Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Κανονικά γίνεται ο εκτελωνισμός ασχέτως φπα. Το κόστος εκτελωνισμού για τον συμφορουμίτη είναι 15 ευρώ αν γίνει από τα ΕΛΤΑ και 50-60 ευρώ από ιδιωτική courier. 

Δεν υπάρχει κόστος εκτελωνισμού αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ και η αξία είναι μικρότερη από 150€

IMG_0978.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, leo066 είπε

Δεν υπάρχει κόστος εκτελωνισμού αν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ και η αξία είναι μικρότερη από 150€

IMG_0978.png

Εσύ άλλα έγραψες πριν

Στις 16/5/2023 στις 3:29 ΜΜ, leo066 είπε

Θα πληρώσεις σίγουρα τελη εκτελωνισμού και ίσως ΦΠΑ.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εσύ άλλα έγραψες πριν

Ναι, γιατί θα πληρώσει άσχετα με το τι ισχύει. Δεν θα έπρεπε να πληρώσει αλλά κάνουν ότι θέλουν, ποιος θα τους ελέγξει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/5/2023 στις 10:15 ΜΜ, Vasilis 07 είπε

Περίεργη είναι η συμπεριφορά τους. Ξαναλέω ρώτησα την κατάσταση της ακύρωσης και με συνοπτικές διαδικασίες έγραψε ο ιταλός αυτά που ανάφερε και έκλεισε το chat. Ξαναλέω δεν μου δίνουν ούτε email να στείλω φωτό τα στοιχεία. Αν και δείχνει να έχει παραδοθεί αυτοί λένε δεν το έχουν λάβει και να μιλήσω με ΕΛΤΑ.

το ιμειλ φιλε που εγραψα το ειδες? αυτο ειναι για τις αποδειξεις στο ιταλικο αμαζον. Αν σου εκλεισεενας το τσατ, ξαναστειλε γιατσατ. θα πεσεις σε αλλον. προφανως πρεπει να μιλας ιταλικα. εγω το κανω με γκουγκλ τρανσλειτ

Επεξ/σία από burnin
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Nabuko είπε

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.

Μέχρι 150 ευρώ CIF πληρώνεις 15 ευρώ εκτελωνισμό από ΕΛΤΑ. 

O φπα χρεώνεται μετά ανάλογα με το αν έχει προπληρωθεί ολόκληρος, μερικώς ή καθόλου. 

Ποιός το λέει? Από ΜΒ περνάει κανονικά, δεν είναι ΕΕ.

Με τι μεταφορική στο στείλανε?

Με Royal mail και εμφανίζεται πλέον σε ελτά tracking.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Τυχερός είσαι

το θέμα είναι ότι έχει κολήσει από τις 16 στο τελωνείο...πόσες ημέρες κανονικά κάνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, smyrali είπε

το θέμα είναι ότι έχει κολήσει από τις 16 στο τελωνείο...πόσες ημέρες κανονικά κάνει;

Αν εννοείς από τις 16/5, τοτε δεν έχει "κολλήσει" ή μάλλον δεν ξερεις τι σημαίνει να κολλάει στο τελωνίο. Εμένα αντικείμενο εφυγε χτες απο το τελωνείο έχοντας μείνει εκει 10 εργάσιμες. Ακόμα και αυτες όμως οι 10 μέρες δεν συγκρίνονται με τίποτα με το πόσο μπορεί να μείνει κάτι στο τελωνείο μεχρι να φύγει.

Επεξ/σία από Μιχάλης Π
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, smyrali είπε

Από προχτές δηλαδή? τι εννοείς έχει κολλήσει? Αφού 16 μπήκε για εκτελωνισμό όπως είδα τώρα στη φωτό που έβαλες. Μάλλον βιάζεσαι πολύ. Το πόσες μέρες θα κάνει δεν μπορεί να στο απαντήσει κάποιος με σιγουριά.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, burnin είπε

το ιμειλ φιλε που εγραψα το ειδες? αυτο ειναι για τις αποδειξεις στο ιταλικο αμαζον. Αν σου εκλεισεενας το τσατ, ξαναστειλε γιατσατ. θα πεσεις σε αλλον. προφανως πρεπει να μιλας ιταλικα. εγω το κανω με γκουγκλ τρανσλειτ

Χθες πήγα ΕΛΤΑ. Έδωσα 5Ε και υπέβαλλα αναζήτηση συστημένου δέματος. Στο chat βλέπουν το ψέμα που έγραψε ο πρώτος της Δευτέρας και το κλείνουν. Έχω στείλει  email αλλά μέχρι στιγμής  καμία απάντηση.Από ιταλικό ούτε τσιμπιδάκι για φαλακρούς πλέον.

Δημοσ.
Στις 18/5/2023 στις 6:40 ΜΜ, Vasilis 07 είπε

Χθες πήγα ΕΛΤΑ. Έδωσα 5Ε και υπέβαλλα αναζήτηση συστημένου δέματος. Στο chat βλέπουν το ψέμα που έγραψε ο πρώτος της Δευτέρας και το κλείνουν. Έχω στείλει  email αλλά μέχρι στιγμής  καμία απάντηση.Από ιταλικό ούτε τσιμπιδάκι για φαλακρούς πλέον.

δεν εχω λογω να μη σε πιστεψω, αλλα ποτε δε μου εχει κλεισει κανενας το τσατ φιλε. Σιγουρα τους μιλας στα ιταλικα?
Δοκιμασε και με ιμειλ. στειλε και στο ιμειλ που σου ειπα.
Τελος, εσχατη λυση, αμφισβητηση συναλλαγης. τι να πω.
Μιλαω συνεχεια με το αμαζον. ποτε δε συναντησα τετοιο θεμα. Εισαι ατυχος

Δημοσ.

Καλημέρα, τελικά ήρθε το δέμα από UK eBay και μέσω ΕΛΤΑ αλλά από ότι είδα το τελωνείο ξαναχρεωσε Vat ενώ είχε κρατηθεί από το eBay. Έχει ποτέ κανείς ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ από eBay? Έχω κρατήσει αποδείξεις κλπ όταν το πλήρωσα στα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, smyrali είπε

Καλημέρα, τελικά ήρθε το δέμα από UK eBay και μέσω ΕΛΤΑ αλλά από ότι είδα το τελωνείο ξαναχρεωσε Vat ενώ είχε κρατηθεί από το eBay. Έχει ποτέ κανείς ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ από eBay? Έχω κρατήσει αποδείξεις κλπ όταν το πλήρωσα στα ΕΛΤΑ.

Αναγκαστικα ανοιξε ticket sto ebay support & βαλε attachment κ τις αποδειξεις στα συννημενα ζητωντας επιστροφη του φπα απο το ebay. Δυσκολο να γινει κατι γιατι ο 1 θα ριχνει την ευθυνη στο τελωνειο και αντιστροφα αλλα δεν εχεις να χασεις κατι.

Δημοσ.

Το ebay σου κράτησε ελληνικό ΦΠΑ ή αγγλικό? αν σου κράτησε αγγλικό τότε εδώ πληρώνεις την διαφορά

Δημοσ.

Σου επιστρέφει ΦΠΑ αλλά όχι τελη εκτελωνισμού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...