leo066 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Κανονικά γίνεται ο εκτελωνισμός ασχέτως φπα. Το κόστος εκτελωνισμού για τον συμφορουμίτη είναι 15 ευρώ αν γίνει από τα ΕΛΤΑ και 50-60 ευρώ από ιδιωτική courier. Δεν υπάρχει κόστος εκτελωνισμού αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ και η αξία είναι μικρότερη από 150€ 1 1
Nabuko Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, leo066 είπε Δεν υπάρχει κόστος εκτελωνισμού αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ και η αξία είναι μικρότερη από 150€ Εσύ άλλα έγραψες πριν Στις 16/5/2023 στις 3:29 ΜΜ, leo066 είπε Θα πληρώσεις σίγουρα τελη εκτελωνισμού και ίσως ΦΠΑ.
leo066 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 42 λεπτά πριν, Nabuko είπε Εσύ άλλα έγραψες πριν Ναι, γιατί θα πληρώσει άσχετα με το τι ισχύει. Δεν θα έπρεπε να πληρώσει αλλά κάνουν ότι θέλουν, ποιος θα τους ελέγξει 1
burnin Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 16/5/2023 στις 10:15 ΜΜ, Vasilis 07 είπε Περίεργη είναι η συμπεριφορά τους. Ξαναλέω ρώτησα την κατάσταση της ακύρωσης και με συνοπτικές διαδικασίες έγραψε ο ιταλός αυτά που ανάφερε και έκλεισε το chat. Ξαναλέω δεν μου δίνουν ούτε email να στείλω φωτό τα στοιχεία. Αν και δείχνει να έχει παραδοθεί αυτοί λένε δεν το έχουν λάβει και να μιλήσω με ΕΛΤΑ. το ιμειλ φιλε που εγραψα το ειδες? αυτο ειναι για τις αποδειξεις στο ιταλικο αμαζον. Αν σου εκλεισεενας το τσατ, ξαναστειλε γιατσατ. θα πεσεις σε αλλον. προφανως πρεπει να μιλας ιταλικα. εγω το κανω με γκουγκλ τρανσλειτ Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από burnin
smyrali Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 20 ώρες πριν, Nabuko είπε Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Μέχρι 150 ευρώ CIF πληρώνεις 15 ευρώ εκτελωνισμό από ΕΛΤΑ. O φπα χρεώνεται μετά ανάλογα με το αν έχει προπληρωθεί ολόκληρος, μερικώς ή καθόλου. Ποιός το λέει? Από ΜΒ περνάει κανονικά, δεν είναι ΕΕ. Με τι μεταφορική στο στείλανε? Με Royal mail και εμφανίζεται πλέον σε ελτά tracking.
Nabuko Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, smyrali είπε Με Royal mail και εμφανίζεται πλέον σε ελτά tracking. Τυχερός είσαι
smyrali Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Τυχερός είσαι το θέμα είναι ότι έχει κολήσει από τις 16 στο τελωνείο...πόσες ημέρες κανονικά κάνει;
Μιχάλης Π Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, smyrali είπε το θέμα είναι ότι έχει κολήσει από τις 16 στο τελωνείο...πόσες ημέρες κανονικά κάνει; Αν εννοείς από τις 16/5, τοτε δεν έχει "κολλήσει" ή μάλλον δεν ξερεις τι σημαίνει να κολλάει στο τελωνίο. Εμένα αντικείμενο εφυγε χτες απο το τελωνείο έχοντας μείνει εκει 10 εργάσιμες. Ακόμα και αυτες όμως οι 10 μέρες δεν συγκρίνονται με τίποτα με το πόσο μπορεί να μείνει κάτι στο τελωνείο μεχρι να φύγει. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2023 από Μιχάλης Π 1
Nabuko Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, smyrali είπε το θέμα είναι ότι έχει κολήσει από τις 16 στο τελωνείο...πόσες ημέρες κανονικά κάνει; Από προχτές δηλαδή? τι εννοείς έχει κολλήσει? Αφού 16 μπήκε για εκτελωνισμό όπως είδα τώρα στη φωτό που έβαλες. Μάλλον βιάζεσαι πολύ. Το πόσες μέρες θα κάνει δεν μπορεί να στο απαντήσει κάποιος με σιγουριά. 1
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, burnin είπε το ιμειλ φιλε που εγραψα το ειδες? αυτο ειναι για τις αποδειξεις στο ιταλικο αμαζον. Αν σου εκλεισεενας το τσατ, ξαναστειλε γιατσατ. θα πεσεις σε αλλον. προφανως πρεπει να μιλας ιταλικα. εγω το κανω με γκουγκλ τρανσλειτ Χθες πήγα ΕΛΤΑ. Έδωσα 5Ε και υπέβαλλα αναζήτηση συστημένου δέματος. Στο chat βλέπουν το ψέμα που έγραψε ο πρώτος της Δευτέρας και το κλείνουν. Έχω στείλει email αλλά μέχρι στιγμής καμία απάντηση.Από ιταλικό ούτε τσιμπιδάκι για φαλακρούς πλέον.
burnin Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Στις 18/5/2023 στις 6:40 ΜΜ, Vasilis 07 είπε Χθες πήγα ΕΛΤΑ. Έδωσα 5Ε και υπέβαλλα αναζήτηση συστημένου δέματος. Στο chat βλέπουν το ψέμα που έγραψε ο πρώτος της Δευτέρας και το κλείνουν. Έχω στείλει email αλλά μέχρι στιγμής καμία απάντηση.Από ιταλικό ούτε τσιμπιδάκι για φαλακρούς πλέον. δεν εχω λογω να μη σε πιστεψω, αλλα ποτε δε μου εχει κλεισει κανενας το τσατ φιλε. Σιγουρα τους μιλας στα ιταλικα? Δοκιμασε και με ιμειλ. στειλε και στο ιμειλ που σου ειπα. Τελος, εσχατη λυση, αμφισβητηση συναλλαγης. τι να πω. Μιλαω συνεχεια με το αμαζον. ποτε δε συναντησα τετοιο θεμα. Εισαι ατυχος
smyrali Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Καλημέρα, τελικά ήρθε το δέμα από UK eBay και μέσω ΕΛΤΑ αλλά από ότι είδα το τελωνείο ξαναχρεωσε Vat ενώ είχε κρατηθεί από το eBay. Έχει ποτέ κανείς ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ από eBay? Έχω κρατήσει αποδείξεις κλπ όταν το πλήρωσα στα ΕΛΤΑ.
aces Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, smyrali είπε Καλημέρα, τελικά ήρθε το δέμα από UK eBay και μέσω ΕΛΤΑ αλλά από ότι είδα το τελωνείο ξαναχρεωσε Vat ενώ είχε κρατηθεί από το eBay. Έχει ποτέ κανείς ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ από eBay? Έχω κρατήσει αποδείξεις κλπ όταν το πλήρωσα στα ΕΛΤΑ. Αναγκαστικα ανοιξε ticket sto ebay support & βαλε attachment κ τις αποδειξεις στα συννημενα ζητωντας επιστροφη του φπα απο το ebay. Δυσκολο να γινει κατι γιατι ο 1 θα ριχνει την ευθυνη στο τελωνειο και αντιστροφα αλλα δεν εχεις να χασεις κατι.
Nabuko Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, smyrali είπε Καλημέρα, τελικά ήρθε το δέμα από UK eBay και μέσω ΕΛΤΑ αλλά από ότι είδα το τελωνείο ξαναχρεωσε Vat ενώ είχε κρατηθεί από το eBay. Έχει ποτέ κανείς ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ από eBay? Έχω κρατήσει αποδείξεις κλπ όταν το πλήρωσα στα ΕΛΤΑ. Το ebay σου κράτησε ελληνικό ΦΠΑ ή αγγλικό? αν σου κράτησε αγγλικό τότε εδώ πληρώνεις την διαφορά
leo066 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, smyrali είπε Καλημέρα, τελικά ήρθε το δέμα από UK eBay και μέσω ΕΛΤΑ αλλά από ότι είδα το τελωνείο ξαναχρεωσε Vat ενώ είχε κρατηθεί από το eBay. Έχει ποτέ κανείς ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ από eBay? Έχω κρατήσει αποδείξεις κλπ όταν το πλήρωσα στα ΕΛΤΑ. Σου επιστρέφει ΦΠΑ αλλά όχι τελη εκτελωνισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα