unpr0fashional_ Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Είχα κάνει στις 22 Απριλίου μια παραγγελία από Ebay. Βάζω το tracking number στο parcelsapp και μου λέει ότι έχει φτάσει στην χωρα του παραλήπτη (άρα Ελλάδα) Το βάζω και στο tracking των ΕΛΤΑ και λέει το εξής: "25/04/2023 Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού" ενώ θα έπρεπε να λέει ότι έχει φτάσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με το ό,τι λεει στο parcelsapp. Είναι φυσιολογικό ή τελικά θα χάσω το πακέτο? Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από unpr0fashional_
Vasilis 07 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο με το amazon (Ιταλία). Πριν 1 μήνα έστειλα πίσω μια παρραγγελία καθώς είχε λάθος προϊόν Χρησιμοποίησα τις ετικέτες που μου έδωσαν και το επέστρεψα συστημένο ΕΛΤΑ με δικά μου έξοδα.Το δέμα έφυγε 13/4/23 και το παρέλαβαν 24/4/23. Πρώτη φορά μιλάω στο chat 2-3 μέρες μετά και μου λένε θέλουν 14 μέρες για την επιστροφή. Μετά από 1 εβδομάδα ξαναμιλάω. Τελευταία φορά την Παρασκευή 12/5/23 μου λένε αύριο είναι η τελευταία μέρα.Τελικά σήμερα στο chat ένας μου είπε ότι δεν έκανα την σωστή διαδικασία και δεν μπορούν να κάνουν κάτι με την επιστροφή.Να μιλήσω με τον μεταφορέα. Τι μπορώ να κάνω τώρα σε κάτι που το έχουν παραλάβει ?
burnin Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο με το amazon (Ιταλία). Πριν 1 μήνα έστειλα πίσω μια παρραγγελία καθώς είχε λάθος προϊόν Χρησιμοποίησα τις ετικέτες που μου έδωσαν και το επέστρεψα συστημένο ΕΛΤΑ με δικά μου έξοδα.Το δέμα έφυγε 13/4/23 και το παρέλαβαν 24/4/23. Πρώτη φορά μιλάω στο chat 2-3 μέρες μετά και μου λένε θέλουν 14 μέρες για την επιστροφή. Μετά από 1 εβδομάδα ξαναμιλάω. Τελευταία φορά την Παρασκευή 12/5/23 μου λένε αύριο είναι η τελευταία μέρα.Τελικά σήμερα στο chat ένας μου είπε ότι δεν έκανα την σωστή διαδικασία και δεν μπορούν να κάνουν κάτι με την επιστροφή.Να μιλήσω με τον μεταφορέα. Τι μπορώ να κάνω τώρα σε κάτι που το έχουν παραλάβει ? επειδη εχω στειλει απειρες φορς πισω. ιταλικο αμαζον ειναι λιγο μαλακες. εφοσον εχεις την αποδειξη, (και φωτο του πακετου με τα γραμματοσημα και το λειμπελ για ακομα καλυτερα) δε φοβασαι τιποτα. τους τα στελνεις και σου δινουν τα λεφτα. ποτε δε μου τα εφαγαν αν και ειναι πρηξες. αν δεν εχεις αποδειξη, καληνυχτα. το οτι αργει να μπει το ριφαντ του πακετου ειναι λογικο. παντα αργουν καμια βδομαδα απο τη στιγμη που το παραλαβουν. μπορει και 2. εβαλες μεσα στο πακετο τα χαρτια που σου ειπαν να εκτυπωσεις? παντα τα βαζουμε και μεσα και εξω. Τι εννουν πως δεν εκανες σωστα τη διαδικασια? στη χειροτερη πας για αμφισβητηση συναλλαγης αλλα και εκει ζοριζει αν δεν εχειςαποδειξεις κτλ 1
smyrali Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, δυστυχώς αυτό που έψαχνα υπήρε μόνο στο αγγλικό ebay και βρίσκεται σε αυτό το στάδιο. Ξέρει κανείς πόσο καιρό θα είναι κολλημένο στο στάδιο "Αντικείμενο προς εκτελωνισμό 16-05-2023 12:09 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)"; Είχα πληρώσει στο ebay 140 ευρώ, είμαι κάτω από το όριο των 150, αναρωτιέμαι τι θα πληρώσω!
leo066 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 25 λεπτά πριν, smyrali είπε Καλησπέρα, δυστυχώς αυτό που έψαχνα υπήρε μόνο στο αγγλικό ebay και βρίσκεται σε αυτό το στάδιο. Ξέρει κανείς πόσο καιρό θα είναι κολλημένο στο στάδιο "Αντικείμενο προς εκτελωνισμό 16-05-2023 12:09 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)"; Είχα πληρώσει στο ebay 140 ευρώ, είμαι κάτω από το όριο των 150, αναρωτιέμαι τι θα πληρώσω! Θα πληρώσεις σίγουρα τελη εκτελωνισμού και ίσως ΦΠΑ.
Vasilis 07 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, burnin είπε επειδη εχω στειλει απειρες φορς πισω. ιταλικο αμαζον ειναι λιγο μαλακες. εφοσον εχεις την αποδειξη, (και φωτο του πακετου με τα γραμματοσημα και το λειμπελ για ακομα καλυτερα) δε φοβασαι τιποτα. τους τα στελνεις και σου δινουν τα λεφτα. ποτε δε μου τα εφαγαν αν και ειναι πρηξες. αν δεν εχεις αποδειξη, καληνυχτα. το οτι αργει να μπει το ριφαντ του πακετου ειναι λογικο. παντα αργουν καμια βδομαδα απο τη στιγμη που το παραλαβουν. μπορει και 2. εβαλες μεσα στο πακετο τα χαρτια που σου ειπαν να εκτυπωσεις? παντα τα βαζουμε και μεσα και εξω. Τι εννουν πως δεν εκανες σωστα τη διαδικασια? στη χειροτερη πας για αμφισβητηση συναλλαγης αλλα και εκει ζοριζει αν δεν εχειςαποδειξεις κτλ Η αλήθεια είναι πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο άμαζον. Χθες ο πρώτος εκπρόσωπος στο chat ανάφερε ότι ακολούθησα δικό μου τρόπο για την επιστροφή και γι αυτό δεν δικαιούμαι ακύρωσης συναλλαγής και πριν προλάβω να γράψω το οτιδήποτε (ότι δεν ισχύει αυτό) με έκλεισε. Και το περίεργο είναι ότι όσες φορές προσπάθησα έκτοτε να τους στείλω φωτό σε κάποιο email αρνούνται,βλέπουν το ψέμα του συγκεκριμένου και λένε να μιλήσω με τον μεταφορέα για την τύχη του δέματος. Επειδή τα ΕΛΤΑ απλά λένε ότι παραδόθηκε στην Ιταλία υπάρχει δυνατότητα να εξακριβωθεί που ακριβώς ?
smyrali Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, leo066 είπε Θα πληρώσεις σίγουρα τελη εκτελωνισμού και ίσως ΦΠΑ. Για να πληρώσω ΦΠΑ αφού το έχει κρατήσει το eBay.
leo066 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, smyrali είπε Για να πληρώσω ΦΠΑ αφού το έχει κρατήσει το eBay. Ούτε εκτελωνισμό έπρεπε να περάσει αλλά πέρασε.
sakisgri Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, smyrali είπε Καλησπέρα, δυστυχώς αυτό που έψαχνα υπήρε μόνο στο αγγλικό ebay και βρίσκεται σε αυτό το στάδιο. Ξέρει κανείς πόσο καιρό θα είναι κολλημένο στο στάδιο "Αντικείμενο προς εκτελωνισμό 16-05-2023 12:09 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)"; Είχα πληρώσει στο ebay 140 ευρώ, είμαι κάτω από το όριο των 150, αναρωτιέμαι τι θα πληρώσω! Καλησπέρα, Τελευταία μπαίνω βγαίνουν γρήγορα στο τελωνείο, κάνουν από λίγες ώρες έως λίγες μέρες. Το όριο δεν ειναι 150€ αλλά 186€, γιατι ειναι 150€ καθαρή αξία (δλδ χωρίς Φ.Π.Α) 150€ * 24% = 36€, 150€ + 36€ = 186€ Πιο πιθανό θα χρεωθείς 15€ τέλη εκτελωνισμού μόνο. Αν σε χρεώσουν ξανά Φ.Π.Α τράβα φώτο το δέμα να φαίνεται το αυτοκόλλητο από το τελωνείο που γράφει το ποσό πάνω και φώτο από την απόδειξη που πλήρωσες και ζήτα το Φ.Π.Α πίσω από το ebay, θα τα πάρεις. Στις 11/5/2023 στις 12:01 ΜΜ, unpr0fashional_ είπε Είχα κάνει στις 22 Απριλίου μια παραγγελία από Ebay. Βάζω το tracking number στο parcelsapp και μου λέει ότι έχει φτάσει στην χωρα του παραλήπτη (άρα Ελλάδα) Το βάζω και στο tracking των ΕΛΤΑ και λέει το εξής: "25/04/2023 Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού" ενώ θα έπρεπε να λέει ότι έχει φτάσει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με το ό,τι λεει στο parcelsapp. Είναι φυσιολογικό ή τελικά θα χάσω το πακέτο? Λίγο αργά, αλλά το δέμα σου περπατάει κανονικά. Λογικά μέσα στη βδομάδα θα παραλάβεις. https://elta.gr/track 1
burnin Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε Η αλήθεια είναι πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου στο άμαζον. Χθες ο πρώτος εκπρόσωπος στο chat ανάφερε ότι ακολούθησα δικό μου τρόπο για την επιστροφή και γι αυτό δεν δικαιούμαι ακύρωσης συναλλαγής και πριν προλάβω να γράψω το οτιδήποτε (ότι δεν ισχύει αυτό) με έκλεισε. Και το περίεργο είναι ότι όσες φορές προσπάθησα έκτοτε να τους στείλω φωτό σε κάποιο email αρνούνται,βλέπουν το ψέμα του συγκεκριμένου και λένε να μιλήσω με τον μεταφορέα για την τύχη του δέματος. Επειδή τα ΕΛΤΑ απλά λένε ότι παραδόθηκε στην Ιταλία υπάρχει δυνατότητα να εξακριβωθεί που ακριβώς ? φιλε κατι περιεργο μας λες. σε αφηνει να στειλεις με δικο σου τροπο. και μετα στελνεις τις φωτο σε συγκεκριμενο ιμειλ ([email protected]) αναφερεις αριθμο παραγγελιας κτλ και σου επιστρεφουν τα λεφτα αφου λαβουν το δισκο. Αν ζητησεις απο τα ελτα σου λενε που πηγε ο δισκος (εφοσον τον εστειλες συστημενο. Το οτι στο κλεινουν δεν το πιστευω. κατι αλλο γινεται. μηπως πας να μιλησεις αγγλικα στο τσατ που ειναι μονο για ιταλικα?
Vasilis 07 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, burnin είπε φιλε κατι περιεργο μας λες. σε αφηνει να στειλεις με δικο σου τροπο. και μετα στελνεις τις φωτο σε συγκεκριμενο ιμειλ ([email protected]) αναφερεις αριθμο παραγγελιας κτλ και σου επιστρεφουν τα λεφτα αφου λαβουν το δισκο. Αν ζητησεις απο τα ελτα σου λενε που πηγε ο δισκος (εφοσον τον εστειλες συστημενο. Το οτι στο κλεινουν δεν το πιστευω. κατι αλλο γινεται. μηπως πας να μιλησεις αγγλικα στο τσατ που ειναι μονο για ιταλικα? Περίεργη είναι η συμπεριφορά τους. Ξαναλέω ρώτησα την κατάσταση της ακύρωσης και με συνοπτικές διαδικασίες έγραψε ο ιταλός αυτά που ανάφερε και έκλεισε το chat. Ξαναλέω δεν μου δίνουν ούτε email να στείλω φωτό τα στοιχεία. Αν και δείχνει να έχει παραδοθεί αυτοί λένε δεν το έχουν λάβει και να μιλήσω με ΕΛΤΑ.
Nabuko Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 21 ώρες πριν, sakisgri είπε Το όριο δεν ειναι 150€ αλλά 186€, γιατι ειναι 150€ καθαρή αξία (δλδ χωρίς Φ.Π.Α) 150€ * 24% = 36€, 150€ + 36€ = 186€ Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Μέχρι 150 ευρώ CIF πληρώνεις 15 ευρώ εκτελωνισμό από ΕΛΤΑ. O φπα χρεώνεται μετά ανάλογα με το αν έχει προπληρωθεί ολόκληρος, μερικώς ή καθόλου. 22 ώρες πριν, leo066 είπε Ούτε εκτελωνισμό έπρεπε να περάσει αλλά πέρασε. Ποιός το λέει? Από ΜΒ περνάει κανονικά, δεν είναι ΕΕ. Στις 16/5/2023 στις 3:03 ΜΜ, smyrali είπε Είχα πληρώσει στο ebay 140 ευρώ, είμαι κάτω από το όριο των 150, αναρωτιέμαι τι θα πληρώσω! Με τι μεταφορική στο στείλανε?
leo066 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Μέχρι 150 ευρώ CIF πληρώνεις 15 ευρώ εκτελωνισμό από ΕΛΤΑ. O φπα χρεώνεται μετά ανάλογα με το αν έχει προπληρωθεί ολόκληρος, μερικώς ή καθόλου. Ποιός το λέει? Από ΜΒ περνάει κανονικά, δεν είναι ΕΕ. Με τι μεταφορική στο στείλανε? Δεν εννοώ απλά να περάσει αλλά να τρέξουν διαδικασίες εκτελωνισμού με χρέωση τελών από τι στιγμή που έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ
Nabuko Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 39 λεπτά πριν, leo066 είπε Δεν εννοώ απλά να περάσει αλλά να τρέξουν διαδικασίες εκτελωνισμού με χρέωση τελών από τι στιγμή που έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ Κανονικά γίνεται ο εκτελωνισμός ασχέτως φπα. Το κόστος εκτελωνισμού για τον συμφορουμίτη είναι 15 ευρώ αν γίνει από τα ΕΛΤΑ και 50-60 ευρώ από ιδιωτική courier.
sakisgri Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Μέχρι 150 ευρώ CIF πληρώνεις 15 ευρώ εκτελωνισμό από ΕΛΤΑ. O φπα χρεώνεται μετά ανάλογα με το αν έχει προπληρωθεί ολόκληρος, μερικώς ή καθόλου. Ποιός το λέει? Από ΜΒ περνάει κανονικά, δεν είναι ΕΕ. Με τι μεταφορική στο στείλανε? Μέχρι 150€ (καθαρή αξία) δλδ 186€ με το Φ.Π.Α ειναι "Ιδιας αξιας". CIF ειναι από 150€ και πάνω. Αν μπεις στο Aliexpress και βάλεις κάτι στο καλάθι μεχρι τα 186€ θα ειναι vat included (με Φ.Π.Α) και δεν περνάει τελωνείο στην Ελλαδα. Αν βάλεις κάτι πάνω από 186€ αυτόματα αφαιρείται ο Φ.Π.Α και γράφει price adjustment και περνάει τελωνείο στην Ελλαδα και πληρώνεις τον Φ.Π.Α μαζί με έξοδα εκτελωνισμού και δασμοί. Είναι δοκιμασμένο πολλές φορές από έμενα και από πολλά άλλα άτομα, όπως θα δεις στο θέμα "Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο". Επίσης 186€ vat included ειναι χωρίς μεταφορικά, αν εχεις άλλα π.χ 100€ μεταφορικά, πάλι δεν περνάει τελωνείο, και ας βγαίνει 286€ σύνολο. Κάνω copy paste από εδώ - https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio CIF (Cost, insurance, and freight) είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης. Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου. Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών. Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα. Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται: α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο· β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης. Επίσης καλά γράφει ο @leo066 Όχι δεν θα πρέπει να περασει τελωνείο αν ειναι πληρωμένος ο Φ.Π.Α και έχει καταβληθεί μέσω του IOSS. άσχετο το αν χρεώνουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα