sakisgri Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2023 στις 5:56 ΜΜ, unpr0fashional_ είπε Γειά σε όλους τους χρήστες του φόρουμ, έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ebay ως first time buyer. Συγκεκριμένα έχω παραγγείλει 4 συλλεκτικές φιγούρες από Γαλλία (οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα με τελωνεία) όλες από διαφορετικούς sellers με καλές βαθμολογίες (από 95% και πανω). Οι δύο πρώτες παραγγελίες που έκανα έγιναν shipped σχετικά γρήγορα, αλλά δεν ξέρω την κατάσταση τους γιατί οι sellers δεν έδωσαν ποτέ tracking number (δεν ξέρω γιατί το ebay επιτρέπει σε sellers να μην παρέχουν κάτι τόσο σημαντικό για μια παραγγελία, αφού το tracking number ουσιαστικά "προστατεύει" και επιβεβαιώνει την αγορά που έχεις πραγματοποιήσει) Οι άλλες δύο παραγγελίες είχαν tracking number, οπότε όλα καλά. Πριν από λίγες μέρες τσέκαρα μια από τις παραγγελίες που είχαν tracking number στο site των ΕΛΤΑ και έγραφε οτι είχε παραδοθεί στο ταχυδρομείο της περιοχής μου (Μένω σε μεσαίου μεγέθους πόλη). Το θέμα είναι ότι έγραφε το εξής: "Ειδοποίηση για προσπάθεια παράδοσης". Ήμουν σπίτι όλη μέρα λόγω αδιαθεσίας και δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο από το ταχυδρομείο ούτε έλαβα κάποιο sms, εάν δεν πήγαινα στην ιστοσελίδα δεν θα ήξερα καν ότι είχε παραδοθεί. Και ερωτώ: Πώς θα καταλάβω ότι θα έχουν αποσταλεί οι άλλες δύο παραγγελίες που δεν είχαν tracking number, εφόσον τα ΕΛΤΑ δεν ειδοποιούν μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση); Διαβάζοντας άλλες αναρτήσεις συμπέρανα ότι τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν τον αγοραστή όταν το δέμα του φτάσει και δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αυτό για την δική μου παραγγελία. Γεια σου. Είναι λάθος ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ σε αυτή την φάση πήγε από το κέντρο διαλογής στο τοπικό ταχυδρομείο, το κόκκινο που έχω βάλει στη φώτο κάτω. Λογικά την Δευτέρα θα σου το παραδώσουν. Το κίτρινο στη φώτο. 1 ώρα πριν, PD73 είπε Αυτό σκέφτομαι και γώ απλά με προβλημάτισε το «παραδόθηκε» από Δευτέρα λοιπόν Όπως έγραψε και ο φίλος, έτυχε και σε εμένα και παρέλαβα την επόμενη μέρα. Επίσης ειναι συστημένο αλλιώς δεν θα έβλεπες ενημέρωση μεχρι την παράδοση. Όπως ειναι και στη φώτο που έβαλα πιο πάνω. Αν δεν ήταν συστημένο θα έβλεπες από τα ΕΛΤΑ μόνο μεχρι εκεί που γράφει "Αποστόλη αντικείμενου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" και τπτ άλλο. Και από το parcelsapp και cainiao θα έβλεπες και "Arrived at local delivery center" που φαίνεται όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από sakisgri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cleeverblade Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 καλησπέρα ξέρει κανείς να μου πει αν οι αποστολές με EMS περνάνε τελωνείο και από ποιο ποσό και πάνω? πρόκειται για ανταλλακτικά μηχανής ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 17 ώρες πριν, cleeverblade είπε καλησπέρα ξέρει κανείς να μου πει αν οι αποστολές με EMS περνάνε τελωνείο και από ποιο ποσό και πάνω? πρόκειται για ανταλλακτικά μηχανής ευχαριστώ Η ατελεια εχει καταργηθει & περνανε ολα δεν υπαρχει ελαχιστο οριο για εκτελωνισμο απο τριτες χωρες. Για περισσοτερους τροπους αποστολης (Για κάτω από 186€ τελική τιμή) διαβασε κ εδω Απο εντος ΕΕ μας ειναι αδιαφορος ο τροπος αποστολης κουριερ ή απλο ΕΛΤΑ αφου δεν υπηρχε/υπαρχει χρεωση. Αν δεν τα βρισκεις αλλου (απο ΕΕ) επιλεγεις Ασία για τα συγκεκριμενα ανταλλακτικα κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirmis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2021 στις 11:00 ΜΜ, Tulipbaek είπε Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν η μέθοδος αποστολής Cainiao Heavy Parcel Line του Aliexpress κολλάει στο τελωνείο ή όχι; Ευχαριστώ, Μαρία Any update ? Ενδιαφέρομαι για αγορά κοντά στα 500€ απο Aliexpress. Παίζει κάποιο απο τα παρακάτω να μην περάσει τελωνείο? Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από kirmis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, kirmis είπε Any update ? Ενδιαφέρομαι για αγορά κοντά στα 500€ απο Aliexpress. Παίζει κάποιο απο τα παρακάτω να μην περάσει τελωνείο? Το όριο να μη περασει τελωνείο ειναι 150€ (καθαρή αξία) δλδ 186€ τελική τιμή, πάνω από αυτό το ποσό περνάει τελωνείο, εκτός αν το βρεις σε Ευρωπαϊκή αποθήκη. Αλλά και για κάτω από 186€ θα πρέπει ο τρόπος αποστολής να ειναι ασφαλής, αν θες δες εδώ ανάρτηση μου (σελίδα 294) 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarakinos21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα κ χρόνια πολλά. Από Δευτέρα πρωί μικρό κουτάκι <100γρ. (2,90€ no tracking) απλη επιστολή Α Προτεραιότητα από φίλη Αθήνα - Ιωάννινα ακόμα να έρθει. Πρώτη φορά συμβαίνει. Να ανησυχώ , τι μπορώ / μπορεί η φίλη να κάνουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, sarakinos21 είπε Καλησπέρα κ χρόνια πολλά. Από Δευτέρα πρωί μικρό κουτάκι <100γρ. (2,90€ no tracking) απλη επιστολή Α Προτεραιότητα από φίλη Αθήνα - Ιωάννινα ακόμα να έρθει. Πρώτη φορά συμβαίνει. Να ανησυχώ , τι μπορώ / μπορεί η φίλη να κάνουμε; Χρόνια Πολλά. Εφοσον δεν υπαρχει tracking για ανιχνευση δεματος/αποστολής απλά περιμένετε. Μες τη βδομάδα λογικά θα γινει παραλαβή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarakinos21 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Στις 25/3/2023 στις 2:09 ΜΜ, aces είπε Χρόνια Πολλά. Εφοσον δεν υπαρχει tracking για ανιχνευση δεματος/αποστολής απλά περιμένετε. Μες τη βδομάδα λογικά θα γινει παραλαβή. Ήρθε, ουφ. Παρακαλώ το νήμα να κλείσει. 😛 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unpr0fashional_ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2023 Στις 18/3/2023 στις 1:18 ΠΜ, sakisgri είπε Γεια σου. Είναι λάθος ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ σε αυτή την φάση πήγε από το κέντρο διαλογής στο τοπικό ταχυδρομείο, το κόκκινο που έχω βάλει στη φώτο κάτω. Λογικά την Δευτέρα θα σου το παραδώσουν. Το κίτρινο στη φώτο. Όπως έγραψε και ο φίλος, έτυχε και σε εμένα και παρέλαβα την επόμενη μέρα. Επίσης ειναι συστημένο αλλιώς δεν θα έβλεπες ενημέρωση μεχρι την παράδοση. Όπως ειναι και στη φώτο που έβαλα πιο πάνω. Αν δεν ήταν συστημένο θα έβλεπες από τα ΕΛΤΑ μόνο μεχρι εκεί που γράφει "Αποστόλη αντικείμενου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" και τπτ άλλο. Και από το parcelsapp και cainiao θα έβλεπες και "Arrived at local delivery center" που φαίνεται όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Ευχαριστώ πολύ, τελικά πήγαν όλα καλά και παρέλαβα τις παραγγελίες μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arapoglou_D Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Καλησπέρα κι από μένα! Θα ήθελα τα φώτα όποιου γνωρίζει: Πριν από 20 μέρες παρήγγειλα από το ebay για την μικρή μου κόρη έναν φακό - μπρελόκ αξίας 1.79 δολαρίων... Σήμερα μου ήρθε SMS από ΕΛΤΑ να το παραλάβω πληρώνοντας τελωνείο (!!!) Το ποσό που μου χρέωσαν επιπλέον είναι 2,50€ ενώ όπως έγραφε στο αυτοκόλλητο κάποιος καρεκλοκένταυρος υπάλληλος έβαλε αυθαίρετη αξία 10€. Μήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ να απευθυνθώ γι' αυτήν την αυθαιρεσία, να διαμαρτυρηθώ ή έστω να τους καντηλιάσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Arapoglou_D είπε Καλησπέρα κι από μένα! Θα ήθελα τα φώτα όποιου γνωρίζει: Πριν από 20 μέρες παρήγγειλα από το ebay για την μικρή μου κόρη έναν φακό - μπρελόκ αξίας 1.79 δολαρίων... Σήμερα μου ήρθε SMS από ΕΛΤΑ να το παραλάβω πληρώνοντας τελωνείο (!!!) Το ποσό που μου χρέωσαν επιπλέον είναι 2,50€ ενώ όπως έγραφε στο αυτοκόλλητο κάποιος καρεκλοκένταυρος υπάλληλος έβαλε αυθαίρετη αξία 10€. Μήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ να απευθυνθώ γι' αυτήν την αυθαιρεσία, να διαμαρτυρηθώ ή έστω να τους καντηλιάσω; Προφανώς παρήγγειλες από χώρα εκτός ΕΕ Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από Nabuko Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arapoglou_D Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, Nabuko είπε Προφανώς παρήγγειλες από χώρα εκτός ΕΕ Όντως, παρήγγειλα από Κίνα... Δεν είχα υπόψιν μου τον παραπάνω πίνακα... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Arapoglou_D είπε Καλησπέρα κι από μένα! Θα ήθελα τα φώτα όποιου γνωρίζει: Πριν από 20 μέρες παρήγγειλα από το ebay για την μικρή μου κόρη έναν φακό - μπρελόκ αξίας 1.79 δολαρίων... Σήμερα μου ήρθε SMS από ΕΛΤΑ να το παραλάβω πληρώνοντας τελωνείο (!!!) Το ποσό που μου χρέωσαν επιπλέον είναι 2,50€ ενώ όπως έγραφε στο αυτοκόλλητο κάποιος καρεκλοκένταυρος υπάλληλος έβαλε αυθαίρετη αξία 10€. Μήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ να απευθυνθώ γι' αυτήν την αυθαιρεσία, να διαμαρτυρηθώ ή έστω να τους καντηλιάσω; Σωστα χρεωθηκες αφου ειναι εκτος ΕΕ αλλα η αξια που μπηκε προφανως ειναι τυχαια/αυθαιρετη. Δεν αξιζει για τοσα μικρα ποσα να αιτηθεις επαναυπολογισμο απο τα ΕΛΤΑ αφου θα παρει παραπανω χρονο για την τελικη παραλαβη μεχρι να αξιολογησουν κ να διορθωσουν πιθανως τον επαναυπολογισμο τιμης. https://elta.gr/ektelonismos Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων (Γ.Ε.Τ.Α) των ΕΛΤΑ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών ΕΛΤΑ: 800 11 82000 Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από aces Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unpr0fashional_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι, έχω μια ερώτηση: Εκανα ξανά παραγγελία από ebay, και πάλι από Γαλλία. Η seller μου έστειλε και μήνυμα με το tracking number, όλα καλά μέχρι εδώ. Βάζω το tracking number στο σαιτ των ΕΛΤΑ στις 5 Απριλίου και λέει: 05/04/2023 03:36 ΓΑΛΛΙΑ Αποστολή αντικειμένου 05/04/2023 03:36 ΓΑΛΛΙΑ Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού 05/04/2023 03:36 ΓΑΛΛΙΑ Άφιξη σε αεροδρόμιο Ξαναμπαίνω σήμερα (10 Απριλίου, άρα 5 μέρες μετά) και δεν έχει αλλάξει τίποτα, είναι ακόμα Γαλλία. Στο tracking του ebay λέει "Votre envoi vient de quitter son pays d'origine" (η παραγγελία σας σύντομα θα αναχωρήσει από την χώρα προέλευσής της). Μου φαίνεται πολύ περίεργο και ανησυχώ διότι στις άλλες παραγγελίες που είχα κάνει από ebay, την ίδια μέρα που έλεγε στο tracking ότι η παραγγελία μου σύντομα θα φύγει από την χώρα προέλευσης της, γινόταν η αποστολή του αντικειμένου (και συνεπώς περνούσε στα χέρια των ελτα). Είναι φυσιολογικό αυτό? (Το screenshot είναι από προηγούμενη παραγγελία) Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από unpr0fashional_ ορθογραφικο λαθος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
totomis Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, unpr0fashional_ είπε Καλησπέρα και πάλι, έχω μια ερώτηση: Εκανα ξανά παραγγελία από ebay, και πάλι από Γαλλία. Η seller μου έστειλε και μήνυμα με το tracking number, όλα καλά μέχρι εδώ. Βάζω το tracking number στο σαιτ των ΕΛΤΑ στις 5 Απριλίου και λέει: 05/04/2023 03:36 ΓΑΛΛΙΑ Αποστολή αντικειμένου 05/04/2023 03:36 ΓΑΛΛΙΑ Παραλήφθηκε από πελάτη εξωτερικού 05/04/2023 03:36 ΓΑΛΛΙΑ Άφιξη σε αεροδρόμιο Ξαναμπαίνω σήμερα (10 Απριλίου, άρα 5 μέρες μετά) και δεν έχει αλλάξει τίποτα, είναι ακόμα Γαλλία. Στο tracking του ebay λέει "Votre envoi vient de quitter son pays d'origine" (η παραγγελία σας σύντομα θα αναχωρήσει από την χώρα προέλευσής της). Μου φαίνεται πολύ περίεργο και ανησυχώ διότι στις άλλες παραγγελίες που είχα κάνει από ebay, την ίδια μέρα που έλεγε στο tracking ότι η παραγγελία μου σύντομα θα φύγει από την χώρα προέλευσης της, γινόταν η αποστολή του αντικειμένου (και συνεπώς περνούσε στα χέρια των ελτα). Είναι φυσιολογικό αυτό? (Το screenshot είναι από προηγούμενη παραγγελία) Αν σκεφτείς ότι έπεσες πάνω στο Πάσχα των καθολικών, τότε μάλλον φυσιολογικό ακούγεται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα