις 19 Ιουνίου, 2 μέρες μετά την είσοδο στο τελωνείο, έλαβα ένα μήνυμα στο ηλ.ταχυδρομείο που ζέχνει phishing με τίτλο "καμία απάντηση", αποστολέα "[email protected] και αποδέκτη ονόματι "huma datool" αλλά με τη δική μου διεύθυνση email.

Για να συμπίπτει τόσο στενά με την αποστολή του δέματος και την είσοδο στο τελωνείο, εικάζω κάποιοι έχουν στήσει μαγαζάκι σε κάποια υπηρεσία και ψάχνουν για κορόϊδα...

spacer.png

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα! Περιμένω ένα δέμα από Γαλλία, μένω στη δυτική Θεσσ/νίκη και θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ γιατί κάλεσα τα ελτα και μου είπαν ότι δεν έχει έρθει δέμα στα κοντινά μου καταστήματα.

ελτα.jpg

Eχω παρει κατι απο Αμερικη (απο UPS)  και απο 3/7 εχει φτασει στο τελωνειο. Πηρα τηλεφωνο στα ΕΛΤΑ και μου το επιβεβαιωσαν. Δεν ηξεραν να μου πουν φυσικα ποτε θα ξεκολλησει.

Υπαρχει καποιο τηλεφωνο που μπορω να παρω να ρωτησω? Γιατι μου φαινεται μεγαλο το διαστημα.

Eν τω μεταξυ αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω απο το τηλεφωνο που τους ειπα το tracking το βρηκαν στο συστημα, οταν παω και το βαζω στην σελιδα των ΕΛΤΑ δεν βρισκει τιποτα. Ειναι το κλασσικο με τα δυο λατινικα γραμματα στην αρχη και στο τελος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, foler79 είπε

Από AliExpress με cainiao super economy global παραγγέλνω άφοβα;

"Οι παρακάτω τρόποι αποστολής ειναι ασφαλής, και τα δέματα από τα 186€ και κάτω δεν περνάνε τελωνείο στην Ελλάδα.

Cainiao Super Economy Global                       (semitrackable)   Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα."

Υπάρει αντίστοιχο νήμα (Thanks @sakisgri, σελίδα 424) :

Επεξ/σία από specre
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορά δύο t-shirt από Αγγλία, 48EUR, τρέχουσα κατάσταση κολλημένο στο τελωνείο από 4 Ιουλίου:

image.png.6dfc6cb92abac9692f43137c3595ad08.png

Τα επόμενα βήματα είναι ότι κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει, τελικά θα πάει στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου, θα έρθει ειδοποιητήριο και στην παραλαβή στα ΕΛΤΑ θα πληρώσω ότι έξτρα είναι λόγω τελωνείου?

Επεξ/σία από swstost

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, swstost said:

Αγορά δύο t-shirt από Αγγλία, 48EUR, τρέχουσα κατάσταση κολλημένο στο τελωνείο από 4 Ιουλίου:

image.png.6dfc6cb92abac9692f43137c3595ad08.png

Τα επόμενα βήματα είναι ότι κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει, τελικά θα πάει στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου, θα έρθει ειδοποιητήριο και στην παραλαβή στα ΕΛΤΑ θα πληρώσω ότι έξτρα είναι λόγω τελωνείου?

Θα σε συμβουλευα να καλεσεις το τηλεφωνικο κεντρο των ΕΛΤΑ, να τους δωσεις το tracking number και να σου πουν που βρισκεται το δεμα. Αν σου πουν οτι βρισκεται στα ΕΛΤΑ της περιοχης σου να τους πεις να σου δωσουν το τηλεφωνο.

Εγω ειχα κανει μια παραγγελια απο Αμερικη απο 22 Ιουνιου, ειχε φτασει 3 Ιουλιου στο τελωνειο και απο τις 9 Ιουλιου ειχε ολοκληρωθει ο εκτελωνισμος και ηταν στο κεντρο διανομης των ΕΛΤΑ κοντα στην περιοχη μου. Το ειχαν κρατησει εκει πανω απο 10 μερες και κανεις δεν με ειχε ειδοποιησει.

Τους πηρα τηλεφωνο προχτες και πηγα και το πηρα μονος μου πληρωνοντας τον εκτελωνισμο. Αν περιμενα να μου το στειλουν αυτοι μαλλον θα ερχοταν τον Σεπτεμβριο. Πιθανον κατι τετοιο εχει γινει και σε σενα.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1

2 hours ago, ardi21 said:

Θα σε συμβουλευα να καλεσεις το τηλεφωνικο κεντρο των ΕΛΤΑ, να τους δωσεις το tracking number και να σου πουν που βρισκεται το δεμα. Αν σου πουν οτι βρισκεται στα ΕΛΤΑ της περιοχης σου να τους πεις να σου δωσουν το τηλεφωνο.

Εγω ειχα κανει μια παραγγελια απο Αμερικη απο 22 Ιουνιου, ειχε φτασει 3 Ιουλιου στο τελωνειο και απο τις 9 Ιουλιου ειχε ολοκληρωθει ο εκτελωνισμος και ηταν στο κεντρο διανομης των ΕΛΤΑ κοντα στην περιοχη μου. Το ειχαν κρατησει εκει πανω απο 10 μερες και κανεις δεν με ειχε ειδοποιησει.

Τους πηρα τηλεφωνο προχτες και πηγα και το πηρα μονος μου πληρωνοντας τον εκτελωνισμο. Αν περιμενα να μου το στειλουν αυτοι μαλλον θα ερχοταν τον Σεπτεμβριο. Πιθανον κατι τετοιο εχει γινει και σε σενα.

Ευχαριστώ φίλε, θα τους πάρω αύριο

Έχω ένα δέμα από Γαλλία από τις 10/7 όπως έγραψα και πιο επάνω. Γράφουν ότι από τις 17/7 είναι στη μ.δ. δυτικής Θεσσαλονίκης, σήμερα έχουμε 25. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης; Πήρα τηλέφωνο στη μ.δ. Θεσσαλονίκης και μου λένε ότι το έχει ο διανομέας. Μου έδωσαν ένα τηλέφωνο, κάλεσα και αυτός μου λέει ότι δεν το έχει και ότι είναι στη μονάδα διανομής. Εσάς, συνήθως πόσες ημέρες έκανε να φτάσει στο κατάστημα ώστε να το παραλάβετε;;;

4 ώρες πριν, Es1 είπε

Εσάς, συνήθως πόσες ημέρες έκανε να φτάσει στο κατάστημα ώστε να το παραλάβετε;;;

Από τη Μονάδα Διανομής πάει στο κατάστημα σε 1-2 εργάσιμες το πολύ. Μια φορά μου είχε τύχει να μην το έχει σκανάρει ο υπάλληλος στο κατάστημα και δεν φαινόταν ότι είχε φτάσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...