Προς το περιεχόμενο

[Εξελιξη παραγγελιων] Παραλαβες παραγγελιων μεσω ΕΛΤΑ

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, aler45 είπε

Περιμένω ένα πακέτο από ebay και το έστειλαν με μια εταιρεία που δεν έχω ξανά ακούσει. Ονομάζεται BRT και από ότι παρατηρώ δεν έχει στην Ελλάδα κατάστημα. Την γνωρίζετε? Είναι καλή??

Στο site γράφει dpd group, άρα θα σου το παραδώσει η dpd, η αν δεν υπάρχει dpd στην πόλη σου θα σου το παραδώσει η ACS.

Brt.PNG

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, aler45 είπε

Στην αθηνα ειμαι, υπαρχει Dpd?

Έτσι γράφει εδώ https://dpd.gr/gr/shipping

Όπως και να έχει όταν φτάσει το δέμα Ελλαδα βάλε το tracking στο site της dpd και στην ACS και θα φανεί, και εδώ θα φανεί ποιος θα σου το παραδώσει https://parcelsapp.com/

Έχω την εντύπωση η dpd δεν παραδίδει άρα λογικά από ACS θα το περιμένεις.

• Like 1

Στις 26/1/2023 στις 11:56 ΜΜ, sakisgri είπε

Δεν θα περάσει με "Aliexpress standard shipping" παράγγειλε το άφοβα.

Πάνω από τα 150€ (καθαρή αξία) περνάει τελωνείο. Εφόσον το Aliexpress έχει το Φ.Π.Α μέσα στη τιμή μεχρι τα 186€ τελική τιμή δεν περνάει τελωνείο.

Δες σελίδα 163 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής.

Δεν νομίζω ο τρόπος αποστολής να ήταν "Aliexpress standard shipping", κοίταξες σε κάποιο app όπως το parcelsapp να δεις την διαδρομή;

Για κάτω από 8,5€ συνήθης τρόπος αποστολής και δωρεάν ειναι απλός δλδ Aliexpress saver/selection saver shipping και κάποιοι τρόποι με Cainiao εκτός αν επιλέξουμε εμείς "Aliexpress standard shipping"  αλλά το κόστος μεταφορών αν κάτι έχει αξία 2€ θα ειναι 2 και 3 φορές πάνω από την αξία του προϊόντος.

Για κάτι άξιας 2€ δεν θα βρεις δωρεάν μεταφορικά με "Aliexpress standard shipping" σε κανένα κατάστημα.

Εσένα πιστεύω εστάλη με "Cainiao super economy for special goods" (μπορεί να μην το επέλεξες αλλά καμιά φορά το στέλνει ο πωλητής από μόνος του λόγο το χαμηλού κόστος) που το δέμα πάει Ουζμπεκιστάν (συνήθως) και στην Ελλαδα σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο με 2,5€ χρέωση, το έχουν αναφέρει πολλοί αλλά κάνεις για κάποιο τρόπο αποστολής που να ειναι Aliexpress.

ενα μεγαλο ευχαριστω στον σακη!αγορασα απο aliexpress 125ε και δεν πληρωσα τπτ απο τελωνειο  και ηρθε σφαιρα σε 15 περιπου μερες

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θέλω λίγο τα φωτας σας..περιμένω ένα δέμα από Ali το οποίο στάλθηκε με postnl. Το δέμα το παρακολουθώ από το parcelapp.

Ξαφνικά χθες στο status μου έγραψε ότι το δέμα επιστρέφει στο αποστολέα.

Εντ μεταξύ το tracking τον ΕΛΤΑ λέει ότι δεν έχει μπει καν Ελλάδα.

Μίλησα και μαζί τους στο τηλ και μου είπαν τα ίδια πράγματα.

Τι κάνουμε τώρα?

Υπάρχει περίπτωση να το έχει παραλάβει το τοπικό ΕΛΤΑ χωρίς να ενημερωθεί το σύστημα?

Επεξ/σία από nikiforospav

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nikiforospav είπε

Παιδιά θέλω λίγο τα φωτας σας..περιμένω ένα δέμα από Ali το οποίο στάλθηκε με postnl. Το δέμα το παρακολουθώ από το parcelapp.

https://parcelsapp.com/en/tracking/CH153917684NL

Ξαφνικά χθες στο status μου έγραψε ότι το δέμα επιστρέφει στο αποστολέα.

Εντ μεταξύ το tracking τον ΕΛΤΑ λέει ότι δεν έχει μπει καν Ελλάδα.

Μίλησα και μαζί τους στο τηλ και μου είπαν τα ίδια πράγματα.

https://itemsearch.elta.gr/el-GR/Query/Direct/CH153917684NL

Τι κάνουμε τώρα?

Υπάρχει περίπτωση να το έχει παραλάβει το τοπικό ΕΛΤΑ χωρίς να ενημερωθεί το σύστημα?

Για το Aliexpress εδώ θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις/πληροφορίες.

Δεν νομίζω, δείχνει ξεκάθαρα ότι το δέμα επιστρέφει ακόμα και στο tracking της Cainiao. Επίσης βλέπω στο tracking ότι δεν πέρασε τελωνείο στην Ολλανδία και γραφει (Undeliverable item, will be returned to sender), άρα μάλλον κάτι ήταν λάθος η δεν ξέρω τι παράγγειλες μπορεί να είχε καμία μπαταρία λιθιου η κάτι τέτοιο.

Θα ανοίξεις dispute, στο "Delivery status" θα επιλεξεις "Item not recieved" πιο κάτω στο "Select the reason from the list below" θα επιλεξεις "Tracked as returned/canceled/lost...." και "Refund amount" όλο το ποσό, και στο "Provide more info"  θα γράψεις ότι δεν έχεις λάβει το δέμα και το tracking της Cainiao δείχνει ότι επιστρέφει στον αποστολέα. (Tracked as returned, I have not received the package and Cainiao's tracking shows that it is returning to the sender, and at POSTNL it says "Undeliverable item, will be returned to sender")

Μάλλον θα πάρεις αυτοματοποιημένο μήνυμα που θα το αρνηθούν και να λέει "The tracking information shows that the package has arrived at your local post office bla bla bla"

Θα κάνεις Appeal (έφεση)  και θα γράψεις τα ίδια αλλά θα ανεβάσεις αποδείξεις δλδ screenshot από την Cainiao https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=CH153917684NL&otherMailNoList=  από το parcelsapp https://parcelsapp.com/en/tracking/CH153917684NL  και από το POSTNL https://postnl.post/tracktrace  ( Θα χρειαστεί να βάλεις το tracking number εδώ) μετά θα περιμένεις απάντηση μέσα σε 3 μέρες. (λογικά θα γίνει πιο γρήγορα)

Επεξ/σία από sakisgri

23 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Για το Aliexpress εδώ θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις/πληροφορίες.

Δεν νομίζω, δείχνει ξεκάθαρα ότι το δέμα επιστρέφει ακόμα και στο tracking της Cainiao. Επίσης βλέπω στο tracking ότι δεν πέρασε τελωνείο στην Ολλανδία και γραφει (Undeliverable item, will be returned to sender), άρα μάλλον κάτι ήταν λάθος η δεν ξέρω τι παράγγειλες μπορεί να είχε καμία μπαταρία λιθιου η κάτι τέτοιο.

Θα ανοίξεις dispute, στο "Delivery status" θα επιλεξεις "Item not recieved" πιο κάτω στο "Select the reason from the list below" θα επιλεξεις "Tracked as returned/canceled/lost...." και "Refund amount" όλο το ποσό, και στο "Provide more info"  θα γράψεις ότι δεν έχεις λάβει το δέμα και το tracking της Cainiao δείχνει ότι επιστρέφει στον αποστολέα. (Tracked as returned, I have not received the package and Cainiao's tracking shows that it is returning to the sender, and at POSTNL it says "Undeliverable item, will be returned to sender")

Μάλλον θα πάρεις αυτοματοποιημένο μήνυμα που θα το αρνηθούν και να λέει "The tracking information shows that the package has arrived at your local post office bla bla bla"

Θα κάνεις Appeal (έφεση)  και θα γράψεις τα ίδια αλλά θα ανεβάσεις αποδείξεις δλδ screenshot από την Cainiao https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=CH153917684NL&otherMailNoList= και από το parcelsapp https://parcelsapp.com/en/tracking/CH153917684NL μετά θα περιμένεις απάντηση μέσα σε 3 μέρες. (λογικά θα γίνει πιο γρήγορα)

Έχω ήδη ανοίξει dispute στο Ali....αλλά έλεγα να περιμένω 5-6 μέρες μπας και είναι λάθος των logistics...και εμφανιστεί κάπου...

Έχω μιλήσει και με τον πωλητή....ο οποίος μου τα μασάτε και μου έλεγε να μιλήσω με το τοπικό ταχυδρομείο....και ότι δεν με βρήκαν και κάτι τέτοια....εγώ του έλεγα ότι δεν φαίνεται πουθενά να μπαίνει στη χώρα μου και αυτός τα δικά του....

Το δέμα είναι αξιας και εν γνώση μου θα πλήρωνα τελωνείο αν έφτανε... μπαταρίες δεν είχε....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nikiforospav είπε

Έχω ήδη ανοίξει dispute στο Ali....αλλά έλεγα να περιμένω 5-6 μέρες μπας και είναι λάθος των logistics...και εμφανιστεί κάπου...

Έχω μιλήσει και με τον πωλητή....ο οποίος μου τα μασάτε και μου έλεγε να μιλήσω με το τοπικό ταχυδρομείο....και ότι δεν με βρήκαν και κάτι τέτοια....εγώ του έλεγα ότι δεν φαίνεται πουθενά να μπαίνει στη χώρα μου και αυτός τα δικά του....

Το δέμα είναι αξιας και εν γνώση μου θα πλήρωνα τελωνείο αν έφτανε... μπαταρίες δεν είχε....

Καλά έκανες και άνοιξες dispute, αν σου πούνε από το Aliexpress να περιμένεις λίγες μέρες θα το κάνεις.

Ότι και να σου πει ο πωλητής το dispute μην το κλείσεις, αν το έκλεισες δεν ξανά ανοίγει!

Άρα λογικό ήταν που δεν πέρασε τελωνείο στην Ολλανδία, θα περνούσε στην Ελλαδα.

Μπορεί να ήταν πχ χτυπημένο το δέμα η κάτι τέτοιο και δεν αναλάμβανε να το στείλει η POSTNL.

Συνέχισε με το dispute και αν σου κάνουν νούμερα κάνεις αμφισβήτηση στην τράπεζα να πάρεις τα χρήματα πίσω.

Επεξ/σία από sakisgri

40 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Καλά έκανες και άνοιξες dispute, αν σου πούνε από το Aliexpress να περιμένεις λίγες μέρες θα το κάνεις.

Ότι και να σου πει ο πωλητής το dispute μην το κλείσεις, αν το έκλεισες δεν ξανά ανοίγει!

Άρα λογικό ήταν που δεν πέρασε τελωνείο στην Ολλανδία, θα περνούσε στην Ελλαδα.

Μπορεί να ήταν πχ χτυπημένο το δέμα η κάτι τέτοιο και δεν αναλάμβανε να το στείλει η POSTNL.

Συνέχισε με το dispute και αν σου κάνουν νούμερα κάνεις αμφισβήτηση στην τράπεζα να πάρεις τα χρήματα πίσω.

Αν κάνω αμβισφητηση στη τράπεζα...παίζει πρόβλημα σε μελλοντικές αγορές από το Ali?

36 λεπτά πριν, nikiforospav είπε

Αν κάνω αμβισφητηση στη τράπεζα...παίζει πρόβλημα σε μελλοντικές αγορές από το Ali?

Μπορεί ναι, όταν λέμε πρόβλημα θα σου κλείσουν τον λογαριασμό, αλλά ανοίγεις λογαριασμό σε άλλο όνομα. Κάποιοι έχουν αναφέρει πως κάνανε και δεν είχαν θέμα, αλλά ήταν μικρο ποσά.

Δες πως θα καταλήξει το dispute, λογικά θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω αφού φαίνεται ξεκάθαρα το δέμα γυρίζει πίσω και εσύ δεν φταις σε τπτ, επίσης η Cainiao ειναι ίδια εταιρία με το Aliexpress (Alibaba group) άρα αφού το αναφέρει η ίδια η εταιρία τους δεν έχουν λόγο να το αρνηθούν..

Εννοείται θα το κάνεις στην ανάγκη  αν δεν πάρεις τα χρήματα σου πίσω, αλλά δώσε όσο χρόνο χρειαστεί.

Αν δεν βγει άκρη με το dispute και θέλεις μπορείς να μιλήσεις με live agent στο support να λύσεις το πρόβλημα σου, κάνω copy paste πως το κάνεις από μια ανάρτηση του @radiotv

αν όμως θέλεις να επικοινωνήσεις με το help desk για το θέμα σου στην εφαρμογή αφού μπεις στην παραγγελία πατάς επάνω δεξιά στο σύμβολο με τα ακουστικά, εκεί θα σου βγάλει μια σειρά αυτόματων απαντήσεων αλλά αν θες να μιλήσεις ζωντανά με agent στο chat κάνεις σκρολ κάτω στη σελίδα και πατάς online service, μετά για να ξεφύγεις από το bot EVA που θα σου βγάζει αυτόματες απαντήσεις στο chat κάτω κάτω θα γράψεις live agent, ελπίζω να βοήθησα.

• Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γειά σε όλους τους χρήστες του φόρουμ, έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ebay ως first time buyer. Συγκεκριμένα έχω παραγγείλει 4 συλλεκτικές φιγούρες από Γαλλία (οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα με τελωνεία) όλες από διαφορετικούς sellers με καλές βαθμολογίες (από 95% και πανω).

Οι δύο πρώτες παραγγελίες που έκανα έγιναν shipped σχετικά γρήγορα, αλλά δεν ξέρω την κατάσταση τους γιατί οι sellers δεν έδωσαν ποτέ tracking number (δεν ξέρω γιατί το ebay επιτρέπει σε sellers να μην παρέχουν κάτι τόσο σημαντικό για μια παραγγελία, αφού το tracking number ουσιαστικά "προστατεύει" και επιβεβαιώνει την αγορά που έχεις πραγματοποιήσει)

Οι άλλες δύο παραγγελίες είχαν tracking number, οπότε όλα καλά. Πριν από λίγες μέρες τσέκαρα μια από τις παραγγελίες που είχαν tracking number στο site των ΕΛΤΑ και έγραφε οτι είχε παραδοθεί στο ταχυδρομείο της περιοχής μου (Μένω σε μεσαίου μεγέθους πόλη). Το θέμα είναι ότι έγραφε το εξής: "Ειδοποίηση για προσπάθεια παράδοσης". Ήμουν σπίτι όλη μέρα λόγω αδιαθεσίας και δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο από το ταχυδρομείο ούτε έλαβα κάποιο sms, εάν δεν πήγαινα στην ιστοσελίδα δεν θα ήξερα καν ότι είχε παραδοθεί.

Και ερωτώ: Πώς θα καταλάβω ότι θα έχουν αποσταλεί οι άλλες δύο παραγγελίες που δεν είχαν tracking number, εφόσον τα ΕΛΤΑ δεν ειδοποιούν μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση); Διαβάζοντας άλλες αναρτήσεις συμπέρανα ότι τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν τον αγοραστή όταν το δέμα του φτάσει και δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αυτό για την δική μου παραγγελία.

21 ώρες πριν, unpr0fashional_ είπε

Γειά σε όλους τους χρήστες του φόρουμ, έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ebay ως first time buyer. Συγκεκριμένα έχω παραγγείλει 4 συλλεκτικές φιγούρες από Γαλλία (οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα με τελωνεία) όλες από διαφορετικούς sellers με καλές βαθμολογίες (από 95% και πανω).

Οι δύο πρώτες παραγγελίες που έκανα έγιναν shipped σχετικά γρήγορα, αλλά δεν ξέρω την κατάσταση τους γιατί οι sellers δεν έδωσαν ποτέ tracking number (δεν ξέρω γιατί το ebay επιτρέπει σε sellers να μην παρέχουν κάτι τόσο σημαντικό για μια παραγγελία, αφού το tracking number ουσιαστικά "προστατεύει" και επιβεβαιώνει την αγορά που έχεις πραγματοποιήσει)

Οι άλλες δύο παραγγελίες είχαν tracking number, οπότε όλα καλά. Πριν από λίγες μέρες τσέκαρα μια από τις παραγγελίες που είχαν tracking number στο site των ΕΛΤΑ και έγραφε οτι είχε παραδοθεί στο ταχυδρομείο της περιοχής μου (Μένω σε μεσαίου μεγέθους πόλη). Το θέμα είναι ότι έγραφε το εξής: "Ειδοποίηση για προσπάθεια παράδοσης". Ήμουν σπίτι όλη μέρα λόγω αδιαθεσίας και δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο από το ταχυδρομείο ούτε έλαβα κάποιο sms, εάν δεν πήγαινα στην ιστοσελίδα δεν θα ήξερα καν ότι είχε παραδοθεί.

Και ερωτώ: Πώς θα καταλάβω ότι θα έχουν αποσταλεί οι άλλες δύο παραγγελίες που δεν είχαν tracking number, εφόσον τα ΕΛΤΑ δεν ειδοποιούν μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση); Διαβάζοντας άλλες αναρτήσεις συμπέρανα ότι τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν τον αγοραστή όταν το δέμα του φτάσει και δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αυτό για την δική μου παραγγελία.

γεια σου φιλε 

νομιζω πως για τα tracking υπαρχουν δυο περιπτωσεισ ειτε να σταλθηκαν ωσ πολυ απλη αποστολη και να μην χρειαζεται να στον στειλει τον κωδικο η οτι το αμελησε καλυτερα στειλτου μνμτακι

τωρα για τα ΕΛΤΑ το κανουν αυτο πολλεσ φορεσ απλα τα σκαναρουν οτι και κλ ηρθαν και δεν ησουν αλλα θα ενημερωσουν για το πακετο σου διοτι οταν ενα δεμα ειναι για πανω απο 10 μερεσ στο ταχυδρομειο στελνεται ειδοποιηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίμενα από Aliexpress μια αποστολή η οποία έφτασε αισίως Ελλάδα και θα παραδιδόταν σήμερα κάποια στιγμή, ούτε φωνή ούτε ακρόαση όμως και ούτε κάποιο χαρτάκι ειδοποίησης, (βέβαια δεν είναι συστήμενο λογικά )

τελικα βλέπω στο tracking αυτό ! Παραδόθηκε λέει ενώ εγώ δεν είδα κάτι στο γραμματοκιβώτιο !! Τι παίζει ; 

3CCD41D7-58DB-4E10-A72C-D0EEC3852526.png

Επεξ/σία από PD73

Εχει τυχει και σε εμενα, δεν προλαβε ο ταχυδρομος και το εφερε την επομενη ημερα.

Περιμενε μεχρι Δευτερα μεσημερι και μετα πηγαινε στο ταχυδρομειο να ρωτησεις

1 ώρα πριν, tasarass77 είπε

Εχει τυχει και σε εμενα, δεν προλαβε ο ταχυδρομος και το εφερε την επομενη ημερα.

Περιμενε μεχρι Δευτερα μεσημερι και μετα πηγαινε στο ταχυδρομειο να ρωτησεις

Αυτό σκέφτομαι και γώ απλά με προβλημάτισε το «παραδόθηκε» 

από Δευτέρα λοιπόν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...