grinder_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, sakisgri είπε Για τα απλά δέματα (untrackable) Τα ΕΛΤΑ δεν δείχνουν ειναι Ουγγαρία, γράφει "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" αν δεις στο Ουγγαρία γράφει περιοχή δλδ εννοεί ότι αποστέλλεται το δέμα από Ουγγαρία για τα ΕΛΤΑ. Στο parcelsapp και cainiao υπάρχει ακόμα μια ενημέρωση που ειναι το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) όχι όταν φτάσει στο τοπικό ταχυδρομείο. Μεγάλη καθυστέρηση έχουν τα Cainiao τρόποι αποστολής (δλδ Cainiao super economy και Cainiao super economy global) που καλά ειναι να τα αποφεύγουμε η να παίρνουμε και κάτι ακόμα από άλλο κατάστημα να γίνει combined και να έρθει με Aliexpress standard shipping που ειναι και συστημένο. Με Aliexpress saver shipping και Aliexpress selection saver έρχονται σε 22-30 μέρες, έχω πάρει καμιά 50αρια καμία φορά δεν είχα θέμα. Όσες φορές κάποιος έχει αναφέρει ότι δεν παρέλαβε μετά από καιρό ο τρόπος αποστολής ήταν τις περισσότερες φορές με Cainiao super economy global, πολλές φορές υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με αυτόν τον τρόπο. Το Aliexpress δεν μπορεί να ξέρει αν παρέλαβες η όχι αλλά ξέρει ότι το δέμα έχει φτάσει στα ΕΛΤΑ (όπως το βλέπεις και εσύ) γιαυτό δύσκολα θα πάρεις χρήματα πίσω, θα σου πούνε ειναι στο ταχυδρομείο να πας να το παραλάβεις. Dispute μπορείς να ανοίξεις αν δεν έχεις παραλάβει μετά από 90 μέρες. Δική μου γνώμη ειναι δεν φταίει το Aliexpress αλλά τα ΕΛΤΑ. Δεν καταλαβαίνω την ένστασή σου. "Location" και "Περιοχή" ένα πράγμα σημαίνει. Ότι το δέμα την δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Τώρα το που θα πάει και που θα φτάσει είναι αδιάφορο. Το "Arrived at local delivery center" δεν σημαίνει ότι σκαναρίστηκε από τα ΕΛΤΑ (στην Αθήνα), όπως ισχυρίζεσαι, πόσο μάλλον ότι έφτασε στο τοπικό κατάστημα όπως ισχυρίζεται το Aliexpress. Εκτίμηση δική μου είναι, ότι εννοεί τοπική διαχείριση των Ουγγρικών ταχυδρομείων στην ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Άλλο που κοτσάρει από δίπλα λανθασμένα και το "GR". Εκεί γίνεται η ζημία με το tracking του cainiao διότι αυτό λαμβάνουν υπόψιν στο ali, που έχει και στάτους "Delivering" και κόψτε το λαιμό σας όλοι. Είμαι λίγο πιο πονηρός, και θεωρώ πως στοχευμένα έχει προκύψει το θέμα με το Ουγγρικό που αυθαίρετα παρουσιάζει τα untracked και καλά ότι έχουν παραδοθεί στην εκάστοτε "χώρα προορισμού" ενώ είναι η τελευταία καταγραφή από τη "χώρα διέλευσης". Και γι αυτό ίσως το προτιμούν και οι πωλητές και έχουν αυξηθεί οι αποστολές μεσω HU... Δεν γίνεται 2 μέρες πριν να εκτελωνιζόταν στην Βουδαπέστη και τσουπ δυο 24ωρα μετά, και συνολικά ένα 10ημερο έφτασε Ελλάδα στο τοπικό κατάστημα από Κίνα;... Λίγη λογική. Άρα στην προκειμένη, δεν μπορούμε να επιρρίπτουμαι ευθύνες στα ΕΛΤΑ. Αν θυμάσαι, και παλαιότερα έδιναν κάτι εκτιμήσεις κουκουρουκου untracked και μη ότι έφτασε η τάδε πτήση, αλλά τουλάχιστον τότε δεν το λάμβανε κανείς ως δεδομένο ότι έχει φτάσει πραγματικά Ελλάδα και έβγαζες άκρη σε συνεννόηση με τον πωλητή. Αφού λοιπόν το Aliexpress δεν μπορεί να ξέρει αν παρέλαβες ή όχι, και όλα δείχνουν ότι μάλλον δεν παρέλαβες και δεν σε περιμένει κανένα φανταστικό δέμα στο φανταστικό τοπικό κατάστημα, οφείλει να προσφέρει μια στοιχειώδη εξυπηρέτηση και όχι να σιγοντάρει απατεώνες και μη πωλητές. Πορτοκαλιές να!... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, grinder_ είπε Δεν καταλαβαίνω την ένστασή σου. "Location" και "Περιοχή" ένα πράγμα σημαίνει. Ότι το δέμα την δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Τώρα το που θα πάει και που θα φτάσει είναι αδιάφορο. Το "Arrived at local delivery center" δεν σημαίνει ότι σκαναρίστηκε από τα ΕΛΤΑ (στην Αθήνα), όπως ισχυρίζεσαι, πόσο μάλλον ότι έφτασε στο τοπικό κατάστημα όπως ισχυρίζεται το Aliexpress. Εκτίμηση δική μου είναι, ότι εννοεί τοπική διαχείριση των Ουγγρικών ταχυδρομείων στην ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Άλλο που κοτσάρει από δίπλα λανθασμένα και το "GR". Εκεί γίνεται η ζημία με το tracking του cainiao διότι αυτό λαμβάνουν υπόψιν στο ali, που έχει και στάτους "Delivering" και κόψτε το λαιμό σας όλοι. Είμαι λίγο πιο πονηρός, και θεωρώ πως στοχευμένα έχει προκύψει το θέμα με το Ουγγρικό που αυθαίρετα παρουσιάζει τα untracked και καλά ότι έχουν παραδοθεί στην εκάστοτε "χώρα προορισμού" ενώ είναι η τελευταία καταγραφή από τη "χώρα διέλευσης". Και γι αυτό ίσως το προτιμούν και οι πωλητές και έχουν αυξηθεί οι αποστολές μεσω HU... Δεν γίνεται 2 μέρες πριν να εκτελωνιζόταν στην Βουδαπέστη και τσουπ δυο 24ωρα μετά, και συνολικά ένα 10ημερο έφτασε Ελλάδα στο τοπικό κατάστημα από Κίνα;... Λίγη λογική. Άρα στην προκειμένη, δεν μπορούμε να επιρρίπτουμαι ευθύνες στα ΕΛΤΑ. Αν θυμάσαι, και παλαιότερα έδιναν κάτι εκτιμήσεις κουκουρουκου untracked και μη ότι έφτασε η τάδε πτήση, αλλά τουλάχιστον τότε δεν το λάμβανε κανείς ως δεδομένο ότι έχει φτάσει πραγματικά Ελλάδα και έβγαζες άκρη σε συνεννόηση με τον πωλητή. Αφού λοιπόν το Aliexpress δεν μπορεί να ξέρει αν παρέλαβες ή όχι, και όλα δείχνουν ότι μάλλον δεν παρέλαβες και δεν σε περιμένει κανένα φανταστικό δέμα στο φανταστικό τοπικό κατάστημα, οφείλει να προσφέρει μια στοιχειώδη εξυπηρέτηση και όχι να σιγοντάρει απατεώνες και μη πωλητές. Πορτοκαλιές να!... Φίλε μου απλώς έγραψα αυτά που ξέρω από προσωπική εμπειρία και από αυτά που έχουν αναφέρει και άλλοι χρήστες για να βοηθήσω. Δεν λέω πως η ενημέρωση από τα ΕΛΤΑ και την Cainiao ειναι σωστή απλώς έγραψα τι πραγματικά εννοούν. Επίσης ναι γίνεται σε 2 μέρες να φτάσει το δέμα Ελλαδα από Ουγγαρία το βλέπουμε στα συστημένα συνέχεια, υπάρχουν άτομα που έχουν παραλάβει σε 13 μέρες, εγώ προσωπικά σε 16. Απλώς θέλει λίγο προσοχή με τον τρόπο αποστολής που θα επιλέξεις όπως έγραψα, κάποιοι ειναι ποιο σίγουροι και δεν έχουν θέμα σχεδόν ποτέ. Από το ebay που λες δεν ειναι καθόλου καλύτερα θα πληρώσεις ξανά Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού, το Φ.Π.Α θα σου το δώσει πίσω το ebay αλλά τα τέλη εκτελωνισμού και ότι άλλο αν προκύψει δεν θα σου τα δώσει πίσω. Πιστεύω κατά 99% θα το παραλάβεις το δέμα σου, εκτός αν έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες τότε λιγοστεύουν οι πιθανότητες. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Εκανα μια παραγγελία μέσω ebay από Ολλανδία (Όχι Κίνα) κι έχω έναν κωδικό τύπου RT103******NL. Τα δέματα που έρχονται από Ολλανδία, τα παραδίδει το ταχυδρομείο/ΕΛΤΑ ή τα ΕΛΤΑ-Κουριερ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skar1983 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 ΕΛΤΑ courier με τελωνείο τι γίνεται; Είναι σαν FedEx ups dhl forex ή σαν ΕΛΤΑ στις τιμές τους για εκτελωνισμό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frap73 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Το δεύτερο, ευτυχώς :) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skar1983 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, frap73 είπε Το δεύτερο, ευτυχώς Να σαι καλά φίλε γιατί περιμένω πολύ υλικό και ξαφνικά αντί για ΕΛΤΑ βλέπω ΕΛΤΑ courier Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
L-Griever Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω πάρει αρκετά δέματα από Κίνα και όλα πέρασαν τελωνείο μέσω ΕΛΤΑ. Το θέμα είναι το εξής: Ενώ έχω πληρώσει ήδη το 24% φόρο γιατί χρεώνουν συνέχεια και άλλα; Στο τηλέφωνο των ELTA μου είπαν ότι δεν πλήρωσα όλο ενώ έχω την απόδειξη που γράφει ότι πλήρωσα.. Τι συμβαίνει; Είναι λάθος του μαγαζιού ή απλά κλέβουν οι ΕΛΤΑ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasileios-gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) τα ΕΛΤΑ δεν εισπράτουν τον φόρο. τον φόρο τον κρατάει το τελωνείο. αν έχεις απόδειξη ,κανείς αμφισβήτηση της τελωνειακής χρέωσης. πληρώνεις 12 ευρώ τα οποία τα πέρνεις πίσω αν δικαιωθείς αλλά το αντικείμενο δεν το παραλαμβάνεις , πάει πίσω στο τελωνείο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από Vasileios-gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, L-Griever είπε Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω πάρει αρκετά δέματα από Κίνα και όλα πέρασαν τελωνείο μέσω ΕΛΤΑ. Το θέμα είναι το εξής: Ενώ έχω πληρώσει ήδη το 24% φόρο γιατί χρεώνουν συνέχεια και άλλα; Στο τηλέφωνο των ELTA μου είπαν ότι δεν πλήρωσα όλο ενώ έχω την απόδειξη που γράφει ότι πλήρωσα.. Τι συμβαίνει; Είναι λάθος του μαγαζιού ή απλά κλέβουν οι ΕΛΤΑ; Από Κίνα για να μην έχεις εξτρά χρεώσεις το Aliexpress ειναι μονόδρομος γιατι τα δέματα πάνε και εκτελωνίζονται πρώτα σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, αρκεί ο τρόπος αποστολής να μη ειναι "Cainiao super economy for special goods" Για περισσότερες πληροφορίες για Aliexpress δες εδώ μια ανάρτηση μου καλύπτω σχεδόν τα πάντα. Και το Banggood ειναι ασφαλής αλλά δεν έχει τόσα πολλά προϊόντα και λίγο πιο ακριβά συνήθως, αλλά ειναι καλά για πιο ακριβά προϊόντα γιατι πολλά τα έχει σε Ευρωπαϊκές αποθήκες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
L-Griever Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε τα ΕΛΤΑ δεν εισπράτουν τον φόρο. τον φόρο τον κρατάει το τελωνείο. αν έχεις απόδειξη ,κανείς αμφισβήτηση της τελωνειακής χρέωσης. πληρώνεις 12 ευρώ τα οποία τα πέρνεις πίσω αν δικαιωθείς αλλά το αντικείμενο δεν το παραλαμβάνεις , πάει πίσω στο τελωνείο. Μάλιστα.. Υπεύθυνη δεν είναι όμως η ΕΛΤΑ; Το τελωνείο φαίνεται ότι κλέβει συνεχώς. Σε όλα με χρέωσαν εκτός από ένα. Είχα κάνει μια παραγγελία και μου τα έστειλαν ξεχωριστά αλλά με πληρωμένο φπα. Υποτίθεται φαίνεται με barcode ή ότι υπάρχει ότι πλήρωσα με IOSS ή κάτι που να δείχνει ότι πληρώθηκε. Αμφισβήτηση δεν μπορώ να κάνω μιας και το παίρνει η ΕΛΤΑ κούριερ εδώ που μένω. Και αν κάνω πόσο καιρό παίρνει για να γυριστεί το δέμα; Περίμενα ένα 1 μήνα για να έρθει. 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Από Κίνα για να μην έχεις εξτρά χρεώσεις το Aliexpress ειναι μονόδρομος γιατι τα δέματα πάνε και εκτελωνίζονται πρώτα σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, αρκεί ο τρόπος αποστολής να μη ειναι "Cainiao super economy for special goods" Για περισσότερες πληροφορίες για Aliexpress δες εδώ μια ανάρτηση μου καλύπτω σχεδόν τα πάντα. Και το Banggood ειναι ασφαλής αλλά δεν έχει τόσα πολλά προϊόντα και λίγο πιο ακριβά συνήθως, αλλά ειναι καλά για πιο ακριβά προϊόντα γιατι πολλά τα έχει σε Ευρωπαϊκές αποθήκες. Δεν το πήρα από aliexpress ή bandgood αλλά από ένα μαγαζί το οποίο λένε ότι γίνεται μέσω IOSS. Έχω στείλει email για να δω τι συμβαίνει αλλά πάντα με χρέωναν χωρίς αιτιολόγηση. Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και μου είπαν ότι δεν πλήρωσα όλο το φπα...ενώ το πλήρωσα αφού το γράφει στην απόδειξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, L-Griever είπε Δεν το πήρα από aliexpress ή bandgood αλλά από ένα μαγαζί το οποίο λένε ότι γίνεται μέσω IOSS. Έχω στείλει email για να δω τι συμβαίνει αλλά πάντα με χρέωναν χωρίς αιτιολόγηση. Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και μου είπαν ότι δεν πλήρωσα όλο το φπα...ενώ το πλήρωσα αφού το γράφει στην απόδειξη. Το κατάλαβα, σχεδόν πάντα χρεώνουν ξανά Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού (δεν θα έπρεπε) όταν ένα δέμα έρχεται από τρίτη χώρα, και αν έρθει με courier ειναι ακόμα χειρότερα μιας και χρεώνουν πολύ περισσότερα από τα ΕΛΤΑ. Γιαυτό σου προτείνω στο μέλλον να ψωνίζεις από Aliexpress/Banggood που δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
L-Griever Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, sakisgri είπε Το κατάλαβα, σχεδόν πάντα χρεώνουν ξανά Φ.Π.Α και τέλη εκτελωνισμού (δεν θα έπρεπε) όταν ένα δέμα έρχεται από τρίτη χώρα, και αν έρθει με courier ειναι ακόμα χειρότερα μιας και χρεώνουν πολύ περισσότερα από τα ΕΛΤΑ. Γιαυτό σου προτείνω στο μέλλον να ψωνίζεις από Aliexpress/Banggood που δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Θα το έπαιρνα από αλλού αλλά δυστυχώς μόνο εκείνο το μαγαζί το φτιάχνει αυτό που θέλω.. Όπως και να έχει ευχαριστώ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pangoul Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποια φάση βρίσκεται η παράδοση του δέματος που περιμένω, η dhl δεν απαντάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2023 στις 11:19 ΠΜ, Pangoul είπε Καλημέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος σε ποια φάση βρίσκεται η παράδοση του δέματος που περιμένω, η dhl δεν απαντάει. Βάλε μια το tracking εδώ και δες, λογικά θα βγάζει κάτι παραπάνω από το Aliexpress app https://parcelsapp.com/ Δες και εδώ https://www.dhl.com/gr-en/home/tracking.html Γιατί όμως ήρθε με dhl, ήρθε από χώρα της ΕΕ ( δεν νομίζω γιατι βλέπω τελωνείο )? Αν ήρθε από Κίνα ποιός ήταν ο τρόπος αποστολής ? Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από sakisgri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aler45 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Περιμένω ένα πακέτο από ebay και το έστειλαν με μια εταιρεία που δεν έχω ξανά ακούσει. Ονομάζεται BRT και από ότι παρατηρώ δεν έχει στην Ελλάδα κατάστημα. Την γνωρίζετε? Είναι καλή?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα