Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αγορα απο ebay μεσω GSP οπου ο πωλητης το εστειλε μεσω Royal Mail. Εκτος οτι πηρα μονο ενα global tracking number απο το ebay εκεινο ειχε κολλησει στο Tracking Number Uploaded. Το θεμα ειναι οτι μεσω του GSP πληρωσα και import charges (νομιζω ηταν 5-6 ευρω). Τα EΛΤΑ ομως ειχα αλλη γνωμη και με χρεωσαν αλλα 7,5 ευρω. Πως γινεται αυτο;  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, JimT1991 είπε

Αγορα απο ebay μεσω GSP οπου ο πωλητης το εστειλε μεσω Royal Mail. Εκτος οτι πηρα μονο ενα global tracking number απο το ebay εκεινο ειχε κολλησει στο Tracking Number Uploaded. Το θεμα ειναι οτι μεσω του GSP πληρωσα και import charges (νομιζω ηταν 5-6 ευρω). Τα EΛΤΑ ομως ειχα αλλη γνωμη και με χρεωσαν αλλα 7,5 ευρω. Πως γινεται αυτο;  

Δυστυχώς δεν θα βγάλεις άκρη με αυτό. Η Ελλάδα κάνει παρανομίες πάνω σε αυτό. Τι αποδείξεις, τι δικαιολογητικά τα ΕΛΤΑ και οποιοδήποτε άλλο δεν θα τα δεχτούν και θα σε χρεώσουν έτσι για να πάρουν κέρδος.

Έχω κάνει αρκετές αγορές από κάποια μαγαζιά στο εξωτερικό εκτός Ε.Ε και παρ'όλο που φαίνεται το IOSS δεν το έδωσαν σημασία.

Θυμάμαι που είχα πάρει παλιότερα από Αγγλία στο ebay και μου το έστειλαν μέσω Royal Mail και δεν πλήρωσα κάτι περεταίρω.. Φυσικά όχι global και import charges. Το έκανε μέσω IOSS. Μπορεί απλά να έτυχε... ή να το κάνανε επίτηδες για να πάρουν λεφτά όπως είπα πάνω.

Τώρα έκανα μια μεγάλη αγορά και θα φανεί αν θα περάσει τελωνείο ή όχι.. Για να δούμε..

• Like 1

20 ώρες πριν, JimT1991 είπε

Φώτο την απόδειξη που πλήρωσες στα ΕΛΤΑ και το κίτρινο αυτοκόλλητο πάνω στο δέμα που περιέχει την ανάλυση και άνοιγμα case στο ebay στο https://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/mudcwf?deptName=CollectRemitRefund όπως έχει αναφερθεί παραπάνω. Θα σου επιστραφούν τα παρακροτηθέντα έναντι ΦΠΑ (δυστυχώς όχι το fee για το GSP).

Μου κάνει εντύπωση πάντως, σπάνια αστοχεί το GSP. Παίζει ο πωλητής να έγραφε GSP αλλά να στο έτσιλε με απευθείας με RM παρακάμπτωντας τις διαδικασίες του GSP (πρέπει να το στείλει σε διεύθυνση στο UK, και μετά το GSP αναλαμβάνει τα υπόλοιπα).

• Like 1

Καλημερα μαγκες, εχω ενα δεμα απο ALI που γραφει 

23/05/2023 06:55 Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Άφιξη σε Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
22/05/2023 08:05 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς
20/05/2023 11:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) Άφιξη σε χώρα προορισμού
17/05/2023 10:28 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού
16/05/2023 18:23 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Αποστολή αντικειμένου
15/05/2023 18:48 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικο

και ενα αλλο 

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
16/05/2023 17:33 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Αποστολή αντικειμένου

Εχουν κολλησει και σε κανεναν αλλον;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nermain είπε

Καλημερα μαγκες, εχω ενα δεμα απο ALI που γραφει 

23/05/2023 06:55 Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Άφιξη σε Μ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
22/05/2023 08:05 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράς
20/05/2023 11:45 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) Άφιξη σε χώρα προορισμού
17/05/2023 10:28 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού
16/05/2023 18:23 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Αποστολή αντικειμένου
15/05/2023 18:48 ΟΛΛΑΝΔΙΑ Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικο

και ενα αλλο 

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
16/05/2023 17:33 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Αποστολή αντικειμένου

Εχουν κολλησει και σε κανεναν αλλον;

Καλημέρα, Δεν κόλλησαν, το πρώτο πήγε Ολλανδία μάλλον ήταν η ειδικά υλικά η βαρύ η ογκώδη, τρόπος αποστολής λογικά θα ήταν η Cainiaο standard for special goods η Cainiao heavy parcel line, αυτά κάνουν από 45-60 μέρες.

Το άλλο ειναι μάλλον απλή αποστολη (semitrackable) και μάλλον το tracking number ειναι τύπου UA*********HU, αυτά κάνουν περίπου 30 μέρες πάνω κάτω. 

Βασικά έχω λίστα στο θέμα "Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο" (σελίδα 294) για ασφαλής τρόποι αποστολής και πληροφορίες για τρόποι αποστολής.

Κανω copy paste τι γράφω για τα semitrackable εκεί.

Τα semitrackable έχουν κανονικά tracking number και φαίνεται κανονικά μέχρι να φτάσει Ελλάδα. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα).

• Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ"
  • Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2

Τραγική κατάσταση με τις αποστολές μέσω ΕΛΤΑ κούριερ για Μύκονο! 5-6 μέρες κολλημένα τα δέματα στον Πειραιά λόγω "μεγάλου όγκου δεμάτων για το νησί". Ούτε επί Covid δεν ήταν έτσι η κατάσταση! Καράβι αν είχα πάρει, θα πήγαινα, θα το άφηνα, και θα γυρνούσα...κι ενώ έχουμε πληρώσει με τιμές κούριερ...

Screenshot 2023-06-12 at 09.28.11.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(115+ Ταχυδρομικά + ασφάλιση )*0,24      + κόστος εκτελοωνισμού  FEDEX δηλαδή 60 με 100 ευρώ ακόμα

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1

1 ώρα πριν, Kostas-patra είπε

Aπο Amazon.co.uk μέσω sellers, περνάει το δέμα τελωνίο? 

Μετα το brexit to uk θεωρείται 3η χώρα κ περνάνε τελωνείο. Εξαρτάται κ η έδρα του πωλητή το αμαζον γενικα είναι marketplace φιλοξενεί τους πάντες.

επειδη το αμαζον φιλοξενεί κ εκτός ΕΕ καλύτερα δες από Amazon.de Amazon.fr από πωλητές που έχουν έδρα Γερμανία/Γαλλια αν υπάρχει το ίδιο προϊόν.

• Like 2

Επανέρχομαι στο θέμα με την επιστροφή παραγγελίας στο amazon.it που υποστηρίζουν ότι δεν την έλαβαν. Έχει γίνει από τις 20/5/αίτημα αναζήτησης και ακόμα αναμένω.Σε περίπτωση που δεν λάβω κάποια απάντηση τι δικαιούμαι ως αποζημίωση από τα ΕΛΤΑ πέρα από τα έξοδα αποστολής και του αιτήματος (5Ε) ?

Έχει κανείς εμπειρία με Gshopper; Θέλω να αγοράσω κινητό που βγαίνει €361. Σύμφωνα με το site: Includes VAT TAX, Ship from HongKong. Λέτε θα έχει επιπλέον έξοδα τελωνείου ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, beeftekia είπε

Έχει κανείς εμπειρία με Gshopper; Θέλω να αγοράσω κινητό που βγαίνει €361. Σύμφωνα με το site: Includes VAT TAX, Ship from HongKong. Λέτε θα έχει επιπλέον έξοδα τελωνείου ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο; 

Δοκίμασε μήπως υπάρχει διαθέσιμο σε https://gr-m.banggood.com/ ή geekbuying αφού για ηλεκτρονικά έχουν απόθεμα κ έχουν σε στοκ κ στέλνουν από τις ευρωπαϊκές τόυς αποθήκες σε αρκετα ηλεκτρονικά  προϊόντα μέσω priority line 

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

1 ώρα πριν, aces είπε

Δοκίμασε μήπως υπάρχει διαθέσιμο σε https://gr-m.banggood.com/ ή geekbuying αφού για ηλεκτρονικά έχουν απόθεμα κ έχουν σε στοκ κ στέλνουν από τις ευρωπαϊκές τόυς αποθήκες σε αρκετα ηλεκτρονικά  προϊόντα μέσω priority line 

Thanks, δυστυχώς δεν παίζει εκεί. Προσπαθώ να το πετύχω σε προσφορά και αυτές τις μέρες τρέχει στο Gshopper αλλά δεν έχω πειστεί ότι δεν υπάρξουν κερατιάτικα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...