sakisgri Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, geopapa είπε Το τσέκαρα τώρα, ο τρόπος αποστολής ήταν "AliExpress Saver Shipping". Είχα την εντύπωση οτι και αυτο δεν περναει τελωνείο. Επίσης το δεμα με βαση το τρακιν ήρθε μεσω Ουγγαρίας. Δεν περνάει τελωνείο ούτε το "Aliexpress saver shipping" κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή με τα standard απλώς δεν ειναι συστημένο. Έχω πάρει καμιά 50αρια δέματα με saver σε κανένα δεν είχα πρόβλημα και να πληρώσω παραπάνω, μπορείς να δεις στο parcelsapp αν πέρασε τελωνείο στην Ουγγαρία όπως στη φώτο κάτω. Με εσένα λογικά κάποιο θέμα θα πρέπει να υπήρχε και να πέρασε π.χ να κάνανε κάποιο λάθος στην Ουγγαρία (πολύ σπάνιο) η τα ΕΛΤΑ να κάνανε λάθος (πιο πιθανό) η να μη φαινόταν κάτι καλά στα στοιχειά σου, αλλά πολύ σπάνιο να συμβεί. Πρώτη φορά κάποιος αναφέρει πλήρωσε παραπάνω με Aliexpress τρόπο αποστολής, μόνο με premium έχει αναφερθεί που φεύγει και έρχεται με courier. Τι να πω ήσουν πολύ άτυχος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopapa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Παραθέτω το δικό μου tracking απο parcel app . Φαινεται οτι μάλλον περασε κανονικά τελωνείο στην Βουδαπέστη οπότε πιθανότατα λάθος των ΕΛΤΑ. Μικρό το ποσό για να ασχοληθώ , παλι καλα που το λάθος δεν εγινε σε ακριβότερο πακετο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demon777 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν μια παραγγελία έρχεται με Mail Handling International απο Αγγλία, την παραδίδουν τα ΕΛΤΑ? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από demon777 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dynamics Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Στις 26/1/2023 στις 11:56 ΜΜ, sakisgri είπε Δεν θα περάσει με "Aliexpress standard shipping" παράγγειλε το άφοβα. Πάνω από τα 150€ (καθαρή αξία) περνάει τελωνείο. Εφόσον το Aliexpress έχει το Φ.Π.Α μέσα στη τιμή μεχρι τα 186€ τελική τιμή δεν περνάει τελωνείο. Δες σελίδα 163 έχω λίστα με ασφαλής τρόποι αποστολής. Δεν νομίζω ο τρόπος αποστολής να ήταν "Aliexpress standard shipping", κοίταξες σε κάποιο app όπως το parcelsapp να δεις την διαδρομή; Για κάτω από 8,5€ συνήθης τρόπος αποστολής και δωρεάν ειναι απλός δλδ Aliexpress saver/selection saver shipping και κάποιοι τρόποι με Cainiao εκτός αν επιλέξουμε εμείς "Aliexpress standard shipping" αλλά το κόστος μεταφορών αν κάτι έχει αξία 2€ θα ειναι 2 και 3 φορές πάνω από την αξία του προϊόντος. Για κάτι άξιας 2€ δεν θα βρεις δωρεάν μεταφορικά με "Aliexpress standard shipping" σε κανένα κατάστημα. Εσένα πιστεύω εστάλη με "Cainiao super economy for special goods" (μπορεί να μην το επέλεξες αλλά καμιά φορά το στέλνει ο πωλητής από μόνος του λόγο το χαμηλού κόστος) που το δέμα πάει Ουζμπεκιστάν (συνήθως) και στην Ελλαδα σχεδόν πάντα θα περάσει τελωνείο με 2,5€ χρέωση, το έχουν αναφέρει πολλοί αλλά κάνεις για κάποιο τρόπο αποστολής που να ειναι Aliexpress. Σε υπέρ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimT1991 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μια παραγγελια απο Amazon.de αντι να την στειλουν σε ενα πακετο την εσπασαν σε δυο. Το ενα ερχεται με ACRPI (Ελτα κουριερ) και το αλλο με DHL. 1) Με DHL το φερνει αυτη Ελλαδα η το δινει σε καποια αλλα μεταφορικη; 2) Το δεμα με ACRPI ενω εχει φυγει απο την Πεμπτη εχει κολλησει καπου στο Eggolsheim. Υπαρχει περιπτωση να μην ανανεωνεται στο amazon μεχρι να ερθει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanos_gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, JimT1991 είπε Μια παραγγελια απο Amazon.de αντι να την στειλουν σε ενα πακετο την εσπασαν σε δυο. Το ενα ερχεται με ACRPI (Ελτα κουριερ) και το αλλο με DHL. 1) Με DHL το φερνει αυτη Ελλαδα η το δινει σε καποια αλλα μεταφορικη; Ακουστικά της OnePlus που απεστάλησαν από Γερμανία με DHL, παραδόθηκαν σε εμένα (Αθήνα) με DHL (στις αρχές του μήνα). Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από thanos_gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frap73 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Στις 29/1/2023 στις 10:52 ΜΜ, JimT1991 είπε Μια παραγγελια απο Amazon.de αντι να την στειλουν σε ενα πακετο την εσπασαν σε δυο. Το ενα ερχεται με ACRPI (Ελτα κουριερ) και το αλλο με DHL. 1) Με DHL το φερνει αυτη Ελλαδα η το δινει σε καποια αλλα μεταφορικη; 18 ώρες πριν, thanos_gr είπε Ακουστικά της OnePlus που απεστάλησαν από Γερμανία με DHL, παραδόθηκαν σε εμένα (Αθήνα) με DHL (στις αρχές του μήνα). Η DHL παραδίδει η ίδια μόνο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, για τις υπόλοιπες περιοχές προωθεί σε άλλη courier, Γενική ή Speedex νομίζω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_viper Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, frap73 είπε Η DHL παραδίδει η ίδια μόνο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, για τις υπόλοιπες περιοχές προωθεί σε άλλη courier, Γενική ή Speedex νομίζω. Και Καλαμάτα που είμαι η ίδια η DHL παραδίδει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frap73 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Ωωω... επεκτάθηκαν ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill_viper Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 21 ώρες πριν, frap73 είπε Ωωω... επεκτάθηκαν ! Xρόνια τώρα συμβαίνει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viennexa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζει κάποιος. Μου ήρθαν δύο ευχετήριες κάρτες από Αμερική με Ελτα και χρεώθηκα 20 ευρώ από το τελωνείο (ΦΠΑ στο κόστος των μεταφορικών και 5€ για την διαδικασία). Τα ελτα δεν μου έδωσαν απάντησαν γιατί έγινε αυτό. Γιατί πληρώνουμε ΦΠΑ στα λεφτά που έδωσε ο άλλος για την αποστολή;;; Και γιατί περνάνε ευχετήριες κάρτες από το τελωνείο;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, viennexa είπε Να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζει κάποιος. Μου ήρθαν δύο ευχετήριες κάρτες από Αμερική με Ελτα και χρεώθηκα 20 ευρώ από το τελωνείο (ΦΠΑ στο κόστος των μεταφορικών και 5€ για την διαδικασία). Τα ελτα δεν μου έδωσαν απάντησαν γιατί έγινε αυτό. Γιατί πληρώνουμε ΦΠΑ στα λεφτά που έδωσε ο άλλος για την αποστολή;;; Και γιατί περνάνε ευχετήριες κάρτες από το τελωνείο;; Ειναι απλο στο ελληνικο κρατος δεν υπαρχει ίχνος λογικής, ότι γουστάρουν μας κάνουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skar1983 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Στις 2/2/2023 στις 10:43 ΠΜ, viennexa είπε Να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζει κάποιος. Μου ήρθαν δύο ευχετήριες κάρτες από Αμερική με Ελτα και χρεώθηκα 20 ευρώ από το τελωνείο (ΦΠΑ στο κόστος των μεταφορικών και 5€ για την διαδικασία). Τα ελτα δεν μου έδωσαν απάντησαν γιατί έγινε αυτό. Γιατί πληρώνουμε ΦΠΑ στα λεφτά που έδωσε ο άλλος για την αποστολή;;; Και γιατί περνάνε ευχετήριες κάρτες από το τελωνείο;; Καλημέρα φίλε το έχω γράψει πολλές φορές . Και τσίχλα να στείλεις θα δώσεις ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμου. Ελλαδα. Σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμβαίνει, εδώ πρωτοτυπούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grinder_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μεγάλη προσοχή πλέον από aliexpress με το Ουγγρικό ειδικά. Βλακωδώς το σύστημά τους εμφανίζει τα μη συστημένα με τελευταία ενημέρωση ως να έχουν φτάσει Ελλάδα στο τοπικό κατάστημα κιόλας. Το dispute απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και το appeal, αφού δεν τους νοιάζει που δεν έχεις παραλάβει και τα ΕΛΤΑ που το δείχνουν πως βρίσκεται ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Φαίνεται να το έχουν κάνει σύστημα τελευταία και άρα καλύτερα από ebay και ας τρώμε στο κεφάλι τις διπλοχρεώσεις του IOSS. Στην τελική θα επιστραφούν από το support παρά εδώ που δεν χαμπαριάζουν και επιμένουν πως μέσα σε 10 μερούλες έχει φτάσει στο τοπικό κατάστημα και εσύ δεν το παραλαμβάνεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakisgri Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, grinder_ είπε Μεγάλη προσοχή πλέον από aliexpress με το Ουγγρικό ειδικά. Βλακωδώς το σύστημά τους εμφανίζει τα μη συστημένα με τελευταία ενημέρωση ως να έχουν φτάσει Ελλάδα στο τοπικό κατάστημα κιόλας. Το dispute απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και το appeal, αφού δεν τους νοιάζει που δεν έχεις παραλάβει και τα ΕΛΤΑ που το δείχνουν πως βρίσκεται ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Φαίνεται να το έχουν κάνει σύστημα τελευταία και άρα καλύτερα από ebay και ας τρώμε στο κεφάλι τις διπλοχρεώσεις του IOSS. Στην τελική θα επιστραφούν από το support παρά εδώ που δεν χαμπαριάζουν και επιμένουν πως μέσα σε 10 μερούλες έχει φτάσει στο τοπικό κατάστημα και εσύ δεν το παραλαμβάνεις... Για τα απλά δέματα (untrackable) Τα ΕΛΤΑ δεν δείχνουν ειναι Ουγγαρία, γράφει "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" αν δεις στο Ουγγαρία γράφει περιοχή δλδ εννοεί ότι αποστέλλεται το δέμα από Ουγγαρία για τα ΕΛΤΑ. Στο parcelsapp και cainiao υπάρχει ακόμα μια ενημέρωση που ειναι το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) όχι όταν φτάσει στο τοπικό ταχυδρομείο. Μεγάλη καθυστέρηση έχουν τα Cainiao τρόποι αποστολής (δλδ Cainiao super economy και Cainiao super economy global) που καλά ειναι να τα αποφεύγουμε η να παίρνουμε και κάτι ακόμα από άλλο κατάστημα να γίνει combined και να έρθει με Aliexpress standard shipping που ειναι και συστημένο. Με Aliexpress saver shipping και Aliexpress selection saver έρχονται σε 22-30 μέρες, έχω πάρει καμιά 50αρια καμία φορά δεν είχα θέμα. Όσες φορές κάποιος έχει αναφέρει ότι δεν παρέλαβε μετά από καιρό ο τρόπος αποστολής ήταν τις περισσότερες φορές με Cainiao super economy global, πολλές φορές υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με αυτόν τον τρόπο. Το Aliexpress δεν μπορεί να ξέρει αν παρέλαβες η όχι αλλά ξέρει ότι το δέμα έχει φτάσει στα ΕΛΤΑ (όπως το βλέπεις και εσύ) γιαυτό δύσκολα θα πάρεις χρήματα πίσω, θα σου πούνε ειναι στο ταχυδρομείο να πας να το παραλάβεις. Dispute μπορείς να ανοίξεις αν δεν έχεις παραλάβει μετά από 90 μέρες. Δική μου γνώμη ειναι δεν φταίει το Aliexpress αλλά τα ΕΛΤΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα